Интензивно прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 2)

Интензивно прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 2)

Продължение на статията “Интензивното прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 1)”.

ОБЩИ НАСОКИ ЗА ИНТЕНЗИВНОТО ПРОЧИСТВАНЕ 3:6:9 НА ЛЕЧИТЕЛЯ МЕДИУМ

Следвайте тези указания през всичките девет дни на прочистването.

Консумирайте само плодове и зеленчуци

Придържайте се към плодовете, зеленчуците, зеленолистните зеленчуци и пресните билки – по-конкретно към храните, споменати в тази статия и в модификациите и рецептите от книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве”.

Прочистващите храни имат за цел да ви помогнат да се излекувате. Ако имате конкретен проблем с някоя от споменатите храни, обърнете се към главата за "Адаптации и заместители на прочистването" (очаквайте скоро подробна статия по въпроса в нашия блог). Например, ако ви е трудно да ядете салата, пасирайте съставките ѝ. Придържайте се стриктно към препоръките в тази статия. Няма да ви е от полза ако се опитвате да хитрувате.

Може да звучи непосилно да се храните само с плодове и зеленчуци. Това е така, защото сме свикнали да се храним с малки количества от тях, а в това прочистване те са основният компонент. Ако смятате, че салатата няма да ви засити, вероятно сте свикнали да ядете малки порции салата като гарнитура, състояща се от повехнали листа и бледи домати. Храните, включени в Интензивното прочистване, са укрепващи, вкусни и засищащи; в същото време се смилат лесно, давайки възможност на организма да вложи възможно най-много от енергията си в процеса на оздравяване.

Подкрепете тялото си с включените в прочистването храни (или техните заместители) - представа нямате от каква полза ще му е това. В тази част на прочистването си струва усилията да се въздържате от храни, чието смилане изисква малко повече работа. Наситеното с хранителни вещества лековито гориво, което ще поемате, е точно това, от което се нуждае тялото ви в момента.

Избягвайте изцяло радикалните мазнини

За да подпомогнете лечението си, изключете радикалните мазнини през всичките девет дни. Това означава никакви ядки, семена, ядково масло (например фъстъчено масло), ядково мляко, масло, маслини, кокос, авокадо, шоколад, какаови зърна, млечни продукти (включително масло, сирене, мляко, кисело мляко, кефир и суроватъчен протеин на прах), костен бульон или други животински продукти. Ако консумирате тези мазнини, това ще наруши прочистването ви.

Черният дроб не трябва да бъде прекъсван, за да преработва радикални мазнини. В този период той ще продължи да произвежда жлъчка, но няма да се налага тя да е толкова силна, за да разгражда мазнините. Така черният дроб използва енергията си, за да прочиства на ниво, което иначе не може да достигне. Запомнете: за черния дроб е много трудно да се почисти на дълбоко ниво, докато сте на диета с високо съдържание на мазнини. Изненадващият бонус е, че след като премахнете радикалните мазнини от диетата си, вероятно ще откриете, че храната е по-удовлетворяваща от всякога.

Тази почивка от мазнините, съчетана с плътността на биодостъпните хранителни вещества в храните, които приемате, дава на тялото уникална възможност да вложи енергията си в изцелението. Без мазнини в кръвообращението, които блокират усвояването на глюкозата, черният дроб може да натрупа запаси от глюкоза и гликоген, които са жизненоважни за тежката работа по изтласкване на отровите по време на Деветката.

Намаляването на мазнините е свързано и с вискозитета на кръвта ви. Ако в кръвта ви има твърде много свободно плаващи мазнини, вие забавяте способността на тялото си да изхвърля отровите и токсините, защото мазнините абсорбират и задържат токсините в тях, което води до образуването на токсични мастни джобове във и около органите на тялото ви. Целта по време на прочистването е да се разпръснат мастните депа (това, което хората наричат мастни клетки) – да се отворят, за да могат да освободят съдържащите се в тях отрови, токсини и стар, натрупан адреналин, които да бъдат изведени от организма. Ако продължите да консумирате радикални мазнини в този период, кръвта ще продължи да съдържа голямо количество мазнини, което ще обезсмисли усилията да се освободите от вече съществуващите натрупвания.

Между другото, дори ако много обичате да ядете авокадо, насладете му се след Интензивното прочистване 3:6:9. Въпреки че авокадото наистина е плод и се усвоява по-лесно от други радикални мазнини, когато прочиствате черния дроб, дори добрите, здравословни мазнини пречат.

И отново, никакви бобови храни по време на това прочистване. Макар да не са източник на радикални мазнини, нито проблемна храна, тяхното съдържание на мазнини е по-високо, отколкото в плодовете и зеленчуците. Елиминирането им ще ви гарантира възможно най-спокойно за храносмилателния тракт прочистване.

