Интензивно прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 1)

Интензивно прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 1)

Интензивното прочистване e изцяло нова версия на Прочистването 3:6:9 на Лечителя Медиум, предназначена за хора, които чувстват, че здравето им е в критично състояние. Вие най-добре знаете дали попадате в тази категория, дали страдате от хронични проблеми и дали симптомите пречат на нормалния ви начин на живот. Интензивното прочистване 3:6:9 предлага възможност за по-дълбоко прочистване, което да облекчи страданията ви.

Също толкова безопасно и внимателно, като другите два варианта, Интензивното прочистване има по-силно действие и ще ви помогне да освободите по-големи количества токсини. Хората, които страдат от по-сериозни проблеми, се сблъскват и с по-агресивни токсини, натрупани в организма им и затова са толкова болни. Интензивното прочистване 3:6:9 има за цел да изчисти всички тези отрови, които обричат на големи страдания тези хора, за да могат те да получат по-бързо облекчение.

Това прочистване е предназначено и за тези, които са опитали 28-дневното прочистване на Лечителя Медиум и са усетили резултати от него, а сега искат версия на Прочистването 3:6:9, която да е подходяща за тях. Интензивното прочистване е най-лесната и опростена версия на Прочистването 3:6:9. С включените специални храни и стабилния си ритъм то позволява на всеки, който предпочита суровите плодове и зеленчуци, да извлече максимална полза от Прочистването 3:6:9.

ТРОЙКАТА, ШЕСТИЦАТА И ДЕВЕТКАТА: ИНТЕНЗИВНО ПРОЧИСТВАНЕ 3:6:9 (ДЕН 1 ДО ДЕН 9)

Възможностите за хранене при Интензивното прочистване 3:6:9 са най-опростените от всички прочиствания. Целта е да намерите своя ритъм, докато приемате тези храни и напитки и същевременно се въздържате от радикални мазнини. Основният ритъм на това прочистване идва от увеличаването на сока от стъблена целина - от 750 мл първите три сутрини, на 1 л всяка сутрин по време на Шестицата до 1 л два пъти дневно през последните 3 дни. (А ако повторите прочистването няколко пъти, започвате направо от 1 л.) Това повишаване на количеството сок в съчетание с точно определените, богати на хранителни вещества, лесно смилаеми, не съдържащи мазнини сурови храни дава на черния дроб нужното да се подготви за освобождаването от отровите в знаковия Ден 9.

При Интензивното прочистване 3:6:9 тялото все така минава през промените на Тройката, Шестицата и Деветката, за които прочетохте в оригиналния и опростения вариант, като този път те засягат по-силните токсини, отговорни за крайно влошеното здраве. Това може да са невротоксини и дерматоксини от вируси в организма или токсини, трупани с месеци, години или цял живот.

Докато преминаваме през етапите на Интензивното прочистване 3:6:9,  ие се подготвяме да се освободим от по-голям токсичен товар:

По време на Тройката тялото се настройва към детоксикацията и най-вече черният дроб получава шанс да превключи на по-висока скорост и да се възползва от възможността да ни помогне да се излекуваме. Тройката е като загряването на двигателя.

По време на Шестицата тялото пристъпва към изтеглянето на натрупани дълбоко токсини, които саботират здравето.

По време на Деветката тялото използва натрупаните от началото на прочистването запаси и ги влага в изкарването на боклука и отровите, които органите са задържали в себе си години наред.

Ако се борите със здравето си от дълго време и сте загубили надежда, че нещо може да помогне, знайте, че Интензивното прочистване предлага на тялото ви възможност да започне процес на само възстановяване. Тялото ви може да се излекува. Интензивното прочистване 3:6:9 ще му даде всички възможности да го направи. Добре е също така да обърнете внимание на Част IV на книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве”, за да научите кои хранителни добавки да използвате според състоянието си след завършването на един или повече цикли на прочистването.

ДНИ от 1 до 8

След ставане от сън

 • Започнете всеки ден с 1 л. вода с лимон или лайм по ваш избор. (Вижте рецептата “Вода с лимон” за правилното съотношение между лимон или лайм и вода. Тук не става въпрос за изстискване на 10 лимона в чаша вода.)

СЪВЕТ:

 • Ако желаете, можете да добавите 1 ч.л. суров мед към водата с лимон или лайм.

