Херпес зостер – истинската причина за редица болести (част 2)

Херпес зостер – истинската причина за редица болести (част 2)

Продължение на статията Херпес зостер –истинскатапричиназаредицаболести (част 1), в което ще разгледаме следните теми:

 • Херпес зостер без обриви
 • Лечение на херпес зостер
 • Обостряне и симптоми след излекуване от херпес зостер
 • Лечебни храни
 • Лечебни билки и хранителни добавки

 • Херпес зостер без обриви

  Този факт е напълно неизвестен за медицинските среди, но съществуват осем щама на херпес зостер, които обикновено не се проявяват с обриви.

  В първата част на статията, обяснихме как обривите при първите седем щама са резултат от отрова или невротоксин-дерматоксин, произвеждан от вируса, който се разпространява навън в периферните нерви и кожата.

  Осемте щама, които не предизвикват обриви, също произвеждат невротоксин. В тези случаи отровата обикновено не съдържа елемент дерматоксин, който се придвижва навън в малките периферни нерви и кожата. Вместо това невротоксинът, произвеждан от неагресивните щамове, се придвижва навътре към главните нерви, които вече са възпалени от вируса, но невротоксинът ги възпалява още повече, с което усилва напрежението върху имунната система. (Имайте предвид, че тези разновидности на херпес зостер също могат да произведат известно количество дерматоксин, който в някои случаи може да създаде много леки мистериозни обриви).

  Ако сте носители на някой от тези осем щама, знайте, че болката в травматизираните ви нерви е много по-силна от тази, която придружава обривите, причинени от другите щамове. Освен това ще усещате тези симптоми без никакви външни признаци, които да подскажат на лекаря ви, че страдате от херпес зостер. В резултат на това, ако вашият лекар не е запознат с информацията на Лечителя Медиум, тя или той може да няма никаква представа, че симптомите ви са свързани с херпес зостер и вместо това може да препоръча набор от тестове, водени по-скоро от принципа на гадаенето.

  Например лекарят ви може да предположи, че страдате от имунна система, която е приела част от тялото ви за нашественик и е започнала да я атакува. Като лечение вашият лекар може да предпише имуносупресанти или стероиди, които да смекчат силата на атаката. В този случай обаче, както вече неведнъж изтъкнахме, вашата имунна система е не само напълно невинна, но е и основният ви защитен механизъм срещу истинската заплаха. Следователно лекарствата, които я отслабват, дават на вируса възможност да се възпроизвежда и укрепва.

  Още по-лошо става, ако докторът реши, че имате лаймска болест и че сте атакувани от бактерия, и ви предпише антибиотици. Така той двойно повече ще навреди на здравето ви, защото антибиотиците отслабват имунната система и същевременно укрепват вируса на херпес зостер. Когато нервите са възпалени от херпес зостер, някои антибиотици могат да имат абразивен ефект, което води до малко по-силно възпаление на нервите. Вашият лекар може да каже, че това е "унищожаването" на лаймската бактерия, но всъщност това са възпалените нерви от херпес зостер.

  За да предотвратите подобно злощастно стечение на обстоятелствата, изучете характеристиките на тези осем разновидности на херпес зостер, които не се проявяват с обриви.

  Невралгичен херпес зостер (известен също като диабетна невропатия)

  Невралгичният херпес, който поразява предимно долните крайници, причинявайки нервна болка, изтръпване и/или парене в краката и стъпалата, често се нарича диабетна невропатия и погрешно е приеман като едно от усложненията на диабета. Това е огромен мит на модерната медицина, който трябва да бъде развенчан. Освен ако няма очевидно увреждане или пречка за нервите, усещанията, които пациентът изпитва, не са невропатия, която според лекарите означава, че нервите в определена област са загинали. По-скоро нервите са възпалени, което създава невралгия.

  Истината е, че няма никаква връзка между диабета и така наречената диабетна невропатия. (Всъщност тази разновидност на херпес зостер се среща по-често при пациенти без диабет, отколкото при пациенти с диабет). Лекарите обаче нямат представа, че се занимават с два отделни проблема, и затова или не правят нищо, или се опитват да лекуват невралгичния проблем с повече лекарства – което прави вируса по-силен.