Избягвайте проблемните храни

Изключете проблемните храни от глава 7 на книгата “Прочистване за здраве”. Те изобщо не бива да влизат в менюто ви през всички дни на прочистването, освен ако не е изрично указано:

 • Яйца
 • Млечни продукти
 • Глутен
 • Безалкохолни напитки
 • Сол и миксове от подправки (отделните подправки са разрешени)
 • Свинско месо
 • Царевица
 • Различни видове олио (както добитите от промишлено земеделие, така и по-здравословните)
 • Соя
 • Агнешко месо
 • Риба тон и други риби и морски дарове (сьомгата, пъстървата и сардините са разрешени за вечеря в дни 1,2 и 3)
 • Оцет (включително ябълков)
 • Кофеин (включително кафе, матча и шоколад)
 • Зърнени храни (просото и овесът са разрешени в дни 1, 2 и 3)
 • Алкохол
 • Естествени и изкуствени аромати
 • Ферментирали храни включително комбуча, кисело зеле и кокосови аминокиселини)
 • Хранителна мая
 • Лимонена киселина
 • Мононатриев глутамат (MSG)
 • Аспартам и други изкуствени подсладители
 • Формалдехид
 • Консерванти

Ако сте пропуснали глава 7 от книгата “Прочистване за здраве”, прочетете я, за да разберете защо трябва да избягвате тези храни по време на прочистването. Колкото и да ви се иска да си хапнете парче пица "Пеперони", тази глава ще ви припомни, че постъпвате правилно, като си взимате почивка от определени храни, докато провеждате прочистването 3:6:9.

Нито една от проблемните храни не е включена в този списък, защото е модерно да се изключват от диетата. Глутенът например не се избягва заради днешното общоприето схващане, че причинява възпаления. Причината е много по-специфична и е важно да се разбере.

Изключването на тези храни е по-лесно, отколкото може да звучи – всеки ден вниманието ви ще е насочено към питателни плодове и зеленчуци. Захранването с тези богати на хранителни вещества храни няма да остави място за други изкушаващи храни, а това ще помогне за ограничаване на апетита.

Приемайте храна в подходящите за вас количества

Всеки човек е различен, с уникални калорийни нужди и нива на апетит. Яжте толкова, колкото е подходящо за вас. Не искате да гладувате, нито да се тъпчете. Ще разберете какво количество е подходящо за вас. Запасете се добре, за да имате подръка изобилие от пресни, лековити храни.

В нито един момент от прочистването не трябва да насилвате храната, ако вече сте сити.

Останете хидратирани

Не забравяйте да се хидратирате. Всеки ден пийте около 1 литър вода през деня между сутрешната и вечерната си вода с лимон или лайм. Това прави приблизително 4 чаши. Разбира се, може да пиете повече. Ако почувствате, че се нуждаете от повече течности в който и да е момент по време на прочистването, не се ограничавайте, а адаптирайте количеството на водата си.

Избягвайте вода с рН над 8,0. Това се отнася и за случаите, когато използвате алкализираща машина за вода – поддържайте я настроена на pH от 8,0 надолу. Най-доброто pH за питейна вода е 7.7. Съдържанието на вода с по-високи нива на рН се задържа в стомаха, докато храносмилателната система може да го понижи до 7,7, за да се освободи в цялото тяло. Същото важи и за вода с рН под 7,7 - тялото ви трябва да вложи енергия, за да повиши нейното рН. Пиенето на вода с идеално ниво на рН предотвратява отслабването на храносмилателната ви система.

През първите 8 дни от прочистването може да пиете Горещ пикантен ябълков сок с каквато и да е температура (рецептата е на стр. 386) или кокосова вода (без оцветители и „естествени аромати“) през целия ден. Това е допълнение към дневния прием от 1 литър вода. Не забравяйте да пиете тези течности поне 15-30 минути преди или след сока от стъблена целина. В ден на допълнителен прием на сок от стъблена целина (например Ден 7 или 8) може да намалите малко водата, ако желаете.

Допълнителни насоки за Ден 9

Приемайте само течности и пасирани храни

Бъдете стриктни към напитките за прочистване на Ден 9, както са описани. На този етап от прочистването, когато организмът ви освобождава по-големи количества отрови, вирусни и бактериални отпадъци и други вредители, той се нуждае от по-малки количества храна и по-големи количества лечебни разтвори на течна основа. Тези специфични варианти осигуряват критичен баланс, докато изхвърляте токсините.

Като се придържате към менюто, вие подреждате две критични части от лечебния пъзел: (1) запазвате деня без мазнини и (2) премахвате голям процент от храносмилателния товар. Дори здравословните, пълноценни храни изискват определено ниво на храносмилане, особено по-обемните и сготвени храни. Течностите и пасираните сурови храни за този ден са особено леки и позволяват на тялото да си почине от обикновено усиления процес на храносмилане. Така може да се прочистят органите от вредни токсини и отрови и да бъдат изведени през бъбреците и червата.

Някои специални обстоятелства налагат повтаряне на Ден 8 вместо Ден 9. Може неочаквано пътуване да ви принуждава да спрете прочистването преди Ден 9. Ако се наложи да повторите Ден 8 за край на прочистването или просто да спрете, преди да сте завършили 9-дневния цикъл, не се тревожете, че сте изпуснали протокола за Ден 9. Всеки завършен ден от Прочистване 3:6:9 е спомогнал за огромно пречистване на тялото и от това само сте спечелили.

Дайте си почивка

Ако е възможно, в този ден забавете темпото. Оставете ангажиментите за друг момент. Определете Ден 9 като ден за свещен отдих или посветете поне част от него на почивката. Отделете време дори за дрямка. Най-малкото се замислете какво прави за вас тялото в този период. Лечебният процес върви успешно - с отстраняването на токсините и отровите и намаляването на патогените и техния отпадъчен материал настъпва емоционално, физическо и духовно обновление. Вие започвате да се освобождавате от товара на симптомите и болестите, за да живеете пълноценно.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.