Адаптации и заместители при прочистването 3:6:9 на Лечителя Медиум

Адаптации и заместители при прочистването 3:6:9 на Лечителя Медиум

По време на прочистванията 3:6:9 се опитайте да се придържате към посочените храни. Това е особено важно при Оригиналното и Интензивното прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум, където храните са изрично посочени за всяко ядене. Важно е да следвате указанията на прочистването, а не да ги променяте, като например да пиете повече сок от препоръчаното или да ядете банани след вечеря или да хапнете зеленчуци на пара преди лягане.

От друга страна, не се притеснявайте, ако в прчистването присъстват храни, до които нямате достъп или които не можете да консумирате. В случаите, когато дословното изпълнение на указанията не ви допада, на ваше разположение са адаптации и заместители, които ще разгледаме в тази статия.

Освен това има начин да се усили ефектът на Оригиналното или Опростеното прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум и той е с модификацията на детокса от тежки метали. (Интензивното прочистване 3:6:9 включва в себе си детоксикация от тежки метали.) Нека първо разгледаме тази модификация.

МОДИФИКАЦИЯ ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ ОТ ТОКСИЧНИ ТЕЖКИ МЕТАЛИ

Ако се интересувате конкретно от Прочистването от токсични тежки метали, трябва да знаете, че прочистванията 3:6:9 по принцип ще ви помогнат да елиминирате някои тежки метали. Най-важното е, че всяка версия на 3:6:9 извежда други отрови и токсини от черния дроб, за да можете след това по-успешно да направите детокс от токсичните тежки метали. Един от вариантите е да направите Оригиналното или Опростеното прочистване 3:6:9 и след това да се заемете с Прочистването от токсични тежки метали, което ще направи последното още по-ефективно. Друг вариант е да изберете Интензивното прочистване 3:6:9, което включва детокс на тежки метали.

И още една възможност е следващата модификация, която включва целенасочена детоксикация от тежки метали в Оригиналното или Опростеното прочистване 3:6:9.

Как действа модификацията

Просто сутрин пийте Смутито за детоксикация от тежки метали. Това е! Толкова е лесно! Вие избирате дали да го добавите от Ден 1 до Ден 8 или да го започнете от Ден 4 до Ден 8. И в двата случая не консумирайте смутито за детоксикация от тежки метали през Ден 9 и се придържайте към протоколите, както са описани.

Ако правите Оригиналното прочистване 3:6:9, Смутито за детоксикация на тежки метали не е за сметка на Смутито "Помощ за черния дроб", а по-скоро добавка към него. Най-добре е да изпиете смутито за детокс по-късно сутринта, след като сте изпили смутито „Помощ за черния дроб“. Ако не можете да приемете цялото количество течности и от двете в рамките на сутринта, пригответе по-малко количество, отколкото е в рецептата. Не е нужно да оставяте интервал от време между тях и ако искате, изпийте смутито за детокс веднага след това, което помага на черния дроб.

Вижте статията "Прочистване от токсични тежки метали на Лечителя Медиум", за това как да се справите с липсващите съставки. Съществува и възможност да консумирате съставките на смутито поотделно, вместо да ги смесвате в блендера.

Как да се справите с Ден 9

В Ден 9 от прочистването 3:6:9 не се пие смути за детоксикация от тежки метали. В този ден не става въпрос за премахване на тежки метали. Става въпрос за премахване на всичко, което в този момент е готово да напусне черния дроб и другите органи. Става въпрос за изтласкване на всички тези отрови, токсини, разтворени мазнини и стари натрупвания на адреналин от клетките на черния дроб и кръвообращението на организма и насочването им към бъбреците и чревния тракт. Това естествено включва токсичните тежки метали, които са били разхлабени в процеса на прочистване и които вече са започнали да напускат благодарение на вашите смутита за детоксикация на тежки метали в другите дни. И благодарение на тези последни смутита в организма ви все още ще има остатъци от петте ключови съставки - спирулина, кориандър, сок от ечемична трева на прах, атлантическо дулсе и диви боровинки – достатъчно остатъци, за да отстраните всички изхвърлени токсични тежки метали през Ден 9. Затова не забравяйте, че за да прочистите кръвта си по предназначение, не приемайте смутито за детоксикация от тежки метали на 9-ия ден и се концентрирайте върху протокола за 9-ия ден, насочен към течностите, от която и да е версия на прочистването 3:6:9, която сте избрали.

