Наръчник за пътуване с хранителни добавки

Наръчник за пътуване с хранителни добавки

Пътуването може да прекъсне ежедневния ви режим, а приемът на хранителни добавки е нещо, което често може да забравите. Но ако се придържате към рутината си и пътувате с хранителни добавки, това може да направи чудеса за вашето здраве и енергия. В края на краищата, последното нещо, което искате, е да се разболеете и да се наложи да отложите пътуването си или да се приберете по-рано. Всъщност ще имате нужда от още повече енергия и психическа издръжливост, за да издържите на пътуването.

Понякога пътуването с хранителни добавки може да бъде трудно. При всички объркващи изисквания за пътуване може да се запитате: "Мога ли да вземам билкови добавки с мен в самолета?" или "Ще конфискуват ли на митническия контрол хранителните ми добавки?". 

Съставихме това ръководство за пътуване с хранителни добавки, за да отговорим на тези и други въпроси. Ще ви дадем съвети как да ги опаковате и кои от тях да изберете за вашето пътуване, без да се притеснявате за проблеми с властите.


Можете ли да пътувате с билкови хранителни добавки?

Краткият отговор е "да". Можете да пренасяте добавки на прах и капсули в самолета в чекирания или ръчния багаж. Повечето витамини и билкови хранителни добавки са разрешени, ако преминат през процеса на проверка на митнически контрол на летището. Можете да съхранявате хранителните си добавки в оригиналните им опаковки или да използвате контейнери за таблетки. Така или иначе, те не изискват специално отношение от страна на митническите агенти при преминаване през проверката за сигурност.  

Хранителните добавки в течна форма обаче са обект на ограничения от митнически контрол по летищата по отношение на течните вещества. Пътниците могат да включат в ръчната си чанта опаковка с течност с вместимост не по-голяма от 100 мл. Всичко, което е повече от това, трябва да бъде поставено в чекирания багаж. За да избегнете тези ограничения, можете да използвате “опаковките за път” на някои от продуктите на Vimergy® , които включват и течни хранителни добавки от 60 мл и от 30 мл. Всички опаковки за път на Vimergy® можете да видите тук

Има държави, които ограничават някои хранителни добавки, така че ако пътувате в чужбина, е важно да проверите в страната, за която пътувате. Докато хранителните ви добавки са законни за притежание в страната, която посещавате, не би трябвало да имате проблеми при пътуването с тях. Можете да проверите уебсайта на летището, от което ще летите, ако не сте сигурни за конкретните си хранителни добавки. Не забравяйте, че ако агент на митнически контрол сметне добавките ви за подозрителни, може да ви помоли да се отдръпнете настрани, за да може да ги отвори и провери.

Можете ли да пътувате с чай?  

Ако сте любител на чая, ще се радвате да разберете, че не е нужно да оставяте любимите си пакетчета у дома. Можете да ги вземете със себе си. Преди да се зарадвате прекалено много на любимата си напитка по време на полет, нека поговорим за това как да се уверите, че чаените ви листа ще стигнат безопасно до самолета. 

Ако обикновено държите пакетирания или насипния си чай в кутия, помислете дали да не го прехвърлите в затваряща се торбичка. Тя ще бъде по-малко обемиста и по-удобна за пренасяне. Освен това няма нищо по-жалко от това да се налага да изгребвате насипните си чаени листа от дъното на ръчния багаж!

Понякога агентите на митническия контрол на летището може да ви помолят да извадите предметите от ръчния багаж, за да ги разгледат по-отблизо, особено ако чаят ви пречи на изображенията на рентгеновия апарат. Поставете чая си в лесна за хващане и добре затворена торбичка, за да улесните този процес.

Пътуване с хранителни добавки: как да опаковате?

Независимо дали пътувате по работа или за удоволствие, успокояващо е да знаете, че хранителните ви добавки са с вас, където и да се намирате по света. Ако ви се е случвало да пропуснете няколко дни приема на хранителните си добавки за храносмилане или за поддържане на когнитивните функции и след това сте се почувствали зле и разбалансирани, знаете колко е важно да поддържате постоянство.

Но какъв е най-добрият начин да опаковате хранителните си добавки за пътуване? Имаме три предложения за вас, за да направим опаковането лесно и почти без усилия.

ОПАКОВАЙТЕ ДОБАВКИТЕ В СИГУРНА ЧАНТА ИЛИ КОНТЕЙНЕР

Последното нещо, което искате, е да откриете капсулите си да плуват на дъното на раницата ви. А можете ли да си представите каква бъркотия би създала една прахообразна добавка, ако се разпилее? Уверете се, че имате торбичка или контейнер, който се затваря плътно. Ако вашият дозатор за таблетки има собствено мнение и се отваря без предупреждение, време е да го смените с нов.

Опаковките за път на Vimergy® са удобни за пренасяне, сигурни при затваряне и ще ви дадат нужното спокойствие, така че да не се налага да търсите други варианти за тяхното пренасяне. 

ОПАКОВАЙТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОЗИ

Не само че трябва да сте сигурни, че сте опаковали достатъчно хранителни добавки за цялото време на пътуването, но е добре да опаковате и няколко допълнителни дози, просто за всеки случай. Случвало ли ви се е да изпуснете капсула на пода? Правилото за петте секунди може и да е добре, когато сте си у дома, но какво става, ако сте в кафене или вървите по оживен тротоар? Няколко допълнителни дози ще ви осигурят спокойствие и ще поддържат здравето ви по време на пътуването.

