БЕЗАЛКОХОЛЕН КОКТЕЙЛ “ШАМПАНСКО”

БЕЗАЛКОХОЛЕН КОКТЕЙЛ “ШАМПАНСКО”

Посрещнете Новата година с този леко газиран, освежаващ коктейл “шампанско”. Кокосовата вода и сокът от лайм не само придават чудесен вкус на тази напитка, но и осигуряват необходимата хидратация, глюкоза и минерали. Добавете семена от нар за по-празнично усещане.

Кокосовата вода има способността да хидратира тялото на дълбоко клетъчно ниво, което я прави основна напитка за спортисти и хора, които водят забързан и активен начин на живот. Доказано е също, че помага за балансиране на нивата на рН, укрепва имунната система, подпомага бъбреците при филтрирането на токсините и намалява риска от камъни в бъбреците. Кокосовата вода е изключително полезна и за здравето на сърдечно-съдовата система, тъй като може да помогне за намаляване на кръвното налягане и за подобряване на здравословното кръвообращение. Тя е жизненоважна напитка и за тези, които страдат от хронични заболявания като мигрена, синузит, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), фибромиалгия, астма, синдром на поликистозните яйчници (PCOS), кардиомиопатия, болест на Крон, епилепсия, хипертония, множествена склероза, болест на Паркинсон, хипотиреоидизъм, артрит, лупус и синдром на хроничната умора.

Антиоксидантните флавоноиди в лайма са друг съюзник в борбата с болестите. А когато се борите с настинка, грип, бронхит или пневмония, лаймът е едно от най-ефективните средства за изхвърляне на секрети, които можете да намерите. Лаймът е и невероятно средство за прочистване на черния дроб, бъбреците, далака, щитовидната жлеза и жлъчния мехур. Той пречиства многото токсични вещества, които събираме от излагането на пластмаси, синтетични химикали, радиация и лош избор на храна.

Съставки:

  • 1 чаша кокосова вода;
  • 3/4 чаша газирана минерална вода;
  • 2-3 с.л. сок от лайм; 
  • 1 с.л. кленов сироп (по избор);
  • 1/4 чаша семена от нар (по избор);
  • Резени лайм, за сервиране.

Начин на приготвяне:

Смесете кокосовата вода, газираната вода, сока от лайм и кленовия сироп в кана. Разбъркайте добре. Изсипете в чаши за шампанско и сервирайте веднага със семена от нар (ако използвате) и резени лайм.

Порция за 2-3 души.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Когато нямаме достатъчно от добрата солна киселина, патогените, живеещи в нас, произвеждат лоши киселини. Тези лоши киселини могат да се натрупат с течение на времето и да причинят киселинен рефлукс.
Прочети още
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъщност кофеина разрушава имунната ни система. 
Прочети още
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
Сиропът от черен бъз е широко използвана природна хранителна добавка за поддържане на имунната система, цялостното здраве и благополучие. Той е не само полезен, но и вкусен, което го прави чудесен избор за деца и възрастни. Най-големи ползи получаваме от черния бъз, когато е правилно приготвен, затова американската компания Vimergy® се захваща със задачата да създаде най-висококачествения, най-силен, чист и полезен сироп от черен бъз, който би могъл да съществува. Отнема им три години разработки, за да създадат възможно най-добрия продукт и сега сиропът от черен бъз на Vimergy® е вече реалност!
Прочети още