Защо яйцата са проблемна храна

Защо яйцата са проблемна храна

Яйцата заемат специално място в менюто на почти всеки. Може би не на абсолютно всеки, но на повечето хора. Мнозина от нас са израснали с яйцата, приготвени от нашите майки, бащи, баби и дядовци и те имат специално място в сърцата ни. Яйцата се консумират за късна закуска, на почивка или с приятели в крайпътния ресторант, след като цяла нощ сме били навън. Те може да са пържени, бъркани, твърдо или рохко сварени, върху препечена филийка, в сандвич или просто със сирене. Затова, когато им кажат, че трябва да спрат да консумират яйца, хората се шокират повече, отколкото ако чуят: „Трябва да се откажеш от храните, съдържащи глутен“. Много хора са привързани към яйцата и отказът от консумацията им има емоционален аспект. Възможно е дори да започнат да ги сънуват.

Информацията за яйцата е объркваща. Често чуваме, че те са здравословна , дори перфектна храна и добре балансиран източник на протеини. Истината е, че много преди патогените да започнат да атакуват толкова често телата ни и да създадат сегашната ни култура на хронични заболявания като новото нормално, яйцата са били храна за оцеляване. Макар да не са били полезни за нас, те поне не са били вредни за здравето ни като сега.

Ако все още не сте открили онази малка искрица на съмнение в себе си, която ви казва, че яденето на яйца може да не е толкова полезно за вас, спомнете си онзи съвет, че яйцата трябва да се ядат в умерени количества. Той произхожда от основателните притеснения за връзката между консумацията на яйца и сърдечните заболявания.

И ако сте човек, който ще настръхне четейки това, защото не иска да се откаже от любимите яйца, може да решите да се втурнете да търсите научни изследвания и проучвания в тяхна подкрепа. Имайте предвид, че всички положителни изследвания на яйцата са платени. Казано по-просто, хората плащат на науката, за да прави изследвания върху яйцата, така че да ви кара да продължите да ги консумирате. В днешно време не бихте могли да получите финансиране за изследване, което да проследи защо яйцата наистина са вредни за нас. То никога не би се наложило. Всички участници в него биха били изложени на голям риск да не бъдат наети повече на работа.

Допускането на няколко основни грешки доведоха до превръщането на яйцата от храна за оцеляване в храна, която компрометира здравето ни. Без да искат позволение и без да казват на никого, че ще го направят, медицинската общност и големите фармацевтични компании взеха решение от наше име. Не беше свикано градско събрание; ние нямахме думата и не можехме да гласуваме по този въпрос. Тази обикновена храна за оцеляване, на която толкова много хора са разчитали през вековете, беше безотговорно използвана за експерименти. Може би тези твърдения ще ви се сторят преувеличени. Когато обаче се вземат предвид страданията от хронични болести, на които са подложени и възрастни, и деца, и особено жените, тези думи може би няма да са достатъчно силни да опишат безсърдечната злонамереност и измама, с които се действаше в случая. Без съгласието ни и без да се поеме отговорност за стореното, те използваха тази важна храна за оцеляване, за да отглеждат патогени. Заради това хроничните болести бележат невиждан досега ръст и хората все още са в неведение за случващото се.

Ето и историята: Преди десетилетия, преди да са се родили повечето от вас, читателите, яйцата са били използвани в научноизследователски лаборатории като храна за микроорганизми. Докато учените са изучавали бактерии и вируси като стрептококи, стафилококи, вируса на Епщайн-Бар, HHV-6, херпес симплекс 1 и 2, херпес зостер, цитомегаловирус, дори човешки папилома вирус и ретровируси като вируса на човешкия имунодефицит (HIV), те са ги манипулирали и са ги отглеждали в лабораторни условия, използвайки точно яйца като източник на храна на тези патогени. С други думи, яйцата били използвани да поддържат живи агресивни микроорганизми – същите, които днес ни причиняват ендометриоза, фиброма, синдром на поликистозните яйчници (PCOS), рак на шийката на матката и яйчниците, рак на гърдата, множествена склероза (МС), фибромиалгия, ревматоиден артрит, лупус, тиреоидит на Хашимото и синдром на хроничната умора (СХУ) в рекордно големи размери. Ако това не ви притеснява, помислете за екзема, псориазис, акне, световъртеж, проблеми с равновесието, замаяност, шум в ушите, мравучкане, изтръпване, мистериозни болки и страдания, постоянна умора, необяснимо замъглено зрение, мътнини в очите, бели или тъмни петна в зрението, мозъчна мъгла, изтощителна тревожност и депресия.

