Ако хората знаеха всички мощни лечебни свойства на сока от стъблена целина, той щеше да бъде широко приветстван като чудодейна суперхрана. Стъблената целина има невероятната способност да създава радикални подобрения при всякакви здравословни проблеми.

СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА СЕ ПИЕ САМОСТОЯТЕЛНО 

Стъблената целина е истински спасител, когато става въпрос за хронични заболявания. Вече знаем за хиляди хора, страдащи от хронични и мистериозни заболявания, които възстановяват здравето си, като пият по половин литър сок от стъблена целина всеки ден на празен стомах. По тази причина Антъни Уилям започва движението за пиене на чист, натурален сок от стъблена целина, за да е сигурен, че хората знаят как да използват правилно и успешно тази мощна напитка.

Сокът от целина е най-силен, когато го пиете самостоятелно, без добавки и примеси. Макар че е чудесно да консумирате и други зелени сокове или сокове от зеленчуци и да добавяте продукти като спанак, кейл, магданоз, кориандър или ябълки, пийте тези смесени сокове по различно време от самостоятелния сок от стъблена целина. Тези смеси функционират по различен начин от това, което Лечителят Медиум препоръчва като най-важното ви средство за възстановяване на здравето: чист сок от стъблена целина, приеман на празен стомах. Ако сутрин първо пиете сок от стъблена целина, той ще засили храносмилането на храните, които приемате през останалата част от деня.

След малко ще се спрем на повече съвети. Първо, нека разгледаме какво прави този сок така чудодеен.

УСПОКОЯВА ВЪЗПАЛЕНИЕТО

Сокът от стъблена целина изобилства от мощни противовъзпалителни свойства. Това означава, че той е изключително полезен за хора, които страдат от хронични и мистериозни заболявания, включително състояния, обозначени като "автоимунни". Тиреоидит на Хашимото, ревматоиден артрит (РА), фибромиалгия, миалгичен енцефаломиелит / синдром на хроничната умора (ME/CFS), лаймска болест, мигрена, световъртеж, цьолиакия, синдром на раздразнените черва (IBS), диабет, псориазис, екзема, акне, лупус, синдром на Гилен-Баре, саркоидоза, синдром на Рейно, болест на Мениер, гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), подагра, бурсит, подуване на корема, чревни спазми, раздуване на корема, киселинен рефлукс, световъртеж, запек, синдром на неспокойните крака, мравучкане, изтръпване - всички тези симптоми и заболявания са загадка за медицинските общности, въпреки че имат имена. Истинските им причини все още не са известни на медицинските изследвания и науката.

Стъблената целина е идеална за преборване с възпалението, тъй като унищожава от глад патогените, включително непродуктивните бактерии и вируси като Епщайн-Бар (ЕБВ), които го създават. Както Антъни Уилям разкрива в книгата си "Изцеление на щитовидната жлеза", Епщайн-Бар е действителната причина за тиреоидита на Хашимото и много други заболявания, които медицинските среди наричат автоимунни. (Повече за истинските причини за автоимунните заболявания, ще намерите в книгите на Антъни Уилям от серията “Лечителят Медиум”.) Тези патогени водят до стотици различни симптоми и състояния, които се диагностицират погрешно.

ЧУДЕСАТА НА МИНЕРАЛНИТЕ СОЛИ В СТЪБЛЕНАТА ЦЕЛИНА

Стъблената целина е в състояние да унищожи патогенните микроорганизми, а освен това съдържа множество неоткрити минерални соли, които действат заедно като антисептик. Когато тези мощни минерални соли влязат в контакт с вируси като Епщайн-Бар, HHV-6 и херпес зостер, бактерии като стрептококите и други патогени - причинители на хронични заболявания, солите започват да разрушават клетъчните мембрани на патогените, като в крайна сметка ги убиват и унищожават.

Ако се притеснявате, че натрият в стъблената целина е проблем, защото сте чували, че "солта си е сол", знайте, че натрият в целината не е просто сол или основният минерал натрий. Медицинските изследвания и науката все още не са открили различните разновидности на натрия в целината, нито колко полезни са те. Естествено съдържащият се в стъблената целина натрий всъщност помага за стабилизиране на кръвното налягане, като го понижава, когато е твърде високо, и повишава, когато е твърде ниско. Освен това натрият няма да дехидратира органите ви. Вместо това, той се придържа към токсичните и опасни соли от некачествените храни и помага да ги изведете от тялото си, като ги замени с все още непознатите клъстерни соли.

