Сигурно сте чували за херпесния вирус, но знаете ли, че херпесното семейство включва много вируси, всички от които имат множество неоткрити щамове? Въпреки че медицинските изследвания и наука са разкрили няколко от разновидностите, като херпес симплекс 1 и 2, има стотици други щамове на вируси, които са или напълно непознати, или неразбрани. Такъв е случаят с херпес зостер и Епщайн-Бар вируса (ЕБВ), а нови вируси и щамове продължават да се развиват. В тази статия не само ще обсъдим симптомите, причинени от херпесните вируси, но и ще задълбаем във фактите, свързани с откритите и неоткритите вируси от това семейство. Ще ви насочим към стъпките, които да предприемете, за да се преборите с тези натрапници.

Симптоми на херпесните вируси

Съществуват стотици симптоми, свързани с различните представители на херпесните вируси. В тази част на статията ще разгледаме някои от най-разпространените от тях.

Умората често е симптом, свързан с някой вирус от херпесната група. В някои случаи умората може да произтича конкретно от надбъбречна умора, но в повечето случаи хората изпитват едновременно неврологична и надбъбречна умора, свързани с херпесен вирус.

Ако в организма ви има херпесен вирус, както и токсични тежки метали, това може да доведе до мигрена, депресия, тревожност, мозъчна мъгла и/или проблеми с концентрацията. Възможно е да се появятвъзли и кисти на щитовидната жлеза, глаукома, екзофталм (изпъкване на очните ябълки), синдром на поликистозните яйчници (PCOS), неприятни симптоми на перименопауза, менопауза и постменопауза, рак на гърдата, мистериозно безплодие, висок холестерол и/или хепатит Ц, ако сте се сблъскали с херпесния вирус Епщайн-Бар. Антъни Уилям описва по-подробно тази тема в книгата си "Изцеление на щитовидната жлеза".

Някои очни проблеми, като например мътнини в очите, се причиняват от херпесни вируси. Ако имате разкъсана ретина, тогава мътнините в очите може дане са вирусен проблем, но е важно да се отбележи, че някои херпесни вируси са склонни да отслабват ретината за определен период от време. Проблеми с очите, като например хордеолум (ечемик), също така могат да се дължат на стрептококи, които са кофактор на вирусите от херпесната група.

Вирусът на херпес зостер, който спада към това семейство, има многобройни щамове, които създават хаос в организма. Парализата на Бел е само едно от многото състояния, които могат да възникнат от щам на херпес зостер. Ако страдате от отоци или подуване в определени части на тялото, включително ръцете и краката, може да имате херпесен вирус в черния дроб. Не е необходимо да имате обрив, за да имате херпес зостер, тъй като има много неоткрити разновидности на този вирус, които не причиняват обрив. Всички тях Антъни Уилям е описал подробно в книгата си “Лечителят Медиум”.

Съвременната медицина и научнитепроучвания все още не са открили, чедруги симптоми на вирусите от херпесната група могат да включват стягане в гърдите, синдром на неспокойните крака, болки в различни части на тялото, ревматоиден артрит, псориатичен артрит, фибромиалгия, болки в ставите, главоболие, безпокойство, мускулна слабост, треперене, спазми, мравучкане, изтръпване, сърцебиене, гуша (увеличение на щитовидната жлеза), тиреоидит, световъртеж, шум в ушите, проблеми с телесната температура, синдром на Рейно, множествена склероза (МС) и саркоидоза.

Много неоткрити херпесни вируси

Всички вируси от херпесната група са с различни форми и размери. Някои вируси изглеждат с бодливи краища, докато други имат по-вълнообразна форма. Те могат да изглеждат като овали или да имат издатини, подобни на крака. Въпреки че много от тези вируси изглеждат напълно различно, всеки от тях потвърждава принадлежността си къмсемейството на херпесните вируси. В този раздел ще научите повече занякои от многото разновидности.

Херпес симплекс вирус тип 1 и 2 (HSV-1 и HSV-2)

Тези два широко популярнихерпесни вируса обикновено привличат вниманието на хората заради външните си проявления върху устата и интимните части. Откриването на тези вируси до голяма степен се дължи на видимите симптоми, които съпътстват вируса. Когато тези вируси излязат от латентно състояние и се активират, може да се появи изтръпване, скованост и болки в инфектираните области, както и умерена умора.

