Сега е идеалното време да се възползвате максимално от изобилието от сладки картофи и всички сортове зимни тикви, които са във всеки магазин за хранителни стоки и по пазарите за зеленчуци.

Сладките картофи са един от най-лечебните зеленчуци, с които разполагаме. Те помагат за понижаване на кръвното налягане и намаляване на стреса. Те са една от най-добрите противоракови храни и са особено полезни за предотвратяване на рака на гърдата, дебелото черво, белия дроб, кожата и устната кухина.

Сладките картофи са известни с това, че са лесно смилаеми и са много полезни при язви, възпалено дебело черво, храносмилателни разстройства и запек.

И на всичкото отгоре са много вкусни! Особено в тази бърза и лесна лечебна рецепта. Тя е идеална за вечеря и се съчетава чудесно с голяма свежа салата от зеленолистни зеленчуци, сочна чушка, домат, краставица и авокадо, с портокалов дресинг.

Съставки:

  • 2 сладки картофа, обелени и нарязани на кубчета; 
  • 2 скилидки чесън; 
  • 1 средно голяма глава сладък лук, нарязана на филийки; 
  • 1 см парче пресен корен от джинджифил ;
  • Щипка канела, индийско орехче или кардамон и/или морска сол и черен пипер

Топинг по желание: кокосова сметана или сметана от кашу и/или розмарин, мащерка или магданоз (ако искате рецепта без мазнини, не използвайте кокосова сметана или сметана от кашу)

Начин на приготвяне:

Сварете сладките картофи, лука, чесъна и джинджифила на пара, докато омекнат (около 45 минути).

Докато са още горещи, прехвърлете ги в блендер заедно с 1 чаша от течността от запарването. Блендирайте до гладка и кремообразна смес.

Ако е необходимо, можете да добавите още малко от останалата течност от запарването, за да получите желаната консистенция на супата.

По желание поръсете с подправки на вкус и добавете пресни билки като магданоз, розмарин или мащерка и малко кокосова или кашу сметана (ако използвате).

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] АНТЪНИ УИЛЯМ ПРАВИ ЗЕЛЕНО СМУТИ И ШОКОВА ТЕРАПИЯ С НОВИЯ МИКРО-Ц IMMUNE POWER
[ВИДЕО] АНТЪНИ УИЛЯМ ПРАВИ ЗЕЛЕНО СМУТИ И ШОКОВА ТЕРАПИЯ С НОВИЯ МИКРО-Ц IMMUNE POWER
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[ВИДЕО] СТРАДАТЕ ЛИ ОТ ФИБРОМИАЛГИЯ? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] СТРАДАТЕ ЛИ ОТ ФИБРОМИАЛГИЯ? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.