  Херпес зостер, придружен с влудяващ сърбеж

  Този щам предизвиква постоянен сърбеж на различни места, който не може да бъде успокоен с почесване. Това се дължи на факта, че вирусът дразни нерви, които се намират твърде дълбоко под кожата, за да бъдат достигнати с пръсти. Сърбежът не е придружен с пареща болка и затова не е особено болезнен, но фактът, че постоянно се мести и не можете по никакъв начин да го облекчите, може да ви подлуди. Ако вирусът е подсилен от слаба имунна система и/или от отключващи фактори, сърбежът толкова се усилва, че няма да ви даде да мигнете, да ходите на работа и като цяло да водите нормален живот.

  Вагинален херпес зостер

  Този вирус засяга само жените. Той прониква дълбоко във вътрешните стени на вагината и възпалява нервите там. Той се придвижва и във вътрешността на пикочния мехур и ректума, за да предизвика допълнителен хаос, създавайки мъчителен парещ сърбеж.

  Ако лекарят не го отхвърли като "всичко е в главата ви", защото не може да открие причината, обикновено отново ще постави погрешна диагноза като хормонален дисбаланс и ще предпише хормони за лечението му. Тъй като херпес зостер се храни с хормони понякога това може да влоши положението. Много жени наистина страдат от тази разновидност, но до този момент медицинската индустрия си затваря очите за това.

  Колитен херпес зостер

  Медицинските среди не знаят, че този вирус е отговорен за почти всички случаи на колит, което е състояние, причиняващо тежко възпаление и кървене във вътрешната обвивка на дебелото черво. Симптомите на колит включват болки в червата, кръв в изпражненията, отпадналост и загуба на тегло.

  Колитът винаги е бил загадъчно заболяване и ще продължи да бъде такова, докато медицинските проучвания не разкрият, че това е разновидност на херпес зостер. Все още никой не знае това! Обществото отново е на три-четири десетилетия разстояние от узнаването на истината.

  Медицинските проучвания и науката смятат, че колитът е автоимунно състояние, при което имунната система атакува лигавицата на дебелото черво, причинявайки възпаление. Това убеждение обяснява защо лекарите обикновено се опитват да лекуват колита с лекарства за потискане на имунитета или още по-лошо, с антибиотици, които правят вируса по-силен. Стероидите могат да доведат до ремисия на колита, но тъй като лекарствата не са насочени към самия херпес зостер, ремисията обикновено не е трайна.

  Херпес зостер с пареща болка в ръцете и краката

  Този щам на вируса причинява пареща болка в ръцете и краката. За разлика от щамовете, предизвикващи обриви по ръцете и краката, възпалението на нервите и парещата болка при този щам възникват дълбоко под повърхността на кожата и по тази причина не могат нито да се локализират, нито да бъдат облекчени.

  И тъй като не се появява обрив, който да показва наличието на вируса на херпес зостер, лекарите вероятно ще предпишат неподходящи лекарства, които значително влошават положението.

  Херпес зостер в устата, синдром на темпоромандибуларната става (СТС) и парализа на Бел

  Този щам засяга венците и/или областта на челюстта. Той е отговорен и за парализата на Бел (вирусно възпаление на лицевия нерв) и синдрома на темпоромандибуларната става (резултат от възпаление на тригеминалния нерв и болка). Често се бърка със стоматологичен проблем, което води до ненужно почистване на кореновите канали. Зъболекарската манипулация не само не помага, но и включените в нея медикаменти отслабват имунната система, което позволява на вируса да се развие още по-силно. И така мъчението може да продължи с години.

  Херпес зостер и синдром на замръзналото рамо

  Този вирус влошава състоянието на нервите в рамото, причинявайки схващане, което може да продължи от един месец до цяла година.

  Това състояние често се диагностицира погрешно като инфекциозен бурсит и се лекува с антибиотици... което само подсилва вируса. Понякога дори се извършват ненужни операции, тъй като лекарите нямат представа, че заболяването е причинено от херпес зостер.

  Херпес зостер, предизвикващ усещането, че тялото ви гори

  Този вирус кара едновременно всяка част от тялото ви да изпитва безмилостното усещане, че сякаш гори. Той действа, като намира централно място при ганглиите дълбоко в нервната система и освобождава своя невротоксин, който се разпространява по цялото тяло и възпалява нервите навсякъде. Излишно е да казваме, че той създава голяма тревожност и страх... и тези предизвикателни емоции могат да подтикнат надбъбречните жлези да произвеждат обилно количество интензивни надбъбречни хормони, които могат да подхранят вируса и да го направят още по-силен.

