Здраве на кожата, косата и ноктите

Здраве на кожата, косата и ноктите

В тази статия ще ви запознаем с истинските причини за появата на петна по кожата, увредената коса и чупливите нокти, за да можете да излекувате тялото си отвътре навън. Не само ще се сдобиете с по-добра кожа, по-блестяща коса и по-здрави нокти, но и ще почувствате по-добро здраве и благополучие като цяло.

Кожа

Хората често се обръщат към лосиони и тоници за лечение на кожни проблеми като бръчки, петна или кръгове под очите, но тези локални процедури няма да предложат истинското изцеление, което хората търсят. Въпреки че някои антивирусни и противоракови мехлеми ще подпомогнат кожните проблеми, а някои кремове леко омекотяват и овлажняват кожата, тези мазила успяват да помогнат само частично.

Когато става въпрос за справяне с кожни проблеми, включително отпусната кожа, чернодробни и други петна, трябва да преценим какво се случва под епидермиса (повърхностния слой на кожата) и да излекуваме основните проблеми.

Черният дроб

Здравето на черния дроб играе огромна роля за здравето на кожата ви. Колкото по-токсичен е черният ви дроб, толкова по-вероятно е да развиете бръчки и други кожни проблеми, които обикновено се свързват с остаряването. Черният дроб на много хора е обременен с токсини. Много от нас навлизат в света с вече натрупани токсини от пластмасови изделия, петролни продукти, ДДТ, токсични тежки метали и други токсини, които се предават по наследство от родителите. Антъни Уилям разяснява тази не толкова позната истина и много други в книгите си “Лечителят Медиум”, “Най-полезните храни”, “Помощ за черния дроб” и "Изцеление на щитовидната жлеза"

В черния дроб се случват много неща. Огромното количество кръв, което залива черния дроб, съдържа не само кислород и хранителни вещества, но и токсини, които черният дроб трябва да филтрира. След като черният дроб пречисти и обработи кръвта, той я изпраща към различни части на тялото. Ако черният дроб насочи към кожата кръв, която съдържа неблагоприятни вещества, може да се появят чернодробни петна, бръчки, сбръчкана кожа и други проблеми. Някои хора наследяват невероятно токсичен черен дроб и в резултат на това са принудени да се справят със сериозни проблеми с кожата, косата и ноктите, които понякога започват още в ранна възраст. За щастие има начини да изчистите тези токсини и да излекувате кожата си. За повече информация по темата, както и задълбочени насоки за лечение на черния дроб, разгледайте книгата “Помощ за черния дроб”.

Адреналин

Адреналинът може да създаде проблеми с черния дроб и да повлияе отрицателно на здравето на кожата ви. Ако в началото на живота си е трябвало да преживеете редица остри стресови ситуации, вероятно адреналинът е оказал отрицателно въздействие върху множество органи, включително върху черния ви дроб. При възникване на емоционално натоварващи ситуации, като загуба на близък човек или финансови затруднения, разяждащият адреналин залива организма ви. Този адреналин затруднява работата на черния дроб и може да повлияе на кожата ви. Подпомагането на надбъбречните жлези чрез чести похапвания (Антъни Уилям препоръчва похапването на всеки час и половина - два на леки закуски, които съдържат плодова захар, калий и натрий, като например ябълки, фурми и стръкове стъблена целина или портокал, спанак и кокосова вода), използването на хранителни добавки и лечебни храни е ключова част от съживяването на кожата ви.

Подкрепа за кожата ви

Можете да помогнете на надбъбречните си жлези, да пречистите черния си дроб и да подкрепите кожата си с тези практики:

 • Пийте по 0,5 л. чист сок от краставица дневно - това е феноменална практика за подобряване на здравето на черния дроб и кожата.
 • Избягвайте пържени храни, яйца, млечни продукти, глутен, свинско месо, рапично масло, царевица и соя и поддържайте нисък прием на мазнини. Черният дроб може да бъде обременен от твърде много мазнини, а ако искате здрава кожа, трябва да поддържате черния дроб. В “Помощ за черния дроб” ще научите какъв е идеалният прием на мазнини, кои храни да избягвате и на кои да наблягате.  