Закуска

 • В Ден 1 до Ден 3, след като приключите с водата с лимон или лайм, изчакайте поне 15-20 минути, а най-добре 30 минути и след това се насладете на 750 мл. сок от стъблена целина, ако за пръв път правите прочистването. Ако повтаряте цикъла, започнете деня с 1 л. сок от стъблена целина за дни 1 до 3 (вижте рецептата в статията “Как да си направим сок от стъблена целина”).
 • В периода Ден 4 до Ден 8, след като изпиете водата с лимон или лайм, изчакайте поне 15-20 минути, а най-добре 30 минути и след това изпийте 1 л. сок от стъблена целина.
 • След като приключите със сока от стъблена целина, изчакайте още 15 до 30 минути и след това се насладете на Смутито "Помощ за черния дроб"
 • Ако огладнеете по-късно, хапнете по избор 1-2 ябълки или зрели круши. (Може и да ги пасирате. Очаквайте скоро рецептите за ябълково пюре и пюре от круши в нашия блог.)

СЪВЕТИ:

 • Ако предпочитате, изяжте съставките на Смутито за детокс на тежки метали цели. В този случай смесете спирулината и сока от ечемични стръкове на прах във вода и ги изпийте отделно или ги добавете към намачкан банан.
 • Ако настъпи интензивен прочистващ ефект от сока от стъблена целина (например диария), намалете количеството наполовина и постепенно го увеличавайте.

Обяд

СЪВЕТ:

 • Можете да консумирате съставките и на смутито, и на супата цели вместо пасирани.

Следобед

 • Ако огладнеете между обяда и вечерята, хапнете 1-2 ябълки (или сурово пюре от ябълки, или зрели круши - очаквайте скоро рецептите в нашия блог). 
 • В Дни 7 и 8 изпийте още 1 л сок от целина между обяда и вечерята. Не забравяйте да изчакате поне 1 час след обяда. След сока от стъблена целина изчакайте поне 15-30 минути, преди да хапнете или пиете нещо друго.

СЪВЕТ:

 • Можете да приготвите целия сок за деня още сутринта и да приберете следобедната порция в хладилника, ако нямате времето или желанието да включвате сокоизстисквачката два пъти. Можете и да си поръчате две порции сок от стъблена целина във фреш бар и да запазите втората за следобеда.

Вечеря

 • За вечеря изберете между “Салата от кейл” (очаквайте скоро рецептата), “Салата от карфиол и зеленолистни зеленчуци” (очаквайте скоро рецептата), “Салата от домати, краставица и билки” (очаквайте скоро рецептата) или “Нори рулца със зеленолистни зеленчуци”
 • Съставките на всяко от тези ястия може да пасирате на студена супа, ако желаете. Допълнителен вариант е Спаначената супа с нудли от краставица по избор.

СЪВЕТ:

 • Ако рецептата, която сте избрали за вечеря не включва сурови аспержи, не се притеснявайте да хапнете няколко парчета заедно с храната.

След вечеря

 • Ако след вечеря огладнеете, хапнете ябълка или зряла круша (може и сурово ябълково пюре или пюре от круша - очаквайте скоро рецептите в нашия блог).
 • Един час преди да си легнете, изпийте още 500 мл. вода с лимон или лайм.
 • Насладете се и на чаша чай от хибискус, маточина или чага преди лягане. Изберете един от тях, вместо да ги смесвате. Не е проблем да изпиете чая с водата с лимон или лайм едновременно.

СЪВЕТ:

 • Може да добавите 1 ч. л. суров мед към водата с лимон или чая.

ДЕН 9

След ставане от сън

 • Започнете деня си с 1 л. вода с лимон или лайм по ваш избор.

СЪВЕТ:

 • Ако желаете, можете да добавите 1 ч.л. суров мед към водата с лимон или лайм.

През деня

 • След като изпиете водата с лимон или лайм, изчакайте поне 15-30 минути и след това изпийте 1 л. сок от стъблена целина (вижте рецептата в статията “Как да си направим сок от стъблена целина”).
 • След сока от стъблена целина изчакайте още 15-30 минути, след което до вечеря изпийте две порции по 500-600 мл сок от краставица и ябълка (най-добре в съотношение 1:1), а когато се почувствате гладни, консумирайте пасиран пъпеш, папая или зряла круша или пресен сок от диня или портокал в желаното от вас количество (само не ги смесвайте).
 • През целия ден пийте вода, когато пожелаете. Ще е още по-добре, ако в нея изстисквате малко лимон или лайм. Ако предпочитате чиста вода, няма проблем. За повече информация, свързана с приема на вода по време на детоксикация, вижте общите препоръки за Интензивното прочистване.