Тези подгрупи натрий се свързват в едно цяло и са наситени с други важни химични съединения на стъблената целина и информация, която е изключително активна при лечението на организма. Науката все още не е деконструирала или изследвала тези клъстерни соли. В крайна сметка изследванията ще разкрият, че тези клъстерни соли работят симбиотично и систематично за промиване на токсините, мъртвите патогени като вируси и бактерии, както и патогенните невротоксини и отломки от всяка гънка на тялото.

Между другото, невротоксините се създават от вируси като Епщайн-Бар, които се хранят с токсични тежки метали, включително живак и алуминий. Медицинската наука и изследвания все още не са наясно, че вирусите се хранят с определени горива, да не говорим, че те произвеждат невротоксини като отпадък. Невротоксините създават неврологични симптоми, включително парене на кожата, тремори, треперене, спазми, студени ръце и крака, проблеми с равновесието, световъртеж, неравномерен сърдечен ритъм, безсъние и изтръпвания на тялото, които объркват лекарите.

Сега, след като знаете, че патогени като ЕБВ са отговорни за хроничните заболявания, можете да разберете колко критична е наистина антисептичната функция на клъстерните соли на стъблената целина. Вашите бели кръвни телца използват тези клъстерни соли като щит и оръжие, за да преследват вирусите и непродуктивните бактерии, като това води до облекчение на многобройните симптоми и състояния, които те причиняват.

ПОВЕЧЕ ЗА ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ МИНЕРАЛНИ СОЛИ В СТЪБЛЕНАТА ЦЕЛИНА

Минералните соли са от решаващо значение за оптималното функциониране на тялото ни. Те поддържат работата на бъбреците и надбъбречните жлези и повишават солната киселина в червата, за да може тялото ви да разгражда и усвоява това, което ядете - като същевременно балансират рН, както и почистват и възстановяват стомаха, останалата част от храносмилателния тракт и най-вече черния дроб. Те също така позволяват на информацията да се придвижва из цялото ви тяло, така че то да може да се поддържа в равновесие, независимо от случващото се.

Минералните соли специално в стъблената целина играят важна роля в електричеството, което управлява тялото. Те са градивни елементи за невротрансмитерните химикали, разпалват активността на електрическите импулси и поддържат функцията на невроните. Мозък със слаби електрически импулси и слаби невротрансмитери се изключва и преминава в режим на "изтощена батерия", което прави сока от стъблена целина, един вид зарядно устройство за мозъка, което спира този процес. Минералните соли поддържат работата на сърцето и създават невротрансмитерите, необходими за пренасяне на информацията от точка А до точка Б, т.е. от неврон до неврон. (Представете си мисълта като лодка, а минералните соли като океан: ако океанът пресъхне, лодката не може да стигне до никъде.)

Това, че минералните соли на целината са толкова важна подкрепа за централната нервна система, означава, че те са изключително лековити за хора, които се борят с депресия, тревожност, мозъчна мъгла, объркване, биполярно разстройство, загуба на паметта, болест на Алцхаймер, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), синдром на дефицит на вниманието/хиперактивност (СДВХ) и посттравматично стресово разстройство (ПТСР), както и за хора, които имат проблеми с фокуса и концентрацията.

Стъблената целина може наистина да подобри способността на допълнителните GABA, глицин и магнезиев L-треонат да се абсорбират от мозъка и да подпомогнат работата на невротрансмитерите за поддържане на съня. Стъблената целина също така подобрява метилирането, т.е. правилното усвояване и използване на стотици хранителни вещества, включително витамин Б12 и цинк.

Електролитите в целината хидратират на дълбоко клетъчно ниво, като намаляват вероятността да страдате от мигрена, тревожност, пристъпи на паника и др. Целината също така стабилизира и поддържа надбъбречните жлези, предлага помощ при стрес и възстановява увредените клетки в черния дроб.

И тъй като минералните соли на целината са антибактериални, те убиват бактерии като стрептококи, а това благоприятства здравословната среда за "добрите" бактерии. Нискостепенните стрептококови инфекции често са действителната причина за инфекции на пикочните пътища (ИПП), хронични инфекции на синусите, акне, синдром на раздразнените черва (IBS) и бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO), въпреки че засега медицинските среди не са наясно, че стрептококовите инфекции са свързани с тези състояния. Сега вече знаете, че сокът от стъблена целина и неговите антибактериални свойства могат да помогнат за лечението и на всички тези състояния.

