Лечебни храни и хранителни добавки за ревматоиден артрит

Лечебни храни и хранителни добавки за ревматоиден артрит

Истинската причина за ревматоидния артрит (РА)

В момента живеем във времена на разцвет на вирусите. Светът ни е пълен с патогени, които причиняват мистериозните болести, от които толкова много хора са озадачени, а медицината просто ги определя като автоимунни заболявания. Медицинската наука и проучванията не знаят, че вирусът на Епщайн-Бар (ЕБВ) е причина за толкова много заболявания, включително фибромиалгия, синдром на хроничната умора, множествена склероза, нарушения на щитовидната жлеза, лупус, лаймска болест, шум в ушите, световъртеж, ревматоиден артрит и псориатичен артрит. Съществуват над 60 разновидности на ЕБВ, което може да бъде шок за всеки, който е запознат само повърхностно с този вирус, както и за работещите в областта на медицината. Антъни Уилям разглежда този вирус подробно в книгата си "Изцеление на щитовидната жлеза".

Ревматоидният артрит (РА) се причинява от вируса на Епщайн-Бар, който е в късен стадий (прочетете повече за стадиите на ЕБВ в двете части на статията ни “Епщайн-Бар вирус”) с изключение на това, че тази разновидност на ЕБВ или не обича да се храни толкова с мед, или просто няма прекомерно количество токсична мед в организма. Конкретната разновидност на ЕБВ, която причинява РА, много повече предпочита тежкия метал живак като своя храна. Тази специфична разновидност на ЕБВ попада в съединителната тъкан, ставите и сухожилията в четвъртия си стадий, като предизвиква възпаление, което е доказателство, че тялото ви се опитва да задържи нашественика на разстояние. Подуването на кокалчетата на пръстите, шийния отдел на гръбначния стълб и други подобни е признак, че организмът реагира на вируса, който се заравя по-дълбоко и причинява трайни увреждания на нервите и тъканите. В по-леките си форми това може да се прояви като мистериозни болки и страдания. В напредналите форми хората получават тежки ставни отоци и диагноза РА. Тази информация е все още неизвестна за медицинската наука и проучванията.

Първата стъпка

Най-важната стъпка, която можете да предприемете днес към реалното изцеление, е далеч отвъд диетата или избягването на вредните влияния. Първо трябва да осъзнаете истинската причина за вашето заболяване. Вашето тяло не атакува само себе си. Най-голямата грешка е да вярвате, че имунната ви система не ви подкрепя. Когато вярвате, че болестта ви е автоимунна, вие пречите на истинското изцеление, защото не давате на тялото си подкрепата, от която се нуждае, докато продължава борбата с патогена в тялото ви. Знанието, че тялото ви не се бори със себе си, а с патоген, засилва имунната ви система, прави я по-съсредоточена и я кара да работи още по-усилено за вас. Освен това, когато знаете, че трябва да се борите с вирус, можете да научите практическите стъпки, които можете да предприемете, за да осигурите на тялото си възможно най-добрата подкрепа.

Как да се лекуваме

Непознати за медицинските проучвания и науката антитела са създадени, за да се борят с вируса на Епщайн-Бар; въпреки това тялото ви все още се нуждае от цялата подкрепа, която може да получи. По-долу са посочени някои стъпки, които да предприемете и които могат да ви помогнат да започнете да се възстановявате от ревматоиден и псориатичен артрит.

Премахване на токсичните тежки метали

Токсичните тежки метали са една от любимите храни на ЕБВ. И почти всички ние несъзнателно имаме токсични тежки метали в телата си. Тези метали дават възможност на вируса да продължи да се развива и да става все по-размножителен. И колкото повече той се храни с метали като живак и мед, толкова повече токсични отпадни вещества отделя вирусът в организма, което води до симптомите на псориатичен и ревматоиден артрит. За да се отървете от токсичните тежки метали, има пет важни храни за детоксикация от тях, които трябва да включвате ежедневно в диетата си: сок от ечемична трева на прах, кориандър, спирулина, диви боровинки и атлантическа дулсе. За да научите повече за тези храни за детоксикация от тежки метали, както и най-добрият начин да се комбинират, вижте рецептата "Смути за детоксикация от тежки метали".

Храни, които да избягвате

Когато се лекувате от РА, е важно да избягвате да ядете неща, които се оказват едни от любимите храни на ЕБВ, като яйца и млечни продукти. Също така е най-добре да избягвате свинското месо, защото то натоварва черния дроб до такава степен, че дава възможност на вирусите да се размножават, да растат и да възпаляват ставите и кожата. Също така е важно да стоите настрана и от глутена, защото е неизвестно за всички медицински среди, но той също осигурява гориво за вируса. Ако сте премахнали яйцата, млечните продукти и глутена и след няколко месеца все още изпитвате симптоми, помислете за премахване на всички зърнени храни от диетата си, включително овеса и ориза, докато се лекувате. Някои хора понасят добре зърнените храни, но при някои зърнените храни трябва да бъдат премахнати, за да се даде възможност за по-дълбоко излекуване. Полезно е също така да избягвате царевицата, соята и рапичното масло. За да научите повече за това защо е най-добре тези храни да бъдат премахнати от диетата, ако имате симптом или заболяване, можете да прочетете пълните обяснения в книгата на Антъни Уилям "Изцеление на щитовидната жлеза".

