Всеки човек днес се нуждае от правилна грижа за черния си дроб. Той играе основна и решаваща роля за вашето здраве и за това как ще се чувствате след 20 години. Това е така, дори и ако в момента не страдате от никакви заболявания или са ви казали, че черният ви дроб е в добро състояние. Има какво още да научим за това какво наистина се случва вътре в черния ни дроб и от какво се нуждае той, за да ни защити през следващите години. 

Черният дроб е отговорен за повече от 2000 химични функции в организма (въпреки че науката и изследванията смятат, че е отговорен само за около 500). Този изключително интелигентен и специален орган работи усилено за вас всеки ден и час, но черният дроб също се нуждае от вашата помощ, за да може да изпълнява многобройните си задачи, които в крайна сметка ви поддържат живи. Черният ви дроб се нуждае от правилните храни, билки и хранителни добавки, за да се прочиства, детоксикира и лекува и, което е много важно, трябва да знаете какво да не правите, за да не затруднявате още повече неговата работа. Предлагаме ви да прочетете книгата “Помощ за черния дроб”, за да разполагате с необходимата информация как да се грижите добре за черния си дроб и да защитите здравето си и здравето на семейството си. В нея също така ще откриете информация за състояния като екзема, псориазис, диабет, стрептококови инфекции, акне, подагра, подуване на корема, камъни в жлъчката, надбъбречен стрес, умора, омазнен черен дроб, проблеми с теглото, SIBO и автоимунни заболявания. Ще прочетете нова неоткрита информация, която ще промени начина, по който мислите за черния си дроб и от какво се нуждае тялото ви, за да се възстанови от хронични симптоми и заболявания, както и за предотвратяване на болести по-късно в живота ви.

Истината е, че девет от десет души днес вече страдат от бавно функциониращ, омазнен, токсичен или болен черен дроб, а наличието на такъв претоварен черен дроб играе централна роля в почти всички симптоми и състояния, от които хората страдат днес. Знаейки истината и с помощта на подходящите хранителни вещества и подкрепа, черният дроб може да възвърне здравето си и да работи още по-ефективно за възстановяване и предотвратяване на симптомите и заболяванията.

Как черният дроб работи за вас

За да се грижите за черния дроб, е важно да разберете как работи той. Съществува основен кръвоносен съд, наречен портна вена, която провежда кръв от стомашно-чревния тракт към черния дроб. Този кръвоносен съд пренася витамини, минерали, хранителни вещества, хормони, кислород, хидратираща течност и за съжаление, също така и Вредители на черния дроб. 

В книгата “Помощ за черния дроб” е описано подробно за Вредителите на черния дроб, които са стотици видове различни токсини, замърсители и патогени като пестициди, хербициди, фунгициди, медикаменти, алуминий, олово, мед, живак, вируси, бактерии и др. Това са токсините, с които сме заобиколени в съвременния свят и с които дори се раждаме (не заради генетиката, а защото се предават от поколение на поколение по семейна линия). Те са това, което ни разболява. Те са това, което причинява болести и хронични заболявания, включително състояния, за които се смята, че са автоимунни заболявания. 

Черният дроб е майстор в сортирането на добрите и лошите вещества. Той взема добрине - хранителните вещества и други полезни естествени съединения - и ги съхранява в тази част на черния дроб, където трябва да бъдат използвани. Вашият черен дроб е невероятно умен. Той знае всичко за съединенията, които се съдържат в дадена храна, както и как да съхранява или разпределя тези елементи. 

Да вземем за пример една ябълка. Този невероятен плод съдържа жива вода, която е хидратираща и подхранваща за черния дроб и цялото ви тяло. Черният дроб може да вземе специалната жива вода от тази ябълка, да я компресира и да я съхрани, докато не се наложи да бъде използвана по-късно. След това, когато тялото ви се нуждае от тези елементи или сте дехидратирани, черният дроб може да активира и рехидратира тази жива вода и да я изпрати в кръвния поток. Всичко това е неоткрита информация, която не е известна на медицината. Трябва да знаете колко наистина чудотворен е вашият черен дроб, за да можете да се грижите правилно за него.

