Оригинално прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 1)

Оригинално прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 1)

Целта на Оригиналното прочистване 3:6:9 е да елиминира натрупаните токсини и патогени дълбоко в организма и да ни даде възможност да живеем без хронични симптоми.

Когато сме болни и се борим с продължителни симптоми, сякаш забравяме какво е да се чувстваме добре. Минават месеци и дори години и ние вече не помним усещането за лекота и енергичност или дори какво е да се чувстваме здрави. Някои хора никога не са знаели какво е да се чувстват добре, защото страдат още от деца. Когато симптомите владеят ежедневието ни, лесно може да решим, че нямаме контрол върху здравето си. Оригиналното прочистване 3:6:9 е мощен начин да си върнете контрола, за да можете да продължите напред.

Като прочиства черния дроб и другите органи от токсичните вредители, отговорни за хроничните здравословни проблеми, Оригиналното прочистване 3:6:9 се превръща в един от най-ефективните методи за прочистване на организма. Този протокол ви помага да облекчите и дори да се избавите от симптоми и състояния като сърцебиене, горещи вълни, изтръпване и мравучкане, болки, световъртеж, замаяност, мозъчна мъгла, мигрена, тревожност, депресия, подуване на корема, умора, репродуктивни проблеми, проблеми с щитовидната жлеза, лупус, лаймска болест, ревматоиден артрит, псориатичен артрит, екзема, псориазис, акне, инфекции на пикочните пътища и много други. Когато отровите и токсините и хранещите се с тях вируси и бактерии вече ги няма, животът отново е пълен с възможности.

Имате право да се излекувате. Заслужавате да се чувствате силни и продуктивни и да се чувствате здрави и енергични. 

ОСНОВНИ НАСОКИ ЗА ПРОЧИСТВАНЕТО

Имайте предвид тези важни пояснения, докато разглеждате тази статия:

Подобрения

Както вече споменахме в статията "Наръчник за избор на прочистване - част 1 и 2", Оригиналното прочистване 3:6:9 е подобрена версия на Прочистването на черния дроб 3:6:9 от книгата на Антъни Уилям "Помощ за черния дроб". Внимателно прочетете следващите страници, за да се възползвате от тези подобрения - например да включите сока от стъблена целина във всички девет дни на прочистването за допълнителна подкрепа и да добавите тиквички на пара към обедното си меню през първите три дни. Разгледайте и глава 19 – "Основни указания за прочистване" от книгата “Прочистване за здраве”, където ще намерите отговори на често задавани въпроси, свързани с прочистването.

Рецепти и примерно меню

Всички споменати тук рецепти ще намерите в глава 23 на книгата “Прочистване за здраве”. В глава 22 ще намерите и примерни менюта, в които са описани варианти на рецепти за всяко хранене.

Адаптации и заместители

Ако по някаква причина не можете да ядете или да имате достъп до някоя от храните, посочени в следващите страници или твърдите храни са проблем за вас, вижте Глава 21, която е посветена на модификациите. Там ще намерите и възможност да включите Прочистването от тежки метали в този протокол.

ТРОЙКАТА: ОРИГИНАЛНО ПРОЧИСТВАНЕ 3:6:9 (ДЕН 1 ДО ДЕН 3)

Като начало е важно да възприемете първите три дни от това прочистване като момента, в който се каним да свалим помощните колела от велосипеда. Идеята е да не се правят драстични промени, защото това не би било полезно. По-скоро това е началото на цикъла и без този период на настройване цялостният резултат от прочистването ще е по-малко успешен.

Прескачането на етапа на Тройката е като да се явите на шофьорски изпит, без да знаете как се пали колата. Това е грешка, която се допуска в много от известните детокс режими, които подлагат организма ни на стрес. В подобна ситуация органите не могат да функционират ефективно. Те няма да се прочистят, защото не сме ги подготвили правилно за детоксикация.

