САЛАТА С КАРФИОЛ И ЗЕЛЕНОЛИСТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

САЛАТА С КАРФИОЛ И ЗЕЛЕНОЛИСТНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Тази рецепта отнема само няколко минути и се приготвя изключително лесно. Салатата може да послужи и като пълнеж за такос от марулени листа. И в двата случая е вкусна и изпълнена с хранителни вещества. Може да персонализирате рецептата според вкуса си като изберете от съставките по желание или добавите ваши любими билки и подправки.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Съставки:

ЗА КАРФИОЛА

 • 1 средно голяма глава карфиол, нарязана на розички;
 • 1 ч.ч. нарязан зелен лук;
 • 1 ч.ч. домати, нарязани на кубчета;
 • 1/4 ч.ч. компактно събран пресен кориандър , нарязан на ситно;
 • 3/4 ч.ч. аспержи, нарязани на дребно;
 • 1/2 ч.л. джинджифил на прах (по избор);
 • 2 ч.л. сушен босилек (по избор);
 • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно (по избор);
 • 1/2 до 1 ч.л. лют червен пипер на люспи, на вкус (по избор);
 • 1 ч.л. люспи от атлантически дулсе или повече на вкус (по избор);
 • сок от 2 средно големи портокала или 2 фурми, без костилки.

ЗА ОСНОВАТА НА САЛАТАТА

 • 8 ч.ч. зеленолистни зеленчуци по ваш избор (например салата ромен, маруля, спанак и/или мащерка и т.н.), нарязани;
 • сок от 1 портокал или 1/2 лимон.

Начин на приготвяне:

Поставете карфиола в кухненски робот заедно с фурмите (ако използвате) и разбийте до получаване на трохи подобни на ориз. Изсипете в голяма купа. Добавете в купата нарязания зелен лук, доматите, кориандъра, аспержите и (ако използвате) джинджифила на прах, сушения босилек, чесъна, лютите чушки на люспи, люспите дулсе и портокаловия сок. Разбъркайте добре.

Разпределете зеленолистните зеленчуци в купички и ги полейте с прясно изцеден портокалов сок. Отгоре добавете ориза от карфиол и сервирайте.

Порция за 1-2 души.

Подобни публикации

[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
[ВИДЕО] КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАТОЧИНА И АШВАГАНДА ПРИ СТРЕС – ГОВОРИ АНТЪНИ УИЛЯМ
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
[ВИДЕО] МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ И ТЕХНИКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АФТИ И РАНИ В УСТАТА
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[ВИДЕО] КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЕКЗЕМА И ПСОРИАЗИС
[ВИДЕО] КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЕКЗЕМА И ПСОРИАЗИС
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.