Наръчник за избор на прочистване (част 2)

Наръчник за избор на прочистване (част 2)

Продължение на статията “Наръчник за избор на прочистване (част 1)”.

ПРОЧИСТВАНЕ 3:6:9: КОЙ ВАРИАНТ ДА ИЗБЕРЕМ?

Решили сте, че е време да опитате прочистването 3:6:9. Как да разберете кой вариант е подходящ за вас? Това ви връща към водещия въпрос: “Кое ви се струва изпълнимо в момента?”.

Привлича ли ви идеята за по-конкретни насоки? Искате ли да видите по-бързи резултати? Тогава може би ще ви хареса опростения характер на Оригиналното прочистване 3:6:9.

Може би имате много натоварен график и искате да имате повече гъвкавост и възможност да ядете повече готвена храна и не държите на бързите лечебни реакции. Това е добър момент да изберете Опростеното прочистване 3:6:9.

Смятате ли, че здравословното ви състояние е критично, или пък от доста време се храните чисто, или предпочитате изцяло сурова диета и искате да пристъпите към следващото ниво? Интензивното прочистване 3:6:9 е подходящо за вас.

Оригиналното прочистване 3:6:9 ви дава малко повече свобода през първите 3 дни, за да преминете постепенно към стриктните хранителни планове, докато при опростения вариант директно се спират радикалните мазнини и същевременно се предлагат повече вариации в дългосрочен план. Може би това ще се окаже фактор в избора ви.

Ако започнете с Оригиналното прочистване 3:6:9 и почувствате, че ви е трудно да го спазвате, или усещате дискомфорт, спокойно може да го прекъснете и да преминете към Опростеното 3:6:9. Някога може пак да пробвате оригиналния вариант. Това е същността на водещия въпрос – нещата винаги се променят, така че човек не знае какво ще отговори в бъдещето.

По същия начин, ако предприемете Интензивното прочистване 3:6:9 и по средата решите, че в момента ще се справите по-добре с Оригиналното или Опростеното, няма проблем. От друга страна, мотивацията ви да упорствате в Интензивното прочистване вероятно ще е силна, защото, ако сте го избрали, значи, искате по-дълбоко изцеление на по-сложни здравословни проблеми. Когато човек търси начин да се измъкне от измъчващото го месеци или години остро хронично заболяване, облекчението, което изпитва при Интензивното прочистване, поддържа решителността му да го завърши и дори да го повтори няколко пъти.

НЕПОНОСИМОСТ КЪМ ХРАНИ

Ако имате непоносимост към определени храни, сигурно ще се запитате кои прочиствания ще са по-подходящи за вас.

Първо – прочистванията на Лечителя Медиум избягват проблемните храни. В зависимост от това кое прочистване ще опитате, ще ограничите или ще премахнете храните, които най-много нарушават здравето – почивка, която ще ви позволи да се отървете от много хранителни непоносимости. Освен това прочистването помага да разтоварите черния си дроб от тежестите, които причиняват чувствителността към много храни, което в крайна сметка води до още по-голямо облекчение.

Второ – за прочистването 3:6:9, което налага приема на най-специфичните храни, има цяла глава за адаптиране и заместване, за да се справите с хранителната си непоносимост – вижте глава 21 в книгата “Прочистване за здраве”.

Трето – може би все още се боите да консумирате плодове. Когато някой казва, че има непоносимост към плодове, това вероятно означава, че има и други хранителни непоносимости. Плодовете са храната, която поема удара, защото често са набеждавани неоснователно от експерти заради съдържанието на фруктоза.

Хранителната непоносимост е свързана с болния черен дроб. Ако никога не обърнете внимание на този черен дроб и не работите за неговото излекуване, прочистване или подмладяване, няма изобщо ще успеете да се справите с хранителните си непоносимости, включително и с това, което може да ви се струва непоносимост към плодове. Дискомфортът при консумация на плодове обикновено е предупреждение за друг проблем. Плодовете имат толкова силен пречистващ ефект, че раздвижват отровите и токсините и извеждат от тялото гниещи мазнини и белтъчини, което на свой ред предизвиква лечебна реакция на подуване или обрив. Прочистването 3:6:9 и другите прочиствания на Лечителя Медиум не причиняват тези проблеми, които всъщност се дължат на пречистващото действие на плодовете.