Началото на прочистването трябва да е особено внимателно към тялото, за да може отровите и патогените да бъдат изкарани от него на по-късен етап. Не бива веднага да даваме на черния дроб твърде много работа или да претоварваме мозъка и сърцето. Целта на първите 3 дни е да подготвят организма за прочистване.

След ставане от сън

 • Започвайте всеки от тези 3 дни просто: с 500 мл. вода със сок от лимон или лайм. (Вижте рецептата “Вода с лимон” за правилното съотношение между лимон или лайм и вода. Тук не става въпрос за изстискване на 10 лимона в чаша вода.) Можете да пиете и по 1 литър.

СЪВЕТ:

 • Ако желаете, можете да добавите 1 ч.л. суров мед към водата с лимон или лайм.

Закуска

 • След като изпиете водата с лимон, изчакайте поне 15-20 минути, а най-добре 30 минути и след това се насладете на поне 500 мл сок от стъблена целина (вижте рецептата в статията “Как да си направим сок от стъблена целина”).
 • След изпиването на сока от стъблена целина, изчакайте още 15 до 30 минути и след това се насладете на закуска по ваш избор, в рамките на указанията за това прочистване. Сокът от стъблена целина е лечебна, а не калорична напитка, така че не забравяйте да закусвате. Тази закуска може да бъде плодов коктейл или овесена каша. Намерете още вдъхновение в рецептите от глава 23 и в оригиналните примерни менюта в глава 22 на книгата “Прочистване за здраве”, както и в статиите в нашия блог.
 • Ако по-късно огладнеете, отново хапнете нещо по ваш избор, което не съдържа радикални мазнини и не включва проблемните храни, споменати в тази глава. И тук може да почерпите идеи от раздела с рецептите. Ябълката е най-лесният вариант.
 • През ден 2 и ден 3 задължително закусете 1или 2 ябълки преди обяда. Може да ги консумирате самостоятелно или с друг плод в смути или дори на пюре. Ако изобщо не обичате ябълки, заменете ги с узрели круши. В краен случай може да пиете пресен ябълков сок. Ябълките са различни по големина – вие избирате колко да изядете.

СЪВЕТ:

Обяд

 • За обяд изберете ястие без радикални мазнини и без проблемните храни, изброени в тази статия. За идеи вижте рецептите в Глава 23 и примерните менюта за Оригиналното прочистване 3:6:9 в Глава 22 на книгата на Антъни Уилям.
 • Не забравяйте да включите към обяда си като гарнитура или в самото ястие 1 чаша тиквички на пара.

Следобед

 • Когато огладнеете следобед, закусете с 1 до 2 ябълки (или същото количество ябълково пюре или зрели круши) и 1 до 2 фурми.

СЪВЕТИ:

 • В глава 23 ще намерите забавни рецепти с ябълки и фурми.
 • Ако след описаните закуски останете гладни, закусвайте с повече ябълки.
 • Ако изберете ябълково пюре, купено от магазина, уверете се, че то не съдържа добавки.
 • Ако не обичате фурми или нямате къде да си ги набавяте, заместете ги с шепа черници (сушени или пресни), стафиди, грозде или смокини (сушени или пресни), в този ред. Може да ги нарежете или да ги блендирате с ябълките.

Вечеря

 • За вечеря изберете ястие, което не съдържа радикални мазнини или някоя от проблемните храни в тази статия. 

СЪВЕТ:

 • Това хранене ви дава възможност да изядете по желание порция чист животински протеин (стига да не са в списъка с храни, които се избягват) или друга форма на радикални мазнини като авокадо, ядки или семена. Изобщо не сте длъжни да го правите. Ако искате да преминете на следващото ниво, вместо това пропуснете тези радикални мазнини по време на вечерята по време на "Тройката", за да го превърнете в прочистване без мазнини.