Ако сте любители на месото, намалете количеството на животинските протеини, които консумирате, и ги яжте не повече от веднъж дневно. Ако намалите консумацията на животински протеини наполовина, това ще намали общия ви прием на мазнини и ще остави място в диетата ви за изобилие от прочистващи черния дроб плодове, зеленолистни и зеленчуци.

Ако се храните с растителна храна, можете да намалите с 50% и растителните мазнини. Например можете да сведете до минимум маслата и да намалите ядките и семената само до няколко супени лъжици на ден. Или ако ядете много авокадо, можете да намалите консумацията му до 1/2 до 1 авокадо на ден.

Хората, които забелязват подобрения в кожата си, когато изключат сладкишите, пакетираните храни, пържените храни и непродуктивните масла, вероятно ще забележат още по-голямо подобрение, когато намалят приема на мазнини от животински или растителни източници. “Прочистване на черния дроб 3:6:9” от книгата “Помощ за черния дроб” би било фантастичен вариант за подобряване на състоянието на кожата и лечение на кожни проблеми. Можете да го повтаряте или да го правите често, ако искате да получите най-добри резултати.

Важно е да увеличите значително плодовете и зеленчуците, независимо от това кои мазнини намалявате, за да сте сигурни, че все още приемате достатъчно калории. Ако се чувствате отпаднали или с ниска енергия, след като сте намалили животинските протеини/мазнини или растителните мазнини в диетата си, това може да се дължи на факта, че не приемате достатъчно калории от плодове, зеленолистни, зеленчуци и други здравословни храни.

 • Яжте повече храни, богати на бета-каротин. Бета-каротинът е от решаващо значение за здравата кожа и се съдържа в редица плодове и зеленчуци. Когато осигурите на организма си каротини, черният дроб може да изпрати богата на каротини кръв през подкожната мазнина до кожата. Черният дроб може да маркира и леко да промени каротина, така че той да оцелее по време на пътуването до дермата (слой на кожата под външния слой на епидермиса). Черният дроб е майстор в манипулирането на химични съединения и позволява напълно различна форма на метилиране от познатата на науката и изследванията в момента. Когато черният дроб знае, че каротините са на разположение за изпращане към кожата, той подхранва доставката по различен начин, като се уверява, че има достатъчно кислород в кръвта, която доставя каротините до дермата. Този невероятен процес все още е непознат на модерната медицина. Храните с високо съдържание на бета-каротин включват манго, папая, мамея сапоте, сладки картофи, малини, цветни пъпеши и зеленолистни зеленчуци като спанак.
 • Яжте храни, които съдържат силициев диоксид. Ще минат години, преди науката и изследванията да открият, че има два различни вида силициев диоксид. Единият вид предлага огромна подкрепа за костите, а другият е особено полезен за кожата. Тази втора разновидност на силициевия диоксид се съдържа в зеленчуците, включително аспержите, артишока и стъблата на зелето.
 • Хвощът и копривата съдържат и двете разновидности на силициевия диоксид, а когато консумирате някоя от тези билки, черният дроб отделя двата вида силициев диоксид и ги доставя в областта, която най-добре подпомагат. Висококачествена добавка с кварц, която поддържа здравето на костите, може да осигури редица допълнителни ползи.
 • Изчистете черния си дроб от пестициди, тежки метали и други токсини. Един чудесен начин за отстраняване на тези токсини е като пиете ежедневно смути за детоксикация от тежки метали, тъй като то съдържа петте най-добри храни за детоксикация на тежки метали от организма: диви боровинки, кориандър, спирулина, сок от ечемичена трева на прах и атлантическо дулсе.
 • Останете хидратирани. Хидратацията е от съществено значение за здравата кожа. Хората, които са хронично дехидратирани, всъщност могат да имат кожа с недостиг на вода. Ежедневно пийте вода с лимон, сок от стъблена целина и други лечебни течности, включително пресни плодови и зеленчукови сокове.

Коса

Подобно на здравето на кожата, здравето на косата ви до голяма степен се дължи на проблеми дълбоко под повърхността.