  Това е наистина ужасен щам, който за щастие се среща сравнително рядко. Имайте предвид, че организмът винаги има способността да се излекува - дори и от тази необичайна разновидност. Стотици хора през годините са се излекували от това състояние с помощта на правилните инструменти. Съществуват и по-леки версии на тази разновидност, които могат да се излекуват по-бързо.

  Лечение на херпес зостер

  Всички видове херпес зостер са болезнено и стресиращо пpeживяване. Независимо дали имате разновидност, която създава обрив или не, те могат да ви подлудят.

  За щастие съществуват прости, но ефективни протоколи на Лечителя Медиум за това състояние. Целта е да се върне вирусът в латентно състояние, да се унищожи възможно най-голяма част от него или да се убие напълно - за да стане практически безвреден.

  Продължителността на този процес зависи от множества фактори – от това колко дълго вирусът е бил в организма ви, дали се намирате в токсична среда и дали живеете здравословно (например, консумирате ли яйца, млечни продукти и глутен?). Освен това лекарствата, приемани през целия живот, попадат в черния ни дроб, като го правят застоял и муден, което може да доведе до хранителни дефицити, защото той не може да функционира оптимално. Срокът за оздравяване при херпес зостер зависи и от това дали имунната ви система се използва за борба с други вируси, като вируса на Епщайн-Бар, херпес симплекс 1 или цитомегаловирус, или със стрептококи или други форми на бактерии. Хората, които живеят със симптомите на разновидностите на вируса на херпес зостер, често се сблъскват с допълнителни симптоми от ЕБВ. Това може да означава, че възстановяването на имунната ви система ще отнеме повече време.

  Всеки е различен по отношение на това, с което се сблъсква. Макар че може да отнеме известно време да персонализирате протокола си с помощта на инструментите от информацията на Лечителя Медиум, вие разполагате с цялата необходима информация за това. И не забравяйте, че резултатите са налице. Безброй хора вече са се излекували от херпес зостер с помощта на книгите на Лечителя Медиум. Тази информация вече се е доказала. Ако работите с тези протоколи, имате възможност да стигнете толкова далеч, колкото трябва, и да превъзмогнете предизвикателството на симптомите на херпес зостер. Още полезни напътствия може да намерите като прочетете цялото преработено и допълнено издание на книгата “Лечителят Медиум”.

  Обостряне и симптоми след изкарване на херпес зостер

  Докато преминавате през оздравителния процес, имайте предвид, че все още може да имате симптоми след появата на херпес зостер, които могат да продължат известно време. Това е така, защото нервите могат да се нуждаят от време, за да се излекуват от невротоксина и дерматоксина, произведени от този вирус. Така че, след като сте се преборили с инфекция или обостряне на херпес зостер, тези остатъчни неврологични симптоми не са изненадващи. Просто им е необходимо повече време, за да отшумят.

  Също така имайте предвид, че дори и след излекуване от херпес зостер, е от решаващо значение да останете активни по отношение на антивирусните си мерки. Ако не продължите да бъдете проактивни, след като сте се възстановили от един случай на херпес зостер, все още може да сте податливи на периодични пристъпи на тази разновидност на вируса или дори може да се заразите с изцяло нов щам на херпес зостер. Не забравяйте това и продължавайте да се грижите за себе си.

  Лечебни храни

  Някои плодове, зеленолистни зеленчуци, билки, диворастящи храни и зеленчуци могат значително да подпомогнат организма при лечението на херпес зостер със или без обриви. Една от причините е, че тези определени храни не само няма да подхранват вируса на херпес зостер, а освен това те имат антивирусни и антибактериални свойства, които могат да отблъснат, отслабят и дори да унищожат клетките на вируса. Те атакуват различните щамове на вируса, помагат на тялото да се възстанови от пораженията на невротоксина, подпомагат имунната система, лекуват и укрепват нервите, успокояват възпалената кожа и изчистват организма от токсините. Идеалните храни, върху които трябва да се съсредоточите, са дивите боровинки, чесънът, джинджифилът, стъблена целина, кориандърът, кълновете, доматите, папаята, червените ябълки, картофите, артишокът, бананите, сладките картофи, спанакът, аспержите, марулята (с тъмнозелени и/или червени листа), зеленият фасул, кивито, червената питая (драконов плод) и розмаринът. Включете колкото се може повече от тези храни в диетата си.