АДАПТИРАНЕ И ЗАМЕСТВАНЕ НА ХРАНИ И РЕЦЕПТИ

Невинаги е възможно да имате достъп до храните, посочени в прочистването 3:6:9. Възможно е да имате и проблеми с дъвченето, храносмилането или чувствителност към някои от храните. Тук ще намерите напътствия по тези въпроси.

Плодове

Някои хора смятат, че имат хранителна чувствителност по отношение на плодовете. Ако все още се колебаете в статията "Повторение на прочистването 3:6:9 на Лечителя Медиум" споделихме насоки за повторение на Ден от 1 до 3, с цел да помогнете на тялото си да започне да се лекува достатъчно, за да можете отново да консумирате повече плодове, за да се възползвате от тяхната прочистваща сила. За повече информация относно това какво се крие зад страха от плодове, вижте статията "Истината за плодовете".

Ябълки

Ако по някаква причина вие не ядете ябълките, има и други варианти за вас. Първо, ако ви е трудно да ги дъвчете, можете да ги блендирате в кухненски робот. Има хора, които не обичат суровите ябълки и ги готвят. В такъв случай си направете или си купете обикновено ябълково пюре - от биоябълки, без добавки като лимонена киселина, захар или естествени аромати.

Ако ябълковото пюре не ви понася и по някаква физическа причина не можете да дъвчете суровите ябълки, опцията за вас е ябълков сок. В този случай обаче е важно да знаете, че сокът от ябълки не е като сокът от стъблена целина, при който превръщането ѝ в сок отключва всичките ѝ полезни свойства. При ябълките месестата вътрешност и пектинът са част от лечебното им действие. Освен това, ако консумирате само сок от ябълки, ще огладнеете, защото ще се лишите от засищащия им ефект, който е важен по време на прочистване.

Аспержи и брюкселско зеле

Както вече споменахме в статията "Оригиналното прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум", при необходимост можете да замените тиквичките или тиквата с аспержи или брюкселско зеле.

Ето още няколко бележки за аспержите и брюкселското зеле:

Ако имате затруднения с дъвченето, опитайте да намачкате, обработите или смелите аспержите или брюкселското зеле, приготвени на пара или сурови (или тиквичките). Можете дори да ги смесите заедно със съставките на супата “Помощ за черния дроб” (или само зелените листа от супата) и след това да изпиете сместа.

Можете също така да сварите аспержите или брюкселското зеле (тиквичките) в малко вода или бульон “Помощ за черния дроб” и след това да ги пасирате и консумирате като топла супа. Това е една съвсем лесна опция. За рецептата вижте “Супа от аспержи” и “Зеленчукова супа с брюкселско зеле”.

Пасиран пъпеш, папая и зряла круша, пресен сок от диня или портокал

Тези храни са достатъчно разнообразни, така че ще са достатъчни за Ден 9. От вас зависи дали искате да изберете една и да отпивате от нея през целия ден или ще опитате, да речем, пасиран пъпеш сутринта и пасирана папая по-късно през деня. Ако ще ги смесвате, внимавайте да не ги смесвате помежду им (например не смесвайте портокалов сок и круша). Наслаждавайте се на всеки от тях самостоятелно.

Фурми

Ако не обичате фурми, нямате достъп до тях или искате да разнообразите режима, черниците (сушени или пресни), стафидите, гроздето и смокините (сушени или пресни), в този ред, могат да заместят фурмите като полезни храни, които загряват черния дроб. Можете да замените фурмите с шепа от всяко едно от тях. Добре е да ги нарежете или смесите с ябълките, които ще хапвате по същото време.

Стръкове стъблена целина и краставица

Хапванията на стръкове стъблена целина, които вървят заедно с ябълките в определени дни, могат да бъдат заменени с краставица, ако нямате достатъчно целина. По същия начин можете да използвате допълнителни стръкове целина вместо краставица, когато е необходимо. И не забравяйте, че ако дъвченето на целина (или краставица) ви е трудно, можете да я нарежете на ситно в кухненския робот или да я пасирате с ябълките.