Проблемите вече са налице и съществуват от по-дълго време, отколкото сте осъзнавали. Същото важи за появата на болестни симптоми, когато не правим прочистване. Заболяването се е развивало незабелязано дълго време - поне месеци, а обикновено години преди проявлението на симптомите.

Когато плодовете активират пречистващия процес, отровите и токсините напускат черния дроб и тялото и е възможно да изпитате симптоми. По всяка вероятност и без плодове сте щели да ги получите в един или друг момент. Например, когато органите, които са задържали в себе си тези отрови и токсини, стигнат до максималния си капацитет и започнат да преливат или ако сте спортували малко по-интензивно от обичайното и това е разместило депата с отрови и токсини, причинявайки симптоми няколко дни по-късно. Плодовете притежават силата да направят това по-бързо, без да се налага да се престараваме с упражнения или да чакаме токсичният товар да прелее. Пречистващата природа на плодовете кара токсините да излязат от местата, където се съхраняват, и да напуснат организма.

Симптомите, които смятаме за непоносимост към плодове, всъщност са признак за друго. Например подуването или обривите ще продължат да се появяват, независимо от начина ни на хранене, ако не се погрижим за черния дроб. Понякога това става непоследователно, в различни моменти, при различни храни - защото, както вече казах, проблемът не е в храната, а в черния дроб. Ако реакциите изчезнат при малък или нулев прием на плодове, това не означава, че проблемът е решен. Но той остава - черният ни дроб е болен и работи трудно. Състоянието ни продължава да се влошава, без да подозираме, и като избягваме плодовете, няма да си помогнем.

Решението на тази ситуация е да излекуваме черния дроб, а това означава детоксикация. Изборът на протокол 3:6:9 ще зависи от това какви са проблемите ви. В Глава 21 на книгата “Прочистване за здраве” ще откриете вариант за постепенно навлизане в прочистването, ако не се чувствате готови да направите пълния курс. А ако все още не сте готови да консумирате плодове, пак има решение – прочистването с монохранене включва опции без плодове. А може би вече не се боите от плодовете и сте готови да опитате Прочистване 3:6:9. Ако по време на режима имате подуване или обриви, това означава, че сте достигнали до онзи дълбок вътрешен проблем и излекуването му ще елиминира симптомите.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Когато кърмите, не е проблем да се подложите на Оригиналното, Опростеното или Интензивното прочистване 3:6:9, или на всяко друго прочистване от книгата “Прочистване за здраве”. Всички те спомагат кърмата да стане по-чиста, като извличат замърсяванията от тъканта на гърдата.

При бременност се препоръчват Оригиналното и Опростеното 3:6:9 прочистване, защото са изключително богати на хранителни вещества. Те са лечебни не само за вашия организъм, но и за този на плода. Вместо протокола за Ден 9 повторете хранителния план за Ден 8.

Ако решите да изпробвате Интензивното 3:6:9 по време на бременност, обсъдете го с вашия лекар. Вероятната причина да проявите интерес към този вариант е, че изпитвате болестни симптоми по време на бременността, за които вече сте посетили един или повече лекари. Консултирайте се с тях дали да приложите Интензивното прочистване 3:6:9.

Ако страдате от симптоми или състояния, които ви карат да се насочите към друго прочистване от книгата “Прочистване за здраве” по време на бременност, обърнете се към лекуващия ви лекар.

ДЕЦА

Децата също могат да се възползват от Оригиналното, Опростеното или Интензивното прочистване 3:6:9 с една основна промяна: количествата на храната трябва да се коригират спрямо обичайните порции и апетит на детето. Това означава, че трябва да намалите порциите, така че да са подходящи за апетита на детето ви. Ако според вас, Ден 9 от прочистване 3:6:9 ще е труден за вашето дете, заради многото течности, може да се повтори Ден 8.

