Истинската причина за болестта на Паркинсон

Истинската причина за болестта на Паркинсон

Паркинсон е заболяване, което е пълна загадка за съвременната медицина. Истинската причина за болестта е все още неизвестна и дори самата дефиниция на заболяването продължава да се променя с времето, тъй като все повече пациенти посещават лекарите си с нови необясними симптоми. Това, което обикновено се смята за Паркинсон, всъщност би могло да се обобщи в понятието "неизвестни мистериозни симптоми", тъй като разбираме твърде малко какво всъщност стои зад това състояние. В тази статия ще споделим истинските причини за мистериозните симптоми, свързани с болестта на Паркинсон, и как вие и вашите близки да започнете да се лекувате.

Погрешна диагноза

Първоначално болестта на Паркинсон се определя от тремори или неволево треперене в различни части на тялото, често в областта на главата, краката или ръцете. Тези тремори затрудняват нормалните ежедневни функции и с течение на времето настъпва неврологичен срив. Този остър срив може да настъпи години след първата поява на тремори. Тъй като пациентите, които страдат от Паркинсон, често проявяват и други симптоми, медицинската общност започва да добавя тези постоянни симптоми към определението за Паркинсон. Така определението за това състояния се разширява с времето, като към него се включват симптоми като илюзии, халюцинации, психоза и дори болки в различни части на тялото.

В действителност много от тези симптоми не са свързани и диагнозата "Паркинсон" е била неправилно поставена от самото начало. Високо уважавани клиники и медицински общности са се опитали да променят диагнозата Паркинсон, като са включили към определението други мистериозни неврологични симптоми, посочени от пациенти като нови симптоми, но това води само до повече объркване и дезинформация за болните. Когато говорим за Паркинсон, това, за което наистина трябва да мислим, е симптомът на мистериозното и неконтролируемо треперене. В тази статия ще обясним какво точно причинява тези тремори.

Напълно нормално е, че за много хора действа успокояващо да имат диагноза за това, което се случва в тялото им. Дори понякога е необходимо, особено когато става въпрос за възможността да получат помощ от съвременната здравна система, но когато тези диагнози са по-скоро ограничаващи, е най-добре да ги загърбим, поне психически и емоционално, ако е възможно. Понякога е много по-полезно да опишем нещо такова, каквото е в действителност - труден и мистериозен симптом, който е неизвестен на съвременната медицина, но има конкретна причина в тялото, която ще споделим с вас в следващите редове.

Мистериозни неврологични симптоми

За да разберем всички мистериозни неврологични симптоми, трябва да поговорим за това, което се случва в мозъка. Нещо влияе на мозъка и причинява тези симптоми. В зависимост от това какво засяга мозъка, тези причинители могат да доведат до различни неврологични състояния.

Кои са някои от различните причини, които могат да повлияят на мозъчната ни функция? Възможно е в черния дроб да има вирус, който да освобождава невротоксини. Никой друг няма да ви каже, че вирусът в черния ви дроб всъщност може да влияе на мозъка ви, защото тази взаимовръзка все още не е открита от научните проучвания и медицината. HHV-6 (човешки херпесен вирус-6) може да е в черния дроб и да въздейства върху мозъка, херпес зостер (чиито разновидности без проявата на характерния обрив, Антъни Уилям разкрива на аудиторията в своята книга “Лечителят Медиум”) или дори Епщайн-Бар вируса, който е детайлно разгледан в книгата "Изцеление на щитовидната жлеза". Освен това медицинските и научни общности не са наясно относно факта, че вирусите се хранят! Вирусите се хранят и изхвърлят отпадъци. Изключително важно е да се обърне внимание на това. Когато тези вируси изхвърлят отпадъците си, тези отпадъци представляват токсичен страничен продукт, който се превръща в отрова, дразнеща нервната система. Това само̀ по себе си може да причини болки, които обикновено се свързват с Паркинсон, а всъщност изобщо не са свързани с причината за тремора. Може да е изненадващо да научите, че един обикновен бацил, който се намира в черния дроб, може да предизвика сериозни болки. Епщайн-Бар вирусът например, обича да се загнездва в черния дроб и да отделя отрови, които могат да доведат до редица симптоми, включително умора и скованост в тялото. Шумът в ушите, който погрешно се свързва с Паркинсон, всъщност е признак за изобилие от невротоксини, причинени от вирусно заболяване. Разчупването на разбиранията за тази диагноза и достигането до първопричините за симптомите, които съставляват това състояние, може да бъде невероятен обрат за хората, който най-накрая да им позволи да се излекуват. 