Адреналин и емоционален стрес

Адреналинът, предизвикан от емоционални събития и стресови ситуации, може да окаже голямо влияние върху здравето на косата ви. Когато преживеете стресова ситуация или сериозно изпитание, адреналинът залива организма ви, като се отразява на черния дроб, кожата и косата. Под влияние на стреса косата ви може да придобие сламена текстура и да опада. Тези симптоми могат да се появят след преживяното изпитание и да продължат за определен период от време, ако не осигурите на тялото си необходимите храни и подкрепа.

Един продукт за грижа за косата, пълен с протеини, няма да осигури на косата ви възстановяването, на което се надявате. Едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да подкрепите надбъбречните си жлези, защото тяхното здраве помага да се определи здравето на косата ви. Научете повече за надбъбречната умора и начините за подхранване на надбъбречните жлези в книгата “Лечителят Медиум”.

Алопеция

Медицинските експерти погрешно смятат, че алопецията е автоимунно заболяване, при което имунната система на организма атакува космените фоликули, които генерират растежа на косата. Истината е, че алопецията е проблем на надбъбречните жлези.

Медицинските изследвания и науката не са наясно, че адреналинът е съставен от сложна група хормони, които все още не са идентифицирани. Ако някой има алопеция, в надбъбречните му жлези липсва един от недокументираните хормони, които съставляват част от 56-те различни смеси на адреналина, които Антъни Уилям описва в книгата си “Лечителят Медиум”. Ашваганда може да помогне за възстановяването на следите от липсващия хормон. 

Здраве на черния дроб

Ако черният ви дроб е претоварен с токсини, е по-вероятно да имате проблеми с косата, косопад и проблеми с кожата на главата, като дерматит, екзема или псориазис. Книгата “Помощ за черния дроб” предлага изключително важна информация по тези въпроси.

Лечебни хранителни добавки и чайове

Формулите за кожа, коса и нокти може да имат незначително количество полезни съставки, като хвощ или листа от коприва, но обикновено са пълни и със заместители и други съставки, които не са полезни. Ако искате да подкрепите косата си или ако имате алопеция, помислете за тези хранителни добавки:

Намерете висококачествени хранителни добавки на страницата за предпочитани хранителни добавки от Лечителя Медиум тук: www.medicalmedium.com/preferred/supplements.

Нокти

Състоянието на ноктите ви може да покаже повече за цялостното ви здраве, отколкото предполагате. Макар че вдлъбнатините или грапавините по ноктите ви могат да бъдат досадни, те могат да бъдат полезни признаци за вътрешни проблеми, на които трябва да се обърне внимание.

Недостиг на цинк, адреналин и проблеми с черния дроб

Имат ли ноктите ви бели петна, вдлъбнатини, набраздяване, джобове, мехурчета или изчезващи полумесеци? Дългогодишният недостиг на цинк обикновено е една от причините за проблемите с ноктите. Втората част от проблема обикновено е свързана с черния дроб. Когато преживявате емоционално натоварваща ситуация, независимо дали става въпрос за положителна (влюбване) или отрицателна (раздяла), адреналинът често се излива в организма ви. Адреналинът може да разруши организма, ако не е осигурена подходяща подкрепа за надбъбречните жлези. Честите приливи на адреналин могат да увредят черния дроб и да доведат до тънки, чупливи и нездрави нокти. За щастие има хранителни добавки и храни, които могат да помогнат за възстановяване на основните проблеми, които водят до лошо здраве на ноктите.

Лечебни хранителни добавки

Когато става въпрос за възстановяване на ноктите, хората често се фокусират върху недостига на протеини. Вместо това преместете фокуса си върху подсигуряването на организма с витамини и минерали, които могат да възстановят ноктите ви:

 • Цинкът е важна добавка за възстановяване на ноктите. Тиквените семки съдържат известно количество цинк и могат да бъдат чудесно допълнение към вашата диета. Въпреки това хранителната добавката с цинк (под формата на течен цинков сулфат) е от съществено значение за почти всички.
 • Селенът е друга чудесна подкрепа за здравето на ноктите.
 • Йонният манган без съдържание на лимонена киселина, молибденът и силициевият диоксид също могат да помогнат.