Другите прочиствания от книгата също са напълно подходящи за деца. Всички прочиствания на Лечителя Медиум са безопасни за деца.

ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Понякога хората се чудят дали изобщо трябва да се прочистват и им се иска да има тест, който да им даде този отговор. Не искате да чакате тестът да ви каже, че имате проблеми с черния дроб, преди да решите да се погрижите за него. Все още не съществуват тестове, които да откриват проблемите с черния дроб достатъчно рано, преди да се е развила чернодробна стеатоза или понижена функция.

Има ли някакви признаци, за тези ранни, неоткриваеми етапи на чернодробно заболяване? Да – симптоми. По-конкретно, много от симптомите, които отхвърляме като нормална част от живота, всъщност са индикатори за започващи чернодробни проблеми. Това включва хроничен запек, подуване на корема, тъмни кръгове под очите, мозъчна мъгла, понижени нива на енергията, необяснимо увеличаване на теглото, разширени вени, възпаления, безсъние, кожни проблеми, чувствителност към храни, ранно стареене, горещи вълни, камъни в жлъчката, сърцебиене, проблеми с настроението, сезонно афективно разстройство, необясним глад, репродуктивни проблеми, мигрена, екзема, акне, световъртеж, мравучкане, изтръпване и много други, които Антъни Уилям разглежда подробно в книгата си "Помощ за черния дроб". Ако се консултирате с лекар заради някой от тези симптоми, възможно е той да ви каже, че черният ви дроб е в отлично състояние, защото в медицинските среди все още не са обучени да разпознават ранните симптоми на чернодробно заболяване.

Затова не си заслужава да чакате да чуете, че имате проблеми с черния дроб, за да предприемете прочистване. Всички имаме болен черен дроб, който може да повлияе почти всички аспекти на здравето. Дори човек, който изглежда в добра форма, може да има неизвестния начален стадий на затлъстял черен дроб, който причинява скрити здравословни проблеми. Началните етапи на чернодробно заболяване са идеалният момент да предприемете Прочистване 3:6:9.

Ако сте в напреднал стадий на чернодробно заболяване и кръвните изследвания, снимката или биопсията сочат диагноза омазнен черен дроб, това не означава, че е твърде късно за прочистване – точно обратното. Означава само, че по всяка вероятност ви очаква по-дълъг път. Въпреки това, облекчението, което ще почувствате и резултатите, които ще видите по време на Прочистването 3:6:9, може да са толкова бързи, че да ви вдъхнат решителност да не се отказвате, докато се излекувате.

ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ТЕЖКИ МЕТАЛИ

Изследването за токсични тежки метали е добра възможност да разберете дали имате нужда да се изчистите от тях. Имайте предвид обаче, че тестът ще открие наличието в кръвта само на онези токсични метали, които са известни на създателите на теста и то в достатъчно високи количества, за да бъдат открити. Дори и тестът да не отчита наличие на токсични тежки метали, е възможно да имате такива и то в големи количества. Тежките метали невинаги се намират в кръвообращението. Те често се натрупват в органи като мозъка и черния дроб и остават незабелязани, но в колкото и малко количество да са, те създават неприятности, като увреждат тъканите, пречат на нервни сигнали и отделят корозивни вещества.

Както и при проблемите с черния дроб, симптомите са това, което може да ни покаже дали страдаме от високи нива на токсични тежки метали. Примери за такива симптоми са тревожност, депресия, биполярно разстройство, объркване, тикове, спазми, мозъчна мъгла, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност , болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, аутизъм, екзема, псориазис, розацея, витилиго и болест на Крон. Не чакайте обаче те да се задълбочат, за да прибегнете до прочистването от статията “Прочистване от токсични тежки метали на Лечителя Медиум” или да включите модификацията за детоксикация от тежки метали в прочистването 3:6:9. Както вече обсъдихме в статията “Вредители, които ни разболяват – токсични тежки метали” – посредством въздуха, водата, готовата храна, козметиката, бензина и дъжда е възможно да влизаме в контакт с токсични тежки метали, които трябва да изкараме от тялото си, ако искаме да спестим на себе си и близките си страданията, които те ни причиняват заради дългосрочното им въздействие върху здравето ни.