ОПАКОВАЙТЕ ХРАНИТЕЛНИТЕ СИ ДОБАВКИ ЗА ЛЕСЕН ДОСТЪП

Независимо дали пътувате за няколко дни или седмици, лесният достъп до ежедневните ви хранителни добавки е от съществено значение. Никога не се знае кога ще имате нужда от подсилване на имунитета при консумация на непознати храни или от нещо да ви успокои след особено напрегнат ден на пътуване. Може да е полезно да вземете от хранителните си добавки със себе си по време на ежедневните си екскурзии. 

Пътуване с лекарства 

При пътуване от митническия контрол не изискват лекарствата да са в ясно обозначени бутилки с рецепта. Все пак най-добрата практика е да съхранявате всички лекарства в оригиналната им опаковка, ясно обозначена с вашето име и дозата. 

Ако планирате да пътувате в чужбина, носете със себе си копия на рецептите си. Нямате право да пътувате, за да пренасяте лекарства или медицинско оборудване на други хора в чужбина. Някои лекарства, които са законни в България, но не са законни в други страни и не могат да влязат законно в страната, ще бъдат конфискувани.

Пътуване с хранителни добавки: кои билки да вземете с вас?

Ако редовно приемате различни билкови хранителни добавки и витамини, опаковането на всичко необходимо може да ви се стори трудно. Може да се изкушите да намалите товара си, като оставите някои от ежедневните си продукти у дома, защото опаковките им са големи. 

Но какво би станало, ако имахте решение, с което да опаковате всичките си билкови помощници? Вместо да се чудите кой от продуктите, които използвате, да оставите, само защото опаковката му е голяма, препоръчваме ви новите удобни и лесни за използване опаковки за път на Vimergy®. Не е необходимо да променяте или прекъсвате ежедневния си режим с хранителни добавки.

Няколко препоръки от нас за преди, по време и след пътуването ви: 

ПРЕДИ ПЪТУВАНЕТО

Планирането и организирането на пътуване и опаковането на всичко необходимо може да бъде стресиращо. От съществено значение е да се грижите за физическото и психическото си здраве по време на този напрегнат период. Твърде големият стрес може да отслаби имунната ви система, затова е важно да отделяте време за почивка, медитация и повишаване на имунитета с висококачествени хранителни добавки

Билките за облекчаване на стреса като ашваганда, маточина и рейши насърчават здравословния отговор на енергийния и физическия стрес. Опитайте да завършите деня си с успокояващ чай или се доверете на капсулите магнезиев глицинат, за да насърчите съня и да подкрепите имунитета в дните преди пътуването.

Последното нещо, което искате, е досадна настинка, която да се промъкне и да провали плановете ви. За целта ви препоръчваме да приемате профилактично течен цинков сулфат и новия Микро-Ц Immune Power на прах от Vimergy®. Благодарение на новите опаковки за път на Vimergy® и двата продукта се предлагат в удобни за пътуване разфасовки, които можете да вземете с вас. Също така ви съветваме да прочетете “Наръчник при простуда и грип” от Антъни Уилям, който можете да изтеглите безплатно от нашия сайт. 

ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО

Когато пътувате, независимо дали по работа или за удоволствие, храносмилателната ви система може да бъде подложена на голям стрес от новите за нея храни. Докато опознавате местната кухня, е добре да подкрепите храносмилателната си система с хранителни добавки като Celeryforce®, Женско биле или Хидрастис.

Облекчаването на стреса по време на самото пътуване е друг важен момент, с който трябва да се съобразите. Дори и най-леко пътуващите хора могат да имат моменти на напрежение и тревога. Динамичният маршрут на пътуването или непознаването на новата обстановка може да ви потиснат или напрегнат. Ако отделите малко време, за да спрете, да нормализирате дишането си и да се съсредоточите, това може да направи чудеса за успокояване на нервната ви система, но понякога е необходимо повече. Антъни Уилям препоръчва Celeryforce® точно за такива моменти на тревожност, прилошаване, световъртеж и мозъчна мъгла. Избистря мозъка и успокоява напрежението, породено от пътуването със самолет, влак, автобус, кораб или автомобил. За подобни моменти на стрес той препоръчва и течните екстракти от органична маточина и органична ашваганда на Vimergy®. Повече за тяхното успокояващо действие можете да чуете лично от него във видеото: “Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям”.

За доброто настроение по време на вашето пътуване ви препоръчваме растителен 5-ХТФ. 5-ХТФ е прекурсор в невротрансмитерните пътища и оказва пряко влияние върху производството на съединения, свързани с настроението, като серотонин.

Добавянето на тези хранителни добавки към вашия режим при пътуване ще ви помогне да се насладите на новите гледки и звуци на всяка дестинация, докато се чувствате спокойни и релаксирани.

СЛЕД ПЪТУВАНЕТО 

Връщането към ежедневието след пътуване през уикенда или продължителна ваканция може да е малко дискомфортно. От една страна, може да сте щастливи, че сте си у дома, в познатата среда, но от друга, може да ви е трудно да се съсредоточите. 

5-МТХФ за когнитивна подкрепа е чудесен избор за пътуващите, които искат бързо да се върнат към ежедневните си задължения, а комбинацията от Адапто Б-комплекс с течен екстракт от органична ашваганда ще ви помогне да се върнете по-лесно към обичайното си ежедневие, като поддържа когнитивната яснота, настроението и паметта. 

Знаейки, че имате подкрепата на тези хранителни добавки, когато се приберете у дома, разсейвате по-лесно чувството на стрес и успокоявате ума си.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.