Сок от стъблена целина при синдром на поликистозните яйчници, фиброми и ендометриоза

Сок от стъблена целина при синдром на поликистозните яйчници, фиброми и ендометриоза

Проблемите с репродуктивното здраве на жените са станали широко разпространени. 9 от всеки 10 жени имат поне един от следните проблеми: хормонален дисбаланс, ендометриоза, синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ), фиброми, кисти, плътност на гърдите, човешки папиломен вирус (ЧПВ), безплодие, тазово-възпалителна болест (ТВБ) и др. По-лошото е, че при 10-тата един от тези хормонални или репродуктивни проблеми назрява – развива се проблем, който ще се прояви след време. 

Някак си сме свикнали да мислим, че това е нормално и че тези проблеми са просто част от живота на жените. Антъни Уилям ни уверява, че това не е така. Това не е нещо, с което някоя жена трябва да живее или да смята за нормално. Сокът от стъблена целина е истинско лечебно оръжие за всички тези здравословни предизвикателства на жените. 

В продължение на десетилетия медицинската наука обвинява хормоните за страданията на жените, сякаш чувството за ужас е просто част от това да си жена. Тази игра на обвинения към хормоните датира от 50-те и 60-те години на миналия век, когато жените започват да изпитват все повече здравословни проблеми, а здравните специалисти или заключават, че това са "просто хормони", или че тези жени са луди, отегчени или мързеливи. 

Всичко това е пренебрежително и неточно, но ние сме научени да вярваме, че хормоните (а сега и гените) са причина за всичко. Всички тези убеждения са изключително обезсърчаващи. За да разбули истината в тази област на здравето, Антъни Уилям превръща репродуктивните проблеми на жените в основна част от книгата си “Medical Medium: Celery Juice” (все още не преведена на български език), в която са описани неизвестните истински причини за почти 200 различни симптоми и състояния. Здравето на надбъбречните жлези също играе роля в репродуктивната система, защото надбъбречните жлези произвеждат по-голямата част от репродуктивните хормони, включително естроген и прогестерон. Здравето на щитовидната жлеза също често се поставя в една група с хормоналното здраве, заради което ще го разгледаме накратко и в тази статия.

Това, което наистина причинява репродуктивните симптоми и състояния на жените, са вируси, бактерии, токсични тежки метали, токсични хормони, промишлени химикали и други отрови. Репродуктивната система събира огромно количество от тези токсини, които са станали плодотворни след индустриалната революция. Тези патогенни микроорганизми и токсини се предават по кръвна линия и ние също се заразяваме с тях и сме изложени на въздействието им всеки ден.

Сокът от стъблена целина и репродуктивното здраве

Сокът от стъблена целина е невероятен за репродуктивната система, защото предпазва от патогени и токсини. Сокът от стъблена целина има невероятна почистваща сила; той се свързва, разгражда, неутрализира и извежда вирусите, бактериите, токсичните тежки метали, замърсителите, пестицидите, хербицидите, фунгицидите, нефтохимикалите и токсичните хормони и естрогени, които идват от храните, пластмасите и химикалите. Сокът от стъблена целина съдържа жива вода, която е пълна с неоткрити клъстерни соли, микроелементи и фитохимикали, които промиват тези отрови. 

Сокът от стъблена целина също така подхранва и захранва репродуктивната система на всички нива. Той подхранва каналите на гърдите, матката и яйчниците. Помага за възстановяването на клетките и здравословните хормони, като осигурява хранителни вещества и микроелементи на репродуктивните органи и жлези.

Антъни Уилям разкривав книгата си, че в сока от стъблена целина има неоткрити растителни хормони, които помагат за стабилизирането на хормоните при жените. Сокът от стъблена целина има също така противотуморни и антиадхезивни свойства.

Сокът от стъблена целина хидратира репродуктивната система, което е основен фактор за цялостното ѝ здраве и функциониране. В наши дни консумираме толкова много сол, че по същество мариноваме репродуктивната система и изсмукваме водата от нея. 