Понякога хората се притесняват за страничните ефекти на детоксикацията от токсични тежки метали и това е важно опасение – особено когато опитвате някоя от онези техники, които само твърдят, че ви помагат да премахнете токсичните тежки метали. При тях съществува риск металите да бъдат изведени от едни органи, за да се натрупат другаде в организма, което причинява реакции и странични ефекти. По-специално, не може да се вярва на хлорелата и челацията, че са добри за детоксикация от токсични тежки метали. За разлика от тях, техниката за детоксикация от тежки метали, която обсъждаме тук отстранява металите по правилния и безопасен начин.  

СОКЪТ ОТ СТЪБЛЕНА ЦЕЛИНА - МОЩНО ЛЕКАРСТВО

Пресният сок от стъблена целина е част от всяко прочистване в книгата “Прочистване за здраве”. Той е част от всеки списък с билки и хранителни добавки, които Антъни Уилям препоръчва, както и всяка от книгите, които е написал. Дори е посветил специална книга на този лечебен тоник, защото сокът от стъблена целина е толкова силен. (“Celery Juice” – все още не преведена на български език. Повечето от информацията от книгата на български език, можете да намерите в статиите в блога ни на тема “сок от стъблена целина”.)

При толкова много посоки на развитие в света на здравето и толкова много подходи, които звучат убедително, е лесно да се откажете дори да опитате сок от стъблена целина. Това важи за цялата информация в поредицата „Лечителят медиум“. Някои хора казват, че са пробвали този метод, и разубеждават другите, но всъщност изобщо не са се отнесли сериозно към него. Все едно да стигнете до мост и някакъв човек да ви каже: „Вече съм минавал по него. От другата страна няма нищо“. Ако му повярвате, никога няма да разберете, че от другата страна ще намерите райска градина. Този човек не е стигнал достатъчно далече, за да я открие.

Опитайте се да не се лишавате от тази изключителна възможност да се излекувате само защото някой ви е казал да не минавате по този мост. Може би той не е бил достатъчно болен, за да изпълни точно указанията, или пък се е увлякъл по други методи. Лесно е човек да бъде разубеден, преди още да е започнал, и така да се отклони от пътя към изцелението.

Тежестта на симптомите е от значение за това доколко сериозно приемаме лечебния протокол. За един човек може да е трудно да стане от леглото всеки ден и да си вземе душ. Друг може да има оплаквания, но да успява да пътува и да се разхожда в планината. Все пак и най-леките симптоми ни пречат. Леката форма на екзема или тревожност не могат да бъдат пренебрегнати. В същото време някои хора в това положение все още успяват да живеят добре и може би няма да следват точно указанията. Вероятно ще изгубят бързо интерес и ще се откажат от иначе успешния протокол. Те вероятно няма да са също толкова мотивирани и отдадени, колкото човек, който страда ежеминутно. Лесно е да предположите, че човекът, който твърди, че сокът от стъблена целина не му е помогнал, се е намирал в същото положение като този, който казва, че сокът му е спасил живота. Лесно е да се предположи, че и двамата са следвали указанията както трябва и са изчакали повече от 2-3 дни, за да се усети ефектът. А всъщност не е било така.

Защо сокът от стъблена целина е включен във всички прочиствания? Не защото е малка, симпатична добавка, а защото подсилва действието на всичко останало. Сокът от стъблена целина усилва всички прочиствания от книгите на Лечителя Медиум. Той ви помага да извлечете максимална полза от смутито за детоксикация от тежки метали, както и от всички останали рецепти за прочистване. Ето колко мощен и важен е сокът от стъблена целина.

Каквото и да правите в името на здравето си, независимо дали сте на прочистване или не, сокът от стъблена целина се включва в него и го прави по-силно, за да можете да получите пълните му ползи. Той усилва ефекта на всяко лечебно средство.

Ако консумирате храни или приемате продукти, които не са полезни, сокът от стъблена целина няма да ги направи по магически начин полезни за вас. Той ще ви помогне срещу онези проблемни продукти, които подхранват вируси и непродуктивни бактерии и допринасят за хроничните заболявания – храните, от които все още не сте готови да се откажете. Сокът от стъблена целина е ваш съюзник.

