Много хора страдат от киселинен рефлукс или киселини в стомаха през целия си живот и не разбират защо изпитват това парещо усещане, което достига през гърдите до гърлото. Медицинските специалисти обясняват киселинния рефлукс със стомашните киселини и солната киселина, които се връщат обратно в хранопровода. Тази теория за причината обаче е неоснователна и ограничена в разбирането си, както ще обясним в тази статия. Храносмилателната система е такава мистерия, че в повечето случаи, когато лекарите лекуват пациенти от заболявания, знанията им се основават единствено на теория. Всъщност дори ензимният фактор е само теория. Макар че ензимите съществуват, всичко, което науката и проучванията могат да направят в момента, е да предположат теория за това какво правят и как си сътрудничат с храносмилателния процес. Всъщност никой не разбира ензимите. Никой всъщност не разбира какво се случва, когато храната попадне в стомаха. Например възможно е да изпитвате болка от газове чак до шията и до раменете, което може да ви се стори озадачаващо, защото може да се чудите как газовете могат да пътуват до тази област на тялото (научете повече за това в книгата на Антъни Уилям "Лечителят Медиум", където той разглежда пропускливостта на амоняка). Науката и проучванията в областта на храносмилането имат още толкова много да откриват, което е една от причините да има толкова малко полезна информация за разбирането и истинското лечение на киселинния рефлукс веднъж завинаги. 

Какво представлява киселинният рефлукс

Киселинният рефлукс, въпреки че всъщност е свързан с киселини, не се дължи на стомашни киселини или солна киселина от стомаха. Ако вие или някой, когото познавате, изпитвате редовно киселинен рефлукс, киселините идват или от бактерии, или от токсини в черния дроб и дори в тънките черва, макар че най-честата причина е бактериална. Медицинските среди нямат представа, че именно това всъщност стои зад това неприятно състояние. Има случаи на киселинен рефлукс, при които е налице действително прегъване на червата или херния. Ако обаче причината не е видима, тя е пряко свързана с отслабването на черния дроб и развитието на бактерии. Тази бактерия произвежда киселина, която имитира стомашна киселина и заблуждава лекаря, че това е тя, докато всъщност изобщо не е киселина, произвеждана от стомашните жлези.

Когато при вас се появяват бактерии и киселина на основата на токсини, които предизвикват киселинен рефлукс или киселини, това означава, че всъщност имате липса на солна киселина в стомаха. Солната киселина е добрият вид киселина, която всъщност унищожава бактериите, което от своя страна предотвратява киселинния рефлукс. С други думи, ако имате лоши киселини, това означава, че нямате достатъчно добри киселини. 

Киселинният рефлукс е свързан и с отслабен черен дроб. Обикновено слабото храносмилане се дължи на претоварен черен дроб, който не може да произвежда достатъчно силна жлъчка, което след това принуждава стомаха да произвежда свръхвисоко съдържание на солна киселина, за да компенсира. Това е изключително натоварващо и за двата органа и може да доведе до киселинен рефлукс. Ако вие или някой ваш близък имате киселинен рефлукс, е много важно да разберете как всъщност работи черният дроб и как да го поддържате. Антъни Уилям разглежда това подробно в "Помощ за черния дроб". Бактериите се натрупват, понякога в дванадесетопръстника, а понякога в долната част на стомашната торбичка и няма достатъчно солна киселина, за да се пребори с тях. Солната киселина в стомаха всъщност е сложна смес от седем различни киселини, които все още не са открити. Понастоящем медицинските среди погрешно смятат, че солната киселина е само една киселина (можете да прочетете повече за това в книгата “Лечителят Медиум”. Ако при някого е намалено количеството на три от седемте киселини в солната киселина, лекарят или здравният специалист няма да може да забележи проблема, защото истината е неизвестна в медицинската наука и проучвания. 

Трите цели при лечение на киселинен рефлукс

Лечението на киселинен рефлукс не се състои в приемането на вълшебно хапче. Точно както при другите състояния, които Антъни Уилям е обяснил в книгите си, истинското излекуване на киселинния рефлукс изисква промяна в начина на живот, за да се излекува истинският основен проблем. При лечението на киселинен рефлукс има три цели: изграждане на солна киселина, унищожаване на непродуктивните бактерии като стрептококи или ешерихия коли и укрепване на черния дроб. Както ще разгледаме по-долу, и трите неща могат да бъдат постигнати с някои промени в хранителния режим. Има и някои наистина полезни хранителни добавки, които могат да се приемат и които са мощни борци с бактериите. Основната промяна обаче ще дойде с диетата.

