Безалкохолен коктейл “шампанско”

Безалкохолен коктейл “шампанско”

Посрещнете Новата година с този леко газиран, освежаващ коктейл “шампанско”. Кокосовата вода и сокът от лайм не само придават чудесен вкус на тази напитка, но и осигуряват необходимата хидратация, глюкоза и минерали. Добавете семена от нар за по-празнично усещане.

Кокосовата вода има способността да хидратира тялото на дълбоко клетъчно ниво, което я прави основна напитка за спортисти и хора, които водят забързан и активен начин на живот. Доказано е също, че помага за балансиране на нивата на рН, укрепва имунната система, подпомага бъбреците при филтрирането на токсините и намалява риска от камъни в бъбреците. Кокосовата вода е изключително полезна и за здравето на сърдечно-съдовата система, тъй като може да помогне за намаляване на кръвното налягане и за подобряване на здравословното кръвообращение. Тя е жизненоважна напитка и за тези, които страдат от хронични заболявания като мигрена, синузит, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), фибромиалгия, астма, синдром на поликистозните яйчници (PCOS), кардиомиопатия, болест на Крон, епилепсия, хипертония, множествена склероза, болест на Паркинсон, хипотиреоидизъм, артрит, лупус и синдром на хроничната умора.

Антиоксидантните флавоноиди в лайма са друг съюзник в борбата с болестите. А когато се борите с настинка, грип, бронхит или пневмония, лаймът е едно от най-ефективните средства за изхвърляне на секрети, които можете да намерите. Лаймът е и невероятно средство за прочистване на черния дроб, бъбреците, далака, щитовидната жлеза и жлъчния мехур. Той пречиства многото токсични вещества, които събираме от излагането на пластмаси, синтетични химикали, радиация и лош избор на храна.

Съставки:

  • 1 чаша кокосова вода;
  • 3/4 чаша газирана минерална вода;
  • 2-3 с.л. сок от лайм; 
  • 1 с.л. кленов сироп (по избор);
  • 1/4 чаша семена от нар (по избор);
  • Резени лайм, за сервиране.

Начин на приготвяне:

Смесете кокосовата вода, газираната вода, сока от лайм и кленовия сироп в кана. Разбъркайте добре. Изсипете в чаши за шампанско и сервирайте веднага със семена от нар (ако използвате) и резени лайм.

Порция за 2-3 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

 

За създаването на тази статия са използвани материали от Антъни Уилям - Medical Medium®

Антъни Уилям, създател на световното движение за сок от целина и автор на бестселъри №1 в класацията на "Ню Йорк Таймс" - "Лечителят Медиум: Прочистване за здраве", "Лечителят Медиум: Помощ за черния дроб", "Лечителят Медиум: Най-полезните храни", "Лечителят Медиум", “Thyroid Healing”, “Celery Juice” и “Brain Saver” (все още не преведени на български език), е роден с уникалната способност да разговаря с Духа на състраданието, който му предоставя изключително точна информация за здравето, изпреварваща времето си.

Подобни публикации

[ВИДЕО] Възпаление на блуждаещия нерв
[ВИДЕО] Възпаление на блуждаещия нерв
Имате ли тикове и спазми, проблеми с чревния тракт, гастропареза, мистериозно гадене, депресия, стягане в гърдите или гърлото или проблеми с преглъщането? Това са само някои от симптомите, които могат да се появят при възпаление на блуждаещия нерв. Какво причинява възпаление на блуждаещия нерв? Разберете как се случва това възпаление в това видео.
Прочети още
[ВИДЕО] Борите се с нежеланите килограми?
[ВИДЕО] Борите се с нежеланите килограми?
Увеличаването на излишното тегло не се дължи на метаболизма, хормоните или гените ви. Ако се борите с нежелано напълняване, в основата на проблема стои проблем с черния дроб, на който трябва да се обърне внимание. Когато черният ви дроб е претоварен, застоял и стане муден от токсини, токсични тежки метали, патогени и твърде много мазнини в храната, това може да доведе до увеличаване на теглото. Ключът към свалянето на нежеланото тегло и оздравяването на организма е пречистването и поддържането на черния дроб.
Прочети още
[ВИДЕО] Златото на душата - епизод от подкаста на Антъни Уилям
[ВИДЕО] Златото на душата - епизод от подкаста на Антъни Уилям
Страданието, раните, болката, загубите, скръбта, трудностите, изпитанията, разочарованията и битките не са това, което всеки от нас би избрал. Когато те ни сполетят обаче, ние получаваме най-големите си съкровища.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.