Едно от най-удивителните неща при включването на повече плодове и зеленчуци в диетата ни е начинът, по който се променят вкусовите ни рецептори и с течение на времето започваме да желаем все повече и повече от тези пресни храни. Когато ви се приискат зеленолистни зеленчуци и ползите от тях, тази лесна за приготвяне супа с богат вкус е чудесен начин да ги включите в дневното си меню в лесно смилаема форма. С всички минерали, които спанакът осигурява, ще си помогнете и за ограничаване на желанието за храни, за които знаете, че не са полезни за здравето ви в момента.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Съставки:

  • 2 ч.ч. чери домати;
  • 1 стъбло целина;
  • 1 скилидка чесън;
  • 1 портокал;
  • 4 ч.ч. бейби спанак;
  • няколко листа босилек или няколко стръка кориандър;
  • 1/2 авокадо (по желание; ако искате рецепта без мазнини, не го включвайте).

Начин на приготвяне:

Блендирайте доматите, целината и чесъна със сока от 1 портокал до гладка смес. Добавяйте спанака постепенно, докато се смеси напълно. Добавете босилека и авокадото (по желание) и пасирайте. Сервирайте и се насладете веднага!

Често задавани въпроси за спаначената супа

Топла или студена се консумира тази супа?

Това е супа от сурови продукти, която трябва да се сервира на стайна температура. Тя не трябва да се загрява.

Има ли заместители на доматите?

Да, можете да използвате 1-2 бр. манго вместо тях.

Трябва ли да се изстудява супата или може да се консумира на стайна температура?

Най-добре е да я консумирате на стайна температура, скоро след като сте я приготвили, за да извлечете най-големи ползи.

Какво е мнението ви за съдържанието на оксалати в спанака?

Съществува мит, че някои зеленолистни зеленчуци са с високо съдържание на оксалати и поради това са вредни. Това е напълно погрешно и пречи на много хора да получат някои мощни и необходими хранителни вещества и лечебни свойства, осигурявани от храните, за които се смята, че са с високо съдържание на оксалати.

Оксалатите не са проблем, за какъвто се смята, че са. Оксалати има във всеки един плод и зеленчук на планетата. Огромният набор от хранителни вещества в зеленолистните зеленчуци с високо съдържание на оксалати са едни от най-хранителните, с които разполагаме. Медицинските проучвания и науката все още не са открили, че в плодовете, зеленчуците и зеленолистните зеленчуци има антиоксалати, които пречат на оксалатите да ни причиняват вредите, които според сегашната тенденция ни нанасят. В действителност тези храни не ни причиняват никаква вреда, а по-скоро ни осигуряват важни лечебни хранителни вещества като фитохимикали, витамини и минерали.

Алергичен съм към портокали, с какво мога да ги заменя?

Можете да добавите сок от лимон или лайм.

Спанакът е по-полезен суров или в сготвен?

Суровият спанак е най-хранителен и здравословен. Най-добре е всички зеленолистни зеленчуци (марули, кейл, спанак) да се консумират сурови.

Може ли да се използва замръзен спанак за тази супа?

В идеалния случай спанакът трябва да е пресен и суров в тази супа.

Трябва ли да се избягват доматите, защото са от семейство Картофови?

Ако сте чували, че растенията от семейство Картофови влошават заболявания като артрит, можете да се откажете от това погрешно схващане. Картофите, доматите, чушките и патладжаните, когато са узрели, нямат отрицателен ефект върху здравето. Точно обратното! Тези невероятни храни укрепват здравето със своите хранителни вещества и лечебни свойства. Те са точно това, от което се нуждаете, когато се сблъсквате със заболяване.

Съвременната теория гласи, че тези храни са с високо съдържание на алкалоиди, които предизвикват възпаления, но не алкалоидите причиняват възпаление. Проблемът не е в плодовете, които растат на растенията от семейство Картофови. Трябва да разгледаме другите съставки, които се сервират с тези храни. В случая с кетчупа и доматения сос често има високофруктозен царевичен сироп, а там, където има домат, често ще намерите тестени изделия или филийка хляб за сандвич.


Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.