СПЕСТЕТЕ СИ ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА

Колкото и добре да познават други аспекти на здравето, здравните специалисти не разполагат с достатъчно информация за причините за хроничните заболявания. За да можем да постигнем напредък, трябва да си признаем това.

На всичкото отгоре, може да бъдем подведени от всички онези ентусиасти, които са удивително добри в бързото разпространение на слухове и погрешна и объркваща информация в социалните мрежи, мислейки си, че са открили нещо много интересно. Тези хора основно черпят информация от интернет и съзнателно или не разпространяват неверни твърдения, като се възползват от все по-големия брой объркани хронично болни.

Имайте предвид всичко това, когато някоя новопоявила се тенденция или теория ви накара да се усъмните в информацията за прочистванията от книгите на Антъни Уилям. В статията за “Периодичното гладуване” подробно го разгледахме като тенденция, която пречи на правилното прочистване и излекуване, и анализирахме причините да не е дългосрочно решение на здравословните проблеми. Има обаче и други популярни методи, по които е възможно да залитнете, затова ще разгледаме тенденциите за прием на много калории (бълкинг), ограничен прием на калории и броене на макронутриенти.

Броене на макронутриенти – новото броене на калории

Броенето на калориите загуби своята популярност, след като стана ясно, че то обърква представите ни за храната. На негово място става популярно броенето на "макроси" (или макронутриенти). Сега младите хора (а и по-възрастните) следят колко грама мазнини, въглехидрати и протеини има във всичко, което ядат и се стремят да контролират приема си, като междувременно не отчитат най-важните за здравето части на храната, която ядем: фитохимичните съединения, антиоксидантите, антивирусните и антибактериалните вещества, микроелементите и минералните соли. Тъй като броенето на макронутриенти е по-сложно и може да се адаптира според личните предпочитания, оставаме с впечатлението, че от него има полза. Това е още една тенденция, която е на път да заблуди онези, които се борят с хронични заболявания. Мнозина вярват, че това е поредното дългосрочно решение. За ваша собствена защита и тази на семейството ви трябва да знаете, че това не е дългосрочно решение. В броенето на макронутриенти няма логика.

Повишен и намален прием на калории

Хората често срещат проблеми с натрупването на мускулна маса, без да натрупат мазнини, ако следват високопротеинов режим. Объркването идва от широко разпространеното разбиране, че тайната за натрупване на мускулна маса и поддържане на здравето е в това менюто да се състои главно от протеини, а въглехидратите да са сведени до минимум. Почитателите на фитнеса обаче започнаха да осъзнават, че само протеините не са достатъчни за натрупване и поддържане на така желаната чиста мускулна маса. Това води до редуването на прекомерен прием на калории с понижен прием на калории. Първо се консумират повече калории, отколкото могат да се изразходят за натрупване на маса от тренировките, а после, когато уж са натрупани мускули, което в много случаи е просто насъбрана вода и токсични мазнини във и около мускулите, калориите се намаляват с цел да се запази мускулната маса, но да се стопят мазнините. Този метод е голяма грешка и води до един порочен кръг. Целта трябва да е точно обратната – да не се налага постоянното повишаване и рязко понижаване на калориите, за да се натрупа мускулна маса. Тази стратегия натоварва изключително много организма и най-вече черния дроб, който губи способността си да обработва и складира хранителни вещества, което води до техния недостиг и ускорява процесите на стареене. Този допълнителен стрес върху тялото може след време да се прояви като сърдечносъдово заболяване, нарушен баланс на холестерола, преддиабет, диабет тип 2, наднормено тегло, мускулно разтежение, износване на хрущялите и ставите, бъбречни проблеми, понижен имунитет и др. Този подход също води до усложнения при автоимунни заболявания.

Истината е, че това, което допринася за натрупването на мускулна маса по време на интензивните тренировки, са въглехидратите. Междувременно мазнините, които се добавят към и без това високомазнинното и високопротеиново меню, претоварват черния дроб и се стига до натрупване на телесни мазнини.