Лечебната храна: Плодовете

Макар че на мнозина е казвано да избягват плодовете заради съдържанието на захар, тази тенденция всъщност е още един пример за дезинформация, която само пречи на хората да се възползват от мощните антивирусни свойства на бананите, фурмите, ябълките, пъпешите, мангото и всички други видове плодове. Плодовете са най-богатата на антиоксиданти храна в света. Антиоксидант наистина трябва да бъде синоним на дълголетие, тъй като плодовете са най-добрата храна за удължаване на живота и борба с болестите. Дивите боровинки, къпините и черешите са сред храните с най-много антиоксиданти. Можете да се съсредоточите върху онези плодове, които са най-привлекателни за вас. Ако имате лукса да разполагате с фермерски пазар наблизо, превърнете в ежеседмичен навик да пазарувате там и да проучвате многобройните сортове плодове, които са на ваше разположение: ябълки, круши, праскови, дини, кайсии, фурми и др. Различните видове цитрусови плодове също са чудесно допълнение към диетата ви. Въпреки че някои хора може да смятат, че портокалите, лимоновата вода или грейпфрута предизвикват обостряне на РА, това е само усещане, защото цитрусите детоксикират отровите и вирусните странични продукти в организма ви. В допълнение към плодовете, не забравяйте да ядете много зеленолистни зеленчуци, зеленчуци и включвайте ежедневно сок от стъблена целина. 

За повече информация относно други храни, които да включите при тези състояния, прочетете книгите "Лечителят медиум – преработено и допълнено издание", "Най-полезните храни" и "Изцеление на щитовидната жлеза". Можете също така да прочетете многобройните статии за тези състояния и храните подходящи за тях, в нашия блог. 

Полезни хранителни добавки

За да подпомогнете лечебния си процес, обмислете включването на следните хранителни добавки:

Цинковият сулфат е един от най-важните ресурси за борба с ЕБВ. Организмът изразходва запасите и дори дълбоките резерви на цинк с бързи темпове, което означава, че е много често срещано да изпаднете в недостиг на цинк, когато имате ЕБВ, ако вече не сте били, така или иначе. Тази добавка дава сериозен тласък на имунната система, така че клетките на ЕБВ да бъдат унищожени и потиснати. Антъни Уилям препоръчва и използва органичен цинков сулфат на Vimergy®

Л-лизинът инхибира и намалява вирусния товар на ЕБВ и действа противовъзпалително на целия организъм. Любимата компания на Антъни Уилям за хранителни добавки - Vimergy®, предлага Л-лизин под формата на капсули

Котешкият нокът е мощно противовъзпалително и антивирусно средство, което може да бъде много полезно при ревматоиден и псориатичен артрит. Антъни Уилям препоръчва органичен котешки нокът, безалкохолен екстракт, на Vimergy®.

Приемането на метилфолатна хранителна добавка, която подпомага проблемите с метилирането, заедно с подходяща добавка В-12, която съдържа аденозилкобаламин и метилкобаламин, е много важно за страдащите от ревматоиден и псориатичен артрит. Антъни Уилям препоръчва 5-МТХФ капсули на Vimergy® и органичен течен витамин Б12 на Vimergy®.

Глутатионът помага за детоксикацията на черния дроб, където се намират вирусите и токсините, причиняващи тези състояния. Vimergy®, предлага глутатион под формата на капсули.

Алфа-липоевата киселина (ALA) възстановява и укрепва областите на тялото, които са били увредени от вируса. 

Силните антивирусни способности на листата от черница ги правят важна хранителна добавка, за която трябва да се помисли.

Информацията за лечението и насоките за хранене и хранителни добавки, които споделихме под формата на публикации в блога за псориазис и екзема, също биха били полезни за включване.

Допълнителни терапии

Много хора с РА ходят на инфрачервена сауна, за да си помогнат с умората и сковаността. Това може да бъде добър вариант за вас, само внимавайте топлината да не е твърде висока. Внимавайте колко дълго оставате в сауната. Друго изключително полезно лечение е нежната масажна терапия, един от най-старите методи от както свят светува. Лечебното докосване на един човек към друг може да бъде невероятно за РА.

Добавки за автоимунни разстройства и заболявания (в по-късен етап на ЕБВ, включително лупус и ревматоиден артрит (РА)

Ако имате заболяване, което не е споменато в тази статия и въпреки това симптомите ви съвпадат с тези на ЕБВ, можете да се обърнете към тези хранителни добавки. В повечето случаи, когато някой получи диагноза за автоимунна болест, това може да е ЕБВ в по-късен стадий. Можете да персонализирате протокола си с добавки от този списък.

Как да продължим напред

Ревматоидният артрит не е автоимунно заболяване и този мит трябва да се коригира незабавно, за да могат милионите хора, които страдат, да получат истински отговори. Когато ви се дава грешна информация за вашето заболяване, все едно някой слага знак “стоп” на вашия лечебен процес. Надяваме се да се отървете от това погрешно разбиране за ревматоидния артрит и да се насочите с нова недежда по пътя на изцелението. Осъзнаването, че тялото ви се бори с вирус, който се храни с токсините и металите в организма ви, е първото и най-силно нещо, което можете да направите. Трябва да се откажете от идеята, че тялото ви работи срещу вас. Невъзможно е организмът да атакува сам себе си.

Когато обмисляте възможностите си за изцеление, това може да ви се стори непосилно. Не забравяйте да действате бавно и със собственото си темпо. Пътят на всеки ще изглежда малко по-различен. Може би храните, които трябва да избягвате, ще ви отнемат известно време, за да ги премахнете, но хранителните добавки ще дойдат по-лесно. Може би яденето на плодове ще бъде лесна стъпка, но включването на сок от стъблена целина е твърде много за вас отначало. Направете това, което можете днес и продължете да го надграждате оттук нататък. Никога не забравяйте, че тялото ви работи с вас, а не срещу вас и излекуването е възможно.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.