Цинк: минерал от първостепенна важност за здравето

Цинк: минерал от първостепенна важност за здравето

В наши дни е обичайно хората да се притесняват, че не получават достатъчно витамин Д или пробиотици, но хранителните вещества, на които трябва да се обръща най-голямо внимание за допълнителния им прием като хранителни добавки, са правилните видове цинк и витамин Б12. Това са двете хранителни вещества, които най-често липсват на хората и които представляват най-голяма заплаха за здравето ни при недостиг.

В тази статия ще обясним защо почти всеки има недостиг на цинк и защо е толкова важно да го включим не само при хронични заболявания, но и за поддържане на здравето и предотвратяване на бъдещи заболявания. 

От съществено значение за всеки 

При остър недостиг на цинк може да се стигне до тежки заболявания. Цинкът е от решаващо значение за здравето на черния дроб, при автоимунни заболявания, акне, проблеми с надбъбречните жлези, артрит, рак, екзема, псориазис, мозъчна мъгла, детски и бебешки чернодробен поблем (име, което е дадено от Антъни Уилям на определен набор от здравословни предизвикателства, от които страдат много бебета и деца – прочетете повече за детското здраве в книгата “Прочистване за здраве”), диабет, умора, чести промени в настроението, подагра, сърцебиене, хепатит, високо кръвно налягане, висок холестерол, горещи вълни, възпаление, мигрена, SIBO (бактериален свръхрастеж в тънките черва), инфекции на синусите, проблеми с теглото, световъртеж, шум в ушите, множествена склероза, лупус, лаймска болест, проблеми със щитовидната жлеза, Епщайн-Бар вирус, херпес зостер, инфекции на пикочните пътища, кандида и всички други съществуващи симптоми и състояния. Ако имате какъвто и да е симптом или желаете да предотвратите симптомите в бъдеще, превърнете правилния вид цинк във ваш най-добър приятел.

Убиец на вируси

Вирусите са най-честата причина за всички видове хронични заболявания и състояния. За съжаление съвременната медицина и изследванията все още не са открили това, нито пък са открили съществуването на десетки мутирали щамове на вируси, които причиняват здравословни проблеми. Жалко е, че ако човек не научи истината от информацията изнасяна от Лечителя Медиум или не я чуе от приятел, роднина, лекар или лечител, който се е сдобил с нея от същите източници, той не би получил отговорите, които са му нужни, за да се излекува. По-подробна информация за тези вируси и как те причиняват стотици различни здравословни проблеми, можете да намерите в книгите на Антъни Уилям - “Летичтелят Медиум”, “Най-полезните храни”, “Прочистване за здраве”, “Помощ за черния дроб”.  

Цинкът е едно от най-силните оръжия за борба с вируси като Епщайн-Бар (ЕБВ), херпес зостер, херпес симплекс, цитомегаловирус и др. Организмът изразходва с бързи темпове запасите и дори дълбоките си резервите от цинк. При повечето хора, когато се разболеят от вирус, се получава цинков дефицит, ако вече не са го имали и преди това. Цинкът убива вирусните клетки и понижава възпалителните реакции към невротоксините, произвеждани от семейството на херпесните вируси, включително ЕБВ, херпес зостер и др. 

Помощник на черния ви дроб

В книгата "Помощ за черния дроб", Анътни Уилям споделя колко е важен цинкът за здравето и правилното функциониране на черния дроб. Цинкът (под формата на течен цинков сулфат) е отговорен за всички над 2000 химични функции на черния дроб, включително за неговото оформяне в майчината утроба, както и за развитието му докато растете и достигнете зряла възраст. 

Черният дроб складира големи запаси от цинк, защото знае, че хората страдат от дефицит на цинк, отчасти поради липсата му в храната, която ядем. Без него черният дроб не може да изпълнява функциите си, които защитават цялото ви тяло, затова въпреки запасите си, той постоянно се нуждае от още цинк, тъй като за да се справим с физическите и психическите предизвикателства, ни е необходимо голямо количество. Атаките на вируси, бактерии и други патогени изчерпват запасите на този минерал. 

Едно от специалните предназначения на тези запаси е елиминирането на токсичните форми на медта, чийто нива са постоянно високи в черния дроб и могат да го увредят. Когато недостигът на цинк е стигнал дотам, че дори запасите в черния дроб са опасно ниски, може да се развият редица вирусни автоимунни заболявания, за които става дума в книгите от цялата поредица „Лечителят медиум“. Цинкът помага на чернодробната имунна система да отблъсква атаките на всеки недружелюбен микроорганизъм, който проникне в него.

Критично важен за здравето на щитовидната жлеза

Ако вие или някой ваш познат имате заболяване на щитовидната жлеза като тиреоидит на Хашимото, болест на Грейвс, хипотиреоидизъм, рак на щитовидната жлеза, възли, кисти или тумори, цинкът е от решаващо значение за вас. Той е изключително важен за всички състояния на щитовидната жлеза, защото убива вируса, за който съвременната медицина и изследванията все още не знаят, че е отговорен за проблемите с щитовидната жлеза, а именно Епщайн-Бар вирус. Цинкът, под формата на течен цинков сулфат, помага за предпазване на щитовидната жлеза от възпаление, причинено от вируса, както и за намаляване на растежа на възли, тумори и кисти (както ракови, така и доброкачествени). Освен това, атомният йод (nascent iodine), който е от решаващо значение за всеки, който има проблеми с щитовидната жлеза, тъй като е антисептик за вируси и други патогени, се активира от цинка, така че да изпълнява функциите си по възможно най-добрия начин.