Този сок прави чудеса за репродуктивната и хормоналната системи, но ползите са още по-дълбоки. При редовна употреба сокът от стъблена целина пречиства и освобождава черния дроб с течение на времето. Скоростта на придвижване на сока и степента му на насищане са несравними с никоя друга храна или билка на планетата и помагат за освобождаването на отровите и токсините, натрупани в тялото и особено в черния дроб. 

Как черният дроб е свързан с репродуктивното и хормоналното ви здраве

Когато черният дроб е твърде претоварен с патогени и токсини и когато се преминали на диета с високо съдържание на мазнини, която допълнително затормозява организма, той не може да си върши работата по филтриране, почистване и детоксикация. С течение на годините този критичен орган става муден, омазнен, мързелив и наситен. Тогава отровите попадат в кръвния поток, органите и тъканите ни.

Ако можете да предприемете само една стъпка от информацията която четете тук, започнете да пиете сок от стъблена целина. Има много важен и специфичен начин за консумацията му, който се обяснява в много от статиите в блога (за повече подробности вижте статиите за сок от стъблена целина). Ето как това билково лекарство (да, целината е билка) помага за здравословните проблеми на жените:

Плътност на гърдите. Когато токсините се натрупват в тъканта на гърдите, те създават плътност и карат съединителната тъкан да губи еластичност и вискозитет. Когато черният дроб вече е достигнал максималния си капацитет от токсини, лимфната система се превръща във вторична филтрираща система. Гърдата е част от лимфната система. Когато там започнат да се натрупват отрови и токсични тежки метали, насищането става бързо и тъканта на гърдата става плътна. 

В допълнение към токсините, друг водещ фактор за плътността на гърдите е калцият в млечните продукти. Тази форма на калций не е здравословна. Той е агресивен калций. Той се превръща в гориво за патогените и микробите и е антагонистичен за здравето на жените. Ето защо е толкова важно да премахнете млечните продукти от диетата, когато се опитвате да се излекувате или да се погрижите за здравето си.

Дехидратацията на гръдната тъкан е друга причина за плътността на гърдите. Натрупаните в тъканта токсини пречат на клетките да се съживят. Тогава, ако няма жива вода (която присъства в изобилие в сока от стъблена целина), която да промива тъканта и да я поддържа здрава и хидратирана, се натрупват още проблеми. В допълнение към сока от целина можете да използвате и други живи напитки по различно време, за да поддържате хидратацията си, като например вода с лимон или лайм, сок от краставици, сок от пъпеш и прясно изцеден портокалов сок. Ако желаете, добавете малко суров мед към водата с лимон или лайм – медът е антивирусен и антипатогенен. 

Вирусът на Епщайн Бар е отговорен за някои от по-напредналите състояния и проблеми с гърдите, включително някои форми на рак на гърдата. И тук на помощ идва сокът от стъблена целина, който с течение на времето разгражда вируса и го изхвърля от организма.

Кисти. Репродуктивните кисти могат да се развият от редица токсини, включително тежки метали, пестициди, фунгициди, хербициди и вируси като Епщайн-Бар. Тези кисти могат да бъдат доброкачествени или ракови, в зависимост от токсините, които имате, и от това колко агресивна е разновидността на Епщайн-Бар (има повече от 60 разновидности – вирусът е мутирал и някои версии са доста стари, а други са съвсем нови).

Много кисти са белези от лимфни съдове, обграждащи репродуктивната система, които са се възпалили и втвърдили, а може би и калцирали, вследствие на вирусна инфекция. 

Кистите са склонни да процъфтяват енергийно около токсини и около токсични нездрави клетки.

