Бананите: помощник на храносмилането

Бананите: помощник на храносмилането

Бананите съдържат биодостъпни протеини, полезни омега съединения, фибри, вода, антиоксиданти и лечебни фитохимикали като калий. Храните с високо съдържание на калий, като бананите, са изключително полезни при много заболявания на храносмилателната система. Калият е полезен за функцията на нервите в храносмилателния тракт.

Бананите са също така антипатогенни и са невероятен пребиотик – това означава, че те помагат за унищожаването и елиминирането на непродуктивните бактерии в червата, като се свързват с тях и така подхранват полезните микроорганизми там. Бананите също така не подхранват патогенни микроорганизми като бактерии и вируси. Патогените стоят в основата на много храносмилателни състояния и симптоми, както и на много други хронични заболявания. Бананите имат антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства.

Бананите успокояват чревния тракт. Притежават качеството "да ходят по вода", което Антъни Уилям нарича "ефектът Исус". Това се отнася до начина, по който се движат по чревния тракт, без да докосват лигавицата на червата. Химичните съединения в бананите се превръщат в подобен на филм щит между банана и лигавицата на чревния тракт. Докато хранителните вещества в банана (и други храни в червата по същото време) могат да преминат през щита и да се абсорбират в чревната лигавица, при разграждането на банана той не се трие в чревната лигавица. Неговото химическо съединение покрива и успокоява лигавицата като лечебен мехлем.

Бананите са също така антиспазматични и могат да облекчат стомашните спазми и свързаните със стреса стомашно-чревни разстройства. Бананите се усвояват най-добре, когато започнат да пожълтяват, все още са леко твърди и имат малки кафяви точки по кората.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
Казвали ли са ви, че не се чувствате добре, защото се детоксикирате?! Чували ли сте теорията, че прекалено бързата детоксикация е вредна?! З
Прочети още
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.