Сок от стъблена целина

Ако нямате достъп до стъблена целина за приготвяне на сок и в местния фреш бар няма пресен сок от нея, не се отчайвайте. Сокът от краставици е идеалният заместител в този случай. Въпреки че не може да предложи специфичните лечебни ползи, които има сокът от стъблена целина, той има уникални предимства, като например хидратация, която подпомага здравето ви. Отнасяйте се към него по същия начин, както към сока от стъблена целина – направете го чист (само от краставица) и го пийте на гладно, отделно от други храни и напитки.

Водата с джинджифил, водата с алое и водата с лимон или лайм са алтернативи, ако не можете да си набавите нито сок от стъблена целина, нито сок от краставица.

Сок от краставица и ябълка

Както вече споменахме в статиите за прочистванията 3:6:9, основното правило за сока от краставица и ябълка в Ден 9 на Оригиналното и Опростеното прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум е да спазвате съотношение 1:1. Ако предпочитате ябълката пред краставицата или обратното, не е проблем да го направите в съотношение 4:1 в полза на продукта, който ви харесва повече. А ако суровите ябълки не ви допадат, вместо тях можете да си направите сок от краставица и круша.

Чай от хибискус, маточина или чага

Ако има конкретна причина, поради която не можете да пиете чай от хибискус, маточина или чага – например по лекарско предписание трябва да избягвате билките или изпитвате физически дискомфорт, когато ги пиете – не е проблем да пропуснете вечерния чай по време на прочистването.

Лимон и лайм

Ако по някаква причина лимоните и лаймът не ви харесват или нямате достъп до тях, пийте вода с джинджифил сутрин, а вечер - чиста вода.

По желание добавете 1 ч. л. суров мед към водата с лимон/ лайм.

Салати

Понякога хората изпитват затруднения при дъвченето на сурови зеленчуци. В такъв случай можете да нарежете салатата в кухненски робот на ситно, или да пасирате съставките в блендер. Точно това представлява рецептата за Супа “Помощ За черния дроб” – лесна блендирана салата за всеки, който има нужда от нея по време на Оригиналното или Опростеното прочистване 3:6:9 на Лечителя Медиум.

Ако изпълнявате Интензивното прочистване 3:6:9, спокойно може да пуснете в блендера съставките на Салатата от кейл, Салатата от карфиол и зеленолистни зеленчуци, Салатата от домати, краставици и пресни билки или Нори рулцата със зеленолистни зеленчуци и да ги разбиете на сурова супа или пък да приготвите Спаначената супа.

Смути “Помощ за черния дроб”

Ако не обичате банани, може да ги заместите с папая сорт „Марадол“ или да не добавяте допълнителен плод, а просто да разбиете питая (драконов плод) заедно с другите съставки на избрания вариант на смутито.

Ако не можете да си набавите питая или пък тя изобщо не ви понася, заместете я с диви боровинки или в краен случай с къпини, обикновени култивирани боровинки или замразени череши. Трябва по един или друг начин да си набавите антоцианини.

Ако искате да избегнете лекия разслабителен ефект, който питаята понякога има (и който я прави много подходяща при запек), намалете количеството питая в смутито и увеличете количеството на бананите или папаята.

Ако предпочитате да не разбивате плодовете, може вместо това да ги хапнете нарязани на плодова салата.

Спаначена супа

Основните съставки в рецептата за Спаначена супа са спанак и домати. Ако спанакът не е подходящ за вас, можете да го замените с маруля. Ако доматите не са подходящи за вас, има няколко варианта. Първо, можете да използвате манго вместо тях. Ако имате проблеми с намирането на прясно, сладко манго, купете вместо него замразени парчета манго и ги размразете. Или пък можете да замените доматите с банани – стига да сте сигурни, че не смесвате банани с домати, защото тези две храни не се усвояват добре заедно.

На Ден 9 от Опростеното прочистване 3:6:9 пропуснете нудлите от краставица към Спаначената супа. Иначе можете ли да блендирате краставицата в супата, вместо да я ядете като нудли? Абсолютно.

Тиква, сладки и обикновени картофи

Ако по някаква причина нито един от тези варианти не ви върши работа като вечеря за Ден 7 на Оригиналното прочистване 3:6:9, заменете ги с брюкселско зеле, което приготвяте на пара, докато стане толкова меко, че вилица минава през него.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.