Не се заблуждавайте от простотата на тази рецепта – ябълковото пюре е една от най-ефикасните дълбоко подмладяващи и ревитализиращи храни за клетките на черния дроб, което гарантира и чудотворни трансформации за целия организъм. Освен това е сладко, вкусно и е лесно да се приготви по всяко време.

Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Ябълки: осигуряват жива вода, за да подпомогнат хидратацията на черния дроб, който може да съхранява водата и да я връща обратно в кръвта при дехидратация или синдром на мръсната кръв. Плодовите киселини в ябълките помагат за прочистването на черния дроб, като разпръскват токсичните отпадъци, които се натрупват в неговите депа за съхранение. Ябълките изхвърлят от чревния тракт и черния дроб бактерии, дрожди, плесени, други гъбички и вируси. Чудесно средство за разтваряне на камъни в жлъчката.

Фурми: чревният тракт натрупва слуз поради ниско производство на солна киселина и жлъчка, а това може да забави усвояването на хранителните вещества в кръвта. Фурмите изхвърлят и елиминират слузта от дебелото черво, особено тази, която се образува от патогени като бактерии и гъбички. Захарите във фурмите подхранват черния дроб – те са чудесен източник на глюкоза за възстановяване и регенерация, която позволява на черния дроб да оптимизира своите над 2000 химични функции.

Стъблена целина: нейните неоткрити подгрупи натрий, които Антъни Уилям нарича клъстерни соли, защитават клетъчните мембрани на черния дроб и потискат развитието на вируси, бактерии и гъбички. Стъблената целина възстановява способността на черния дроб да произвежда жлъчка, както и силата и сложната структура на жлъчката, която при повечето хора е напълно дисбалансирана. Нейните клъстерни соли се свързват със свободно плаващите отрови и токсини в черния дроб и ги отмиват в кръвния поток, като остават свързани, така че причинителите на проблеми да напуснат безопасно бъбреците или чревния тракт. Стъблената целина пречиства черния дроб, като същевременно намалява топлината на черния дроб до безопасно ниво. Тя е най-доброто средство за рехабилитация на жлъчния мехур, като с течение на времето помага за разтварянето на жлъчните камъни, правейки ги достатъчно малки, за да не причиняват вреда или да могат да преминат през жлъчния канал. 

Съставки:

  • 1 до 2 червени ябълки, нарязани на кубчета;
  • 1 до 4 фурми сорт Меджул, без костилки (по избор);
  • 1 стрък стъблена целина, нарязан на ситно (по избор);
  • 1/4 ч.л. канела (по избор).

Начин на приготвяне:

Смесете нарязаната на кубчета червена ябълка и другите желани съставки в блендер или кухненски робот и пасирайте до получаването на гладко и равномерно ябълково пюре.

Сервирайте и се насладете веднага или изстискайте малко пресен лимонов сок и затворете в кутия или буркан, ако искате да го запазите за по-късно.

Порция за един.

СЪВЕТ:

  • Ако приготвяте тази рецепта, за да замените ябълките в рамките на Прочистването 3:6:9, внимавайте колко фурми добавяте към ябълково пюре, ако използвате такива. Обърнете внимание на това дали дадена закуска изисква и съответно коригирайте количеството фурми, които включвате. Като полезно, искате да сте сигурни, че оставяте място за богати на вода храни. С твърде много фурми може да се нахраните толкова много, че да пропуснете другите лечебни храни за прочистване.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
[Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
Прочети още
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.