В тази статия ще ви запознаем с дълбоката същност на прочистването и подмладяването на клетките в цялото тяло, за да направите възможно вашето възстановяване и изцеление.

Структурата на Прочистването 3:6:9

Независимо дали ще изберете Оригиналното, Опростеното или Интензивното прочистване 3:6:9, ще започнете с тридневна подготвителна фаза, която Антъни Уилям нарича "Тройката" (от първи до трети ден в началото на всяко прочистване) и е неразделна част от плана. Не я пропускайте, като започнете директно от следващите дни, защото тялото се нуждае от тази подготовка, за да извлече полза и от другите етапи.

През следващите три дни, когато преминавате през "Шестицата" (от 4-ти до 6-ти ден на плана за прочистване), започва вътрешното прочистване. Това е времето, когато черният дроб и другите ви органи отварят някои от старите отделения, пълни с токсини (стари лекарства, петрохимикали, пластмаси и токсични тежки метали), мазнини и вирусни отпадъци, които са задържали в продължение на месеци или години.

А през последните три дни, когато сте в етапа на "Деветката", черният дроб може да се отпусне, изпращайки в кръвообращението множество вредители, които да бъдат изведени от тялото ви, за да се доближите до целите на вашето лечение. С този етап завършва прочистването 3:6:9 и настъпва реална промяна в здравословното ви състояние.

Ако търсите по-продължително прочистване, съвсем спокойно може да започнете отначало, след като сте завършили първия 9-дневен цикъл на Оригиналното, Опростеното или Интензивното прочистване 3:6:9. Можете да повтаряте девет дневния цикъл на прочистването толкова дълго, колкото желаете. За повече указания по този въпрос вижте глава 13 – "Повторение на Прочистване 3:6:9" и глава 19 – "Основни указания за прочистване" от книгата “Прочистване за здраве”. Там също ще изясните въпросите си за това как да постъпите, ако по някаква причина се наложи да прекратите прочистването по средата му.

Структурата на това прочистване не е произволна. Тези 3-дневни стъпки за грижа за черния дроб, които са съставни части на 9-дневния протокол, поставят тялото ви в състояние на дълбоко прочистване. Ако искате да научите повече за значението на тези числа, ще намерите информация в книгата на Антъни Уилям "Помощ за черния дроб". Ще откриете как да се възползвате от силата на числата в „Тайната на прочистването според годината на раждане“ в Глава 19 на книгата “Прочистване за здраве”.

Планиране на прочистването

Прочистването 3:6:9 е създадено, за да ви помогне още от първия ден, независимо от състоянието ви. Ако сте свикнали да се храните по стандартния начин, не се притеснявайте,не се налага да се подготвяте за прочистването, като цял месец изключвате проблемните храни или правите Сутрешното прочистване или Прочистването от тежки метали, въпреки че и това би било полезно. Независимо от начина ви на хранене, можете спокойно да започнете с който и да е от вариантите на прочистването 3:6:9.

Изключение е, ако сте прекалено чувствителни. Ако имате проблеми с храносмилането, които затрудняват преработката на разнообразни храни, тогава помислете дали да не започнете с Прочистване с монохранене. В Глава 18 на книгата “Прочистване за здраве” ще намерите подробно обяснение за него.

Ако работите от понеделник до петък, добър вариант за начало на прочистването е да започнете в събота и да приключите следващата неделя. По този начин ще имате първия уикенд, за да можете плавно да навлезете в хранителния план, да напазарувате нужните храни и да ги приготвите за предстоящата седмица. След това през втория уикенд ще имате времето и пространството да се фокусирате върху най-важните дни от прочистването.

При освобождаването на отрови и токсини е възможно да възникне лека умора или емоционално вълнение. Прочистването не е само физическо – то може да бъде и духовен процес. Когато освобождавате отрови и токсини, вие се разделяте с една по-стара част от себе си. Освобождавате миналото. Макар че тези емоции може да се появят по всяко време на прочистването, подгответе се това да се случва особено през последните три дни. Още преди да започнете прочистването, съставете план. Изберете начална дата, която ще означава, че последните три дни ще настъпят във време, когато можете да си позволите да сте малко по-уморени или емоционални – това е една от причините, поради които Антъни Уилям препоръчва да приключите прочистването през уикенда. Ако седмицата ви е структурирана по различен начин или ако предпочитате да започнете в друг ден по някаква друга причина, тогава започнете своето прочистване 3:6:9, когато пожелаете. Важното е този протокол да намери място в ежедневието ви и да ви помага.

