Лечебни храни за репродуктивната система

Лечебни храни за репродуктивната система

Когато се опитвате да заченете или да се погрижите за вече настъпила бременност, превърнете това в свое мото: "Яж плодове, за да дадеш плод". Това е така, защото формирането на плод е точно това, което правите, когато насърчавате новия живот в себе си. Звучи малко клиширано (и глупаво) да сравняваме репродуктивната система на жената с цвете, но все пак това наистина е така. Ако някога сте изучавали ботаника, знаете, че цветята имат плодник, в който се съдържат семепъпките, които се оплождат и в крайна сметка образуват плод. Звучи ли ви познато? Процесът много прилича на този при хората.

Някога и вие сте били малка яйцеклетка, която се е оплодила и се е превърнала в човек. Когато ядете плод, който някога е бил мъничка яйцеклетка, която се е оплодила и оформила чудотворно в плод, вие и плодът обединявате силите си. Вие поемате мъдростта и животворните свойства на плода.

Плодовете имат изумителни хранителни качества. На първо място, репродуктивната система работи с глюкоза, а най-добрият, най-бионаличният източник на глюкоза са плодовете (и кокосовата вода и суровият мед). Културната ни мания за високопротеинови диети работи срещу вас, ако сте жена, която се опитва да забременее или да поддържа здравословна бременност, защото репродуктивната система на жената не работи с протеини. Освен от глюкоза, тя се нуждае и от минерали, микроелементи, електролити, микроелементи, фитохимикали и други важни съединения, които се намират само в Свещените четири групи храни – плодове, зеленчуци, билки и подправки и диворастящите храни (повече за тези групи храни, можете да прочетете в книгата на Антъни Уилям “Най-полезните храни”). Тялото ви използва тези елементи, за да се защити от отровните вещества в различните пластмаси, пестициди, хербициди, фармацевтични продукти и ГМО храни.

Когато търсите хранителна диета, която насърчава плодовитостта, имайте предвид състава на майчиното мляко. То има високо съдържание на захар, с по-малко количество мазнини и сравнително малко количество протеини. По същество това е най-добрата захарна вода. Тъй като майчиното мляко ще бъде първата храна за бебето, което се надявате да имате, ще накарате тялото си да се движи в правилната посока, ако започнете да възприемате подобен подход към цялостния състав на това, което ядете: на първо място в списъка е естествената захар (под формата на фруктоза и глюкоза от пълноценни хранителни източници, най-вече плодове), следвана от малко мазнини и много по-малка част протеини. Жените на високопротеинови/нисковъглехидратни диети, особено когато са над 30-годишна възраст, често изпитват затруднения при производството на кърма, тъй като нямат правилните градивни елементи.

Затова ако основната ви грижа за храненето е била да си набавяте достатъчно белтъчини, насочете вниманието си към плодовете. Духът на състраданието подсказва на Антъни Уилям, че в бъдеще от хилядите скрити съединения, коензими и фитохимикали, които медицинската наука ще открие, че присъстват в плодовете, зеленчуците, билките и подправките, както и в диворастящите храни, ще се открои една група съединения, насърчаващи плодовитостта. Тези мощни съединения ще играят ключова роля в бъдещето на размножаването. Учените ще ги извличат от определен сорт полифенол, ще ги концентрират и ще използват тези концентрати за създаване на нови лекарства за справяне с кризата с безплодието, пред която ще бъдем изправени. Засега начинът да си ги набавим е да консумираме храни от Свещените четири групи храни, особено горските плодове (включително диви боровинки). Съставките за плодовитост в горските плодове подпомагат репродуктивната система, като (1) балансират репродуктивните хормони и (2) управляват усвояването от репродуктивната система на специфични хранителни вещества, които науката все още не е открила, че са ѝ необходими в изобилие, за да функционира оптимално.

Други идеални плодове за плодовитост са портокалите, бананите, авокадото, гроздето, мангото, пъпешите, малините, краставиците, черешите и лаймовете. Други мощни храни за регенериране на репродуктивната система – независимо дали става дума за "изтощена батерия" или за състояния като тазови възпалителни инфекции, ендометриоза, фиброми, синдром на поликистозните яйчници (PCOS) или кисти на яйчниците – са аспержите, спанакът, артишокът, зелето, целината, марулята, картофите, чесънът, листата на копривата, листата на малината, кокосът, кълновете, микрозеленчуците, червената детелина и суровият мед. За да научите още по-добре, какво тези храни правят за вас, прочетете книгата на Антъни Уилям “Най-полезните храни”.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.