Много от патогените, които са били отглеждани с яйца в лабораториите през първите десетилетия на XX век, са били категоризирани, патентовани и цензурирани тайно и резултатите не са били оповестени на медицинските университети и на лекарите. За да бъдат открити тези вируси, като например вируса на Епщайн-Бар и HHV-6, години по-късно вирусолозите се натъкват на вирусните щамове в телата на хората. В тесни кръгове ЕБВ е бил добре пазена тайна в продължение на десетилетия, преди вирусът да бъде идентифициран от настоятелни вирусолози.

Патогени като гореспоменатите са причината за смайващо голям брой от днешните болести. Освен яйцата, токсините, които се настаняват в телата ни, подхранват патогените. Следователно яйцата са на първо място в списъка с храни, които искате да избягвате по време на прочистване. Те служат като храна за микроорганизмите, които ни причиняват болка и страдание и с времето все повече понижават качеството ни на живот. Яйцата хранят вирусите, отговорни за почти всички видове рак. Разбираемо е защо яйцата се възприемат като съвършена храна, все пак точно на това са ни учили цял живот, а и да не забравяме колко са вкусни. Когато обаче разберете истината, че с времето е възможно да допринесат за развитието на рак на репродуктивните органи (или друг тип рак), вече не си струва да ги консумирате. Това важи и за белтъка на яйцето. Няма значение дали става въпрос само за белтъка, или само за жълтъка - и двете са храна за патогените.

Много от нас живеят с идеята, че храната е лекарство. Е, не всяка храна лекува, дори да съдържа нещо полезно или привидно да съдържа нещо полезно. Това, че дадена храна съдържа хранително вещество, не означава, че в нея няма друг вреден компонент, който е вреден за нас и неутрализира всички ползи от хранителното вещество. Спанакът е истинско лекарство. Дивите боровинки и сокът от стъблена целина - също. Дори картофите (без масло, сирене, сметана, олио и мляко) са лекарство, защото в тях има лизин, който помага на организма да унищожава вирусите, хранещи се с яйца. Популярните хранителни режими често изключват картофите, което е пример за ширещото се невежество.

Не трябва да ви учудва ако кажем, че може да имате алергия към яйца. Да, хората могат да имат алергии към тях, включително леки версии, които остават неоткрити и могат да причинят проблеми. Прикриването на общия проблем с яйцата като "алергия към яйца" обаче би потулило по-важната причина, че яйцата не са полезни за здравето ни.

Смятаме, че яйцата са чудесен източник на протеини. Това е просто добра маркетингова стратегия. Истината е, че белтъците в яйцата хранят вируси, непродуктивни бактерии и гъбички, защото този яйчен белтък е бил използван в лабораториите преди много време като храна, която вирусите и другите патогени са били обучени да консумират. Когато си мислим, че яйчният протеин е полезен за нас, трябва да осъзнаем, че приготвяме яйцата си, като по този начин унищожаваме и денатурираме протеина, така че организмът ни така или иначе не може да го оползотвори. Често чуваме, че омега-3 мастните киселини в яйцата са полезни за здравето. Те също биват унищожени при готвенето. И макар че можем да се възползваме от протеините в суровото яйце, те хранят патогените, което неутрализира ползите.

Помислете за хормоните в яйцата. Тук не става дума за добавени хормони, а за естествено срещащите се хормони дори в яйцата от свободна кокошка, органични яйца от задния двор. Ако отглеждате собствени кокошки, осъзнайте, че дори собствените ви яйца все още са храна за патогени. Яйцето съдържа много хормони, нужни за растежа на пиленцето, а тези хормони подхранват и вируси и бактерии – бактерии като стрептококи, които причиняват акне, инфекции на пикочния мехур и други инфекции на пикочните пътища, хроничен синузит, белодробни инфекции, стерилитет и дори повечето ушни инфекции. Естествените хормони в яйцата нарушават работата на жлезите с вътрешна секреция, което води до дисбаланс на собствените ни хормони. Хормоните в яйцата подхранват и кисти в репродуктивната система – кисти, създадени от вируси, когато на жени с репродуктивни проблеми им е било препоръчано да ядат повече яйца.