Способността на черния дроб да организира всичко, което постъпва от портната вена, ви държи в равновесие и поддържа функционирането на тялото ви. Това все още не е известно на науката, но черният дроб има и своя собствена имунна система, която му помага да се защити и по този начин да защити и вас. В книгата “Помощ за черния дроб” има цяла глава за имунната система на черния дроб с пълно обяснение как работи за вас.

Вашият черен дроб също така идентифицира вредителите, за които споменахме, и работи за тяхното неутрализиране и детоксикация. Неутрализирането е процес, при който черният дроб прави токсините по-малко вредни, така че ако се придвижат по кръвообращението и особено до сърцето и мозъка, да не причинят сериозни проблеми.

Черният дроб също така задържа някои от най-големите “нарушители” и ги затваря дълбоко в себе си. Той наистина не желае определени токсини да си плуват в тялото ви и да стигнат до сърцето или мозъка ви - тези вредители са твърде опасни. Затова те се съхраняват в дълбоките депа на органа. 

Но за да се справим добре с всичко това, е необходимо черният дроб да е здрав. Ако черният дроб е твърде претоварен от токсини и лош избор на храна (сега или в миналото) и ако е със забавени функции, омазнен или слаб, той не може да върши работата си правилно. В резултат здравето ви започва да страда или да се влошава още повече. Дори и да нямате никакви симптоми или болестно състояния в момента, това не означава, че те не са в процес на вътрешно развитие. Както вече стана ясно, девет от десет души имат бавно функциониращ черен дроб, а съвсем скоро ще станат десет от десет души, затова е важно всеки да знае от какво се нуждае неговият черен дроб и как да ограничи и излекува симптомите и състоянията, които могат да възникнат в резултат на това.

Почистване на дома за едно ново начало

Необходим е правилният вид прочистване, за да се помогне за изхвърлянето на токсините от черния дроб и по този начин да се облекчи натоварването му. Терапията 3:6:9 е специално разработена да помогне на черния ви дроб. Това прочистване е внимателен и безопасен начин за извличане на токсините, които натоварват черния дроб, така че той да може ефективно да елиминира съществуващите или сега навлизащи вредители - вируси, бактерии, химикали и метали - преди те да ви разболеят. Можете да повторите прочистването толкова пъти и толкова често, колкото желаете. 

Важно е да знаете, че има много различни програми, прочиствания, практики, промивки и диети, които са популярни или за които се твърди, че помагат на черния дроб. За съжаление, почти всички от тях не помагат на черния дроб или дори му вредят. Изключително важно е да знаете истината за това от какво наистина се нуждае черният ви дроб и как безопасно и ефективно да го прочистите и подкрепите.

Това, от което се нуждае черният дроб, за да бъде здрав, са кислород, вода, захар и минерални соли. Тези елементи, заедно с хранителните вещества от плодовете и зеленчуците, са това, за което органът жадува. Интересното е, че черният дроб може да приема хранителните вещества само когато те са заобиколени от захар (глюкоза). Разбира се, не говоря за трапезна захар или царевичен сироп, а за естествените здравословни захари в плодовете, доматите, картофите и тиквата. 

Хората, които са на диети без плодове или с ниско съдържание на въглехидрати, несъзнателно подлагат на глад черния си дроб и си правят истинска “меча услуга”. Ако някое хранително вещество постъпва, но не е свързано със захар, черният дроб ще го остави настрана. Захарта позволява на черния дроб да приеме хранителното вещество. Захарта е горивото, което помага на черния дроб да разгражда и мазнините. Това може да ви изненада, като се има предвид колко популярни и модерни са днес диетите с високо съдържание на мазнини, протеини и въглехидрати (независимо дали са на растителна или животинска основа). Въпреки че тези диети имат някои предимства в смисъл, че ни лишават от преработените и нездравословни храни, те все пак са проблематични. 

