Антъни Уилям разкрива лечебните свойства на кълновете и микро растенията

Антъни Уилям разкрива лечебните свойства на кълновете и микро растенията

Подобно на зеленчуците, в които биха се превърнали ако пораснат до пълния си размер, кълновете и микро растенията са пълни с хранителни вещества като витамин А, витамини от група Б, минерали, микроелементи, фибри и други фитохимикали. Когато ядем зелени растения в тази ранна фаза от живота им, използваме само малка част от процеса на храносмилане за усвояване на техните лечебни свойства. Най-важната роля, която кълновете и микро растенията играят, е да върнат жизнеността на хората с натоварено ежедневие. Когато влагате сърцето и душата си във всичко, което правите, независимо дали у дома или на работа, кълновете имат уникалната способност да ви подкрепят.

Кълновете и микро растенията са прекрасни репродуктивни храни. Те са едно от най-добрите средства за обновяване на изтощената репродуктивна система и за възстановяване на енергията на изтощената родилка, която се грижи за своето новородено. Кълновете и микро растенията са фитоестрогенни и са от решаващо значение за възстановяването на баланса и хормоните като прогестерон, естроген и тестостерон, както и за регенериране на производството на хормони на надбъбречните жлези, щитовидната жлеза и останалата част от ендокринната система след раждането. 

С високо съдържание на минерални соли, които участват в химическото производство на невротрансмитерите, кълновете и микро растенията също така подпомагат мозъка с аминокиселини и ензими, извличат токсичните тежки метали от мозъка и спомагат за подмладяването и укрепването на невроните, което в крайна сметка помага на организма за преодоляване на Алцхаймер, деменция, мозъчна мъгла и загуба на паметта. Кълновете и микро растенията са чудесни за възстановяване на кожата, а освен това са богати на повече от 60 микроелемента, включително желязо, йод, селен, цинк, мед, манган, сяра, магнезий, хром и молибден. Като антипролиферативни средства кълновете и микро растенията предотвратяват инфекциите и нежелания клетъчен растеж (например рак). Освен това те са най-добрият възможен източник на повишени биотични вещества, които са от решаващо значение за производството на витамин Б12 в организма. А в този ранен етап на растеж кълновете и микро растенията съдържат хиляди фитохимикали, които зареждат организма ви с енергия.

Изборът на кълнове е като избора на приятели – всички те имат различни характери. Всеки има онзи тип приятел, за когото знаете, че е страхотен човек, но въпреки това е малко раздразнителен – можете да го понасяте само в малки дози? Това описва кълновете от броколи. Силни на вкус и леко пиперливи, кълновете от броколи са чудесни за укрепване на храносмилането чрез повишаване на нивата на солната киселина. А имате ли приятелка, с която понякога се въздържате да споделите всичко, защото знаете, че нейният огнен, експлозивен характер ще означава, че ще скочи да ви защитава още преди да сте приключили с изказването? Това е репичката, която е забележителна със способността си да прочиства черния дроб (орган, който е огнен сам по себе си при много от нас). Ами приятелят, който е много нежен и спокоен, който изслушва всичко, което казвате и предлага думи на утеха? Това описва кълновете на червената детелина, които са много успокояващи, тъй като нежно прочистват лимфата и кръвта ви, премахват токсините и пречистват тялото ви. Идва ред на приятеля, който е много емоционален и плаче много лесно, независимо дали става въпрос за щастливи или тъжни сълзи. Кълновете от сминдух са изцяло сърдечни и душевни, идеални за подкрепа на нашите емоции и ендокринната система, които са свързани със сърцето, душата и мозъка. Кълновете от сминдух са особено полезни за балансиране на производството на кортизол от надбъбречните жлези и за регулиране на производството на хормони на щитовидната жлеза. Не можем да забравим и за онзи приятел с мускули, човекът, на когото се обаждате да се появи с пикап и да ви помогне да се изнесете от къщата си. Това са кълновете от леща. Енергийно много плътни, с високо съдържание на укрепващи протеини, които тялото ви усвоява с лекота, лещата ви дава и въглехидратна основа, която ви помага да се справите с всичко, което трябва да свършите. Кълновете от леща обичат да ви предават своята груба сила. Яденето им е все едно да се подсилите с вечеря за Нова година и въпреки това да имате огромна енергия след това, вместо да искате да заспите на дивана. Списъкът е безкраен. Също така следете за кълнове от боб мунг, слънчогледови кълнове, грахови издънки и микро кейл, наред с други полезни микро растения. Точно както хората, които ви подкрепят в живота, всички различни сортове кълнове и микро растения имат специални качества, които ще откриете, когато ги опознаете.