Освен наличието на вирус в черния дроб, друга причина, която е много важно да се има предвид, е възможността да имате вирус в мозъка. HHV-6 може да попадне в мозъка, както и други непознати вируси като тези, които Антъни Уилям разкрива в книгата си "Лечителят Медиум", като HHV-10, HHV-11 и HHV-12, но отново това не би било свързано със симптома на треперене, който е толкова определящ за диагнозата Паркинсон. Вместо това, вирус в мозъка би създал съвсем друго разнообразие от симптоми, които са ежедневна загадка за всеки, който се бори с хронично заболяване.

Каква е причината за Паркинсон?

Истинската причина за треперенето, характерно за болестта на Паркинсон, са отлаганията на токсични тежки метали в мозъка. Съвременната медицина никога няма да разбере напълно или дори поне да се опита да разбере напълно позицията, която токсичните тежки метали могат да заемат в мозъка, или как тези метали си взаимодействат. Това е само една от причините, поради които тази информация е от решаващо значение за тези, които търсят начин да оздравеят. Когато в мозъка има натрупване на тежки метали, тези отлагания могат да бъдат съставени от различни видове метали: мед, олово, арсен, алуминий, кадмий, живак и метални сплави. Неврологичните симптоми, които се появяват, зависят от това къде се намират тези метални отлагания и какви видове метали се съдържат в тях. В много случаи при много други неврологични състояния, електрическите импулси и невротрансмитерите, които се изпращат към мозъка, се удрят в тези отлагания и променят първоначално зададената им посока към други области на мозъчната тъкан. Това явление е причината за много от най-често срещаните неврологични симптоми, включително СДВХ (синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност), аутизъм, ОКР (обсесивно-компулсивно разстройство) и много други състояния. Можете да научите повече за тежките метали и как безопасно да ги изчистите от мозъка и тялото си в книгата на Антъни Уилям "Лечителят Медиум" и в статиите в блога ни.

При Паркинсон се случва нещо различно. Болестта се причинява от специфичен токсичен тежък метал. Този факт не е известен нито на медицинската наука, нито на различните алтернативни здравни общности. Паркинсон се причинява от големите живачни отлагания в мозъка. Това е причината за треперенето при Паркинсон. Може да имате тремор, без той да бъде свързан с Паркинсон, но когато става дума за тежки тремори и треперене, които напълно възпрепятстват способността ви да се движите, това идва от натрупване на живак в мозъка.

Нещо, което зъболекарите разбират за живака, дори и да не го осъзнават, е опасния начин, по който живакът се разлива и изтича. Зъболекарите често виждат как във венците на пациентите им са се образували живачни татуировки от старите амалгами. Това се дължи именно на начина, по който живакът се разлива и изтича в съседните тъкани докато старее и се разгражда. Живачните отлагания, които могат да бъдат открити в мозъка, се разливат и изтичат по абсолютно същия начин. 

Тъй като живакът се просмуква в мозъчната тъкан, електрическите импулси в тази област започват да полудяват и да се блъскат един в друг, но при силните тремори и треперене при Паркинсон това се случва по много специфичен начин. Електрическият импулс се изпраща по неврона в невротрансмитерно гориво и се блъска в натрупания живак, все едно се удря в стена. След това, вместо да заобиколи живачното натрупване и да се насочи към друга област на мозъка (което е причина за други неврологични, физически, емоционални и умствени състояния), той потегля обратно към същата посока, от която е дошъл. Същият неврон вече е в процес на изпращане на друг електрически импулс, направен от невротрансмитерно гориво, и докато се спуска надолу по неврона, новият електрически импулс се сблъсква с първия. В същото време, на точно противоположната страна на живачното отлагане, друг невротрансмитер прави абсолютно същото нещо. Ще минат десетилетия, може би дори 50-75 години, преди науката да открие този факт, ако изобщо някога се случи. Една от причините за това е, че живакът и неговото въздействие върху човешкия организъм все още се “покриват” заради индустриите, които го използват. 

