Сладоледена торта с диви боровинки

Сладоледена торта с диви боровинки

Двата пласта от ванилов сладолед и сладолед от диви боровинки върху сладкия блат правят тази сладоледена торта неустоимо изкушение. Тази рецепта може да се направи както с малко здравословни мазнини за по-калоричен резултат, така и без мазнини за вкусен и още по-здравословен вариант.

Антиоксидантните фитохимични съединения на дивите боровинки имат способността да увеличават бързо растежа на здрави мозъчни клетки, за да подпомогнат оздравяването. Тези антиоксиданти пречистват мозъчната тъкан достатъчно, за да се възстановява свободно.

Тази рецепта е от "Brain Saver Protocols", втора част на книгата на Антъни Уилям "Brain Saver" (все още не преведени на български език). Тези две основни книги за най-сложния човешки орган - мозъка, се задълбочават в причините, поради които хората по цял свят страдат от психични проблеми и свързани с мозъка симптоми и състояния. “Brain Saver” разкрива причините за повече от 100 симптома, болести и разстройства, свързани с мозъка и нервната система. “Brain Saver Protocols” разкрива истината за това как да се излекуваме в още повече подробности (включително прoчистващи терапии, рецепти, протоколи за хранителни добавки и много други).

Съставки:

Блат:

 • 1 чаша фурми Меджул, без костилки;
 • 1/2 чаша сушени черници;
 • 1/4 чаша неподсладен настърган кокос или сушени черници (без кокоса за вариант без мазнини).

Пласт от ванилов сладолед:

 • 3 замразени банана;
 • 1 ч.л. чиста ванилия на прах или екстракт от ванилия без алкохол;
 • 1/4 чаша неподсладено кокосово мляко или бадемово мляко (по избор; не се използва за вариант без мазнини);
 • 3 с.л. чист кленов сироп;
 • 1/2 с.л. прясно изцеден лимонов сок.

Слой сладолед от диви боровинки:

 • 2 замразени банана;
 • 3/4 чаша замразени или пресни диви боровинки;
 • 1 ч.л. чиста ванилия на прах или екстракт от ванилия без алкохол;
 • 1/4 чаша неподсладено кокосово мляко или бадемово мляко (по избор; не се използва за вариант без мазнини);
 • 3 с.л. чист кленов сироп.

Топинг:

Начин на приготвяне:

Застелете дъното на кръгла форма за печене с пергаментова хартия. Оставете настрана.

За да направите блата, смесете фурмите, сушените черници и настъргания кокос или допълнителните сушени черници (в зависимост кой вариант на рецептата правите) в кухненски робот. Блендирайте в продължение на 3 до 4 минути, като при необходимост остъргвайте остатъците от стените, докато се получи гладка смес. С мокри ръце поставете сместа в подготвената форма за печене и я разпределете равномерно. Поставете тавата във фризера.

За да приготвите ваниловия сладолед, смесете замразените банани, ванилията, кокосовото или бадемовото мляко (ако използвате), кленовия сироп и лимоновия сок в кухненски робот. Блендирайте до гладка смес, като при нужда остъргвайте остатъците от стените. Изсипете върху блата и върнете във фризера.

За да приготвите сладоледа с диви боровинки, смесете замразените банани, боровинките, ванилията, кокосовото или бадемовото мляко (ако използвате) и кленовия сироп в кухненски робот. Блендирайте до гладка смес, като при нужда остъргвайте остатъците от стените.

Внимателно разпределете слоя с диви боровинки върху ваниловия слой и върнете тавата във фризера за поне 2-3 часа или докато се стегне.

За да поднесете, поръсете тортата с пресни боровинки и малко кленов сироп или суров мед (ако използвате). Нарежете и сервирайте.

Съвети:

За вариант без мазнини на тази сладоледена торта, използвайте сушени черници вместо кокос в блата и пропуснете кокосовото или бадемовото мляко в двата слоя сладолед.

Замразени къпини и малини също са подходящи за тази рецепта, ако нямате достъп до диви боровинки или искате да опитате други плодове за тази торта.

Оставете парчетата торта да омекнат за няколко минути, преди да ги консумирате. Това прави тортата още по-кремообразна.

Порция за 4-6 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

За създаването на тази статия са използвани материали от Антъни Уилям - Medical Medium®

Антъни Уилям, създател на световното движение за сок от целина и автор на бестселъри №1 в класацията на "Ню Йорк Таймс" - "Лечителят Медиум: Прочистване за здраве", "Лечителят Медиум: Помощ за черния дроб", "Лечителят Медиум: Най-полезните храни", "Лечителят Медиум", “Thyroid Healing”, “Celery Juice” и “Brain Saver” (все още не преведени на български език), е роден с уникалната способност да разговаря с Духа на състраданието, който му предоставя изключително точна информация за здравето, изпреварваща времето си.

Подобни публикации

[ВИДЕО] Мелатонин: нещо повече от средство за сън
[ВИДЕО] Мелатонин: нещо повече от средство за сън
Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон помага на невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.
Прочети още
[ВИДЕО] Новата сокоизстисквачка за целина Omega MM1500
[ВИДЕО] Новата сокоизстисквачка за целина Omega MM1500
Компанията Omega пусна на пазара новата хоризонтална нискооборотна сокоизстисквачка MM1500, която също като предшественика си MM900 притежава специален накрайник за извличане на максимално количество сок от всяко стъбло целина. Този нов модел сокоизстисквачка ви дава възможност да правите също и плодови сорбета, ядкови млека и ядкови масла, бебешки храни и паста! Това е цялостна система за хранителни вещества, събрана в едно устройство!
Прочети още
[ВИДЕО] Най-добрата сокоизстисквачка за сок от стъблена целина
[ВИДЕО] Най-добрата сокоизстисквачка за сок от стъблена целина
Най-добрата сокоизстисквачка за изцеждане на сок от стъблена целина е студено пресоваща сокоизстисквачка. Тези сокоизстисквачки извличат сока от стъблената целина по-нежно и бавно и не генерират толкова много топлина по време на процеса на изстискване. Любимата нискооборотна сокоизстисквачка за сок от стъблена целина на Антъни Уилям е Omega MM900HDS хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка - проектирана да извлича възможно най-много сок специално от стъблената целина - повече от всеки друг модел сокоизстисквачки.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.