Опростено прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 1)

Опростено прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 1)

Опростеното прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум е полезно и мощно както за начинаещите, които са нови в прочистванията, така и за опитните прочистващи се, които искат да се излекуват от хронични симптоми, докато балансират с натоварения си график.

Повечето хора , когато спазват някакъв хранителен режим, често посягат към познатата храна, с която се хранят по принцип или към това, което им е под ръка. Планът на опростеното прочистване предлага повече варианти и гъвкавост в сравнение с Оригиналното прочистване, като при него промяната е по-плавна. То помага при високи нива на холестерола, високо кръвно налягане, затлъстяване на черния дроб, артериална плака, лимфедем, артрит, безсъние, разширени вени, сенки под очите, киселинен рефлукс, запек, синдром на раздразненото черво, суха кожа, диабет тип 2, главоболие, мигрена и още много други хронични проблеми.

С по-малко промени в отделните хранения и специфики, Опростеното прочистване е чудесен вариант за някой, който няма време или енергия да се съсредоточи върху подробностите на Оригиналното прочистване 3:6:9 – т.е. някой, който предпочита по-прост и същевременно разнообразен набор от възможности. Въпреки че Опростеното прочистване 3:6:9 има 70% от мощта на Оригиналното прочистване 3:6:9, опростеният вариант не е за аматьори. Тази версия също изисква отдаденост и е изключително пречистваща за всеки, който иска да изкорени токсините и патогените. Да не говорим, че ако сте по-склонни да започнете и да се придържате към нея, отколкото към Оригиналното прочистване, това са 70% повече лечебен ефект, отколкото щяхте да отбележите иначе. Подобен резултат може да означава всичко за вашето здраве и благополучие.

ОСНОВНИ НАСОКИ ЗА ПРОЧИСТВАНЕТО

Имайте предвид тези важни пояснения, докато разглеждате тази статия:

Рецепти и примерни менюта

Всички споменати тук рецепти ще намерите в глава 23 на книгата “Прочистване за здраве”. В глава 22 ще намерите и примерни менюта, в които са описани варианти на рецепти за всяко хранене. Очаквайте скоро в нашия блог, всички рецепти и примерни менюта от прочистванията на Антъни Уилям.

Адаптации и заместители

Ако по някаква причина не можете да ядете или да имате достъп до някоя от храните, посочени в следващите страници или твърдите храни са проблем за вас, вижте Глава 21, която е посветена на модификациите. Там ще намерите и възможност да включите Прочистването от тежки метали в този протокол.

ТРОЙКАТА: ОПРОСТЕНО ПРОЧИСТВАНЕ 3:6:9 (ДЕН 1 ДО ДЕН 3)

Първо, както при Оригиналното прочистване, важно е първите 3 дни да се възприемат като последните моменти, преди да се махнат помощните колела на велосипеда. Идеята не е да се полагат драстични усилия, защото това няма да ви е от полза. По-скоро това е началото на цикъла и без този период на настройване цялостният резултат от прочистването ще е по-малко успешен.

Прескачането на етапа на Тройката е като да се явите на шофьорски изпит, без да знаете как се пали колата. Това е грешка, която се допуска в много от известните детокс режими, които подлагат организма ни на стрес. В подобна ситуация органите не могат да функционират ефективно. Те няма да се прочистят, защото не сме ги подготвили правилно за детоксикация.

Началото на прочистването трябва да е особено внимателно към тялото, за да може отровите и патогените да бъдат изкарани от него на по-късен етап. Не бива веднага да даваме на черния дроб твърде много работа или да претоварваме мозъка и сърцето. Целта на първите 3 дни е да подготвят организма за прочистване.

След ставане от сън

 • Всеки от тези 3 дни започвайте с 500 мл. вода със сок от лимон или лайм. (Вижте рецептата “Вода с лимон” за правилното съотношение между лимон или лайм и вода. Тук не става въпрос за изстискване на 10 лимона в чаша вода.) Можете да пиете и по 1 литър.

СЪВЕТ:

 • Ако желаете, можете да добавите 1 ч.л. суров мед към водата с лимон или лайм.

Закуска

 • След като изпиете водата с лимон, изчакайте поне 15-20 минути, а най-добре 30 минути и след това се насладете на поне 500 мл сок от стъблена целина (вижте рецептата в статията “Как да си направим сок от стъблена целина”).
 • След изпиването на сока от стъблена целина, изчакайте още 15 до 30 минути и след това се насладете на закуска по ваш избор, в рамките на указанията за това прочистване. Сокът от стъблена целина е лечебна, а не калорична напитка, така че не забравяйте да закусвате. Намерете още вдъхновение в рецептите от глава 23 и в оригиналните примерни менюта в глава 22 на книгата “Прочистване за здраве”, както и в статиите в нашия блог.
 • Ако по-късно огладнеете, хапнете например ябълка (или ябълково пюре, или зрели круши).

