Как сокът от стъблена целина помага при ревматоиден артрит

Как сокът от стъблена целина помага при ревматоиден артрит

Ако страдате от ревматоиден артрит, причините могат да бъдат няколко. От една страна, с годините могат да се появят калцификати, които се натрупват и полепват по ставите и ставните гнезда, което води до износване на хрущяла. Те могат да бъдат съпроводени и от натрупвания на различни токсини и отрови, като например токсични тежки метали, които се утаяват в ставните области в цялото тяло – в резултат от продължителен период на бавен и застоял черен дроб. Токсините плюс калцификатите водят до това, което мнозина изпитват като типичния артрит, съпътстващ стареенето. С течение на времето може да се появят и шипове по костите, които силно затрудняват нормалния начин на живот. Това са основно костни възли, които също се развиват в резултат на токсично въздействие.

Сокът от стъблена целина помага за смазване на ставите и хрущялите, укрепване на сухожилията и съединителната тъкан около ставите и намаляване на нервните възпаления, които могат да се появят и в областта на ставите. Сокът от стъблена целина има уникалната способност да разбива и разпръсква калциевите отлагания – това е същата уникална способност, която има да разтваря камъни в жлъчката, камъни в бъбреците, сраствания и белегова тъкан. Това е част от нещата, които правят сока от стъблена целина толкова чудотворен. Голяма част от способността му да разгражда калциевите отлагания фрагмент по фрагмент, освобождавайки ги обратно в кръвообращението, за да бъдат изчистени от тялото, е свързана с неговия алкален фактор. Сокът от стъблена целина е изключително алкален, след като попадне в организма. Това не бива да се бърка с източници, които са силно алкални извън тялото, като например вода с високо pH, което всъщност не е продуктивно за рН на организма. Повече по темата можете да прочетете в книгата "Помощ за черния дроб". Когато сокът от стъблена целина попадне в стомаха, той започва бързо да се променя, като става много по-алкален, отколкото е бил в началото. Това е част от начина, по който той намалява болките при ревматоиден артрит.

Конкретни ползи при ревматоиден артрит (РА), псориатичен артрит (ПсА) и склеродермия

Тези видове болки в ставите са вирусно възпаление, причинено от вируса на Епщайн-Бар. Причината, поради която ревматоидния артрит (РА) и псориатичния артрит (ПсА) се приемат погрешно за атака на имунната система срещу нечии стави, е, че медицинските проучвания са идентифицирали налични антитела, за които се смята, че са автоантитела. И отново, в действителност тези антитела не са погрешно действие на имунната система. ЕБВ е причината за възпалението на ставите и нервите. Антителата са създадени от имунната система, за да преследва вируса, а не за да атакува тялото ви. Сокът от стъблена целина се намесва, за да помогне, тъй като е изключително антивирусен, като помага да се освободи тялото от ЕБВ и да се облекчат симптомите на РА и ПсА.

Между другото, ПсА не се причинява от калциеви камъни. Той се причинява от ЕБВ, който се намира в черния дроб, храни се с мед и живак и освобождава невротоксини в кръвта, които след това се настаняват в областта на ставите. В този случай ЕБВ също така освобождава дерматоксини, които се появяват в кожата около ставите и предизвикват различни обриви. ПсА може да приеме много различни форми в зависимост от това колко токсичен е черният дроб на пациента и колко голямо е вирусното натоварване. Сокът от стъблена целина помага за премахване на виновниците за появата на мед и живак в черния дроб; само по себе си, това води до намаляване на вирусния товар, тъй като тези токсични тежки метали са предпочитана храна за вируса. В същото време натриевите клъстерни соли на сока от стъблена целина помагат на организма да се освободи от вирусните клетки на ЕБВ, така че болният да може да се върне на пътя на изцелението.

При склеродермията са налице дерматоксини и невротоксини от щам на ЕБВ, който се храни с живак и мед. По-специално инсектицидите, други пестициди и фунгициди осигуряват тук вирусно гориво. Получените дерматоксини създават парене и дълбока тъканна болка. Пречистващото действие на сока от стъблена целина в черния дроб помага за неутрализирането на пестицидите, фунгицидите и хербицидите и за извеждането им от организма. Сокът от стъблена целина помага за прочистването на черния дроб и от дерматоксините, така че страдащият от склеродермия в крайна сметка да получи облекчение на симптомите си.

А както ще прочетете в останалите ни статии за сока от стъблена целина, той е много полезен за различни състояния и симптоми. Повече за това вижте в следните статии:

“Как сокът от стъблена целина помага при лаймска болест”;
“Сок от стъблена целина при синдром на поликистозните яйчници, фиброми и ендометриоза”;
“Как сокът от стъблена целина помага при бременност и кърмене”;
“Как сокът от стъблена целина помага при заболявания на щитовидната жлеза”;
“Как сокът от стъблена целина помага за лечение на екзема и псориазис”;
“Как сокът от стъблена целина помага при кистозно акне”;
“Как сокът от стъблена целина помага при синдром на хроничната умора”;
“Как сокът от стъблена целина помага за лечение на висок холестерол”;
“Сок от стъблена целина при автоимунни и неврологични състояния”.

Още статии за сока от стъблена целина можете да намерите тук:

“Сок от стъблена целина”;
“Сок от стъблена целина – често задавани въпроси”;
“Как да си направим сок от стъблена целина”;
“Защо да пием половин литър сок от стъблена целина дневно?”;
“Как натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина ви помагат да се излекувате”.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.