След вечеря

 • Ако сте гладни след вечеря, хапнете ябълка (или ябълково пюре или круша) по избор.
 • Един час преди да си легнете, изпийте още 500 мл. вода с лимон или лайм.
 • Насладете се и на чаша чай от хибискус, маточина или чага преди лягане. Изберете един от тях, вместо да ги смесвате. Не е проблем да изпиете чая с водата с лимон или лайм едновременно..

СЪВЕТ:

 • По желание може да добавите 1 ч. л. суров мед към водата.

Препоръки

 • Намалете обичайното за вас количество консумирани радикални мазнини (ядки, семена, олио, маслини, кокос, авокадо, животински протеини и др.) наполовина и не ги консумирайте до вечеря (или ги елиминирайте напълно). Въпреки че бобовите храни не съдържат радикални мазнини, изключете ги от менюто си.
 • Избягвайте: съдържащи глутен храни, млечни продукти, яйца, безалкохолни напитки, сол и смеси от подправки, свинско, царевица, олио (както от индустриално земеделие, така и по-здравословните варианти), соя, агнешко, риба тон, други риби и морски дарове (може да включите във вечерята през първите 3 дни сьомга, пъстърва и сардини), оцет (включително ябълков), кофеин (включително кафе, матча, какао и шоколад), зърнени (просото и овесът са разрешени), алкохол, естествени/изкуствени аромати, ферментирали храни (включително комбуча, кисело зеле и кокосови аминокиселини), хранителна мая, лимонена киселина, мононатриев глутамат, аспартам, други изкуствени подсладители, формалдехид и консерванти.
 • Ако обичате животински продукти, консумирайте дневно само 1 порция чисто биомесо от диви или пасищни животни, свободно отглеждани птици или риба от устойчив улов (сьомга, пъстърва, сардини), само на вечеря.
 • Всеки ден се старайте да консумирате повече плодове, зеленчуци и зеленолистни зеленчуци. Зеленчуците приготвяйте само на пара или ги прибавяйте към ястията от рецептите в Глава 23. Избягвайте печените храни през всички 9 дни.
 • Прочетете текста, който следва, и Глава 21 за заместители и адаптации, в случай че не можете да консумирате по някаква причина храни в таблицата. Яжте толкова, колкото да се заситите, без да преяждате.
 • Поддържайте тялото хидратирано, като пиете по 1 литър (приблизително 4 чаши) вода дневно в интервалите между сутрешния и вечерния прием на водата с лимон или лайм.

ШЕСТИЦАТА: ОРИГИНАЛНО ПРОЧИСТВАНЕ 3:6:9 (ДЕН 4 ДО ДЕН 6)

През тези 3 дни в средата на прочистването черният дроб получава дългоочакваната почивка от необходимостта да произвежда големи количества жлъчка. Режимът на постоянно производство на жлъчка е състоянието, в което повечето хора живеят поради диетите с високо съдържание на мазнини и нуждата на организма да разгражда тези мазнини. Това темпо изтощава черния дроб и му пречи да изпълнява ежедневните си задачи, свързани с детоксикацията на организма. Когато черният дроб най-накрая си почине от производството на големи количества жлъчка, той може да работи по изхвърлянето на токсините, които е складирал в дълбоко в себе си. Когато черният дроб се пречиства и се възстановява, това укрепва здравето на всички нива.

След ставане от сън

 • Отново започнете всеки от трите дни с 500 мл вода със сок от лимон или лайм. По желание пийте по 1 литър.

СЪВЕТ:

 • По желание добавете 1 ч. л. мед към водата с лимон или лайм.

Закуска

 • След като изпиете водата с лимон, изчакайте поне 15-20 минути, а най-добре 30 минути и след това се насладете на поне 500 мл сок от стъблена целина.
 • След като приключите със сока от стъблена целина, изчакайте още 15 до 30 минути и след това се насладете на Смутито "Помощ за черния дроб". Направете си една или повече порции, в зависимост от това колко сте гладни, и ги консумирайте през останалата част от сутринта. Като алтернатива изяжте съставките на смутито, нарязани на плодова салата.

