Храносмилателните ензими в сока от стъблена целина

Храносмилателните ензими в сока от стъблена целина

Ако някога сте имали проблеми с храносмилането – като запек, диария, подуване на корема, газове, болки в стомаха или свръхрастеж на бактерии в тънките черва (SIBO) – или просто сте се интересували как функционира организма, може би сте чували за храносмилателните ензими, от които се нуждаем, за да разграждаме храната. Тези храносмилателни ензими са изключително важни, но те не са единствените, които тялото ни използва. Има три други вида храносмилателни ензими, от които се нуждаем и едва ли ще ви изненадаме като ви кажем, че те се намират в сока от стъблена целина.

Медицинските проучвания и науката все още не знаят, че сокът от стъблена целина съдържа напълно различни храносмилателни ензими, които изпълняват отделна функция от храносмилателните ензими, които разграждат храната в стомаха ви. Тези храносмилателни ензими са напълно уникални за сока от стъблена целина, което означава, че не можете да си ги набавите от никоя друга храна. Антъни Уилям споделя в книгата си "Celery Juice” (все още не преведена на български език), че храносмилателните ензими на сока от стъблена целина са "като малки капсули, които се активират от промяната на рН, когато попаднат в тънките черва. Един такъв ензим може да възроди, съживи и реактивира множество отслабени храносмилателни ензими от други източници, които се мотаят в тънките черва".

Какво означава това за вашия организъм?

Първо, важно е да се разбере, че днес почти всеки има храносмилателни ензими, които не са толкова силни, колкото трябва да бъдат. Причината за това е, че черният дроб играе решаваща роля в производството на един основен вид храносмилателни ензими – информация, която едва след десетилетия ще бъде открита от науката и проучванията. Проблемът обаче е, че в момента 90% от хората имат претоварен и муден черен дроб, който е принуден да се справя с толкова много токсини, патогени, замърсители, неправилен избор на храни и начин на живот, алкохол, лекарства, наркотици, цигари, ароматизатори, одеколони и парфюми и др. Проблемният черен дроб влияе върху производството на вида храносмилателни ензими, за които отговаря черният дроб, което от своя страна се отразява на храносмилането и допринася за други проблеми в организма. Това е една от основните причини, поради които толкова много хора имат проблеми с храносмилането през целия си живот. Ако сте от късметлиите, които не са имали все още подобни проблеми, все пак е важно да предприемете превантивни мерки, за да избегнете появата им в бъдеще.

Храносмилателните ензими на сока от стъблена целина са спасителната благодат за слабите ензими, които почти всеки има. Те се появяват и съживяват тези уморени ензими, за да могат да вършат работата си по-добре. Освен това ензимите на сока от стъблена целина стимулират отново ензимите от храната, които се намират в тънките черва. Сокът от стъблена целина също така съживява черния дроб, за да може той да произвежда по-силни храносмилателни ензими, свързани с жлъчката на първо място, и помага за укрепване на панкреаса и неговите специфични ензими. Освен това самите ензими в сока от стъблена целина са изключително мощни за разграждането, храносмилането и асимилацията на някои хранителни вещества, които не се обработват нито от жлъчката, нито от стомашните киселини, тъй като процесът на храносмилане е доста сложен. Медицинските проучвания и науката все още не разбират напълно как функционира храносмилането и колко сложно, ангажирано и чудотворно е то.

Ползите, които споделяме в тази статия, са само малка част от начините, по които ензимите на сока от стъблена целина допринасят за подобряване на здравето и функционирането на тялото ви. Има още много начини, по които те ви подкрепят. Сокът от стъблена целина всъщност съдържа над две дузини разновидности на ензими, повечето от които все още остават неизвестни и участват в разграждането на отпадъчните вещества в чревния тракт. Но именно лечебните ползи, които осигуряват трите специални неоткрити ензима, за които споменахме по-горе, са една от основните причини толкова много хора да се чувстват по-добре и да оздравяват, когато пият половин литър чист сок от стъблена целина на гладно всяка сутрин. Повече информация за храносмилателните ензими на сока от стъблена целина и за другите невероятни лечебни ползи от този сок можете да намерите в книгата "Celery Juice” (все още не преведена на български език).

Сокът от стъблена целина не е краткосрочна мода или тенденция, която скоро ще отмине. Той не е нещо, което е популярно в момента, но скоро ще бъде далечен спомен. Това никога няма да се случи със сока от стъблена целина, защото неговата лечебна сила е твърде голяма. Той вече е променил здравето и живота на милиони хора и ще продължи да помага на още повече. Сокът от стъблена целина, когато се консумира по специфичния начин, който Антъни Уилям описва в книгата си "Celery Juice” (все още не преведена на български език), има потенциала да доведе до подобрение и изцеление на всички видове хронични заболявания и симптоми, включително акне, екзема, псориазис, киселинен рефлукс, подуване на корема, бактериален свръхрастеж в тънките черва (SIBO), мигрена, тревожност, депресия, дерматит, алергии, умора, промени в настроението, репродуктивни проблеми, фибромиалгия, стрептококи и много други.

Лечебните свойства на тази скромна билка, извлечени чрез процеса на изцеждане, са наистина най-мощното лекарство на нашето време, което лекува милиони хора по света. Антъни Уилям винаги е повтарял, че не иска да кара никого на сила, а просто да убеди хората, да го опитат сами, по начина, който той описва в "Celery Juice” (все още не преведена на български език), за да могат и те да изпитат лечебните ползи, които то осигурява. В книгата "Celery Juice” (все още не преведена на български език) той отговаря и на стотиците въпроси, които получава ежедневно за сока от стъблена целина, и ни дава точни инструкции как да извлечем максимални лечебни ползи от този лечебен сок.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.