За да разберете по-ясно какво точно се случва в мозъка, представете си голяма сребърна стена. Сега си представете двама спринтьори на олимпийско ниво, които тичат към стената с пълна скорост от противоположните ѝ страни. Те се блъскат в стената с невероятна сила и след това бягат обратно в посоката, от която са дошли. В същото време още двама бегачи, спринтират с пълна скорост към стената и се сблъскват с първите атлети. Представяте ли си експлозията, която се получава? Това е равносилно на взривяването на огромна бомба на земята, но в микро или нано мащаб в мозъка. Това кара мозъчните хирурзи да се чувстват така, сякаш трябва да оперират движейки се около мозъчната тъкан и нервите, което всъщност е невероятен научен подвиг. Мозъчните хирурзи са чудотворци, които могат да премахват аневризми от мозъка и да спасяват животи, но в случая с Паркинсон не става въпрос за хирургия, а за детоксикация от тежки метали. В зависимост от това къде се намират живачните натрупвания в мозъка, различни части на тялото ви, като глава, ръка, крак или длан, ще изпитват тремори и треперене. Тази връзка между живака и произтичащата от него невронна активност няма да бъде открита от съвременната медицина още дълго време.

Диагнозата “Лаймска болест”

Много хора, които са диагностицирани с Паркинсон или проявяват симптоми на Паркинсон, получават диагноза "Лаймска болест" в зависимост от специалиста, когото са посетили. Лекарите, които са специализирали в областта на лаймската болест, могат да кажат на тези пациенти, че проблемът през цялото време е бил в лаймската болест. Това се отнася и за много пациенти с множествена склероза, които търсят второ мнение за диагнозата си. Въпреки че една нова диагноза може да бъде освежаваща, трагичен е фактът, че медицинските общности не могат да предложат точни отговори и лечение за тези диагнози, които поставят на състоянията и симптомите на пациентите си. От полза за пациентите би било да разберат, че тези диагнози са просто общи термини за загадъчни симптоми и състояния, за които много специалисти в конвенционалните и алтернативните медицински общности знаят много малко. В опита си да възроди диагнозата Паркинсон, съвременната медицина започна да добавя нови симптоми към определението "Паркинсон", но това в крайна сметка е с цел да се успокоят определени влиятелни групи, с действия, които не са във ваш интерес и няма да помогнат на лекарите да стигнат до основната причина за това състояние. 

Стъпки към лечение

Ако страдате от Паркинсон, може да изпитвате много от неврологичните симптоми, които могат да се появят, освен силните тремори и треперене. Те могат да включват деменция, психоза, скованост на тялото, синдром на неспокойните крака, мравучкане, изтръпване, болки в различни части на тялото и др. Но тези симптоми са породени от отделни причини, различни от треморите. За да научите повече за тези неврологични симптоми, не забравяйте да разгледате други публикации в блога ни, както и книгите на Антъни Уилям.

Най-голямата стъпка, която трябва да предприемете при Паркинсон, е безопасното и правилно отстраняване на тежките метали от организма, което изисква включването на пет специфични храни ежедневно, за които можете да прочетете в блога ни. Хората, страдащи от Паркинсон, могат да имат в организма си редица тежки метали, различни от живака, които могат да бъдат мощно гориво за вируси, с което те да се хранят и да причинят появата на странични проблеми. Премахването на живака заедно с тези други тежки метали е съществена мярка. Препоръчваме ви да се запознаете със смутито за детоксикация от тежки метали, чиято рецепта можете да намерите в нашия блог. Направете го част от ежедневието си!

