СЛАДОЛЕДЕНА ТОРТА С ДИВИ БОРОВИНКИ

СЛАДОЛЕДЕНА ТОРТА С ДИВИ БОРОВИНКИ

Двата пласта от ванилов сладолед и сладолед от диви боровинки върху сладкия блат правят тази сладоледена торта неустоимо изкушение. Тази рецепта може да се направи както с малко здравословни мазнини за по-калоричен резултат, така и без мазнини за вкусен и още по-здравословен вариант.

Антиоксидантните фитохимични съединения на дивите боровинки имат способността да увеличават бързо растежа на здрави мозъчни клетки, за да подпомогнат оздравяването. Тези антиоксиданти пречистват мозъчната тъкан достатъчно, за да се възстановява свободно.

Тази рецепта е от "Brain Saver Protocols", втора част на книгата на Антъни Уилям "Brain Saver" (все още не преведени на български език). Тези две основни книги за най-сложния човешки орган - мозъка, се задълбочават в причините, поради които хората по цял свят страдат от психични проблеми и свързани с мозъка симптоми и състояния. “Brain Saver” разкрива причините за повече от 100 симптома, болести и разстройства, свързани с мозъка и нервната система. “Brain Saver Protocols” разкрива истината за това как да се излекуваме в още повече подробности (включително прoчистващи терапии, рецепти, протоколи за хранителни добавки и много други).

Съставки:

Блат:

 • 1 чаша фурми Меджул, без костилки;
 • 1/2 чаша сушени черници;
 • 1/4 чаша неподсладен настърган кокос или сушени черници (без кокоса за вариант без мазнини).

Пласт от ванилов сладолед:

 • 3 замразени банана;
 • 1 ч.л. чиста ванилия на прах или екстракт от ванилия без алкохол;
 • 1/4 чаша неподсладено кокосово мляко или бадемово мляко (по избор; не се използва за вариант без мазнини);
 • 3 с.л. чист кленов сироп;
 • 1/2 с.л. прясно изцеден лимонов сок.

Слой сладолед от диви боровинки:

 • 2 замразени банана;
 • 3/4 чаша замразени или пресни диви боровинки;
 • 1 ч.л. чиста ванилия на прах или екстракт от ванилия без алкохол;
 • 1/4 чаша неподсладено кокосово мляко или бадемово мляко (по избор; не се използва за вариант без мазнини);
 • 3 с.л. чист кленов сироп.

Топинг:

Начин на приготвяне:

Застелете дъното на кръгла форма за печене с пергаментова хартия. Оставете настрана.

За да направите блата, смесете фурмите, сушените черници и настъргания кокос или допълнителните сушени черници (в зависимост кой вариант на рецептата правите) в кухненски робот. Блендирайте в продължение на 3 до 4 минути, като при необходимост остъргвайте остатъците от стените, докато се получи гладка смес. С мокри ръце поставете сместа в подготвената форма за печене и я разпределете равномерно. Поставете тавата във фризера.

За да приготвите ваниловия сладолед, смесете замразените банани, ванилията, кокосовото или бадемовото мляко (ако използвате), кленовия сироп и лимоновия сок в кухненски робот. Блендирайте до гладка смес, като при нужда остъргвайте остатъците от стените. Изсипете върху блата и върнете във фризера.

За да приготвите сладоледа с диви боровинки, смесете замразените банани, боровинките, ванилията, кокосовото или бадемовото мляко (ако използвате) и кленовия сироп в кухненски робот. Блендирайте до гладка смес, като при нужда остъргвайте остатъците от стените.

Внимателно разпределете слоя с диви боровинки върху ваниловия слой и върнете тавата във фризера за поне 2-3 часа или докато се стегне.

За да поднесете, поръсете тортата с пресни боровинки и малко кленов сироп или суров мед (ако използвате). Нарежете и сервирайте.

Съвети:

За вариант без мазнини на тази сладоледена торта, използвайте сушени черници вместо кокос в блата и пропуснете кокосовото или бадемовото мляко в двата слоя сладолед.

Замразени къпини и малини също са подходящи за тази рецепта, ако нямате достъп до диви боровинки или искате да опитате други плодове за тази торта.

Оставете парчетата торта да омекнат за няколко минути, преди да ги консумирате. Това прави тортата още по-кремообразна.

Порция за 4-6 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО? – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.