Състояния

Ако имате някое от следните състояния, опитайте да включите в живота си кълнове и микро растенияи:

Човешки папилома вирус (HPV), фиброми, всички видове рак, синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ), изтощена репродуктивната система, депресия (включително след раждане), жълтеница, тревожност, анемия, безплодие, спонтанен аборт, болест на Алцхаймер, деменция, вирус на Епщайн-Бар (ЕБВ)/монуклеоза, тиреоидит на Хашимото, диабет, хипогликемия, надбъбречна умора, болест на Грейвс, екзема, псориазис, хранителни алергии, синдром на дефицит на вниманието/хиперактивност (ADHD), аутизъм, проблеми с усвояването на хранителните вещества, безсъние, херпес симплекс 1 (HSV-1), херпес симплекс 2 (HSV-2), HHV-6, HHV-7, заболяване на щитовидната жлеза, целиакия, лаймска болест, стрептококова инфекция в гърлото.

Симптоми

Ако имате някой от следните симптоми, опитайте да включите в живота си кълнове и микро растенияи:

Необичайни резултати от ПАП тест, умора, липса на енергия, повишаване на теглото, кариес, загуба на емайл, рецесия на венците, горещи вълни, нощно изпотяване, мътнини в очите, синини, болки в таза, недостиг на желязо, загуба на памет, мозъчна мъгла, нарушения на съня, киселинен рефлукс, всички неврологични симптоми (включително изтръпване, мравучкане, спазми, потрепвания, болки в нервите и стягане в гърдите), дисбаланс на кръвната захар, оригване, загуба на костна маса, синини, чупливи нокти, глад, задържане на течности, гастрит, крампи в краката, безсилие, застой на черния дроб, слуз в изпражненията, мускулни спазми, глад за сладкиши, болки в гърлото, хипертиреоза, хипотиреоза

Емоционална подкрепа

Когато изпитвате чувство на загуба, независимо дали скърбите за кариера, приятелство или предмет, който сте загубили, кълновете и микро растенията са изключително полезни. Тези малки пратеници на надеждата ви помагат да излезете от траурното настроение и да засадите семената за нов живот и нови възможности.

Духовен урок

Кълновете и микро растенията са силно адаптогенни. Те не изискват перфектна среда. Макар че при други обстоятелства тези семена биха получили достатъчно почва, пространство, слънчева светлина, дъжд и свеж въздух, за да се вкоренят и да израстнат максимално, когато се отглеждат в саксии на плота, те успяват да растат натъпкани в буркан или тава с достатъчно светлина и вода, за да оцелеят. Всичко, което е необходимо, е малко рутина (кълновете се нуждаят от редовно изплакване, а микро растенията от редовно замъгляване), за да могат тези издънки да се адаптират към обстоятелствата. И те го правят с радост - ако кълновете и микро растенията имаха лица, на всяко от тях щеше да се вижда усмивка. Тази весела адаптивност се предава и на нас, когато ги ядем. Стига да разполагаме с най-необходимото и да си осигурим малко рутина, за да нормализираме живота си, тогава дори в най-трудните ситуации можем да почерпим сили от нашите малки приятели и да намерим начин да процъфтяваме.

Съвети

* За забележими ползи изяждайте по две чаши кълнове на ден.

* Когато сами отглеждате кълновете си, мислете за тях като за малки домашни любимци: те се хранят с общуване и възприемат енергията на средата и всичко, което се говори около тях. Винаги се опитвайте да подхождате към кълновете си с щастие. Говорете с тях, окуражавайте ги и прокарвайте пръсти по върховете им, когато минавате покрай тях. Както Антъни Уилям отбелязва в книгата си “Най-полезните храни”, отглеждането на собствена храна означава, че тази храна улавя индивидуалните ви нужди и адаптира храненето си така, че да ви нахрани по най-добрия възможен начин. Кълновете и микро растенията са особено умели в това да се приспособяват към специфичните ви здравословни изисквания, тъй като са адаптогенни.

* Не гответе кълновете си, ако искате да извлечете максимална полза. Кълновете и микро растенията са невероятен източник на повишени биотици, тези микроорганизми, които са толкова важни за здравето на червата и производството на витамин Б12. Повишените биотици остават непокътнати, само когато кълновете и микро растенията се консумират сурови. (А когато тези повишени биотици са в кълнове и микро растения, които сами сте отгледали, те са насочени към полза за вашата собствена флора.)

* Ежедневното пръскане на течни морски минерали, смесени с вода, върху домашно отгледаните кълнове и микро растения ги минерализира по време на развитието им, като ги зарежда с енергия за вашето здраве.

* Кълнове и микро растения като репички, броколи, сминдух, кейл и слънчоглед трябва да се консумират по време на обяд, защото поддържат енергийните ви нива през деня. Кълновете от боб и леща трябва да се консумират по време на вечеря, защото помагат за успокояване и отпускане на нервната ви система вечер.

* Сок, приготвен от краставица, грахови и слънчогледови кълнове, може с течение на времето да засили способността на човек да вижда през нощта.

Подобни публикации

[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.