Ако страдате от заболяване на щитовидната жлеза, обърнете внимание: целината има способността да прочиства щитовидната жлеза от токсини и да подсилва производството на хормона Т3. За повече информация относно неизвестната истинска причина за проблеми с щитовидната жлеза, като тиреоидит на Хашимото, болест на Грейвс, възли, кисти и тумори на щитовидната жлеза, увеличена щитовидна жлеза, паращитовидни заболявания и много други, вижте книгата "Изцеление на щитовидната жлеза".

СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА И АВТОИМУННИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Способността на целината да разгражда и промива вирусите е животопроменяща новина за всеки, на когото са казали, че има автоимунно заболяване. Патогени като вируси, включително Епщайн-Бар и херпес зостер, са истинската причина за възпалението, което погрешно се смята за автоимунно заболяване. Медицинските общности просто все още не са наясно с истинската причина.

Преобладаващата автоимунна теория е, че имунната система е сбъркала дадена част от тялото с нашественик и е започнала да я атакува, предизвиквайки възпаление. Това убеждение се развива, тъй като през 50-те години на миналия век светът на медицината е разочарован от липсата на обяснение защо състояния като болест на Хашимото, болест на Грейвс, лупус, ревматоиден артрит (РА), болест на Крон, целиакия, улцерозен колит и множествена склероза (МС) оставят хората болни или дори осакатени. Внимателното наблюдение на кръвните изследвания на някои пациенти разкрива наличието на антитела. Възниква теория, че организмът се е объркал и е създал антитела, за да атакува себе си. Важно е да се помни, че това е само една от десетките теории - никога не е имало окончателен отговор. Цялото предположение е недоказана хипотеза, която медицинските среди измислят, защото нямат истинските отговори за страданията на хората. Така че те насочват вината към телата на хората, което сваля вината от медицинските изследвания и науката, и за съжаление теорията се налага и се превръща в закон.

Автоимунната теория не е вярна. Изключително важно е да знаете какво наистина се случва с автоимунните проблеми: антителата са налице, защото тялото ви се бори с патоген, който научните изследвания все още не могат да открият. Например в случая с болестта на Хашимото, ако са налице антитела, това е, защото тялото ви преследва вируса на Епщайн-Бар. Не става дума за това, че тялото ви е създало антитела, които атакуват щитовидната ви жлеза. Можете да научите повече за това в книгата "Изцеление на щитовидната жлеза".

Отново, противно на сегашното мислене, тялото не атакува себе си и не се обръща срещу вас. Тялото ви преследва само патогени, а само два фактора предизвикват възпаление: нараняване и инвазия. Патогените причиняват и двете. Те са нашественици - чужди тела в тялото ви и могат да бъдат и нараняващи, като понякога увреждат тъканите при пътуването си през вашата система. (Невинаги са необходими и двата фактора, за да се предизвика възпаление. Например, ако си счупите крака и той се подуе - това е единствено нараняване. Винаги е необходим поне един от тези два фактора.)

За съжаление, популярната и погрешна автоимунна теория смята, че хората са отговорни за заболяванията си. Тя кара хората да вярват, че тялото им ги е предало, обърнало се е срещу тях, подвело ги е. Когато си тръгвате от лекарския кабинет, след като ви е казано, че тялото ви атакува само себе си или атакува определен орган, това може да бъде емоционално вредно, а самото това убеждение пречи на имунната ви система. Вашето тяло е лоялно към вас. То прави всичко възможно, за да ви помогне да бъдете цялостни и излекувани. То ви обича безусловно. Собствената ви имунна система никога няма да ви навреди, тя работи само за вас. Познаването на тази истина може да даде старт на процеса на изцеление за човек, който преди е вярвал, че тялото му е против него.

Объркването на автоимунната система е една от най-големите грешки в съвременната медицина. Тя е нагледен пример за това защо само в САЩ повече от 250 милиона души живеят или страдат от мистериозни симптоми и състояния без реално облекчение.

Което ни връща към въпроса защо сокът от стъблена целина е толкова важен. Тъй като целината извежда патогените, тялото ви ще бъде много по-способно да се справи с всичко, което животът ви поднася.

БАЛАНСИРАНЕ НА НИВАТА НА pH В ОРГАНИЗМА ВИ

Защо сокът от стъблена целина е толкова полезен, че укрепва солната киселина в червата? Защото солната киселина е от решаващо значение за храносмилането и за поддържането на алкална храносмилателна система.

