Нори рулца със зеленолистни зеленчуци

Нори рулца със зеленолистни зеленчуци

Тези нори рулца са забавен и лесен начин да консумирате голямо количество зеленолистни зеленчуци, без да се налага да хрупате с вилица голяма купа салата. Зеленолистните зеленчуци неслучайно са в центъра на тази рецепта. Макар че е забавно да добавяте други съставки в нори рулцата, за целта на интензивното прочистване е важно да се придържате към указаното количество зеленолистни зеленчуци в рецептата.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Зеленолистните зеленчуци съдържат и ценни и жизненоважни минерални соли, частично съставени от група кофактори, свързани с натрия, като например микроелементи на биодостъпния йод, хром, сяра, 146 магнезий, калций, калий, силициев диоксид, манган и молибден, които са от решаващо значение за поддържането на невротрансмитерите и невроните, а също така са фундаментална основа за изграждането на електролитите. Освен това зеленолистните зеленчуци са богати на ензими, витамин А, витамини от група Б, като фолиева киселина, лечебни алкалоиди (растителни съединения, които се борят с болестите), микроелементи за възстановяване на ендокринната система, както и специфични за тези зеленчуци форми на хлорофил и каротини. Тази уникална група хранителни вещества работи заедно, за да подхранва всички органи и системи на тялото, което прави зелените листа основа на нашето здраве. Зеленолистните зеленчуци притежават антивирусни, антибактериални и противоплесенни свойства.

Съставки:

  • 4 листа нори;
  • 6 чаши свободно опаковани зеленолистни зеленчуци (салата ромен, маруля, рукола, спанак и др.);
  • 1 средно голям домат, нарязан на дълги ивици;
  • 1/2 средно голяма краставица, нарязана на дълги ивици;
  • 8 стръка аспержи (или 4 много големи стръка), с отрязани краища;
  • 2 лука, нарязани на дълги ивици, или 1/4 сладък лук, нарязан на тънки филийки (по избор);
  • 1/4 чаша кълнове;
  • 4 лентички атлантическо дулсе или 2 до 3 чаени лъжички люспи от атлантическо дулсе (по избор);
  • 1/4 чаша пресен портокалов или лимонов сок.

Начин на приготвяне:

Поставете лист нори с лъскавата страна надолу върху дъска за рязане с дългия край близо до вас. Подредете зелените листа, приготвените зеленчуци, кълновете и дулсето (ако използвате) в единия край на листа. Намажете другия край на листа с портокалов или лимонов сок и го завийте плътно на руло. Разрежете на половина и сервирайте веднага.

Подобни публикации

[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.