Как сокът от стъблена целина помага при хранителни разстройства

Как сокът от стъблена целина помага при хранителни разстройства

Съществуват различни разновидности на хранителните разстройства и различни причини за тях. Разпознаваемите хранителни разстройства обикновено са в сферата на анорексията, булимията и преяждането. Те могат да бъдат причинени от емоционално разстройство, страдания или силен стрес; излагане на токсични тежки метали; обществени норми за това как трябва да изглеждаме; или някаква комбинация от всички тези фактори. Хронично заболяване може да причини и проблеми с храносмилането и объркване относно това какво да ядем и кога да ядем, а това може да доведе до хранителни разстройства. Има и хранителни разстройства, които не са идентифицирани, защото истината е, че почти всеки човек на планетата има някакво хранително разстройство. То може да не е крайно. Може да не е очевидно. Но все пак е там, независимо дали произтича от трудности в детството или от излагане на токсични вещества, което създава проблемни или непродуктивни модели, свързани с храната.

Сокът от стъблена целина може да помогне при всички тези проблеми. От една страна, той помага за възстановяването на невротрансмитерните химикали: натриевите клъстерни соли и свързаните с тях микроелементи осигуряват крайните невротрансмитерни химикали за мозъка. От друга страна, сокът от стъблена целина прави невроните по-силни, а електричеството в мозъка – по-динамично и свободно, което позволява емоционалните рани да се лекуват по-бързо. Когато електрическите импулси не са прехванати или възпрепятствани от отлагания на токсични тежки метали като живак и алуминий – причина за толкова много хранителни разстройства – могат да се установят здравословни мисловни модели. Статутът на сока от стъблена целина като най-добър източник на електролити за мозъка може да доведе до излекуване и на много други причини за хранителни разстройства.

Не на последно място, растителните хормони в сока от стъблена целина помагат за възстановяването на цялата ендокринна система. Хората с хранителни разстройства обикновено имат увредени жлези с вътрешна секреция – особено надбъбречните – и растителните хормони осигуряват жизненоважни химични съединения, които помагат за възстановяването им. Растителните хормони помагат и на мозъчните клетки да общуват помежду си, което допълнително позволява на хората да преодолеят емоционалните аспекти на хранителните разстройства.

Сокът от стъблена целина също така възстановява солната киселина в стомаха, което помага на хората, страдащи от булимия, да се възстановят. Той спомага и за намаляване на възпалението на чревния тракт, като убива патогенните микроорганизми, например непродуктивните бактерии, които се намират там. Всичко това би върнало здравето на човек, който е страдал от храносмилателни проблеми, пречещи на храненето, така че вече да не се налага да живее в страх свързан с храната.

Подобни публикации

[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.