Ако досега сте се хранили по стандартния начин – с други думи, свикнали сте да консумирате преработени и пържени храни или голямо количество глутен, млечни продукти и животински протеини – и имате желание да се заемете директно с Интензивното 3:6:9, имайте предвид, че този подход ще е много по-радикален, отколкото ако започнете с Оригиналното или Опростеното 3:6:9 или друго от прочистванията в книгата “Прочистване за здраве”. С това не искаме да ви сплашим, а само да ви подготвим за факта, че ще отделяте много повече отрови и токсини в кръвта, отколкото човек, който се е хранел по-чисто, преди да започне Интензивното 3:6:9. Кръвообращението ви бързо ще се напълни с токсини от повърхностните слоеве на органите, както и от клетки и тъкани в цялото тяло, докато онзи, който се е хранел с по-чисти храни, ще отделя предимно по-дълбоко складирани токсини. Голямото количество елиминирани отрови предполага малко повече почивка през всички 9 дни от Интензивното прочистване.

Защита на надбъбречните жлези

Едно от най-хубавите качества на прочистванията 3:6:9 е, че предпазват надбъбречните жлези. За разлика от много други прочиствания, които ви карат да гладувате, принуждавайки надбъбречните жлези да отделят допълнителен адреналин, който после черният дроб трябва да “изчисти”, прочистването 3:6:9 не изтощава тези ценни жлези, защото не ви кара да гладувате.

Ако изключвате храните по неправилен начин – ако правите прочистване, при което храната се отстранява без мисъл, внимание или разбиране за това как наистина работят надбъбречните ви жлези – тогава надбъбречните ви жлези могат да реагират, защото не са получили предупреждение за подобна промяна. Реакцията ще бъде под формата на непрекъснато освобождаване на адреналин, който организмът ще използва като заместител на кръвната захар. По този начин органите ви остават стабилни и издържат на неочакваната липса на глюкоза от новата диета, която опитвате. Надбъбречните жлези обаче плащат цената за това. Пример за това са по-старите варианти на кето диетата и други високомазнинни/високопротеинови режими - пълното изключване на въглехидрати отслабваше и увреждаше надбъбречните жлези и после месеци наред човек се чувстваше уморен и не му достигаше енергия.

Ако се притеснявате че при прочистванията 3:6:9 ще изпитвате пристъпи на глад, можете да сте спокойни. Прочистването 3:6:9 ви предпазва и защитава надбъбречните ви жлези. Не е необходимо да се ограничавате с малки порции, а към всяка версия са предложени възможности за леки допълнителни похапвания.

Въпреки че при Оригиналното 3:6:9 се намалява приемът на мазнини, за да дадем почивка на черния дроб и панкреаса, това става постепенно. Макар Опростеното и Интензивното прочиствания 3:6:9 да изискват да се въздържате от радикални мазнини през цялото време, имате възможност да задоволите апетита си и да сте сити. Освен това и трите плана са богати на хранителни вещества и засищат на дълбоко клетъчно ниво.

Помощници за цял живот - Оригинално, Опростено и Интензивно прочистване

Както разгледахме в статията "Наръчник за избор на прочистване - част 1 и 2", решението дали да изберете Оригиналното, Опростеното или Интензивното прочистване 3:6:9 зависи от няколко фактора, включително от това, доколко сте начинаещ в прочистването и какво е здравословното ви състояние. Ако имате само няколко симптома, които не пречат на ежедневието ви, може да изберете един вариант. Ако ви измъчват множество симптоми и заболявания и силно се нуждаете от прочистване, лечение и възстановяване, може би ще се спрете на друг вариант. Вероятно графикът ви също ще е фактор. Вие най-добре знаете какви са целите ви и кое ви се струва изпълнимо в момента. И помнете – тук не е валиден принципът „всичко или нищо“. Който и вариант на прочистването да изберете сега, следващия път можете да изберете друг. Тези планове ще са ви на разположение цял живот.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.