По принцип има два лагера, които подкрепят метода на редуване на повишен и намален прием на калории. Едните умишлено се тъпчат с нездравословни храни като понички, пасти, курабийки, мъфини, кроасани, бургери, пица, сладолед и мазни пържени картофки – без да осъзнават, че полепналите по тялото мазнини не са от въглехидратите, а от радикалните мазнини в тези храни. Другите прекаляват с храни, които смятат за полезни – препечена филийка с авокадо, безглутенови спагети с мазен сос, ядки, семена, ядкови масла, яйца, пилешко, сьомга, бобови, ориз с мазнина, хумус с тахан, овесена каша с фъстъчено масло и протеинови шейкове с бадемово масло, бадемово мляко, овесено мляко и малко плодове. Някои от тях вярват, че натрупването на мазнини по тялото се дължи на бобовите храни, плодовете, ориза и спагетите, докато всъщност, както вече споменахме, виновни за това са радикалните мазнини като тахан, авокадо, олио и мазнините в яйцата.

Начинът за безопасно и по-ефективно изграждане на мускули е да се осигурят подходящи нива на глюкоза за мускулните клетки заедно с достатъчно микроелементи, които да помогнат на инсулина да се прикрепи лесно към глюкозата и да я вкара в мускулната тъкан, за да могат мускулите да се поддържат без атрофия, когато не тренирате и да растат, когато можете да тренирате. Увеличаването на чиста мускулна маса без натрупване на мазнини отменя необходимостта от намаляване на калориите.

Ако сте чели книгите на Антъни Уилям или следите статите с негови съвети в нашия блог, знаете че високопротеиновата диета (което означава високомазнинна) натоварва организма. Все пак хубавото е, че поне хората се въздържат от преработени храни и включват в менюто си зеленчуци. Когато се храни едновременно с много белтъчини и много въглехидрати, човек не внимава особено и е по-склонен да консумира и споменатите преработени храни, които не са от полза за никого.

Онези, които се застъпват за теорията за редуване на увеличен и намален прием на калории, не осъзнават, че ако вместо това поддържат ниско съдържание на протеини и мазнини в диетата, като същевременно увеличават въглехидратите, могат да изградят правилни мускули, без да натрупват мазнини, които след това трябва да свалят.

Ето защо нито едно от прочистванията в книгите на Антъни Уилям не се основава на протеините и мазнините. Те се състоят от истинските източници на здраве и сила – пресния сок от стъблена целина, листните зеленчуци, други зеленчуци и това, което Антъни Уилям нарича крайно необходими чисти въглехидрати – плодове, тиква, обикновени и сладки картофи, от които има нужда тялото ни.

Много хора се боят, че прочистването води до загуба на мускулна маса. Този страх може да се засили, когато прелистят страниците с прочистванията и видят, че в тях няма ограничаване на калории и броене на макронутриенти. Тревожат се, че след това няма да изглеждат така, както искат и може би ще си кажат: “Този нищо не разбира!” Това е сянката на старото протеиново чудовище, владеещ съзнанието ни от 30-те години на миналия век и тя ще попречи на хората да получат нужната им помощ от книгите на Антъни Уилям. Не бъдете един от тях. Не отписвайте като безполезни протоколите на Лечителя Медиум само защото в тях няма повишен или намален прием на калории и броене на макронутриенти. Вече знаете истината! Тези прочиствания ще ви изпълнят със сила и енергия и в същото време ще възстановят здравето ви.

Подобни публикации

[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
[Видео] Еликсир за кожата от Антъни Уилям – подобрява производството на колаген и здравето на кожата
Този еликсир е мощно средство за поддържане на кожата. Оксидативният стрес може да натрупа токсини и основата на дермата да отслабне. За да
Прочети още
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
[Видео] Антъни Уилям прави зелено смути и шокова терапия с новия Микро-Ц Immune Power
Добавете новият Микро-Ц Immune Power на прах на Vimergy® към зеленото си смути или Шоковата терапия с витамин Ц за по-дорбо здраве на кожата
Прочети още
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.