Защо ферментиралите храни са проблемна храна

Защо ферментиралите храни са проблемна храна

Ферментирали храни (включително комбуча, кисело зеле и кокосов аминос)

Имайки предвид колко популярни са ферментиралите храни, човек би си помислил, че всичко ферментирало е полезно за здравето. Това обаче не е така. Ферментацията не е лечебна техника, а просто начин за съхранение на храна, който хората използват от векове. Да вземем за пример киселото мляко. Киселото мляко е млечен продукт, а всички млечни продукти подхранват вируси и непродуктивни бактерии, които са източникът на толкова много хронични заболявания. Твърдението, че микроорганизмите в киселото мляко са полезни, е само хипотеза. Вредите, които нанасят самите млечни продукти, дори ако става въпрос за сурово, непастьоризирано кисело мляко, надвишават всички теоретични ползи: млечните протеини и лактозата подхранват микробите, причиняващи вашите симптоми. Това, че в момента нямате симптоми, не означава, че няма да ги развиете с времето, докато киселото мляко подхранва спящите гиганти като вируса на Епщайн-Бар или непродуктивните бактерии, които не осъзнавате, че се намират в тялото ви. (Киселите млека на немлечна основа, като кокосов и овесен йогурт, също не са решение на проблема. Както казахме, ферментиралите продукти нямат лечебни свойства. Повече по този въпрос само след малко.)

Всички ферментирали меса и месни продукти трябва да се избягват на всяка цена. Микроорганизмите в животинското месо са микроорганизми на смъртта. Те са част от процеса на разлагане – развиват се или се появяват, за да разградят трупа, и се хранят с гниещото месо. Те са вредни за чревното здраве.

От всички ферментирали храни ферментиралите зеленчуци и билки като кимчи и кисело зеле са най-полезни, защото в тях не се намират същите микроорганизми, които живеят върху разлагащата се плът. Тези микроорганизми от разлагащата се растителна материя са по-здравословни за организма ни, но все така не са подходящи за прочистване и лечение.

От голямо значение е какъв вид микроорганизми приемаме в тялото си. Във всеки един от нас има милиони полезни микроорганизми и никои от тях не се откриват във ферментиралите зеленчуци. Затова, макар да съдържат хранителни вещества, те не са достатъчни да се оправдае редовният прием на големи порции ферментирали зеленчуци. Всяко хранене е от изключително значение за здравето ни. Много по-добре ще е да хапнете малко суров босилек, спанак или маруля, отколкото да напълните чинията си с кисело зеле или други ферментирали зеленчуци. Това е така, защото добрите микроорганизми във вас се хранят и процъфтяват с билки като босилек и сок от стъблена целина. Много добре им се отразяват зеленолистни зеленчуци като рукола, марули, кейл и спанак. А също така пресни, сурови зеленчуци като карфиол и плодове като ябълки. Това са полезните микроорганизми, които се предполага, че се опитваме да заменим, когато ядем ферментирали храни. Всъщност те не са толкова полезни, колкото си мислим, и не са предпочитана храна за добрите микроорганизми в тялото ни. Истинската цел е да подхранваме здравите микроорганизми в червата ни с храни, от които тялото ни наистина се нуждае.

Ето защо при хората, които пият сок от стъблена целина, настъпват удивителни трансформации, каквито не се случват при приема на чай комбуча. В световен мащаб има милиони хора, които пият сок от стъблена целина и постигат резултати, които не са постигнали с други средства. Може да пият чай комбуча цял месец и да не почувстват никакво подобрение. В същото време вие можете да пиете сок от стъблена целина в продължение на един месец и ще усетите разликата в здравословното ви състояние. Сокът от стъблена целина не само се бори с патогените, като например над 60 разновидности на вируса на Епщайн-Бар и над 50 групи стрептококови бактерии, които стоят в основата на хроничните заболявания, но и подхранва добрите бактерии, създавайки най-здравословната чревна среда.

Единствената причина, поради която някои страдащи от хронични заболявания чувстват подобрение от консумацията на ферментирали храни е, че едновременно с това са се отървали от проблемните храни от диетата си. Хората са склонни да правят избори за здравето си наведнъж, така че докато въвеждат ферментирали храни, защото са чули, че това ще помогне на микробиома им, те също така изключват глутена и ограничават сиренето, а именно премахването на глутена и намаляването на млечните продукти им е помогнало да се почувстват по-добре. В момента, в който спрете да консумирате мазни готови храни, ще забележите положителни резултати. Добавянето на ферментирали храни и дори други подобни промени по същото време обаче няма да са достатъчни, за да се излекувате. Приемът на ферментирали храни няма да възстанови нито чревната флора, нито здравето. Истинските проблеми са много по-дълбоки и именно за това са предназначени прочистванията на Лечителя Медиум.

Ферментирането на храни се практикува от векове. В сферата на лечение те се използват от години, а особено популярни в западната култура станаха през 60-те и 70-те години на XX век. Те никога не са помагали на здравето ни. През последните десетилетия има бум на хроничните заболявания в световен мащаб и ферментиралите храни не се оказаха решение. Никой не е получил облекчение на хронично заболяване благодарение на тях. Сякаш се връщаме назад, поддържаме стари теории, които никога не са помогнали на някого да оздравее. Постоянно възобновяваме забравени идеи, като им даваме ново име и убеждаваме хората да опитат нещо, което никога не е било решение на проблема. Ферментиралите храни не отстраняват токсичните тежки метали и вирусите, причиняващи хроничните заболявания.

Сякаш светът на хроничните заболявания прилича на блато от дезинформация. Всеки път, когато се опитате да избягате от блатото и да започнете да търсите истината и истинските отговори – например, че патогените стоят зад хроничните болести – от блатото изскача нещо, което ви сграбчва и се опитва да ви завлече обратно, като ви казва, че истинската причина да сте болни е, че ядете лектини, че ви липсва колаген, че микробиомът ви не е наред и имате нужда от ферментирали храни, че всичко е в главата ви, че сте създали болестта си чрез лоши мисли или че тялото ви се атакува с автоимунна реакция. Ако не повярвате в отговорите от тази статия и книгите от поредицата на Лечителя Медиум, ако не се борите за истината, дезинформацията ще продължи да ви дърпа към блатото на погрешните теории, където ще сте принудени да плувате заедно с всички останали и с духовете и блатните чудовища.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.