Яйцата не са средство за балансиране на кръвната захар. Всички смятат, че те ни поддържат стабилни и че са идеални при диабет. В действителност яйцата не са идеалната храна за нарушения на кръвната захар или диабет. Яйцата предизвикват инсулинова резистентност и ни поставят в постоянен порочен кръг, защото съдържат и захар, и мазнини. Когато комбинирате захари и мазнини се получава инсулинова резистентност, която може да предизвика диабет. Защо в яйцата има захар? Тя е критичният въглехидрат, необходим за растежа на мускулите на развиващото се пиле – само така то получава сили да се измъкне от черупката. Яйцата са висококалорични и затова хората си въобразяват, че им дават сила. Някои хора смятат, че са открили Свещения Граал, когато пържат яйцата си в кокосово масло. Сякаш са надхитрили яйченото чудовище, което се опитва да ги разболее, без дори да го осъзнават. За съжаление не е така.

Трябва да сме наясно, че хората с по-нисък патогенен товар – т.е. с по-малко вируси и бактерии – могат да си позволят да ядат много неща, които хората със синдром на хроничната умора (СХУ) или тиреоидит на Хашимото не могат да си позволят. Колкото по-малко патогени имате, толкова повече може да ви се размине яденето на яйца... засега. Намираме се в нова епоха, в която по-младите хора се сблъскват с много вирусни мутации, които стимулират епидемия от хронични заболявания, каквато никога не е имало досега. При много по-възрастни хора патогените са по-малко и те могат да се разминат без проблеми от яденето на някое друго яйце тук и там. Нашето по-младо поколение, особено младите жени с всички нарушения на репродуктивната система, с които се сблъскват, плюс екзема, псориазис и умора си вредят с консумацията на яйца. В същото време им се казва, че яйцата са суперхрана или най-важният източник на протеини, който могат да си набавят.

Когато развиете симптом или заболяване, няма да обвините яйцата. Никой няма да ги обвини. Те са толкова обичани, че това няма как да се случи. Ще обвините плесента, плода, който сте изяли преди седмица, тялото си (както правят учените и лекарите), вселената или ще решите, че сами сте виновни. Няма да обвините яйцата. Никой няма да го направи.

Антъни Уилям е само вестоносецът. Не той е съсипал любимите ни яйца. Направиха го големите фармацевтични компании и медицинската индустрия. Не невероятните професионалисти, които работят за тях. Индустриите го направиха, като преди десетилетия използваха яйцата за отглеждане на патогени, които ни тормозят днес. Как така не знаете за патогените, причиняващи всичките ви хронични състояния и страдания? Защо вместо това ви казват, че тялото ви ви напада и че причината са вашите гени? Защото, ако излезе наяве истината за тези патогени и за това как те ни разболяват днес, лидерите на тези индустрии здраво ще загазят. За тях ще настане истински ад, особено когато се надигнат майките, чиито бебета са пострадали. Истината ще предизвика бунт.

Оказва се, че почти всички диагностицирани с автоимунно заболяване ядат яйца. Същото важи и за повечето диагностицирани с рак на гърдата — на тях им е казано да ядат яйца всяка сутрин. Дори ако някой се подобрява малко, защото премахва други проблемни храни, това не означава, че е вън от опасност. Представете си колко по-голям напредък би отбелязал той, ако спре да консумира и яйца.

Яйцата са вредни, дори и да имат някои полезни свойства. Те са като онзи човек в живота ни, който е склонен да ни нарани физически или емоционално, но все пак притежава едно-две хубави качества. Знаем, че не бива да си затваряме очите за болката, която той може да ни причини. Колкото и да му съчувстваме, знаем, че не бива да се забъркваме с него, защото лошото надделява над доброто. Ето какво трябва да е отношението ни и към яйцата.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.