Свържете се с практикуващ лекар специалист, за да започнете да използвате тези хранителни добавки и да подкрепите черния си дроб и надбъбречните жлези чрез диета, изпълнена с плодове, зеленолистни и зеленчуци. Това ще доведе до видими положителни промени в ноктите и цялостното ви здраве.

Истината за протеините

Много медицински специалисти смятат, че увеличаването на консумацията на протеини е отговорът за по-добра кожа, коса и нокти, но това не е напълно вярно. Висококачественият протеин (който лесно може да се набави от спирулина, сок от ечемичена трева на прах и храни като зеле, спанак, леща, черен боб и орехи), е ценен. Въпреки това претоварването на черния дроб с големи количества протеини може да доведе до изтощаване на органа и до влошаване на здравето на кожата, косата и ноктите. Хиляди съединения и химически функции играят роля за здравето на кожата, косата и ноктите ви и е вредно да се изтъква единствено протеинът като най-важен елемент. Прекалено многото протеини могат да имат отрицателно въздействие върху черния ви дроб, а оттам и върху кожата, косата и ноктите ви. Изместете фокуса си от протеините към храните и хранителните добавки, които предлагат истинска подкрепа. (Предстои да ви представим статия и подкаст предаване на Антъни Уилям, специално на темата за “истината за протеина”!)

Истината за хранителните добавки с рибено масло

Омега-3 рибеното масло е широко рекламирано като средство за подпомагане на здравето на косата, кожата и ноктите, но тази информация е погрешна. Силно концентрираният живак, който се съдържа в хранителните добавки с крил и рибено масло, вреди на организма. Дори продуктите, за които се твърди, че не съдържат живак, продължават да съдържат този токсичен тежък метал. Независимо от диетата, която сте избрали да спазвате, сменете добавката си с рибено масло с омега-3 на растителна основа. Това не означава, че не можете да консумирате определени видове риба, които ви харесват, например сьомга, защото една порция риба съдържа по-малко живак от концентрираното рибено масло.

Лечебни храни за кожата, косата и ноктите

Изборът на храни, който правите, може да има невероятно въздействие. Тези храни ще подкрепят черния дроб и надбъбречните жлези и следователно ще подобрят здравето на кожата, косата и ноктите ви:

 • Червенолистна и зеленолистна маруля, които могат да осигурят на организма ви мощни омега-3.
 • Конопеното семе, тиквеното семе, сусамовото семе и орехите (в малки количества) също съдържат прекрасни омега-3.
 • Сокът от целина и сокът от краставица предлагат безценна подкрепа за черния дроб.
 • Смокините са чудесни за здравето на косата, кожата и ноктите, както и за репродуктивните проблеми на жените. Ако не можете да намерите пресни смокини, включете в диетата си няколко органични сушени смокини.
 • Дивите боровинки предлагат най-мощната подкрепа за черния дроб от всички съществуващи храни.
 • Черешите и другите горски плодове също са полезни за черния дроб и могат да подпомогнат здравето на косата, кожата и ноктите.
 • Смокините, авокадото и бананите са богати на калий, който е основен елемент за кожата.
 • Бананите са фантастични за промиване на черния дроб, за прочистване на чревния тракт и за поддържане на здравето на косата, кожата и ноктите.
 • Папаята и мангото са особено полезни за поддържане на кожата.
 • Лещата, която е покълнала, се разделя на въглехидрат и се съхранява като гликоген, който предлага невероятна подкрепа за кожата, косата и ноктите.

Как да продължим напред

Когато искате да подобрите състоянието на кожата, косата и ноктите си, се поинтересувайте какво се случва под повърхността. Може ли черният ви дроб да се нуждае от подкрепа? Дали надбъбречните ви жлези са подложени на сериозно натоварване? Научаването на повече за основния проблем може да ви помогне да се справите с първопричините. Можете да излекувате тялото си отвътре навън, когато знаете тези истини, прилагате правилния протокол и имате търпение.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.