Храни, които да избягвате

Четирите най-важни храни, които трябва да се избягват при лечение на киселинен рефлукс са глутенът, млечните продукти, яйцата, а също така може да бъде много полезно да намалите или да премахнете животинските протеини, докато се лекувате. Глутенът, млечните продукти (мляко, масло, сирене, сметана, кисело мляко, млечен кефир) и яйцата са любим източник на храна за бактериите и ще бъде много трудно да излекувате киселинния рефлукс, ако все още ги консумирате. Ако се придържате към убеждението, че киселото мляко или млечният кефир лекуват храносмилателния тракт заради пробиотичния си характер, важно е да разберете, че останалата част от това, от което са направени киселото мляко и млечният кефир, все още храни всички неполезни разновидности на бактериите. Патогенните микроорганизми се захранват с храна и ако премахнете глутена, млечните продукти и яйцата от собствената си диета, вие премахвате храната на бактериите и предотвратявате гноясването им. Дори да си вземете най-висококачественото органично яйце от свободно отглеждана кокошка от задния двор, това яйце пак ще подхранва бактериите, с които се опитвате да се преборите. Жалко е, че толкова много хора и добронамерени лекари все още смятат яйцата за перфектната храна на природата. В действителност те подхранват патогените, за които медицинските среди не знаят, че стоят зад голяма част от хроничните заболявания днес. За да научите повече за патогенните микроорганизми и начина, по който те създават проблеми, можете да прочетете книгите "Най-полезните храни" и "Изцеление на щитовидната жлеза".

Полезно е да намалите или да премахнете животинските протеини по време на лечението поради присъщото им високо съдържание на мазнини. Всички животински меса са с високо съдържание на мазнини, дори да са без кожа и да не са пържени. Това може да е изненадващо, защото може би дълго време са ви казвали, че яденето на пилешки гърди без кожа или на "чисти" парчета месо ще ви помогне да отслабнете, тъй като то е съставено предимно от протеини. Това обаче просто не е вярно. Мазнините са навсякъде в пилешките гърди и другите "чисти" меса, дори ако ги приготвяте по възможно най-чистия начин. Като намалите съдържанието на мазнини чрез намаляване на животинските протеини, ще дадете на черния си дроб почивката, която заслужава. Преработката на високомаслена и високопротеинова храна през целия ден е изключително изтощителна за черния дроб и принуждава стомаха да произвежда свръхвисоко съдържание на солна киселина, за да компенсира това. Това не е пристрастна атака срещу яденето на животински протеини. Например, ако се храните на вегетарианска или растителна диета и имате киселинен рефлукс, задължително намалете приема на мазнини, като намалите количеството на ядките, маслата и други продукти с високо съдържание на мазнини, които консумирате. Намаляването на мазнините, независимо от начина на хранене, е важна стъпка, когато искате да излекувате киселинния рефлукс. В книгата си "Помощ за черния дроб", Антъни Уилям обсъжда истинското непознато въздействие на приеманите от нас мазнини върху здравето ни и начина, по който черният дроб функционира и реагира.

Какво да ядем

Когато се лекувате от киселинен рефлукс, се съсредоточете върху консумирането на много здравословни въглехидрати от плодове, картофи, сладки картофи и зимни тикви. Възможно е специалисти, ваши близки или приятели да са ви казвали да избягвате тези храни, но плодовете и картофите всъщност са невероятни борци с болестите. Плодовете са особено мощни при унищожаването на бактериите. Ако се притеснявате, че в плодовете има твърде много захар, или се страхувате да ги ядете, защото са ви казвали, че не са полезни, не можем да ви опишем колко погрешен е този мит. Плодовата захар не е същата като преработените захари. От решаващо значение за вашето здраве и здравето на близките ви е да разберете това. Знам, че може да е трудно да се откажете от това, което може би са ви казвали преди, но плодовете могат да предложат на вас и вашето здраве повече, отколкото можете да си представите. За да научите повече за това, защо плодовете са толкова важни и защо те са предобили толкова лоша слава, можете да прочетете статията ни "Истината за плодовете", както и в книгите "Лечителят Медиум" и "Прочистване за здраве".

