САЛАТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ В ДВА ВАРИАНТА

САЛАТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ В ДВА ВАРИАНТА

Тези два варианта на салата са пълни с лечебни свойства за вашия черен дроб. Те са чудесна опция, когато искате да се храните по-леко, а също така са и перфектна добавка към готвено ястие, като например зеленчуците на пара от лечебната програма на Антъни Уилям "3:6:9” - прочетете в книгите “Помощ за черния дроб” и “Прочистване за здраве”. Можете да персонализирате всяка салата с някоя от лечебните за черния дроб храни от книгите, така че никога да не ви омръзне. Ако опитате дресинга "Винегрет" от портокали без мазнини, той със сигурност ще се превърне в основен продукт в кухнята ви. Той е ароматен, сладък и всеки би го харесал.

Спанак: Минералните соли в листата на спанака и особено в стъблото му помагат на черния дроб при изпълнението на неговите над 2000 химични функции. Спанакът не само е пълен с много витамини и хранителни вещества, но това са хранителни вещества, които черният дроб може лесно да усвои. Листата на спанака освобождават бързо хранителните вещества в чревния тракт, дори когато някой страда от слаби нива на производство на солна киселина или жлъчка. Той масажира илеума, което позволява по-добро производство на Б12, и помага на черния дроб да преобразува хранителните вещества, така че останалата част от тялото да може да ги получи, след като черният дроб ги освободи.

Аспержи: Осигуряват богатство от флавоноиди, които са силно противовъзпалителни, като много от тях са неоткрити или неизследвани. Те действат като естествен аспирин и успокояват затопленият, претоварен, борещ се с проблеми черен дроб. Способността на черния дроб да се прочиства се увеличава значително от този успокояващ ефект. Аспержите внасят ред в хаотичния, болен черен дроб. Имунната система на черния дроб се засилва незабавно от аспержите. Тя повишава производството на жлъчен сок, но не позволява на черния дроб да се преуморява при производството му. Помага за раздвижването на мастните клетки, като ги изхвърля от черния дроб. Подпомага подмладяването на дълбоката, вътрешна сърцевина на черния дроб. Аспержите са една от най-важните храни за лечение на черния дроб. Помислете дали да не я включите в менюто си поне няколко пъти седмично.

Салата за лечение на черния дроб

Съставки: 

ВАРИАНТ А 

3 чаши нарязани домати на кубчета
1 краставица, нарязана на слайсове 
1 чаша нарязана целина 
1 чаша нарязан кориандър (по избор) 
1/2 чаша нарязан магданоз (по избор) 
1/2 чаша нарязан лук (по избор) 
8 чаши всякакви зеленолистни зеленчуци (спанак, рукола, маруля и др.) 
1 лимон, лайм или портокал, изцеден от сока

ВАРИАНТ Б 

2 чаши тънко нарязано червено зеле 
1 чаша морков, нарязан на кубчета 
1 чаша аспержи, нарязани на кубчета 
1 чаша репички, нарязани на кубчета 
2 чаши ябълки, нарязани на кубчета 
1/2 чаша нарязан кориандър 
8 чаши всякакви зеленолистни зеленчуци (спанак, рукола, маруля и др.) 
1 лимон, лайм или портокал, изцедени на сок 

ПО ЖЕЛАНИЕ: ДРЕСИНГ "ВИНЕГРЕТ" ОТ ПОРТОКАЛ 

1 чаша портокалов сок 
1 скилидка чесън 
1 супена лъжица суров мед 
1/4 чаша вода 
1/8 чаена лъжичка морска сол (по избор) 
1/8 чаена лъжичка кайен (по избор)

Начин на приготвяне:

Поставете зеленчуците и зеленолистните зеленчуци по избор в купа и ги разбъркайте, за да образувате основата на салатата. Капнете пресен сок от лимон, лайм или портокал на вкус. 

Алтернативно, направете портокаловия "винегрет", като смесите всички негови съставки до гладко съчетание. Объркайте салатата с пресния цитрусов сок или с дресинга "Винегрет” от портокал, докато се смеси добре. За да споделите с друг или за да запазвате част от нея за по-късно, разделете салатата в две купи. Насладете се!

Порция за 2 души

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
Защо шоковата терапия с витамин Ц на Лечителя Медиум издига изцелението на нови висини? Защото се използва специфичен вид глюкоза, която ще
Прочети още
[ВИДЕО] L-ЛИЗИН - ИНХИБИТОР НА ПАТОГЕНИ
[ВИДЕО] L-ЛИЗИН - ИНХИБИТОР НА ПАТОГЕНИ
Тази аминокиселина навлиза в черния дроб и действа като димна завеса за всички патогени, които са отговорни за чернодробните състояния и авт
Прочети още
[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
[ВИДЕО] ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЛУЖДАЕЩИЯ НЕРВ
Имате ли тикове и спазми, проблеми с чревния тракт, гастропареза, мистериозно гадене, депресия, стягане в гърдите или гърлото или проблеми с
Прочети още