Животът ни е низ от реакции на различни ситуации. Започваме деня с определени цели, но внезапно получаваме обаждане, свързано със спешна задача, разваля се уред или ни звъни клиент с неотложна молба. И моментално превключваме на извънреден режим и може така и да не излезем от него до края на деня, тъй като с разрешаването на един проблем на негово място изниква друг. По цял ден, ежедневно, ние потушаваме малки и големи пожари. Именно тази реактивност е това, от което се нуждаем, за да оцелеем в хипер ускореното развитие на заобикалящата ни среда. В същото време, ако не релаксираме, рискуваме да развием състояние на хиперреактивност – както когато сте в задръстване и вече закъснявате да вземете детето си от тренировката по футбол, без да се замисляте, натискате клаксона, защото колата пред вас спира на жълто.

Джинджифилът е едно от най-важните средства да си дадем почивка от реактивността на кризисните ситуации, в които влизаме всеки ден. Когато цял ден сте изкарали на високи обороти и най-после започнете да се отпускате умствено и емоционално, често пъти чисто физически оставате в реактивно, възбудено, напрегнато състояние. По този начин се появяват свързани със стреса заболявания като надбъбречна умора, киселинен рефлукс, сънна апнея, спастичен пикочен мехур, безсъние, храносмилателни проблеми като спастичен колит, гастрит и хронични мускулни болки. Джинджифилът е най-добрият спазмолитик. Една чаша чай от джинджифил може да успокои разстроения стомах и да разсее напрежението, като ефектът продължава до 12 часа. Вместо да действа на нервите, той въздейства на органите и мускулите, като казва на тялото, че може да се отпусне, че всичко е под контрол.

Ако мускулите на гърлото ви са напрегнати от прекалено много говорене или викане, или защото се е наложило да си премълчите нещо, джинджифилът има много отпускащо действие върху тази област. Той помага и за облекчаване на главоболието и отстраняване на излишното количество млечна киселина от мускулните тъкани и изхвърлянето ѝ от тялото. Имайте предвид, че не само интензивните тренировки водят до отделяне на млечна киселина, но и стресът. Ако цял ден седите на бюро и поради стрес нивото на млечна киселина в организма ви се е повишило, тя трябва да се изхвърли, защото естествените процеси на отделянето ѝ са възпрепятствани от обездвижването.

Противоспазмените свойства на джинджифила се дължат на съдържащите се в него над 60 микроминерала, над 30 аминокиселини (много от тях неоткрити) и над 500 ензима и коензима, които работят заедно, за да успокоят реактивността. Джинджифилът е антивирусно, антибактериално и антипаразитно средство, което напълно заслужава полученото признание за мощен имуностимулатор. Той е идеален помощник при стрес, възстановяване на ДНК, подобряване на производството на витамин Б12 в организма и много други. Ще мине цял век, преди учените да открият всичките му полезни свойства.

Състояния

Ако страдате от някое от следните състояния, консумирайте джинджифил:

Панкреатит, камъни в жлъчката, надбъбречна умора, спастичен колит, сънна апнея, спастичен пикочен мехур, безсъние, ларингит, настинка, грип, хиатална херния, вирус на Епщайн-Бар/мононуклеоза, мигрена, бактериален свръхрастеж в тънкото черво, тиреоидит, салпингит, човешки херпесен вирус тип 6, екзема, псориазис, тревожност, амиотрофична латерална склероза, плантарен фасциит, синдром на Рейно, излагане на радиация, всички видове рак (особено на щитовидната жлеза и на панкреаса), целиакия, хроничен синузит, ушни инфекции, гъбични инфекции, човешки папилома вирус, хроничен лимфедем, лупус, ревматоиден артрит, псориатичен артрит, херпес зостер.

Симптоми

Ако имате някой от следните симптоми, консумирайте джинджифил:

Мускулни спазми, мускулни крампи, ганглионови кисти, мускулна скованост, мускулни болки, нарушения на темпоромандибуларната става, тревожност, гастрит, подуване, стомашни крампи, стомашни болки, афти, киселинен рефлукс, разстроен стомах, главоболие, спазми на жлъчния мехур, болка в таза, болки в гърба, световъртеж, замаяност, болка в синусите, конгестия (особено на гръдния кош и/или синусите), кашлица, често уриниране, инконтиненция (изпускане на урина), ретенция (задържане на урина), напълняване, хранителни алергии, необичайни резултати от цитонамазка, дефицит на минерали, хранителни непоносимости, оригване, диария, мозъчна мъгла, хронично гадене, спазми на дебелото черво, храносмилателни смущения, висок холестерол, смущения на съня, умора.

Емоционална подкрепа

Джинджифилът е идеален за онези, които често се чувстват принудени да премълчават. Понякога не ни позволяват да се изкажем и единственото правилно решение е да надигнем глас. В други случаи усещаме, че колкото и добре обосновано да е мнението ни, изразяването му само ще влоши ситуацията. Джинджифилът е предназначен за тези случаи. Тъй като задържате истинските си чувства и премълчавате мнението си, това може да ви изпълни с чувството, че ви задушават и ограничават и дори да предизвика мускулни спазми. Точно затова е много важно да се освободите от цялото това напрежение. Джинджифилът върши тази работа отлично.

Духовни уроци

Джинджифилът ни учи, че невинаги е нужно да сме стигнали до прозрение, важно откритие или решение, за да се освободим от онова, което ни тежи. Не е нужно да анализираме всяко нещо или да се стресираме, преживявайки го отново. Не е нужно да се претоварваме емоционално. Преживяваме достатъчно други ситуации, защо да си ги създаваме допълнително?Точно както можем да разчитаме на джинджифила да разсее напрежението в мускулите и да успокои стомаха ни, така можем да разчитаме, че неговите противоспазмени свойства ще подействат и на душата ни, като я излекуват от нанесени емоционални болки и рани. От нас се иска само да го оставим да си свърши работата.

СЪВЕТИ:

  • Можете да си приготвяте чай с едно и също парче джинджифил през целия ден.
  • Пиенето на чай от джинджифил по време на пълнолуние повишава лечебните му свойства с 50%.
  • Консумирайте джинджифил малко преди или в момент, когато се налага да вземете важно житейско решение.
  • Преди да вземете релаксираща вана, пийте вода с джинджифил или чай, за да увеличите лечебните свойства на ваната.


 

ДОМАШНА ЛИМОНАДА С ЛАЙМ И ДЖИНДЖИФИЛ

Тази домашна лимонада с лайм и джинджифил е изключително освежаваща напитка. Тя ще бъде особено полезна за всички, които се опитват да откажат енергийните напитки, които съдържат кофеин. Деликатната нотка пикантност от пресния джинджифил ще ви омая и ще искате да отпивате от нея отново и отново.

Съставки:

  • 1/4 чаша мед
  • 4 отделни чаши вода
  • 1 с.л. сок от джинджифил (получен от 7-8-сантиметрово парче)
  • 1 чаша сок от лайм (от около 10 лайма)
  • 1/4 чаша пресни листа мент

Начин на приготвяне:

В малка тенджера загрейте меда и 1 чаша вода и бъркайте, докато медът се разтвори напълно. Оставете да изстине.

Изстискайте сока на джинджифила и лаймовете в голяма кана. Смесете с 3 чаши вода. Добавете охладената вода с мед и листата мента и разбъркайте. Изстудете в хладилника.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.