Сокът от стъблена целина предотвратява процъфтяването и разширяването на кистите. Натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина имат степен на насищане, която им позволява да навлязат във втвърдения кистозен материал. Когато навлязат, те могат да открият патогените в него и да го разхлабят и разрушат. Сокът от стъблена целина също така разпръсква белезите, които иначе могат да се превърнат в келоиди и сраствания. Той оказва допълнителна подкрепа, като подхранва здравите клетки около кистите, правейки тези клетки по-силни, за да могат да спрат растежа на кистите, които може да растат наблизо. 

Ендометриоза. Сокът от стъблена целина осигурява неоткрити инхибитори на фитохимични съединения, които спират растежа на анормални тъкани. А ендометриозата представлява анормални тъканни клетки, които растат там, където не би трябвало да растат – разпространяват се и се прилепват към пикочния мехур, дебелото черво, тазовата кухина и на други места в тялото. Инхибиторите, съдържащи се в сока от стъблена целина, отблъскват ендометриозната тъкан, която се опитва да се развива извън матката.

Причината тези анормални клетки да растат е в токсините. Нездравословните клетки се развиват отчасти защото сме постоянно изложени на нездравословни, токсични чужди хормони, които се съдържат в храната, водата и много от ежедневните потребителски продукти. Тези хормони се съдържат в пестицидите, фунгицидите, хербицидите и пластмасите. 

Ако се сблъсквате с ендометриоза или други проблеми, свързани с женското здраве, е особено важно да почистите домакинството си, доколкото това е възможно. Отървете се от конвенционалните почистващи продукти и перилни препарати. Спрете да използвате конвенционални парфюми, освежители за въздух и свещи. Имайте предвид, че много марки обувки и дрехи пръскат продуктите си с фунгициди – още един токсин, който трябва да избягвате. 

Фиброми. Фибромите в матката имат различни причини, но те са неизвестни на медицинските проучвания и науката. Двете основни причини са вирусът на Епщайн-Бар и стрептококовите бактерии. Когато вирусът е причинител, фибромиомата има по-заоблена форма. Когато виновна е бактерия, тя прилича на белегова тъкан или срастване и придобива по-скоро форма на кашу.

Натриевите клъстерни соли в сока от стъблена целина издирват и унищожават вирусите и бактериите, които са отговорни за патогенния растеж и растежа на фибромите. Сокът от стъблена целина също така помага за свиването на фибромите. 

Ако имате фиброми, е важно да стоите напълно далеч от млякото, сиренето и маслото. Ако ядете животински протеини, уверете се, че те са много чисти и 100 процента свободно отглеждани. Също така избягвайте свинското месо и бекона, които са с високо съдържание на мазнини и затормозяват имунната система. Ако сте на растителна диета, не прекалявайте с маслата и ядките – те също са с високо съдържание на мазнини. Стойте далеч от царевичното, шафрановото и памучното масло. 

Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ). Това състояние се дължи 100 % на Епщайн-Бар вируса, който причинява кисти, пълни с течност и други увреждания на яйчниците. Клъстерните соли в сока от стъблена целина разграждат Епщайн-Бар и понижават вирусния ви товар. 

Тази истина не се огласява, тъй като вниманието на хората се отклонява и се фокусира върху хормоните и гените. Със сигурност гените са невероятни в много отношения и науката се опитва да разгадае техните кодове и тайни, но когато става въпрос за хронични заболявания, обвиняването на генетиката държи хората заблудени. Никой не иска да проучи истинската причина – вируса на Епщайн-Бар, защото това би разстроило индустриите. Ако вирусът беше маркиран и хората наистина го проучат, щяха да открият, че вирусът е патентован и има история и сериен номер. Те биха разбрали, че вирусът произхожда от лабораториите през 20-те и 30-те години на миналия век и че вирусът е излязъл навън, мутирал е и създава всякакви здравословни проблеми. 

