Листата на алое вера са чудотворна лечебна храна, която е едно от най-старите лечебни средства и естествени антибиотици в света. Приемано вътрешно, алоето прави чудеса за асимилирането на полезни вещества, циркулацията им из тялото и елиминирането на вредители. Известно е с това, че пречиства кръвта, намалява възпаленията, облекчава болките при артрит, предотвратява образуването на камъни в бъбреците, понижава високия холестерол, предотвратява появата на кандида, повишава физическата издръжливост, благоприятства здравето на сърдечно-съдовата система и предпазва организма от оксидативен стрес. Освен това успокоява язви, хемороиди, гастрит, дивертикулит, колит, синдром на раздразненото дебело черво и други храносмилателни разстройства. Алоето осигурява възстановяването от физическа умора и подпомага функцията на мускулите, както и оптималното използване на редица витамини, минерали и ензими. Алкалната му природа, спомага за успокояване на ацидозата и алкализиране на целия организъм.

Как да си направим вода с алое вера:


Съставки:

  • 1 пресен лист алое (за една порция се използва само 5 см-во парче)
  • половин литър вода

Начин на приготвяне:

Отрежете 5-см парче от листото на алоето. Изгребете гела и го поставете в блендер с половин литър вода. Блендирайте на висока степен за 10-20 секунди. Изсипете в чаша и изпийте веднага на празен стомах за оптимално въздействие.

Съвет: увийте останалото листо от алое в кухненска кърпа или найлоново фолио и го съхранявайте в хладилника, така ще остане годно за употреба до 1-2 седмици.

Често задавани въпроси за водата с алое


Бутилираното алое ще има ли същите ползи?

Пресният гел от листата на алоето е най-добър, когато ви е достъпен и има по-големи ползи.

Колко често трябва да пия вода от алое?

Най-добре е да пиете вода от алое всеки ден или колкото е възможно по-често, за да постигнете оптимални резултати.

Ще предизвика ли водата от алое диария?

Не, няма да предизвика. Важно е да използвате прозрачния гел от алое вътре в листата на алоето, а не зелената външна част на листата. Въпреки това, ако някой вече има диария, е възможно да продължи да има този проблем, когато за първи път добавя нови лечебни храни.

Безопасно ли е това за бременни жени?

Да, водата с алое вера е безопасна по време на бременност.

Мога ли да смесвам гел от алое със сок или смути или да добавям лимон или мед към него?

Алоето има най-много терапевтични ползи, когато се консумира самостоятелно или във вода, но със сигурност можете да го смесите със сок или смути, ако желаете, или да добавите малко лимон и мед. 

Какъв конкретен вид растение алое вера се използва?

Търсете ядливите листа на алое барбаденсис. Обикновено те се намират в магазините за зеленчуци или в големите хипермаркети. Важно е да се използва само ядлив сорт, така че ако отглеждате собствено алое, не забравяйте да проверите дали имате правилния сорт.

Не мога да намеря органични листа от алое в нашия магазин за хранителни стоки. Безопасно ли е да се използва, ако не е органично?

Да, най-добре е да са органични, но не е проблем да използвате листа от алое, които не са органични.

Мога ли да пия това по всяко време на деня?

Водата с алое е най-полезна на празен стомах, но все пак ще получите ползи, ако я пиете по всяко време на деня.

Мога ли да замразя алоето?

Най-добре е да е прясно. Можете да съхранявате листата в хладилника и да филирате парче алое, когато искате да си направите вода с алое.

Трябва ли водата да се охлажда?

Не, водата със стайна температура е подходяща.

Трябва ли да пия вода от алое след сок от целина сутрин или да ги редувам?

Ако пиете сок от стъблена целина сутрин на гладно, можете да пиете вода с алое след него. Изчакайте поне 15-30 минути след сока от целина.

Безопасно ли е по време на кърмене?

Да, безопасен е както за майката, така и за бебето.


Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.