ПЪЛНЕНИ РЕЗЕНЧЕТА ЧУШКА

ПЪЛНЕНИ РЕЗЕНЧЕТА ЧУШКА

Ако обичате да похапвате с пръсти, опитайте тези забавни резени от чушки, пълнени с картофи, билки и лек намек на подправки! Приготвят се без олио или други мазнини, зърнени храни или млечни продукти, така че са не само вкусни, но и максимално чисти.

Чушките са богати на витамин С и укрепват имунната система, а картофите са чудесен източник на лизин и са антипатогенна храна.

Картофите изобилстват от аминокиселини, които специфично потискат растежа на вирусите. Картофите са с високо съдържание на глюкоза, която осигурява вещества на черния дроб, тъй като именно на нея той разчита, за да запази силата си. Той също така помага за натрупването на гликогенови запаси – именно този ресурс, който ни предпазва от проблеми с кръвната захар, увеличаване на теглото, омазняване на черния дроб и синдрома на мръсната кръв.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 °C. Постелете лист пергаментова хартия за печене.

Поставете среден по големина керамичен тиган с незалепващо покритие на средно висока температура и добавете лука. Гответе за 3-5 минути, докато омекне, като добавяте малко вода, ако е необходимо, за да предотвратите залепването.

Настържете картофите и изстискайте излишната течност. Добавете картофите, чесъна на прах, червения пипер, люспите червен пипер или кайен и ригана или мащерката в тигана. Гответе 2-3 минути, за да се отстрани част от влагата. Оставете настрана, докато изстинат достатъчно, за да се обработват.

Притиснете картофената смес плътно върху парчетата чушки и ги подредете върху хартията за печене. Печете за 25-30 минути, докато горната част покафенее. Сервирайте веднага.

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА, БЕЗ ДА ГО ЗНАЕТЕ?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин, но не осъзнават, че хроничната им умора е неврологична и всъщност така я влошават. В това видео ще разберете как хроничната умора е свързана с вируса на Епщайн-Бар, дали невротоксините насищат мозъка ви и как могат да изглеждат тези симптоми.
Прочети още
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
[ВИДЕО] ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ВРЕДНИ ЗА МОЗЪКА – РИБЕНО МАСЛО
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тялото си. Въпреки че е нормално да ядете риба от време на време, особено ако сте човек, който обича риба, хранителните добавки с рибено масло са съвсем друго нещо. Човек би решил, че е едно и също, но всъщност разликата е огромна.
Прочети още
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
[ВИДЕО] ИМАТЕ ЛИ КИСЕЛИНЕН РЕФЛУКС?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Когато нямаме достатъчно от добрата солна киселина, патогените, живеещи в нас, произвеждат лоши киселини. Тези лоши киселини могат да се натрупат с течение на времето и да причинят киселинен рефлукс.
Прочети още