Съвременната медицина все още е в неведение, че в момента съществуват близо 10 разновидности на HSV-1 и около 15 разновидности на HSV-2. За щастие HSV-1 и HSV-2 създават само леки увреждания в сравнение с болката и влошаването на състоянието, провокирани от други херпесни вируси.

Разновидности засягащи устната кухина

Съществуват около 40 различни разновидности на херпес симплекс, засягащи устата, различни от HSV-1 и HSV-2. Афтите не са свързани с HSV-1 или HSV-2, а се създават от напълно отделни разновидности на херпесните вируси. Афтите могат да се появят в устата, но могат да се появят и по езика или венците. Зачервяванията, които са вид афти, могат да се появят и около устата. За съжаление съвременната наука все още не е разкрила разновидностите на херпесните вируси, които предизвикват афти, и тези щамове остават неидентифицирани.

Цитомегаловирус

Въпреки че според съвременната медицина цитомегаловирусът есамо един вид, всъщност той има 20 щама, които причиняват различни здравословни проблеми. Този неприятен вирус може да предизвика лека до умерена умора и проблеми, свързани с органите. Въпреки че не предизвиква симптоми като хронична умора или фибромиалгия, които се свързват с Епщайн-Бар вируса, той е в състояние да отделяневротоксини, които могат да причинят проблеми с бъбреците, сърцето и черния дроб.

Епщайн-Бар вирус

Този вирус, който предизвиква множество симптоми, включително много от гореспоменатите, е бил чудодейно случайно откритие, направено през 1964 г. Антъни Уилям разкрива съществуването на над 60 щама, които нанасят поражения върху здравето на хората. Докато някои разновидности не създават големи проблеми, други могат да протичат тежко с изключителни усложнения. Дори децата започват да понасят ефектитена някои от по-мощните щамове. Порадиважността отразбирането на този вирус и това как точно действа, Антъни Уилям му посвещава цяла глава в първата си книга "Лечителят Медиум" и го разглежда още по-задълбочено в друга от своите книги "Изцеление на щитовидната жлеза". Книгите на Лечителя Медиум са водещо четиво, което ще ви позволи да разберете по-добре днешните мистериозни и хронични заболявания.

Едно изненадващо състояние, което може да възникне от някои щамове на Епщайн-Бар вируса, е ракът на гърдата. Понастоящем жените се изследват за мутация на гените BRAC1 или BRAC2 като индикатор за това дали ще се разболеят от рак на гърдата. Това не е полезен или точен показател, тъй като ракът на гърдата не е генетичен проблем. Всъщност в над 50% от случаите на рак на гърдата човекътняма ген BRAC1 или BRAC2. В повечето случаи, както е описано в книгата "Изцеление на щитовидната жлеза" на Антъни Уилям, той се причинява от ЕБВ.

Трагично е, че съвременната медицина все още не е открила тези факти за Епщайн-Бар вируса, имайки предвид, че тези знания биха могли да променят живота на страдащите.

Човешки херпесен вирус 6 (HHV-6)

Човешкият херпесен вирус 6 (HHV-6), открит през 1986 г, може да бъде невероятно обезсърчаващвирус, с който не успявате да се справите. Медицинските общностивсе още не сазапознати с всички симптоми и състояния, свързани с HHV-6, и са в неведениеза факта, че този вирус вече има над 20 щама и продължава да се разраства.

HHV-6 е склонен безмилостно да преследва органите. Той може да причини сериозни увреждания и в определени случаи да доведе до смърт. Ако вие или ваш близък страдате от мистериозни сърдечни проблеми или мистериозно бъбречно заболяване, HHV-6 е вероятният виновник. Да, проблеми, свързани със сърцето, могат да възникнат, ако неправилният избор на диета е довел до запушване на артериите, но има и други проблеми, като например сърдечни заболявания, които могат да се появят, ако HHV-6 се премести в този орган. Ако вашият лекуващ лекар открие хронично възпаление в камерите или клапите на сърцето, това може да е признак за наличие на HHV-6 в организма ви.

Ако сте поставени на диализа заради бъбречна недостатъчност, може би неправилно са ви казали, че страдате от автоимунно заболяване и че тялотови атакува само себе си. Това е погрешно. Вашето тяло никога не атакува себе си! По-вероятно е HHV-6 да атакува бъбреците ви и да причинява бъбречната недостатъчност.