Лечебни храни и хранителни добавки

Съществуват много храни и хранителни добавки, които могат да бъдат от помощ при лечение на Паркинсон. Най-важната комбинация от тях е смутито за детоксикация от тежки метали. Гъбата Чага също е изключително полезна ако я прибавите към ежедневната си диета. Тя може да помогне за унищожаването на вируси като Епщайн-Бар дълбоко в черния дроб. Витамин Б12 с метилкобаламин и аденозилкобаламин е от решаващо значение за всички неврологични проблеми. Коензим Q-10, Глутатион и L-глутамин също могат да бъдат полезни. Помислете и за приемането на веган Омега 3 (ЕПК и ДХК), GABA, метилфолат и МСМ

Много от тези хранителни добавки спомагат за подхранването и поддържането на невротрансмитерите, което е от решаващо значение за страдащите от Паркинсон, които са преживели силно прегаряне на невротрансмитерите. Сибирският женшен също може да бъде чудесен, тъй като подпомага надбъбречните жлези по начин, който е особено полезен за мозъчната функция. Антивирусните средства, като висококачествен цинк, корен от женско биле и котешки нокът, могат да бъдат от полза на всеки, който страда от неврологични проблеми. Особено внимание ви обръщаме на котешкия нокът, заради неговите феноменални антивирусни качества. Спирулината също е невероятна като хранителна добавка и може лесно да се включи в смутито за детоксикация от тежки метали. Така че, независимо дали сте се захванали с лечение на проблеми, свързани с Паркинсон, или на какъвто и да е друг неврологичен симптом или състояние, опитайте да включите някои от тези мощни хранителни добавки. Посъветвайте се с лекуващия си лекар за тези хранителни добавки, за да разберете кои от тях са най-добри за вашите конкретни проблеми. 

За по-пълен списък от хранителни добавки, както и точните им дневни дози, подходящи при лечение на болестта на Паркинсон, можете да прочетете в книгата на Антъни Уилям “Лечителят Медиум: Прочистване за здраве”.

Пресните листа от алое вера са друг мощен начин за изчистване на тежките метали от тялото ви. Можете да се възползвате от свойствата на това растение, като изгребете прозрачния гел от парче лист алое вера с големина на длан и го смесите с вода или смути. Ако се лекувате от Паркинсон, ябълките са друга важна храна, която трябва да включите към ежедневната си диета.  

Хидратацията е от съществено значение, когато тялото се изчиства от тежки метали. Сутрин, веднага след ставане, изпивайте по една голяма чаша вода с лимон на гладно. Смесете сока от половин изцеден лимон и половин литър вода. Лимоновият сок засилва способността на водата да изхвърля токсините от организма и е невероятно ефективен за прочистване на органите.

Как да продължим напред

Най-важното нещо, което трябва да запомните, когато става въпрос за Паркинсон, е, че неврологичните състояния не са безнадеждни. Възможно е да започнете да се лекувате, като предприемете необходимите стъпки, за да подкрепите тялото си в този процес. Наистина е важно да се съсредоточите върху точната причина, която причинява самите симптоми, и да се справите с тази причина. През годините Лечителят Медиум Антъни Уилям е помогнал на много хора, страдащи от силни тремори и треперене, които или напълно са се отървали от тези симптоми, или значително са намалили тяхната тежест с течение на времето. 

Идеите, които стоят зад лечението на Паркинсон в медицинската общност, се нуждаят от пълна промяна и затова споделяме тази информация с вас и това, което се опитваме да направим тук, всички заедно. Изправени сме пред много работа, за да постигнем промяна, но тя е възможна. И тя започва с това да дадем на собствените си тела това, от което се нуждаят, за да са здрави. Не се отказвайте, просто продължете напред с тези малки стъпки и знайте, че тялото ви винаги се бори за вас и винаги е на ваша страна!

Подобни публикации

[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още
[Видео] Лечебни свойства на чая от рейши и чага и как кофеинът разрушава имунната ни система
[Видео] Лечебни свойства на чая от рейши и чага и как кофеинът разрушава имунната ни система
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъ
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.