Защо млечните продукти са проблемна храна

Защо млечните продукти са проблемна храна

Може би сте чували, че млечните продукти образуват слуз. Дори сигурно ви се струва, че го чувате навсякъде. Когато консумираме млечни продукти като мляко, сирене, масло и други, не осъзнаваме колко слузообразуващи са те в действителност. А защо са слузообразуващи? Иронията е, че никой не знае защо. Ето и отговорът: консумацията на млечни продукти води до сериозно задръстване на черния дроб. Това е една от причините за образуването на слуз.

Млякото не се разгражда и преминава много бавно през храносмилателната система. Първо, то забавя усвояването и асимилирането на други храни в стомашно-чревния тракт, които съдържат жизненоважни нутриенти – плодове, зеленчуци, зеленолистни зеленчуци и билки. В тях се съдържат минерали, витамини, неоткрити антивирусни и антибактериални вещества, както и други хранителни вещества и лечебни фитохимикали, които попадат във фолиото на млечните продукти и губят своята жизненост и стойност, преди да могат да бъдат всмукани в кръвообращението през стените на стомашно-чревния тракт, да достигнат черния дроб по чернодробната портална вена и да бъдат метилирани. След като сме консумирали дадена храна и процесът на храносмилане е започнал да извлича хранителните ѝ вещества, тези хранителни вещества разполагат само с определен период от време, преди вече да не са полезни. Хранителните вещества трябва да достигнат своевременно до черния дроб, защото той на практика ги посвещава, за да не умрат или да станат неефективни, докато пътуват из тялото. Тоест като една от своите над 2000 неоткрити функции, черният дроб предлага химическо съединение, което носи по-дълготраен живот на хранителното вещество и го предпазва от окисляване. В кръвта ни има електричество и проводимост, които пречат на тези хранителни вещества, освен ако специалното химично съединение на черния дроб не е свързано с тях за защита.

Млечните продукти запушват храносмилателната магистрала, като позволяват в тънките ни черва и дебелото черво да виреят патогени, които не би трябвало да виреят, такива като непродуктивни гъбички, плесени, бактерии и вируси. Тъй като млечните продукти не се разграждат, храносмилат и не напускат лесно системата, те задушават жизненоважния кислород. Когато млечните продукти най-накрая се разградят и се вкарат през стените на чревния тракт в черния дроб чрез чернодробната портална вена, те забавят функцията на черния дроб, като правят органа застоял и муден. Това води до образуване на слуз. Когато филтърът на тялото ви – черният дроб – се запуши, всички токсини, които в резултат на това се измъкват от черния дроб и навлизат в тялото ви, увеличават хистаминовите съединения, които се подхранват и образуват още слуз.

(Това е причината все повече бебета и малки деца да проявяват алергични реакции, храносмилателни смущения или запек при консумация на млечни продукти. Черният дроб на тези малчугани изпитва затруднения от млечните продукти. Не се притеснявайте обаче за човешката кърма. Тя е в съвсем различна категория от животинските млечни продукти.)

Лимфните съдове също се запушват от вторичния продукт на млечните продукти. Задачата на лимфната магистрала е да контролира патогените. Нашите лимфоцити (бели кръвни телца) се намират в лимфната ни система по определена причина: да търсят и унищожават нашественици. Млечните продукти застават на пътя на естествените клетки-убийци, като позволяват на нашествениците да се развиват. Развиващият се нашественик (т.е. патоген) е силно токсичен за лимфната ни магистрала. Отровите, които той произвежда, стимулират кръвоносните съдове и тъканите да произвеждат течност, която става слузеста, което е още една причина млечните продукти да са толкова слузообразуващи.

Например, когато някой се разболее от грипен вирус, той започва да се храни в тялото му, като поглъща храни, които обича да яде, като остатъци от яйца, млечни продукти и глутен. При този процес грипният вирус отделя отрова и тази отрова стимулира образуването на слуз. (Ако не консумирате активно тези храни, вирусът си намира стари запаси с остатъчен материал от яйца, млечни продукти и глутен в черния дроб, от времето, когато сте консумирали тези храни преди месеци или дори години. Колкото по-малко са тези запаси в тялото ви, толкова по-малко слуз се получава, когато се разболеете от грип – още една причина да предприемете едно от прочистванията на Лечителя Медиум.) Слузта, която се получава, когато грипният вирус отделя отровата си след консумация на остатъци от яйца, млечни продукти и глутен, е слузта, която причинява кашлица и запушване на синусите, когато имаме грип. Тялото ни образува слузта, за да забави вируса и да го задържи.

Ами когато нямаме грип? Повечето хора имат в себе си патогени – други вируси като Епщайн-Бар и бактерии като стрептококи, които се хранят с естествените хормони и протеини в млечните продукти и отделят свои токсини, които предизвикват реакция на слузта. Ако имаме патогенен товар в нас, например повишено ниво на стрептококи – което е така при много деца и възрастни, без да знаят – тогава всички тези реакции към млечните продукти могат да се засилят, приемайки формата на алергия към млечни продукти. Не е задължително обаче да се диагностицира чувствителност към млечни продукти, за да бъде човек чувствителен към тях. Подобно на ситуацията с яйцата, всеки може да започне да развива симптоми в резултат на мляко, сирене, масло, сметана, суроватка или суроватъчен протеин на прах, кефир, кисело мляко, овче мляко, козе сирене или други млечни продукти в живота си и тези симптоми далеч надхвърлят тези, които свързваме с алергиите към млечни продукти. Когато искате тялото ви да е в състояние на изцеление, най-добре е да избягвате млечните продукти.

Една от причините, поради които може да е трудно да изключите млечните продукти от диетата си, е, че непродуктивните вируси и бактерии, които се хранят с млечни продукти, огладняват и стават раздразнителни, когато им ги отнемете. Патогените осъзнават, че започват да гладуват. Тъй като някои от тези патогени умират бавно, те отделят токсин, а в отговор надбъбречните ви жлези произвеждат смес от адреналин, която действа като естествен стероид, за да предпази имунната ви система от прекомерна реакция. Когато всичко това се случва, можем да се чувстваме емоционално нестабилни, без да знаем защо и това може да ни накара да пожелаем да хапнем нещо успокояващо. Ако посегнем към сладоледа, пицата, макароните със сирене или чийзбургера, ще дадем на тези патогени любимите им храни. Ето кое прави млечните продукти пристрастяващи – бактериите и вирусите в организма правят всичко възможно да ги получат. (За повече информация относно пристрастяването към някои храни и изчистването от патогени, очаквайте скоро статия в нашия блог за „Емоционалната страна на прочистването“.) Когато знаете, че именно това се случва „зад кулисите“ в такива моменти, следващия път, когато се почувствате изкушени да хапнете парче сирене, ще проявите много повече воля да се въздържите.

Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.