Човешки херпесен вирус 7 (HHV-7)

Човешкият херпесен вирус 7 (HHV-7) започва като щам на HHV-6, но с течение на времето се трансформира и се превръща в напълно отделен вирус. Въпреки че в момента този вирус не предизвиква твърде много проблеми, той вероятно ще предизвика много заболявания и симптоми през следващите двадесет или тридесет години. Причината, поради която HHV-7 все още не е започнал да създава проблеми, е, че в момента се намира в период на адаптация.

Процес на адаптация

Всеки вирус, който сега причинява сериозни проблеми, в миналото си е имал момент, в който се е адаптирал към новата си среда. Този период на адаптация може да продължи приблизително 10-15 години. По време на тази първоначална фаза, вирусът не знае къде се намира и какво се случва. С течение на времето вирусът ще става все по-силен и по-заразен, провокиран от лошия избор на храна, употребата на медикаментии други дразнещи го поведения. В крайна сметкавирусът ще избухне в епидемия и ще започне да всява хаос сред нищо неподозиращите маси.

Всеки вирус и различните му щамове са преминали през този процес на адаптация. Епщайн-Бар вирусът, който сега предизвиква сериозни здравословни проблемиза толкова много хора, непознати на съвременната медицина, започва да се адаптира в краяна XIX век. Ще минат още няколко десетилетия, преди HHV-7 да се активизира и да избухне, но когато това стане, той ще създава много повече проблеми от Епщайн-Бар вируса.

За щастие, ако започнете да прилагате лечебни практики в живота си още днес, не е нужно да се притеснявате за последиците, които HHV-7 може да има в бъдеще. Снабдете тялото си с подходящи хранителни добавки и лечебни храни, работете за изкореняване на вредните храни и токсини от живота си и знайте, че ако се сблъскате с HHV-7, ще бъдете напълно подготвени за битка.

Човешки херпесен вирус 8 (HHV-8) и връзката с рака

Този вирус, известен още като Сарком на Капоши, създава сарком, но не причинява други забележими проблеми. Причината, поради която HHV-8 може да ви изненада, е, че той насочва към факта, че някои видове рак са свързани със семейството на херпесните вируси. Ако определени херпесни вируси започнат да се хранят с тежки метали, химически остатъци, вредни храни и/или фармацевтични лекарства, могат да се развият ракови заболявания.

Човешки херпесен вирус 9 (HHV-9)

Подобно на HHV-7, HHV-9 също започва процес на адаптация. HSV-9 е особенвирус, но най-вероятно няма да бъде твърде обезпокоителен. От този вирус ще се появят множествощамове. Можем да очакваме да видим повече признаци на вируса приблизително след 30-40 години.

Човешки херпесен вирус 10 (HHV-10)

Хората се разхождат с HHV-10 в организма си, но засега той не причинява твърде много проблеми. Тъй като този вирус се загнездва в черния дроб, той може да произведе минимално количество страничен продукт от спирохети. Може би сте били убедени, че спирохетите са бактерии, но това е погрешно. Неправилното разбиране на тези вирусни обвивки само още веднъж подчертава колко много изостават медицинските изследвания и наука, когато става въпрос за хронични и мистериозни заболявания.

Човешки херпесен вирус 11 (HHV-11)

В определен етап от развитието си, неоткритият HHV-11 е бил щам на Епщайн-Бар вируса, но в крайна сметка се е отделил и се е превърнал в самостоятелен вирус. В момента той не се адаптира и като цяло е неактивен. HHV-11 може да привлече вниманието към себе си в далечното бъдеще, но засега не е от вирусите, за които трябва да се притесняваме.

Човешки херпесен вирус 12 (HHV-12)

Това разклонение на херпес зостер започва самостоятелно да причинява умерени проблеми и вероятно ще се превърне в по-осезаем проблем след две десетилетия. Той вече предизвиква обриви при някои хора и с течение на времето ще продължи да създава все повече обривни симптоми при по-голяма част от населението като нов херпесен вирус.

Херпес зостер

Вирусът на херпес зостер, който спада към херпесното семейство, съдържа над тридесет разновидности, многоот които са детайлно описани от Антъни Уилям в книгата “Лечителят Медиум”. Разновидноститена херпес зостер попадат в две категории - вируси причиняващи обриви и такива, които не причиняват обриви. От щамоветев тези категории възникват различни симптоми и състояния, включително парализа на Бел, тригеминална невралгия, темпоромандибуларни ставни нарушения (TMJ), синдром на парещата уста, парене на езика, вагинално парене, бурсит, замъглено зрение, болки във врата, синдром на замръзналото рамо и невропатия. По-подробна информация за херпес зостер, ще намерите в специалната ни статия "Херпес зостер - истинската причина за редица болести".