СЪВЕТ:

Обяд

СЪВЕТИ:

 • Ако предпочитате, може да консумирате аспержите и/или брюкселското зеле сурови – например в рецептите за салата от настъргано брюкселско зеле, аспержи, репички и ябълки или салата от брюкселско зеле.
 • Яжте зеленчуците сурови или приготвени на пара. Уверете се, че по време на Оригиналното прочистване не ги запържвате и не ги приготвяте с олио, сметана, масло, оцет или сол.
 • Ако не разполагате с пресни аспержи и/или брюкселско зеле, купете ги замразени. Ако нямате на разположение нито пресни, нито замразени аспержи и/или брюкселско зеле, заменете ги с тиквички.
 • Или пригответе зеленчуците на пара непосредствено преди хранене, или ги пригответе предварително и ги консумирайте студени върху салатата си. Можете също така да ги намачкате или блендирате.
 • Ако не искате сурова салата, защото се консумира бавно или се дъвче и храносмила трудно, заменете я със супата „Помощ за черния дроб“. Ако и супата не е вариант за вас, заместете със сока „Помощ за черния дроб“. За повече напътствия вижте раздела „Салати“ в Глава 21 в книгата “Прочистване за здраве”.

Следобед

 • Когато огладнеете след обяд, хапнете поне 1-2 ябълки (или същото количество ябълково пюре или зрели круши) и 1-3 фурми (или техен заместител), като този път добавите и стръкове стъблена целина.

СЪВЕТИ:

 • Помогнете си, като заделите стръкове стъблена целина, когато сутринта приготвяте сока от стъблена целина.
 • Ако дъвченето на целината ви е трудно, нарежете я на ситно в кухненския робот или я блендирайте с ябълките.
 • Ако от това не се чувствате заситени и имате нужда от повече енергия, хапнете още ябълки следобед.

Вечеря

СЪВЕТ:

След вечеря

 • Ако сте гладни след вечеря, хапнете ябълка (ябълково пюре или круша).
 • Един час преди да си легнете, изпийте 500 мл вода с лимон или лайм.
 • Също така се насладете на чаша чай от хибискус, маточина или чага. Изберете един от тях, а не микс. Няма проблем да пиете водата с лимон и чая едновременно.

СЪВЕТ:

 • Може да добавите 1 ч. л. мед към водата с лимон или чая.

Препоръки

 • Не консумирайте никакви радикални мазнини (ядки, семена, олио, маслини, кокос, авокадо, какао, костен бульон, животински протеини и др ). Не яжте и бобови храни.
 • Напълно изключете яйца, млечни продукти, съдържащи глутен храни, безалкохолни напитки, сол и смеси от подправки, свинско, царевица, соя, агнешко, риба и морски дарове, оцет (включително ябълков), кофеин (включително кафе, матча и шоколад), зърнени (просото и овесът вече не са позволени), алкохол, естествени/ изкуствени аромати, ферментирали храни (включително комбуча, кисело зеле и кокосови аминокиселини), хранителна мая, лимонена киселина, мононатриев глутамат, аспартам, други изкуствени подсладители, формалдехид и консерванти.
 • Старайте се да приемате само храните, посочени в тази глава и в горната таблица. Приготвяйте зеленчуците само на пара. Не консумирайте печена храна през всички 9 дни.
 • Прочетете текста, който следва, както и Глава 21 за заместители и адаптации, в случай че не можете да консумирате някоя от храните в таблицата. Ще намерите например заместители на салатите, аспержите, брюкселското зеле и съставките на смутито.
 • Яжте толкова, колкото да се заситите, без да преяждате.
 • Поддържайте тялото хидратирано, като пиете по 1 литър (приблизително 4 чаши) вода дневно в интервалите между сутрешния и вечерния прием на водата с лимон или лайм.

Вижте продължение на статията в “Оригинално прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (Част 2)”.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.