Емоционалната страна на прочистването (част 1)

Емоционалната страна на прочистването (част 1)

Само по себе си прочистването е емоционално начинание. Дори самата мисъл, че ще променим обичайния си начин на хранене, може да предизвика емоции. Много от нас не обичат промените и се страхуват да се впуснат в нещо ново. Дори да сте човек, който обича да опитва нови неща, включително нови храни, може да се окаже, че идеята за прочистване ще предизвика емоционална реакция у вас.

Да променим това, което сме свикнали да ядем всеки ден, е предизвикателство. Много от нас обичат да ядат каквото си поискат, дори и да се придържат към сравнително здравословни норми. По дефиниция прочистванията са ограничаващи. Прочистването 3:6:9 не е по-различно. Ограниченията в него са въведени, за да ни предпазят: да се уверят, че патогените, които живеят в нас, не се хранят, че гладуват, че токсичното гориво, което ги подхранва, също се изчиства и че в същото време не гладуваме.

В същото време толкова много хора по света имат в организма си активни патогени, причиняващи симптоми и болести и нито лекарите, нито диетолозите разбират това. Ако искаме да променим това и да се излекуваме, трябва да променим начина си на хранене. Информацията от Лечителя Медиум, съдържа специфични указания за конкретни ситуации. Не обръщайте внимание на термина балансирана диета. Балансирана за кого? Балансирана за какъв здравословен проблем? Как някой може да знае какво да яде или не, ако не знае истинските причини за здравословното си състояние? Всичко това са догадки.

Дешифриране на влечението към храни

Не е задължително да започнат да ви се прияждат определени неща, докато правите прочистване. Тези влечения зависят от човека и се менят постоянно. Ако все пак се появят, това е естествено - и за да ги преодолеете, трябва да разберете коя е причината за тях.

Измиране на патогени

Първо, нека уточним, че желанието за чийзбургер с бекон или сандвич със салам, яйце и сирене по време на прочистването не е израз на това, че тялото ви казва, че имате нужда от мазнини или протеини. Това е сигнал, идващ от вътрешността на тялото... но не от самото тяло и няма за цел да ви помогне. Когато спрем да консумираме успокояващите храни, с които сме свикнали, на повърхността изплуват емоции. Една от причините за появата на апетита е, че когато се въздържаме от проблемните храни, вирусите и непродуктивните бактерии започват да гладуват. Тези умиращи патогени започват да отделят сигнални химикали, които могат да навлязат в мозъка ни и да стимулират рецепторите отговарящи за глада, които ни карат да желаем тези храни.

Когато разберете това, ще ви е много по-лесно да се дистанцирате от желанието да похапнете и ще го оставите да отмине – все пак нали не искате да сте подчинени на някакъв си вирус или бактерия? Искате вие да контролирате нещата, като лишите патогените от храната им и ги прогоните от тялото си. Можете дори да приемете апетита си като добър знак, че вирусите и бактериите в тялото ви губят сила.

Съвсем нормално е някои хора в началото на прочистването си да усещат влошаване. Това може да им се отрази емоционално, да се стреснат и да се запитат дали прочистването е било добра идея и дали да не се върнат към нормалния си начин на хранене. Най-малкото, може да изпитат апетит към обичайните си утешителни храни. Ето защо е полезно да знаем какво се случва в действителност: това, че често в организма ни има вирус, за който не подозираме и че мастните ни клетки са пълни с вируси и техните невротоксини и дерматоксини. Тези мастни клетки ни защитават по някакъв начин в ежедневието, като ни карат да се чувстваме по-малко болни, защото действат като буфер.

Когато започнем да прочистваме мастните клетки, което означава, че вирусите и вирусните отпадъци, които те са абсорбирали, се освобождават, тогава можем да се почувстваме малко по-зле за известно време. Макар че това може да ни накара да се притесняваме, че временно се движим назад, всъщност е знак за прочистването ни, което ще ни донесе напредък.

Отделяне на адреналин

Патогените невинаги стоят зад апетита ни, когато избягваме определени храни. Жаждата има и емоционален компонент. Хората са склонни да ядат, за да се откъснат от болката си. Когато се лишим от определени утешителни храни, понякога започваме да изпитваме определени чувства, които сме се опитвали да потиснем използвайки храната.

Наистина ли яденето потиска емоциите? Само временно. А дали потискането е истинската цел? Вероятно не – изцелението е. Истинското потискане на емоциите може да се случи понякога, когато сте били наранени и адреналинът, който крие болката от тази травма, се складира дълбоко в невроните на емоционалните центрове на мозъка. Това обикновено не е нещо лошо. Често обаче болката се връща и когато я усетим, започват да ни се прияждат определени храни. Това може да се случва многократно, ако не знаем кои храни действително са способни да помогнат на мозъка и тялото да се излекуват.

Една от причините, поради които консумираме утешителни храни, е да поглъщаме адреналина, който идва при емоционални смущения или конфликти. Традиционните успокояващи храни обикновено са богати на мазнини, защото именно те попиват адреналина. След като мазнините попият адреналина, хормонът на стреса се задържа в мастните ни клетки – мастни клетки, които след това стават част от нас, тъй като се настаняват в органите ни. Ето и ключовият момент: адреналинът съдържа информация. В случая с адреналина, който е бил освободен в силно емоционални моменти, той съдържа информация за страха, болката, предателството, нараняването или стресовото претоварване, което сме изпитвали в този момент.

