12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система

12 хранителни добавки за подкрепа на имунната система

В наши дни се сблъскваме с повече неща, отколкото когато и да било преди. Всеки ден имунната ни система воюва за нас, защитавайки ни от непрестанно нахлуване на нашественици, включително патогени, токсични тежки метали, химикали и други токсини. Имунната ни система е съсредоточена върху това да ни поддържа в безопасност, силни и здрави в лицето на всички тези заплахи, нашествия и излагания. Но при толкова много неща, с които трябва да се борим, имунната ни система се нуждае от помощ, за да продължи да води борбата и да може да победи. Именно тук се появяват инструментите за подпомагане на имунната система. Тези 12 билки и хранителни добавки са отлични за укрепване на имунната система:

Витамин Ц: засилва цялата имунна система, особено клетките-убийци, които преследват патогени като ЕБВ, херпес зостер и грипни вируси. Витамин Ц подхранва имунните клетки, за да могат те да се борят с токсините на свободните радикали. Антъни Уилям препоръчва буферирани форми на витамин Ц, като например Микро-Ц, тъй като те са щадящи стомаха и по-добри за чувствителни хора. Повече за този важен витамин, прочетете в статията “Лечебни ползи от витамин Ц”, в нашия блог.

Цинк под формата на течен цинков сулфат: помага на имунната система да отблъсне патогените, които стоят в основата на хроничните заболявания, симптоми и състояния и поддържа имунната система силна по време на болести, стрес, неправилно хранене и начин на живот. Всеки има недостиг на този важен минерал. За да научите повече за елемента, който ни липсва най-много в наши дни, прочетете статитята “Цинк: минерал от първостепенна важност за здравето”, в нашия блог. 

Витамин Б12 с адензоликобаламин и метилкобаламин: подсилва имунната система и ви предпазва от увреждания от невротоксини, причинени от патогени. Прочетете повече за Б12 в статията “Защо Б12?”, в нашия блог. 

Маточина: убива и отблъсква патогенните клетки, като същевременно спомага за укрепването на лимфоцитите, така че имунната система да може да се бори с патогените. Научете всички останали свойства на тази лековите билка в статията “Маточина – билка, променяща живота”, в нашия блог. 

Спирулина: укрепва имунната система, като същевременно премахва токсичните тежки метали и спира растежа на патогените, което облекчава имунната система.

Котешки нокът: унищожава патогените и подпомага персонализираната имунна система на черния дроб, като му дава възможност да възстанови силите си и да се подготви за следващата битка. Подробната статия “Лечебни ползи от котешкия нокът”, може да намерите в нашия блог. 

Хидрастис: помага за унищожаването и изчистването на патогените от организма, като помага на имунната система да спечели войната с нашествениците. В повечето случаи е най-добре да се използва хидрастис в продължение на две седмици, след това две седмици да се спира и да се повтаря този цикъл. Научете повече за хидрастиса в статията “Корен от хидрастис – мощен билков антибиотик”.

Женско биле: най-важната билка за борба с патогенните микроорганизми и следователно с много хронични заболявания, симптоми и състояния, причинени от тези патогенни микроорганизми. Също така възстановява работата на надбъбречните жлези, което облекчава натоварването на имунната система. Повече за най-добрият убиец на патогаени, прочетете в “Корен от женско биле – мощно оръжие срещу патогените”, в нашия блог. 

Л-лизин: укрепва имунната система и възпрепятства размножаването на патогените. Пълно описание на всички полезни свойства на тази хранителна добавка ще намерите в статията “Лечебни ползи от L-лизин”, в нашия блог.

Гъба Чага: притежава хранителни вещества за укрепване на имунната система, които съживяват броя на белите кръвни клетки, като увеличават производството на лимфоцити, моноцити, неутрофили, базофили и еозинофили, за да може организмът да се бори с нашествениците. Също така укрепва червените кръвни клетки и костния мозък, балансира кръвните плочици и предотвратява цитокиновите бури. Вижте статията “Лечебни ползи от гъбата чага”, в нашия блог.

Куркумин: противовъзпалително средство, което помага на организма да се освободи от реактивно състояние дори след като нашественикът, например грипът, е напуснал тялото.

Листа от коприва: антипатогенна билка, която също така подкрепя имунната система, тъй като помага да се върнете към хомеостазата – да балансирате отново тялото си, така че всичко да функционира по-добре, включително лимфната система, черния дроб, надбъбречните жлези и кръвта.

Помислете за редовното включване на тези хранителни добавки в режима си за лечение. Имунната ви система ще бъде подсилена и ще може по-добре да ви защитава от патогени и токсини, както и по време на стрес, емоционални трудности, нараняване, загуба, сезонни промени, лоши хранителни навици или начин на живот, или когато не сте в състояние да се грижите за себе си по най-добрия начин.

За по-подробни съвети относно тези лечебни протоколи, както и конкретни дозировки за деца и възрастни, прочетете статията “Шокови терапии на Лечителя Медиум”, в нашия блог.

Подобни публикации

[ВИДЕО] Ти можеш да се излекуваш
[ВИДЕО] Ти можеш да се излекуваш
“Ако все още не сте били възпрепятствани от симптом или здравословно състояние, значи не сте се сблъскали с истинската реалност, в която милиони хора страдат ежедневно и често са лишени от възможността да функционират и да живеят пълноценно. Такава е реалността за хронично болните, които се борят да намерят отговор на въпроса защо са болни. Невъзможно е да знаете, ако не сте били на тяхно място и няма да разберете, докато не го преживеете сами.
Прочети още
Сок от ечемичена трева на прах – лечебни ползи
Сок от ечемичена трева на прах – лечебни ползи
Ечемичената трева е една от най-богатите на хранителни вещества храни в природата и се използва от древни времена за медицински и лечебни цели. Сокът от ечемичена трева на прах (да не се бърка с ечемичена трева на прах) е един от най-добрите начини за консумация на тази храна, тъй като концентрира хранителните свойства и е най-лесният начин за храносмилане, асимилиране и използване на хранителните вещества от организма.
Прочети още
5-МТХФ: най-добрият приятел на Б12
5-МТХФ: най-добрият приятел на Б12
5-МТХФ (5-метилтетрахидрофолат или метилфолат) е мощно средство за подпомагане метилирането на витамин Б12, който е жизненоважно хранително вещество и без него не можем да оцелеем. 5-МТХФ се свързва с Б12, който повърхностните биотици създават в илеума. Повърхностните биотици са микроорганизми, които се съдържат по повърхността на прясно откъснати растения – например ябълки, листни зеленчуци или горски плодове. Тези повърхностни биотици са все още непознати за медицинските среди и науката.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.