Горещ шоколад от гъба чага с подправки и кокосова сметана

Горещ шоколад от гъба чага с подправки и кокосова сметана

Нищо не действа така добре и не успокоява душата, както топла напитка в студен ден (или по всяко време на годината!). Добавете невероятните лечебни свойства на гъбата чага и някои специални лечебни подправки и ще се насладите на една дълбоко терапевтична и вкусна напитка. Тази рецепта би била чудесна за поднасяне на приятели и семейството, също така може да ѝ се наслаждавате самостоятелно в тихо уединение. 

Чага е един от най-добрите източници на бетулинова киселина, за която е известно, че убива раковите клетки при контакт. Поради това чага често е посочвана като една от най-добрите противоракови и противотуморни храни и е високо ценена в различни естествени методи за лечение на рак и профилактични лечебни протоколи. Изследванията показват, че чага е особено полезна при рак на дебелото черво, стомаха, ендометриума, белия дроб, гърдата и простатата. 

Гъбата чага също така е богата на бета-глюкани, които могат значително да укрепят и подсилят имунната система, което я прави идеален избор за страдащите от автоимунни заболявания като синдром на хроничната умора, ревматоиден артрит, лупус, фибромиалгия, синдром на раздразненото черво (IBS), болест на Крон, лимфом, бурсит, херпес зостер и синдром на поликистозните яйчници (PCOS).

Чага съдържа най-високото ниво на супероксиддисмутаза (СОД) в света, която е ензим, подпомагащ разграждането на свободните радикали, и е доказано, че е много ефективна при лечението на болестта на Паркинсон, Алцхаймер, болестта на Лу Гериг, подагра, склеродермия, остеоартрит и катаракта. Противовъзпалителните ѝ свойства я правят идеална за хора със синдром на раздразненото черво (IBS), артрит, колит, цистит, тендинит, оток, астма, целиакия и акне. Широкият спектър от лечебни ползи, открити в чага, я правят една от най-важните и съществени лечебни храни, които трябва да бъдат включени в естествения режим на здравето.

Съставки:

За кокосовата сметана (по желание):

  • 1 кутия с 400 мл кокосов крем или пълномаслено кокосово мляко, охладено в хладилника за една нощ;
  • 2-3 с.л. суров мед.

Начин на приготвяне:

Поставете кокосовото мляко, водата, чагата на прах, канелата, джинджифила, кардамона, индийското орехче, фурмите и ванилията в блендер и пасирайте до гладка и пенеста смес поне 2 минути. 

За да направите кокосовата сметана, която е по желание, охладете купата за смесване във фризера за 10 минути. Когато купата се охлади, извадете гъстият каймак от горната част на кена, като оставите кокосовата вода. С помощта на миксер разбийте сметаната в продължение на 2-3 минути, докато се получат меки върхове. Добавете меда и разбийте за още 2 минути. 

За да сервирате, изсипете напитката в чаша и добавете кокосова сметана отгоре (ако използвате) и поръсете с канела. Сервирайте веднага.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

За създаването на тази статия са използвани материали от Антъни Уилям - Medical Medium®

Антъни Уилям, създател на световното движение за сок от целина и автор на бестселъри №1 в класацията на "Ню Йорк Таймс" - "Лечителят Медиум: Прочистване за здраве", "Лечителят Медиум: Помощ за черния дроб", "Лечителят Медиум: Най-полезните храни", "Лечителят Медиум", “Thyroid Healing”, “Celery Juice” и “Brain Saver” (все още не преведени на български език), е роден с уникалната способност да разговаря с Духа на състраданието, който му предоставя изключително точна информация за здравето, изпреварваща времето си.

Подобни публикации

[ВИДЕО] Мелатонин: нещо повече от средство за сън
[ВИДЕО] Мелатонин: нещо повече от средство за сън
Мелатонинът е невероятна хранителна добавка при безсъние и всякакви нарушения на съня, но това не е всичко, за което той помага. Този хормон помага на невротрансмитерите и глиалните клетки, което го прави полезен за хора, живеещи с проблеми с психичното здраве като депресия, тревожност, биполярно разстройство, деперсонализация, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), необяснима дълбока тъга, чувство на изгубеност, мозъчна мъгла, проблеми с паметта, пристъпи на паника, нервност, лека умора и др. Мелатонинът може също така да спре свиването и атрофията на мозъка и да помогне за намаляване на туморите и кистите, както и за предотвратяване на техния растеж.
Прочети още
[ВИДЕО] Новата сокоизстисквачка за целина Omega MM1500
[ВИДЕО] Новата сокоизстисквачка за целина Omega MM1500
Компанията Omega пусна на пазара новата хоризонтална нискооборотна сокоизстисквачка MM1500, която също като предшественика си MM900 притежава специален накрайник за извличане на максимално количество сок от всяко стъбло целина. Този нов модел сокоизстисквачка ви дава възможност да правите също и плодови сорбета, ядкови млека и ядкови масла, бебешки храни и паста! Това е цялостна система за хранителни вещества, събрана в едно устройство!
Прочети още
[ВИДЕО] Най-добрата сокоизстисквачка за сок от стъблена целина
[ВИДЕО] Най-добрата сокоизстисквачка за сок от стъблена целина
Най-добрата сокоизстисквачка за изцеждане на сок от стъблена целина е студено пресоваща сокоизстисквачка. Тези сокоизстисквачки извличат сока от стъблената целина по-нежно и бавно и не генерират толкова много топлина по време на процеса на изстискване. Любимата нискооборотна сокоизстисквачка за сок от стъблена целина на Антъни Уилям е Omega MM900HDS хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка - проектирана да извлича възможно най-много сок специално от стъблената целина - повече от всеки друг модел сокоизстисквачки.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.