В момента, в който започнем да се лишаваме от тези утешителни храни, например когато предприемем някое от прочистванията на Лечителя Медиум, старите мастни клетки започват да се разтварят и това освобождава адреналина, който е бил задържан. Емоциите от миналото, свързани с адреналина, могат да изплуват на повърхността и това може да ни накара да поискаме да посегнем към храните, които сме използвали тогава, за да ги потиснем.

Отделяне на токсини

Адреналинът не е всичко, което се складира в нашите органи и мастни клетки. Заедно с адреналина се отделят токсини от околната среда и патогенни токсини, както и токсини от самите проблемни храни. Когато започнем да се прочистваме, тези токсини могат да започнат да излизат на повърхността, докато пътуват през кръвообращението по пътя към изхода от тялото, а заедно с това може да се появи глад за същите храни, които са задържали токсините.

Когато в резултат на това освобождаване на токсини се появи глад, това е още един добър знак, че организмът ни се прочиства. Ако прекъснете този процес, като действително посегнете към чийзбургера, сами ще обезсмислите усилията си. Най- добрият начин да насърчите процеса на оздравяване е като предпочетете някоя от вкусните прочистващи храни и си напомните точно защо го правите.

Отделяне на задържана течност

По време на прочистване се извършва изхвърляне не само на съдържащото се в мастните клетки, но и на токсична течност от лимфната система. Когато тялото ни е претоварено с проблеми, лимфните ни жлези се пълнят с гъста и застояла жълта утайка, която е натоварена с отрови и токсини. Колкото и замърсена да е станала тази течност, тя е защитник; тя е в лимфната система, за да поддържа токсините леко разредени, така че концентрацията им да е по-малко агресивна.

С все по-нарастващото замърсяване на лимфната течност ние започваме да задържаме вода. Това се отразява на теглото ни, което погрешно може да отдадем единствено на натрупани мазнини.

Когато хората започнат да променят диетата си и да се детоксикират с някое от тези прочиствания, в началото може да се наблюдава рязка загуба на тегло, тъй като тази замърсена утайка напуска лимфната система и се изхвърля чрез бъбреците и потните жлези. Това е здравословен и положителен процес. Той може да бъде съпроводен и с някои емоции, тъй като натрупаната течност може да съдържа адреналин от минали емоционални ситуации, много патогенни странични продукти (бактериални и вирусни) и други токсини. При освобождаването на тези вещества могат да изплуват вълни от скръб, страх, вина, срам или чувство на обърканост. Въпросът е да преживеете тези кратки, временни бури, докато всичко се освобождава, за да можете да излезете необременени и по-силни, когато вълните утихнат и всичко се успокои.

Как да се справите

Дори и най-слабата емоция, която някога сте изпитали във връзка с храната, може да се върне, когато започнете Прочистване 3:6:9 или друг от протоколите на Лечителя Медиум.

Тези желания обаче няма да ви разколебаят, защото ето какво отличава медикаментозните прочиствания от всичко останало, за което сте чували или опитвали преди: те са създадени, за да ви подхранват. Те предлагат емоционална и дори духовна подкрепа, докато лекуват на дълбоко физическо ниво, така че в дългосрочен план да се отървете от контрола на влечението към храни.

По време на прочистване мъчителна ли е липсата на храните, които обикновено носят утеха? Понякога да. Няма да ви остава обаче време да мислите за тях, тъй като през целия ден ще пиете и ще хапвате неща, които помагат на мозъка да се възстанови, съдействат на черния дроб и са леки за стомаха. Тази комбинация може да ни донесе огромно облекчение – нямаме представа колко силно могат да се отразят на душевното ни състояние прегретият, претоварен черен дроб и натовареният храносмилателен тракт.

Бъдете добри към себе си

Идеята за изключване на храни от диетата ви, дори и за краткия период на едно минипрочистване, може да бъде натоварваща. Особено за жените, към които обществото е особено критично. Трябва да имате предвид, че тук никой не ви съди. Запомнете следното: когато видите препоръка на Лечителя Медиум да ограничите или временно да изключите определена храна, това никога не е свързано с осъждане. Прочистванията на Лечителя Медиум никога нямат за цел да засрамват някого заради хранителните му навици. Тяхната цел е да лекуват. А от медицинска гледна точка срамът не е лечение. Вместо това срамът освобождава суров адреналин, който е разяждащ и абразивен за нервната ни система и може да отслаби имунната ни система.

Не се правете на герой

Друг начин да проявите разбиране към себе си е като планирате предварително и вземете предвид основната истина, че човек огладнява. Гладът е признак на живот. Нищо няма да докажете, като прекарате цялата сутрин без закуска или пропуснете обяда. Така че не се опитвайте да бъдете герой, като не се храните по време на прочистването! Това не спасява никого, а най-малко вас самите. Единственото, което ще постигнете, е да карате само на адреналин и да се чувствате уморени, раздразнителни и озверели от глад (нещо обичайно при хората, които практикуват периодичното гладуване) – и накрая ще се поддадете на изкушението. И ще трябва да започвате отначало.

Храната не само ни подхранва, но и ни носи наслада.

Очаквайте продължението на статията в “Емоционалната страна на прочистването (част 2)”.

За повече подробности прочетете глава 25 “Емоционалната страна на прочистването” от книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве”.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.