БЕЗГЛУТЕНОВА ПИЦА ОТ БАТАТИ

БЕЗГЛУТЕНОВА ПИЦА ОТ БАТАТИ

Тази вкусна безглутенова пица с тънък блат от сладки картофи е чудесна основа за всякакви любими добавки за пица, като маслини, лук, пресни билки, рукола и разнообразни пресни зеленчуци. Не само това, но сладките картофи в блата предлагат и своите лечебни ползи.

Сладките картофи са важна храна за съхранение на глюкоза и гликоген за черния дроб. Всички батати са полезни, дори белите сладки картофи. Подобно на обикновените картофи, те подпомагат почти всяка функция, за която отговаря черният дроб в тялото ни. Сладките картофи имат фитохимични свойства, които успокояват загрятия, раздразнен, застоял, бавен и токсичен черен дроб и помагат за предотвратяване на спазмите. Те предлагат и редица фитохимикали за балансиране на хормоните в черния дроб. Черният дроб използва сладките картофи и бататите, за да регулира и контролира някои от своите хормонални функции.

Съставки:

За блата:

Сос Маринара:

Добавки за пицата (всякаква комбинация от тях):

  • 1/2 червен лук, нарязан на ситно
  • 3-4 чери домата, разрязани наполовина
  • 1/4 червена чушка, нарязана на кубчета
  • 5-6 маслини
  • 1/4 малка тиквичка, нарязана на филийки
  • Шепа прясна рукола
  • Шепа пресен босилек

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200°C.

Поставете нарязаните на кубчета сладки картофи в тенджера за готвене на пара. Покрийте с капак и гответе на пара 10-15 минути, докато омекнат. Извадете и охладете.

Поставете сладките картофи в купа и ги намачкайте с вилица или преса за картофи до гладка смес. Измерете 1 чаша пюре от сладки картофи, а останалото оставете за друга рецепта.

Смесете сладките картофи в купа с кокосовото брашно, нишестето от арарут, сушения риган и морската сол. Разбъркайте до получаването на еднородна смес. Оставете настрана.

Направете соса маринара, като комбинирате доматеното пюре, сушения риган, сухата мащерка, водата, морската сол и черния пипер в купа и разбиете, докато се смесят.

Подгответе тавичка за печене, застлана с хартия за печене и поставете тестото върху нея. С ръце разстелете тестото до дебелина 1 см. Печете във фурната за 20 минути, докато се втвърди отгоре.

Намажете пицата със соса маринара и наредете добавките за пица по избор. Печете още 10 минути, докато ръбовете покафенеят. Добавете прясна рукола или босилек и сервирайте веднага.

Порция за 1 пица

Можете да намерите много повече информация за други полезни храни и рецепти в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
[ВИДЕО] ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЧАЯ ОТ РЕЙШИ И ЧАГА И КАК КОФЕИНЪТ РАЗРУШАВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъщност кофеина разрушава имунната ни система. 
Прочети още
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
[ВИДЕО] ЕДИНСТВЕНИЯТ ПО РОДА СИ СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗ НА VIMERGY®
Сиропът от черен бъз е широко използвана природна хранителна добавка за поддържане на имунната система, цялостното здраве и благополучие. Той е не само полезен, но и вкусен, което го прави чудесен избор за деца и възрастни. Най-големи ползи получаваме от черния бъз, когато е правилно приготвен, затова американската компания Vimergy® се захваща със задачата да създаде най-висококачествения, най-силен, чист и полезен сироп от черен бъз, който би могъл да съществува. Отнема им три години разработки, за да създадат възможно най-добрия продукт и сега сиропът от черен бъз на Vimergy® е вече реалност!
Прочети още
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
[ВИДЕО] КАК СЕ ПРАВИ ШОКОВА ТЕРАПИЯ С МИКРО-Ц
Защо шоковата терапия с витамин Ц на Лечителя Медиум издига изцелението на нови висини? Защото се използва специфичен вид глюкоза, която ще откриете главно в суровият мед и прясно изцедени цитрусови плодове. Тази глюкоза се свързва с правилния вид витамин Ц под формата на аскорбинова киселина и го вкара в клетките и органите. Витамин Ц е антиоксидант, който подхранва имунната ви система. Суровият мед и сокът от портокал се свързват директно с витамин Ц, което води до тази мощна антиоксидантна доставка на антивирусни, антибактериални лечебни хранителни вещества в тялото.
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.