Черният ви дроб се нуждае и от естествени захари, за да се охлажда. Той е естествено горещ орган, но токсините и диетите с високо съдържание на протеини и мазнини го правят горещ по токсичен начин. Глюкозата от плодовете и богатите на въглехидрати зеленчуци му помагат да се охлади. 

Съседът на черния ви дроб: Жлъчният мехур

Горещият черен дроб изхвърля в жлъчния мехур утайка от шлаки, токсини, отрови и химикали, както и холестерол и билирубин. Жлъчният мехур е естествено по-хладен орган и температурата му е свързана с температурата на черния дроб. Колкото по-горещ е черният дроб, толкова по-хладен трябва да стане жлъчният мехур. Когато твърде горещият черен дроб води до много хладен жлъчен мехур, хората изпитват симптоми като горещи вълни и нощно изпотяване. Тези проблеми произтичат от динамиката между черния дроб и жлъчния мехур.

Когато горещите вещества се охладят в жлъчния мехур, се образуват камъни. Ето как хората получават камъни в жлъчката. В "Помощ за черния дроб" са описани храните, които разтварят тези камъни и изчистват токсините. 

Храни в подкрепа на черния ви дроб

Сега, когато знаете повече за това как работи черният дроб, нека споделим няколко от най-добрите храни, билки и добавки, които ще ви помогнат да го прочистите, излекувате и да се грижите за него. 

Ябълките осигуряват активна жива вода, която хидратира черния дроб и подпомага способността му да хидратира тялото ви. Ябълките също така премахват бактериите, дрождите и плесените от чревния тракт и черния дроб. По този начин те задържат утайките извън жлъчния мехур. Ябълките могат също така да разтварят камъни в жлъчката. Ако можете, яжте от една до три ябълки дневно (или повече). 

Артишокът съдържа фитохимични съединения, които възпрепятстват развитието на тумори и кисти в черния дроб. Артишокът също така съдържа много химически функции, които помагат на черния дроб да неутрализира токсините, преди те да стигнат до мозъка или сърцето. Те помагат на черния дроб да пресява и филтрира кръвта ви. 

Аспержите са с високо съдържание на флавоноиди и мощни противовъзпалителни съединения - те са като естествен аспирин. Те, също така, изхвърлят и изтласкват мастните клетки и други отрови. Аспержите прочистват, детоксикират и успокояват черния дроб.

Бананите са антибактериални, противодрождеви и противогъбични храни. Фруктозата в бананите осигурява бързо гориво за черния дроб - това е един от любимите хранителни източници на органа. Бананите също така успокояват лигавицата на чревния тракт. 

Горските плодове са богата аптечка за черния дроб. Черният дроб съдържа вид клетки, известни като Купферови клетки, а дивите боровинки съдържат особено много антиоксиданти, от които тези Купферови клетки се нуждаят. Малините, къпините и боровинките са мощни лечебни храни за черния дроб.

Брюкселското зеле е най-добрата храна за прочистване на черния дроб. Можете да го ядете сурово, на пара или дори на сок. Брюкселското зеле и другите кръстоцветни зеленчуци имат специална сяра, която изхвърля отровите и патогените от черния ви дроб. 

Целината съдържа неоткрити подгрупи на натрия, които аз наричам клъстерни соли. Тези клъстерни соли предпазват клетъчните мембрани на черния дроб. Те премахват вирусите от клетките и се свързват със свободно плаващите отрови. Пиенето всяка сутрин на гладно на шестнадесет унции (473 мл.) чист сок от целина без нищо допълнително е мощен начин за прочистване на черния дроб. 

Кориандърът се свързва с тежките метали, така че можете безопасно да ги елиминирате от черния дроб и тялото си. Кориандърът съдържа и фитохимични съединения, които задържат други вредители на черния дроб, като невротоксини и дерматоксини. Кориандърът е още едно средство за прочистване на черния дроб. 

Червените боровинки вършат много работа за черния дроб. Те прочистват дълбоките части на черния дроб. Силната плодова киселина в червените боровинки убива патогените. Те имат и огромно количество витамин С, който спира окисляването на клетките.

Краставиците са добър съюзник на черния дроб. Те осигуряват хидратираща вода за черния дроб също като ябълките. Краставиците също така прочистват черния дроб. 