  Също така се старайте да избягвате храните от глава 19, "Какво не трябва да ядете" от преработеното и допълнено издание на книгата “Лечителят Медиум”. Когато се борите със симптом или състояние, причинени от херпес зостер, е изключително важно да започнете процеса на отстраняване на поне една или две от храните, които подхранват вируса. Ако трябва да стигнете още по-далеч в лечението си, опитайте се да се аклиматизирате към премахването на всички храни, които подхранват вируса.

  Лечебни билки и хранителни добавки

  Лечебен протокол с хранителни добавки при лечение на херпес зостер от книгата на Антъни Уилям – “Прочистване за здраве”:

  За статията са използвани материали от книгите на Антъни Уилям “Прочистване за здраве” и преработеното и допълнено издание на книгата “Лечителят Медиум”.

  Продукти от статията

  Органичен котешки нокът, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  99.08 лв.
  Промоционална цена
  99.08 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Органичен котешки нокът, безалкохолен екстракт 10:1, 60 мл, Vimergy®
  За път
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  58.55 лв.
  Промоционална цена
  58.55 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Куркумин с Куркума, 270 капсули, Vimergy®
  Икономична
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  229.79 лв.
  Промоционална цена
  229.79 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Куркумин с Куркума, 90 капсули, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  89.99 лв.
  Промоционална цена
  89.99 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Органична маточина, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  89.99 лв.
  Промоционална цена
  89.99 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Органична маточина, безалкохолен екстракт 10:1, 30 мл, Vimergy®
  За път
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  39.99 лв.
  Промоционална цена
  39.99 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Органично женско биле, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  89.99 лв.
  Промоционална цена
  89.99 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  L-Лизин, 270 капсули, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  105.59 лв.
  Промоционална цена
  105.59 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  L-Лизин, 90 капсули, Vimergy®
  За път
  Изчерпан
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  52.79 лв.
  Промоционална цена
  52.79 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Органична коприва, безалкохолен екстракт 10:1, 115 мл, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  83.32 лв.
  Промоционална цена
  83.32 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Органичен чист прополис, безалкохолен екстракт, 115 мл, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  106.97 лв.
  Промоционална цена
  106.97 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Отгледана в САЩ спирулина, 180 капсули, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  59.99 лв.
  Промоционална цена
  59.99 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Отгледана в САЩ спирулина, 135 гр, Vimergy®
  За път
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  58.99 лв.
  Промоционална цена
  58.99 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Отгледана в САЩ спирулина, 250 гр, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  77.87 лв.
  Промоционална цена
  77.87 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Отгледана в САЩ спирулина, 500 гр, Vimergy®
  Икономична
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  145.86 лв.
  Промоционална цена
  145.86 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Органичен витамин Б12, течен, 115 мл, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  225.18 лв.
  Промоционална цена
  225.18 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Органичен витамин Б12, течен, 30 мл, Vimergy®
  За път
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  76.56 лв.
  Промоционална цена
  76.56 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Детски витамин Б12, течен, 55 мл, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  141.86 лв.
  Промоционална цена
  141.86 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Детски цинк, течен, 55 мл, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  65.39 лв.
  Промоционална цена
  65.39 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Органичен цинк (цинков сулфат), течен, 60 мл, Vimergy®
  За път
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  54.05 лв.
  Промоционална цена
  54.05 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Органичен цинк (цинков сулфат), течен, 115 мл, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  89.99 лв.
  Промоционална цена
  89.99 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Микро-Ц, 90 капсули, Vimergy®
  За път
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  78.82 лв.
  Промоционална цена
  78.82 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Микро-Ц, 300 капсули, Vimergy®
  Икономична
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  178.08 лв.
  Промоционална цена
  178.08 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Микро-Ц, 180 капсули, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  132.11 лв.
  Промоционална цена
  132.11 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Микро-Ц Immune Power на прах, 500 гр, Vimergy®
  Икономична
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  219.55 лв.
  Промоционална цена
  219.55 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Микро-Ц Immune Power на прах, 250 гр, Vimergy®
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  132.85 лв.
  Промоционална цена
  132.85 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан
  Микро-Ц Immune Power на прах, 125 гр, Vimergy®
  За път
  Препоръчано от Антъни Уилям
  Обичайна цена
  90.26 лв.
  Промоционална цена
  90.26 лв.
  Обичайна цена
  Единична цена
  за 
  Изчерпан

  Подобни публикации

  [Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
  [Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
  В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
  Прочети още
  [Видео] Имате ли акне?
  [Видео] Имате ли акне?
  Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
  Прочети още
  [Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
  [Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
  Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
  Прочети още

  Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.