Лаймска болест

Много хора, диагностицирани с лаймска болест, страдат от 3, 4, 5 или повече херпесни вируса. Тези вируси могат да дадат заблуждаващи резултати на определени лабораторни тестове и да подведатхората с неправилни, неточни данни и погрешни отговори. Истината е, че лаймската болест в същността си никога не е бактериална или паразитна, тя винаги е вирусно заболяване. Тези вируси създават невротоксините, които предизвикват неврологичните проблеми, свързани с лаймската болест. Ако тази информация е обезпокоителна или нова за вас, разгледайте главата "Лаймска болест" в "Лечителят Медиум" и се опитайте да останете непредубедени, за да разполагате с всички възможности за изцеление.

Лечебни билки и хранителни добавки

Може би се чудите как да се въоръжите срещу всички тези херпесни вируси. Един лесенначин да започнете е като въведете цинк в ежедневния си здравословен режим. Разпространеният по цял свят цинков дефицит е една от причините семейството на херпесните вируси да се разрастне толкова много и да се превърне в проблема, който представлява днес. Цинкът действа като мощно оръжие срещу херпесните вируси, така че запълването на резервитеот цинк с висококачествена добавка с цинков сулфат може да бъде невероятна защитна мярка. Кръвните тестове не отчитат възможността за недостиг на цинк на места като ганглиите, нервната система и черния дроб, така че не разчитайте на кръвния тест, за да определите дали имате достатъчно цинкови запаси. Включете цинк в ежедневната си диета и потърсете консултация със специалист, за да определите подходящата за вас доза. В определени ситуации може да прилагате най-добрата техника за справяне с цинковия дефицит, препоръчана от Антъни Уилям, а именно“Шокова терапия с цинк”.

L Лизинът е друго оръжие, което може да помогне в борбата с херпесното семейство. Когато става въпрос за борба с херпесни вируси, приемът само на 500 милиграма лизин дневно може да се окаже недостатъчен. Ако се борите с Епщайн-Бар или друг от сериозните херпесни вируси, може да се наложи да приемате доста голямо количество лизин. В такъв случайе важно да обсъдите със специалист точната доза, която планирате да приемате, за да можете най-добре да подпомогнете специфичните си здравословни нужди. Ако не страдате от херпесен вирус, но искате да се предпазите от заразяване с някой от стотиците възможни щамове, приемането на по-малка доза лизин може да бъде добра защитна стъпка.

Други билки и хранителни добавки, които можете да включите, са В-12 с метилкобаламин и аденозилкобаламин, 5-MTHF, маточина и селен. Коренът от женско биле може да действа като лепило, за да предотврати храненето, размножаването или миграциятана херпесните вируси, като например Епщайн-Бар.

Очанката (Euphrasia) и ехинацеята могат да бъдат чудесни билки за борба с херпесни вируси. Периодичното използване на хидрастис може да бъде друга чудесна мярка, която да приложите. Редовното приготвяне на чай от мащерка може да бъде добра профилактична терапия, а ежедневното приемане на масло от риган или подправянето на храната с прясна билка риган също може да доведе до лечебни ползи.

Лечебни храни

Въвеждането на антивирусни храни в диетата ви е важна част от излекуването от всеки херпесен вирус. Всички плодове и зеленчуци са антивирусни. Поради тази причина се опитайте да наситите диетата си с колкото се може повече пресни плодове и зеленчуци! Много билки и подправки също могат да окажат антивирусна подкрепа. Докато се наслаждавате на тези храни, можете да сте спокойни, че нито един от херпесните вируси не се подхранва или подсилва от тези животворни храни. Опитайте да включитеджинджифил, куркума, спирулина, чесън и лук в ястията си. Тези храни могат да бъдат невероятно подкрепящи, когато се включват редовно в диетата ви. Повече задълбочена информация занай-добрите лечебни храни прихерпесни вируси може да намерите в книгата “Най-полезните храни”.

Премахването на храните, които подхранват и укрепватхерпесните вируси, е също от такова съществено значение. Премахнете яйцата, млечните продукти, рапичното олио и царевичните продукти от диетата си, за да подпомогнете лечението.

