Подобно на аспержите, брюкселското зеле е ключов елемент от Оригиналното прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум. То съдържа сяра, която има способността да разхлабва втвърдените клетки на наследените токсини в черния дроб, да се прилепва към тях и по безопасен начин да ги извежда от тялото. Дори и да не е все още сред любимите ви храни, с времето ще откриете, че брюкселското зеле на пара все повече ви допада и ще започнете да го консумирате не само заради изключителните му лечебни свойства.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Съставки:

  • 1 кг. брюкселско зеле.

Начин на приготвяне:

Измийте брюкселското зеле в студена вода. Отстранете всички кафяви листа и с остър нож отстранете само най-горната част на основата. Нарежете го на половинки.

Добавете 4-5 пръста вода в средно голяма тенджера, оставете я да заври и добавете кошница за готвене на пара. Поставете брюкселското зеле в кошницата, покрийте и гответе на пара в продължение на 6-8 минути или повече, в зависимост от размера, докато омекне.

Извадете и сервирайте.

Порция за 1-2 души.

СЪВЕТ:

  • Както и при аспержите, ако нямате на разположение прясно брюкселско зеле, намерете го при замразените храни и се запасете, за да имате достатъчно количество под ръка. Не се притеснявайте, ако можете да намерите само промишлено отгледано брюкселско зеле – ползите му за черния дроб далеч превъзхождат недостатъците на промишленото земеделие. Може да го приготвите и веднага да го консумирате или да го направите предварително и по-късно да му се насладите - студено или претоплено (без масло или олио).

Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.