Също така е полезно да консумирате много салати с краставици и домати. Доматите всъщност имат свой специален вид витамин Ц, който може да спаси имунната система на някого и да му даде допълнителна подкрепа при борбата с патогените. Добавете спанак, мащерка, маслена салата или друго зеленолистно растение по избор. Кълновете и микрозеленчуците са особено невероятна добавка. Сложете малко суров лук и суров чесън в салатите си, които са мощни убийци на бактерии и консумирайте колкото се може повече прясна мащерка, риган, розмарин и градински чай заради невероятната им помощ при лечението на бактериални проблеми. Ако обичате авокадо, можете да добавите и няколко резена от него. Можете да прочетете за неоткритите физически, духовни и емоционални лечебни ползи на всяка от тези мощни храни в книгата "Най-полезните храни", която включва и 50 чудесни лечебни рецепти.

Най-чудотворната храна, която може да се включи в борбата с киселинния рефлукс, е сокът от стъблена целина, за който можете да научите повече от статиите ни: “Сок от стъблена целина”, “Сок от стъблена целина – често задавани въпроси”, “Как да си направим сок от стъблена целина”, “Сок от стъблена целина при автоимунни и неврологични състояния”, “Защо да пием половин литър сок от стъблена целина дневно?” и “Как натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина ви помагат да се излекувате”. Пиенето на половин литър чист сок от стъблена целина (не добавяйте нищо друго към него за най-добри резултати) всяка сутрин на гладно възстановява жлезите в стомаха, които произвеждат седем компонентната солна киселина. В сока от стъблена целина има неоткрити подгрупи от минерални соли, които допринасят за този процес и осигуряват производството на солна киселина. Дори пиенето на 100-200 мл. сок от стъблена целина всяка сутрин може да направи чудеса при лечението на киселинен рефлукс. Ако изпитвате силен киселинен рефлукс, можете дори да пиете по два пъти по половин литър чист сок от стъблена целина на ден, веднъж сутрин и веднъж следобед или преди вечеря.

Антибактериални средства

Придържането към диета, пълна с плодове и зеленчуци, по естествен начин ще ви подкрепи в борбата с бактериите, причиняващи киселинен рефлукс. В действителност плодовете са най-невероятната антибактериална и оздравяваща черния дроб храна, с която разполагаме. Има обаче и допълнителни неща, които можем да направим, за да се преборим с патогена, като например да включим следните хранителни добавки. Хидрастис, сироп от черен бъз, котешки нокът и масло от риган са невероятни антибактериални средства, които могат да се включват редовно или от време на време. Можете също така да добавяте към храна си и екстракт от корен на женско биле и маслинов лист, защото тези билки се борят с бактериите и помагат за премахването на газовете, които бактериите произвеждат и за които медицинските общности не знаят. Друго чудесно антибактериално средство е алое вера. Можете да си приготвите вода с алое вера, която е най-мощният начин за консумация на алое или да пиете сок от алое вера, или дори можете да разрежете лист от алое вера, да изгребете гела и да го изядете директно. 

Освен това обмислете добавянето на билкови чайове като чай от прясна мащерка, мента, бъз и маточина към ежедневния си режим. Тези билкови чайове са мощни антибактериални средства и не бива да се подценяват. Както винаги сме ви съветвали, консултирайте се с вашия лекар преди да започнете протокол с хранителни добавки, за да обсъдите подходящите за вас дози. За да научите повече за тези хранителни добавки и много други, които Антъни Уилям препоръчва и използва, посетете секцията за хранителни добавки в неговия сайт: https://www.medicalmedium.com/preferred/supplements 

Как да продължим напред

Сега, след като знаете истината за това какво стои зад киселинния рефлукс и киселините, можете да предприемете необходимите стъпки за намаляване и излекуване на тези състояния. Ако успеете да направите едно нещо за подобряване на здравето си днес, отпразнувайте този успех и очаквайте с нетърпение утрешния ден, когато ще можете да направите още една стъпка към излекуването. Съсредоточете се върху намаляването на приема на мазнини и пийте сок от стъблена целина всяка сутрин, когато можете. Включете хранителните добавки, които Антъни Уилям препоръчва, ако сте готови за тях. Наслаждавайте се на много пресни, лечебни плодове и вкусни салати. През годините много хора са се излекували от киселинен рефлукс и киселини в стомаха благодарение на тези прости промени в начина на живот и вие също можете да изпитате изцеление и облекчение от това състояние.

Подобни публикации

[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още
[Видео] Лечебни свойства на чая от рейши и чага и как кофеинът разрушава имунната ни система
[Видео] Лечебни свойства на чая от рейши и чага и как кофеинът разрушава имунната ни система
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъ
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.