Когато се храните в ресторант, се придържайте към консумация на здравословно приготвени храни, които се сервират пресни и топли! В ресторанти, в които се сервират животински продукти, често може да се получи кръстосано замърсяване между сурови животински продукти и други сурови съставки, като салати или пресни плодове и зеленчуци. Ако искате да избегнете заразяването с нов вирус, най-добре се придържайте към чисти, внимателно приготвени ястия, когато вечеряте навън.

Прилагането само на няколко от тези идеи може да помогне за стартиранена оздравителния процес в тялото ви. Ако се чувствате претоварени от всички предложения, просто започнете с включването на няколко, които най-много ви допадат.

История за борбата с умората

“Когато бях по-млад, работех като носач на стикове на игрище за голф. Един ден помагах на съпруг и съпруга, когато изведнъж Духът ми каза, че съпругата страда от умора. Попитах съпругата за това и тя беше шокирана! Беше изненадана, че едно 12-годишно момче може да знае такова нещо и призна, че от десетилетие страда от мистериозна умора. Била посещавала многобройни лекари, но никога не е получавала отговори, които да ѝ помогнат да се излекува. Дори ѝ били казали, че е луда и я изпратили на психиатър.

Разкрих ѝ, че умората ѝ се дължи на Епщайн-Бар, вирус от херпесната група. В отговор тя разказа, че като дете е имала мононуклеоза за известен период от време. Обсъдихме необходимите стъпки, които тя трябваше да предприеме, за да се излекува, и тя започна да ги прилага. В рамките на една година жената се възстанови от вируса и можеше да продължи живота си.”

Вие или ваш близък страдате ли от умора, свързана с ЕБВ? Надяваме се, че тази история ще ви вдъхнови, докато тръгвате по собствения си път на изцеление.

Как да продължим напред

Ако страдате от вируса на Епщайн-Бар и HSV-1 или имате две различни разновидности на херпесен вирус като цитомегаловирус, знайте, че не сте сами! Много хора се борят с множество херпесни вируси и изпитват множество сериозни симптоми. Вместо да се чувствате безнадеждно или да се страхувате, опитайте се да предприемете прости стъпки към излекуване, като въведете определени храни и хранителни добавки, които помагат на вашата конкретна ситуация.

Когато някой е объркан по отношение на симптомите и състоянието си и е паникьосан и уплашен за това какво да прави, херпесните вируси са склонни да процъфтяват. Тези вируси се подхранват от страха, объркването и хаоса. Сега, когато разполагате с точна информация и идеи за лечение, от които да избирате, можете да се изправите пред тези неприятни вируси от мястото на господари да наблюдавате как те започват да отслабват и губят контрол. Както в борбата с всяко заболяване, включително и с херпесните вируси, правилното знание е сила!

Продукти от статията

Органичен цинк (цинков сулфат), течен, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.49 лв.
Промоционална цена
76.49 лв.
Обичайна цена
89.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен цинк (цинков сулфат), течен, 60 мл, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
45.94 лв.
Промоционална цена
45.94 лв.
Обичайна цена
54.05 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Детски цинк, течен, 55 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
55.58 лв.
Промоционална цена
55.58 лв.
Обичайна цена
65.39 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен витамин Б12, течен, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
191.40 лв.
Промоционална цена
191.40 лв.
Обичайна цена
225.18 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органичен витамин Б12, течен, 30 мл, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
65.08 лв.
Промоционална цена
65.08 лв.
Обичайна цена
76.56 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Детски витамин Б12, течен, 55 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
120.58 лв.
Промоционална цена
120.58 лв.
Обичайна цена
141.86 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
L-Лизин, 270 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
89.75 лв.
Промоционална цена
89.75 лв.
Обичайна цена
105.59 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
L-Лизин, 90 капсули, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
44.87 лв.
Промоционална цена
44.87 лв.
Обичайна цена
52.79 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органична маточина, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.49 лв.
Промоционална цена
76.49 лв.
Обичайна цена
89.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органична маточина, безалкохолен екстракт 10:1, 30 мл, Vimergy®
За път
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
33.99 лв.
Промоционална цена
33.99 лв.
Обичайна цена
39.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
5-МТХФ, 60 капсули, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
101.99 лв.
Промоционална цена
101.99 лв.
Обичайна цена
119.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан
Органично женско биле, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
Препоръчано от Антъни Уилям
Обичайна цена
76.49 лв.
Промоционална цена
76.49 лв.
Обичайна цена
89.99 лв.
Translation missing: bg-BG.products.product.discount_percent
Единична цена
за 
Изчерпан

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.