При СПКЯ е от решаващо значение да стоите настрана от яйцата. За съжаление много добронамерени здравни специалисти дават на жените страдащи от СПКЯ вредни диетични съвети, включително да ядат много яйца. Яйцата помагат за подхранването на вируса, който е отговорен за СПКЯ, плюс други патогени и така тези жени се оказват със затормозен черен дроб и още повече кисти. След това поради претоварения черен дроб те наддават тегло, а индустрията обвинява СПКЯ за наддаването на това излишно тегло. 

Човешки папиломен вирус (ЧПВ). Този вирус е подобен на други вируси от семейството на херпесните вуруси, което включва Епщайн-Бар и херпес зостер, които създават много здравословни проблеми. Натриевите клъстерни соли в целината разрушават външните мембрани на ЧПВ вируса. Ако пиете ежедневно сок от целина в продължение на две или три години, ще свалите вируса и същевременно ще направите много други добри неща за здравето си. ЧПВ няма имунитет срещу сок от стъблена целина.

Това, което лекарите смятат, че са клетки, увредени от ЧПВ, които могат да доведат до рак, всъщност е рак, причинен от вируса Епщайн-Бар. 

Хипотиреоидизъм и хипертиреоидизъм. Отново виновник за това е вирусът на Епщайн-Бар. Важно е да знаете, че в основата на тези заболявания стои вирус, а не  че имунната ви система атакува самата себе си, както твърди автоимунната теория.

Сокът от стъблена целина попада директно в щитовидната жлеза и убива вируса на Епщайн-Бар и други патогени. Той обаче няма да го направи с една чаша, така че трябва да останете отдадени на ежедневен режим в продължение на месеци, а понякога и на няколко години. 

Симптоми на менопаузата. Те са резултат от дългогодишно забавяне на работата на черния дроб и претоварването му с токсини. Горещи вълни, нощно изпотяване, надбъбречна умора, хормонален дисбаланс, раздразнителност, тревожност, депресия, умора, загуба на либидо и други – всичко това се появява, когато черният дроб е претоварен с вируси и токсини. За да се случи това, са необходими десетилетия, поради което тези симптоми се появяват при жени в края на 30-те, 40-те или чак до 50-те години и тогава симптомите погрешно се определят като ранна менопауза или перименопауза. 

Помислете какво се случва, ако в миналото сте имали вирус или бактерия. Къде отиват всички тези странични продукти и остатъци? Освен ако черният ви дроб не е в отлична форма и не правите всички правилни неща (пиете сок от целина; храните се с чиста, нискомаслена диета; консумирате предимно плодове, зеленолистни и зеленчуци; избягвате проблемните храни); и не приемате правилните хранителни добавки, тези вируси и бактерии все още ще причиняват проблеми вътре в тялото, дори ако все още не усещате произтичащите от това здравословни предизвикателства.

При много хора симптомите на менопаузата могат да бъдат спрени само със сок от целина. Той възвръща и съживява черния дроб, понижава вирусния товар и помага на жените да се възстановят. Натриевите клъстерни соли възстановяват надбъбречните жлези, така че те са по-балансирани и могат да произвеждат по-добри хормони. (Не забравяйте, че надбъбречните жлези произвеждат много хормони, включително репродуктивни хормони).

В заключение, ако имате проблеми с хормоналното и репродуктивното здраве, следвайте тези съвети:

  • Пийте половин литър чист сок от стъблена целина всяка сутрин на празен стомах. 
  • Прочетете книгата на Антъни Уилям “Celery Juice” (все още не преведена на български език) за повече информация и за да научите как сока стъблена целина помага при стотици други състояния. 
  • Строго избягвайте яйцата, ако имате някакъв репродуктивен проблем, заедно с млечните продукти. Също така свинско месо, царевица, глутен, соя и рапично масло.
  • Прочетете всички книги на Антъни Уилям, за да научите повече за това какви храни да ядете, както и какви хранителни добавки и билки да включите в диетата си. 

Сега, когато знаете какво стои зад тези здравословни проблеми и някои прости, но мощни лечебни стъпки, можете да започнете вашия път към изцеление.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.