СЪВЕТИ:

 • Ако сте чувствителни, пийте по 250 мл сок от стъблена целина сутрин, а не 500 мл. За повече информация за количествата на този сок по време на Опростеното 3:6:9 вижте препоръките по-нататък в статията.
 • Допълнителен вариант е да си направите “Смути за детоксикация от тежки метали за напреднали” като сутрешна закуска – стига с него да не замествате ябълките сутринта през Ден 2 и Ден 3. За повече информация за включването на Детокса на тежки метали в Прочистване 3:6:9 вижте Глава 21 на книгата “Прочистване за здраве”.

Обяд

СЪВЕТ:

Следобед

 • Ако огладнеете след обяда, хапнете ябълки (или същото количество ябълково пюре или зрели круши) с 1-4 фурми, стръкове стъблена целина и резенчета краставица.

СЪВЕТИ:

 • Ако изберете ябълково пюре от магазина, уверете се, че не съдържа добавки.
 • Ако не обичате фурми или нямате достъп до тях, добри заместители са шепа черници (сушени или пресни), стафиди, грозде или смокини (сушени или пресни), в този ред. Може да ги нарежете или смесите с ябълките.
 • Помогнете си, като заделите стръкове стъблена целина, докато приготвяте сока сутринта.
 • Ако ви е трудно да дъвчете целината, нарежете я на малки парченца или я блендирайте заедно с ябълките.

Вечеря

 • За вечеря изберете ястие в рамките на препоръките в тази статия или в примерните менюта и рецепти в глави 22 и 23 на книгата Антъни Уилям “Прочистване за здраве”.

След вечеря

 • Ако сте гладни след вечеря, хапнете ябълка (или ябълково пюре или круша) по избор.
 • Един час преди да си легнете, изпийте още 500 мл. вода с лимон или лайм.
 • Насладете се и на чаша чай от хибискус, маточина или чага преди лягане. Изберете един от тях, вместо да ги смесвате. Не е проблем да изпиете чая с водата с лимон или лайм едновременно.

СЪВЕТ:

 • По желание може да добавите 1 ч. л. суров мед към водата или чая.

Препоръки

 • Намалете обичайното за вас количество консумирани радикални мазнини (ядки, семена, олио, маслини, кокос, авокадо, животински протеини и др.) наполовина и не ги консумирайте до вечеря (или ги елиминирайте напълно). Въпреки че бобовите храни не съдържат радикални мазнини, изключете ги от менюто си.
 • Избягвайте: съдържащи глутен храни, млечни продукти, яйца, безалкохолни напитки, сол и смеси от подправки, свинско, царевица, олио (както от индустриално земеделие, така и по-здравословните варианти), соя, агнешко, риба тон, други риби и морски дарове (може да включите във вечерята през първите 3 дни сьомга, пъстърва и сардини), оцет (включително ябълков), кофеин (включително кафе, матча, какао и шоколад), зърнени (просото и овесът са разрешени), алкохол, естествени/изкуствени аромати, ферментирали храни (включително комбуча, кисело зеле и кокосови аминокиселини), хранителна мая, лимонена киселина, мононатриев глутамат, аспартам, други изкуствени подсладители, формалдехид и консерванти.
 • Консумирайте основно плодове, зеленчуци, зеленолистни зеленчуци и (по желание) просо и овесени ядки.
 • За идеи вижте примерните менюта за Опростеното прочистване в Глава 22 на книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве”.
 • Прочетете и Глава 21 на книгата за заместители и адаптации, в случай че не можете да консумирате някоя от храните в таблицата.
 • Също в книгата ще разберете как да коригирате количеството на сока от стъблена целина, ако имате чувствителност към него.
 • Помнете, че печените храни забавят детоксикацията. Ако предпочитате по-лека храна, приготвяйте зеленчуците на пара.
 • Яжте толкова, колкото да се заситите, без да преяждате.
 • Поддържайте тялото хидратирано, като пиете по 1 литър (приблизително 4 чаши) вода дневно в интервалите между сутрешния и вечерния прием на водата с лимон или лайм.