Зелените листа на глухарчето предизвикват изстискващо действие в черния дроб, което му помага да се освободи от токсините. 

Лимоните и лаймовете подобряват производството на солна киселина (HCL) в стомаха. Те също така прочистват омазнения черен дроб и помагат за разтварянето на камъни в жлъчката. 

Пъпешите са невероятно мощна пречистваща храна, която има и способността да хидратира черния дроб. Идеално е пъпешите да се консумират в началото на деня, а не след като сте яли нещо тежко. 

Прасковите отстраняват старите дълбоко отложени отрови, остатъците и гниещата храна в тънките черва, което помага на черния дроб да се възстанови.

Портокалите и мандарините осигуряват изобилие от калций и витамин Ц, които черният дроб може да използва, тъй като са комбинирани с глюкозата в плодовете. 

Питая, която се нарича още драконов плод, е средство за подмладяване на черния дроб. Тя изчиства отровите от органа. Често можете да намерите тази храна с червени месести частици при замразените храни. 

Суровият мед съдържа комбинация от захари, от които се нуждае черният дроб, заедно с минерали, витамини и хранителни вещества, които помагат за възстановяването му. 

Спанакът има минерални соли и хранителни вещества, които помагат на черния дроб. Той също така помага на черния дроб да получава по-добре витамин Б12. 

Доматите съдържат незаменими фитохимикали, микроелементи, витамини и минерали, които подпомагат черния дроб. Плодовата киселина в домата също така помага на жлъчния мехур да елиминира част от утайката, която може да се задържи на дъното на жлъчния мехур. Те също така разтварят камъни в жлъчката. 

Дивите боровинки имат пигменти, които обръщат дегенеративните процеси в черния дроб.

Хранителни добавки в подкрепа

Съществуват и специфични добавки, които са полезни за оздравяването, пречистването и укрепването на черния дроб. Когато става въпрос за хранителни добавки, има огромни разлики в качеството и в състава им. 

Ето няколко от добавките, които подпомагат черния дроб и начините, по които го постигат: 

5-MTHF помага на черния дроб да получи витамин Б12.

Ашвагандата е полезна за черния дроб и укрепва надбъбречните жлези. 

Сокът от ечемичена трева на прах съдържа фитонутриенти, които подхранват недохранения черен дроб и същевременно му позволяват да се детоксикира.

Органичен витамин В12 с аденозилкобаламин и метилкобаламин е от решаващо значение за черния дроб и почти всеки има недостиг от него. Дори когато кръвните тестове показват, че нивата на витамин Б12 са нормални, все още може да имате недостиг.

Коренът от репей е много лековит за черния дроб и го прочиства в дълбочина. Можете да намерите корен от репей в магазините за хранителни стоки и да си направите сок или чай от него. 

Котешкият нокът убива патогените и вирусите, които се намират в черния дроб.

CoQ10 е чудесен антиоксидант за черния дроб.

Хидрастисът убива патогени, включително стрептококи.

Хибискусът съдържа антоцианини, които му придават червения цвят и помагат за възстановяването на черния дроб. 

Маточината убива патогените и бактериите. Тя също така успокоява черния дроб и нервната система, така че черният дроб да може да се отпусне достатъчно, за да бъде прочистен. 

Чай и тинктура от корен на женско биле.

Спирулината извлича токсичните тежки метали, които се намират в черния дроб и са причина за множество проблеми. 

Витамин С укрепва всички нива на индивидуалната имунна система на черния дроб. Той използва витамин С във всичките си над 2000 химични функции.

Цинкът играе решаваща роля във всички 2000 химически функции на черния дроб. 

Черният ви дроб се грижи непрестанно за опазане на живота ви и за поддържане на вашето най-добро здравословно състояние за възможно най-дълго време. Той просто се нуждае от вашата помощ, за да си върши работата. Когато се научите как правилно да се грижите за него и прилагате научената информация, вие ще правите най-доброто, на което сте способни, за своето здраве сега и в бъдеще.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.