Помощ при настинка и грип - Шокова терапия с цинк

Ако почувствате, че се разболявате от настинка или грип, можете да използвате лечебната терапия на Антъни Уилям, която той нарича "Шокова терапия с цинк". Важно е да я започнете още при първите симптоми на настинка или грип, така че е добре винаги да имате под ръка шишенце с висококачествен течен цинков сулфат. Поставете съдържанието на два капкомера течен цинков сулфат в устата си и задръжте за минута преди да преглътнете. Три часа по-късно приемете още два капкомера, като отново задържите в устата една минута преди да преглътнете. Повтаряйте това на всеки три часа (без часовете, в които спите) в продължение на два дни. 

Недостигът на цинк е причина за заболяване

Ако допуснете да имате недостиг на цинк или сте роден с цинков дефицит, което е много вероятно, тъй като наследяваме дефицитите по семейна линия, това дава отлична възможност за вирусите да се възползват от отслабената ви имунна система и да стават по-силни. Симптоми и състояния като умора, обриви, световъртеж, мътнини в очите, сърцебиене, мигрена, суха кожа, чуплива коса, шум в ушите, проблеми със съня, болезнена менструация, проблеми с щитовидната жлеза и др. могат да се проявят или влошат с течение на времето.

Цинковият дефицит е пряко отговорен и за проблеми с ноктите като слаби и чупливи нокти, грапавини и липсващи луни в основата на ноктите.

Множество лечебни ползи

Още някои от причините, поради които цинкът е толкова важен:

 

  • Течният цинков сулфат дАва силен тласък на имунната система, укрепвайки белите кръвни клетки като лимфоцити, базофили, неутрофили, еозинофили, макрофаги и моноцити.
  • Подкрепя панкреаса и надбъбречните жлези и спомага за стабилизиране на нивата на глюкоза в кръвта.
  • Укрепва ендокринната система, включително надбъбречните жлези, щитовидната жлеза и таламуса, което от своя страна подпомага невротрансмитерите.
  • От решаващо значение е за плодовитостта, включително за здравето на сперматозоидите при мъжете.

Храни, богати на цинк

Някои храни са особено богати на цинк и е много полезно да присъстват редовно в диетата ви, като кълнове, поници, кръстоцветни зеленчуци, тиквени семки, репички, артишок, листа от коприва, магданоз, лук и суров мед. Важно е обаче да помислим и за прием на хранителна добавка от правилния вид цинк: течен цинков сулфат

Храните, с които се храним в момента, вече не съдържат достатъчно цинк, за да ни осигурят цялото количество, от което се нуждаем. Дори в най-добрите био ферми този минерал липсва в почвата, отчасти поради повишените нива на токсични тежки метали, които падат от небето, променят pH баланса на почвата, унищожават почвените микроорганизми и повлияват отрицателно на почвените микроелементи като цинка. Това означава, че макар тиквените семки, които се славят със съдържанието си на цинк, да са от полза, както и други храни, за които е известно, че са с високо съдържание на цинк, в случай, че имате симптоми или страдате от някое заболяване, то допълнителният прием на висококачествен течен цинков сулфат ще ви осигури сериозна подкрепа на имунната система.

Повече за цинковия сулфат

Цинкът се предлага в различни форми, но е важно коя форма ще приемате. Не всички те ще ви предложат еднакви ползи. Цинковият сулфат е специален по отношение на начина, по който подпомага вашето здраве. Също така, както при всички хранителни добавки, много продукти включват добавени съставки, които не са в подкрепа на здравето, така че е важно да изберете такъв продукт, който е възможно най-чист. Избягвайте болшинството добавки от течен цинк, които съдържат лимонена киселина, естествени аромати, алкохол и други токсични съставки. Вместо това, търсете чист, висококачествен течен цинков сулфат като този, който можете да намерите в нашия онлайн магазин www.prirodnik.com.

Приемането на голямо количество богати на цинк храни и допълнителният прием на цинков сулфат (в нормални количества, а не в големи дози) може да донесе сериозно облекчение на човек, който страда от хронично заболяване.

Цинк и Мед

Съществува страх, че приемът на цинк като хранителна добавка ще намали запасите от мед в организма ви. Не позволявайте на това погрешно схващане да ви спира. Когато приемате цинк в неговата правилна форма, която е течен цинков сулфат, не е необходимо да се притеснявате от загуба на мед. Този вид цинк не намалява така важният микроелемент мед, който помага на здравето ви. Той премахва само токсичната мед, а между тези два вида има огромна разлика. Всъщност, дори приемът на не толкова добра добавка от цинк не би трябвало да ви притеснява, че води до загуба на мед, защото микроелементът мед е един от най-лесно усвоимите и наличен в ежедневните храни, така че, всички ние сме с високо съдържание на мед, способни сме да я възстановим бързо и не сме изложени на риск от дефицит. Също така много често срещано е високото съдържание на токсична мед в тялото, така че ако приемем, че дори не толкова добрата добавка цинк ви изчиства от токсичната мед, то тя ви прави услуга. Разбира се, все пак най-добре е да изберете висококачествен течен цинков сулфат без консерванти, като този на Vimergy, който можете да намерите в нашия онлайн магазин!

Подобни публикации

[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.