ШЕСТИЦАТА: ОПРОСТЕНО ПРОЧИСТВАНЕ 3:6:9 (ДЕН 4 ДО ДЕН 6)

През тези 3 дни в средата на прочистването черният дроб получава дългоочаквана почивка от необходимостта да произвежда големи количества жлъчка. Почти всички хора живеят в режим на постоянно производство на жлъчка поради високомазнинния начин на хранене - и нуждата да се разградят тези мазнини. Това темпо изтощава черния дроб и му пречи да изпълнява ежедневните си задачи, свързани с детоксикацията на организма. Когато най-после получава почивка, той има възможност да се фокусира върху извеждането на токсините, които цял живот е складирал дълбоко в себе си. Когато черният дроб се пречиства и се възстановява, това укрепва здравето на всички нива.

След ставане от сън

 • Отново започнете всеки от трите дни с 500 мл вода със сок от лимон или лайм. По желание пийте по 1 литър.

СЪВЕТ:

 • По желание добавете 1 ч. л. мед към водата с лимон или лайм.

Закуска

 • След изпиването на водата с лимон изчакайте поне 15-20, В идеалния случай 30 минути и се насладете на 750 мл сок от стъблена целина.
 • След изпиването на сока от стъблена целина изчакайте още 15-30 минути, след което се насладете на закуска с плодове по ваш избор, в рамките на препоръките в тази глава. По време на Шестицата закуската трябва да се състои от пресни плодове и по избор листни зеленчуци, стъблена целина и краставица. Замразените плодове, сушено манго, сушени смокини и фурми също са позволени.
 • Ако по-късно огладнеете, хапнете ябълки по избор (ябълково пюре или зрели круши).

СЪВЕТИ:

Обяд

 • За обяд изберете ястие в рамките на препоръките в тази статия или в примерните менюта и рецепти в глави 22 и 23 на книгата Антъни Уилям “Прочистване за здраве”.

Следобед

 • Ако огладнеете след обяда, хапнете ябълки (или същото количество ябълково пюре или зрели круши), стръкове стъблена целина и резенчета краставица. (Този път без фурми.)

Вечеря

 • За вечеря изберете ястие в рамките на препоръките в тази статия или в примерните менюта и рецепти в глави 22 и 23 на книгата Антъни Уилям “Прочистване за здраве”.

След вечеря

 • Ако сте гладни след вечеря, хапнете ябълка (или ябълково пюре или круша) по избор.
 • Един час преди да си легнете, изпийте още 500 мл. вода с лимон или лайм.
 • Насладете се и на чаша чай от хибискус, маточина или чага преди лягане. Изберете един от тях, вместо да ги смесвате. Не е проблем да изпиете чая с водата с лимон или лайм едновременно.

СЪВЕТ:

 • По желание може да добавите 1 ч. л. суров мед към водата или чая.

Препоръки

 • Закуска: На този етап приемайте само плодове до обяд или зеленолистни зеленчуци, стъблена целина и краставица. Сушено манго, сушени смокини и фурми също са позволени.
 • Не консумирайте никакви радикални мазнини (ядки, семена, олио, маслини, кокос, авокадо, какао, костен бульон, животински протеини и др.). Не консумирайте и бобови храни.
 • Напълно изключете: яйца, млечни продукти, съдържащи глутен храни, безалкохолни напитки, сол и смеси от подправки, свинско, царевица, соя, агнешко, риба и морски дарове, оцет (включително ябълков), кофеин (включително кафе, матча и шоколад), зърнени храни (може просо и овес), алкохол, естествени/изкуствени аромати, ферментирали храни (включително комбуча, кисело зеле и кокосови аминокиселини), хранителна мая, лимонена киселина, мононатриев глутамат, аспартам, други изкуствени подсладители, формалдехид и консерванти.
 • Консумирайте само плодове, зеленчуци, зеленолистни зеленчуци и по желание просо и овесени ядки.
 • За идеи вижте примерните менюта за Опростеното прочистване в Глава 22 на книгата на Антъни Уилям “Прочистване за здраве”.
 • Прочетете и Глава 21 на книгата за заместители и адаптации, в случай че не можете да консумирате някоя от храните в таблицата.
 • Също в книгата ще разберете как да коригирате количеството на сока от стъблена целина, ако сте чувствителни към него.
 • Помнете, че печените храни забавят детоксикацията. Ако предпочитате по-лека храна, приготвяйте зеленчуците на пара.
 • Яжте толкова, колкото да се заситите, без да преяждате.
 • Поддържайте тялото хидратирано, като пиете по 1 литър (приблизително 4 чаши) вода дневно в интервалите между сутрешния и вечерния прием на водата с лимон или лайм.

Вижте продължение на статията в “Опростено прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум (част 2)”.

Подобни публикации

[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
[Видео] Антъни Уилям разбива митовете за детоксикацията
Казвали ли са ви, че не се чувствате добре, защото се детоксикирате?! Чували ли сте теорията, че прекалено бързата детоксикация е вредна?! З
Прочети още
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.