СЪВЕТИ:

 • Не се притеснявайте от факта, че в този ден ще пропуснете “Смути за детоксикация от тежки метали”. Ден 9 има за основна цел цялостното отмива- не на токсини, освен това в организма ви ще има достатъчно спирулина, кориандър, сок от ечемични стръкове на прах, атлантически водорасли дулсе и диви боровинки, с чиято помощ да бъдат елиминирани тежките метали. 
 • Научете повече за съотношенията и алтернативите на сока от краставица и ябълка в Глава 21 на книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве”
 • Може да редувате пасирания пъпеш, папая или зряла круша или пресния сок от диня или портокал - например да приемате паси- ран пъпеш сутринта, по обяд - портокалов сок, а следобед или на вечеря - разбита папая. Или пък изберете само едно от тях за целия ден. Вие решавате, стига да не ги разбивате и консумирате заедно - например разбити заедно пъпеш и круша или разбита папая, последвана веднага от портокалов сок. Насладете им се поотделно.
 • Пъпешът се смила най-добре, когато в стомаха няма друга храна, затова го консумирайте в по-ранен час от деня, преди папаята или крушата. Не приемайте пъпеш, след като вече сте консумирали папая или круша.
 • Съвсем спокойно си направете или си поръчайте цялото количество сок за деня още сутринта и приберете следобедната порция в хладилника.
 • Ако сте дребни и не можете да погълнете толкова течности, намалете порциите, но не прекалено много. Важното е да приемате достатъчно от ценните хранителни вещества, за да може тялото да получи нужната подкрепа, докато се труди да изхвърли отпадъците.

Късен следобед

 • Изпийте 1 л. сок от стъблена целина в късния следобед. Изчакайте поне 30 минути, ако сте консумирали пасиран плод, и поне 15-30 минути, ако сте пили сок или вода.
 • След сока от стъблена целина изчакайте поне още 15-30 минути. После може да продължите да пийвате сок от краставица и ябълка, пасиран пъпеш, папая или зряла круша, пресен сок от диня или портокал или вода.

Преди лягане

 • Час преди лягане изпийте още 500 мл вода с лимон или лайм.
 • Също така се насладете на чаша чай от хибискус, маточина или чага. Както винаги, изберете един от тях, а не микс, и ако желаете, пийте водата с лимон и чая едновременно.

СЪВЕТ:

 • Може да добавите 1 ч. л. суров мед към водата с лимон или чая.

Препоръки

 • Консумирайте само сурови плодове, зеленчуци и зеленолистни зеленчуци - и по-специално посочените в горната таблица и рецептите. (Замразените плодове са позволени.)
 • Прочетете Глава 21 на книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве” за заместители и адаптации, в случай че не можете да консумирате някои от предложените храни. Ще намерите например заместители на фурмите и ябълките.
 • Примерни рецепти ще откриете в Глава 23 на книгата “Прочистване за здраве” или в нашия блог. Когато е посочено смути или супа, имате избор – да консумирате съставките цели или, ако предпочитате, да ги пасирате. По същия начин, когато става дума за салата, може да блендирате съставките. Ябълките или зрелите круши също могат да бъдат разбити (поотделно) на сурово пюре.
 • Ако усетите твърде силен прочистващ ефект от сока от стъблена целина, намалете количеството наполовина и постепенно го повишавайте.
 • Не консумирайте никакви радикални мазнини (ядки, семена, олио, маслини, кокос, авокадо, какао, костен бульон, животински протеини и др ). Не яжте и бобови храни.
 • Напълно изключете: яйца, млечни продукти, съдържащи глутен храни, безалкохолни напитки, сол и смеси от подправки, свинско, царевица, соя, агнешко, риба и морски дарове, оцет (включително ябълков), кофеин (включително кафе, матча и шоколад), зърнени (включително и без просо и овес), алкохол, естествени/изкуствени аромати, ферментирали храни (включително комбуча, кисело зеле, кокосови аминокиселини), хранителна мая, лимонена киселина, мононатриев глутамат, аспартам, други изкуствени подсладители, формалдехид и консерванти.
 • Яжте толкова, колкото да се заситите, без да преяждате.
 • Поддържайте тялото хидратирано, като пиете по 1 л. (приблизително 4 чаши) вода дневно в интервалите между сутрешния и вечерния прием на водата с лимон или лайм. Ако допълнителната порция следобеден сок по време на Деветката ви кара да намалите малко водата, направете го.

Вижте продължението на статията в “Интензивно прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 2)”.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
Казвали ли са ви, че не се чувствате добре, защото се детоксикирате?! Чували ли сте теорията, че прекалено бързата детоксикация е вредна?! З
Прочети още
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.