Въпреки че чуваме думата "киселина" и си мислим "лоша", стомашните киселини, включително солната киселина, са критични, полезни киселини, които не трябва да се бъркат с киселинната храносмилателна система, която е вредна за здравето.

Когато се храните, храната бързо се придвижва към стомаха, за да бъде усвоена с помощта на солната киселина. Въпреки че науката все още не е открила това, солната киселина не е само една киселина - тя всъщност е сложна смес от седем киселини. Ако нивата на солната киселина не са балансирани или са ниски, храната няма да се усвои достатъчно добре в стомаха. Това означава, че храната няма да се разгради достатъчно, за да могат клетките ви да получат достъп до хранителните вещества, а вместо това храната просто ще седи и ще гние, което ще доведе до появата на лоши киселини.

ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ПРОПУСКЛИВОСТТА НА АМОНЯКА - ОСНОВНА НЕИЗВЕСТНА ПРИЧИНА ЗА ЛОШО ЗДРАВЕ

Това гниене в червата или разлагане, създава амонячен газ, който има способността да изплува като призрак от храносмилателния тракт директно в кръвния поток. Той може да премине и в органи като черния дроб и мозъка. Това наричаме пропускливост на амоняка.

Милиони хора имат здравословни проблеми с храносмилането и един от факторите за това е пропускливостта на амоняка, както и основните проблеми с бавния черен дроб. (Истината за пропускливостта на амоняка все още не е открита. Подобни, макар и погрешни концепции често се наричат "синдром на пропускливите черва" или "чревна пропускливост").

Друго състояние, което влошава ниското ниво на солна киселина и създава пропускливост на амоняк, е бавният, застоял, омазнен черен дроб. Здравословните състояния на черния дроб са изключително често срещани. Медицинските общности все още не знаят колко разпространени са те в действителност и какво изобщо стои зад тези проблеми. Бавният, застоял, мазен черен дроб води до по-ниско производство на жлъчка, което означава, че организмът не може да разгражда и разпръсква лесно мазнините, а това допринася и за гниенето на червата, което води до още по-голяма пропускливост на амоняк. Изключително важно е да разберете как да поддържате черния си дроб, тъй като днес почти всеки човек има бавен черен дроб, който е в основата на безброй симптоми, заболявания и преждевременно стареене и смърт. За щастие има прости начини да поддържаме здравето на черния си дроб. Антъни Уилям ги споделя подробно в книгата си "Помощ за черния дроб".

Ето къде се появява нашият героичен сок от стъблена целина! Той ефективно възстановява сложния баланс на стомаха и снабдяването му със солна киселина. Той също така укрепва храносмилателната система, като помага за оздравяването на черния дроб, което води до увеличаване на производството на жлъчка, облекчаване на запека и подуването на корема. Освен това, като понижава нивата на патогени като бактерии и вируси и нашественици като гъбички и плесени, води до укрепване на чревната лигавица. Сокът от стъблена целина е един от най-дълбоките начини, ако не и най-дълбокият начин, за възстановяване на здравето на храносмилателната система. Той е толкова мощен.

СОК ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА ЗА ТЯЛОТО И ЕМОЦИИТЕ

Склонни сме да задържаме много страх в червата си. Нервността предизвиква усещания, които познаваме като "обръщане на корема" или "пеперуди в стомаха", а тревожността може да преминава дълбоко през нервната система и да свива червата ни. Като възстановява цялата храносмилателна система, сокът от стъблена целина успокоява и умовете и сърцата ни. Използвайте го заради успокояващия му ефект, когато се чувствате уплашени, паникьосани, шокирани, разтревожени, нервни, застрашени, несигурни, страхуващи се или отбранителни.

Можем да продължим още и още за ползите от сока от стъблена целина при всякакви заболявания - психически, физически, духовни, емоционални. Сокът от стъблена целина е алкализиращ, богат на ензими, подобряващ електролитите, възстановяващ черния дроб, балансиращ кръвната захар, антисептичен и др.

Не позволявайте простотата на скромната целина да прикрива нейната сила. Често най-простите мерки в живота, благодатно вършат чудеса в най-сложните ситуации. Сокът от стъблена целина наистина е сок-чудо. Той е един от най-великите лечебни тоници на всички времена.

Вижте видеата на Антъни Уилям: 

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.