Ако търсите различни начини да се насладите на аспержите, опитайте тази питателна супа от аспержи. В тази рецепта аспержите заемат централната роля, като същевременно са придружени от леки акценти на лимон и билки, които подчертават естествения им вкус. Тя е чудесен и лек избор за обяд или вечеря, като също така може да бъде поднесена заедно с ароматна салата или с друго ястие по ваш избор.

Аспержите осигуряват богатство от флавоноиди, много от тях неоткрити или неизследвани, които са силно противовъзпалителни. Те действат като естествен аспирин и успокояват загретия, претоварен, затормозен черен дроб. Способността на черния дроб да се прочиства се увеличава значително от този успокояващ ефект. Аспержите внасят ред в хаотичния, болен черен дроб. Имунната система на черния дроб се засилва незабавно от аспержите. Тя повишава производството на жлъчка, но не позволява на черния дроб да се преуморява от този процес. Аспержите спомагат за раздвижването на мастните клетки, като ги изхвърлят от черния дроб и помагат за подмладяването на дълбоката, вътрешна сърцевина на черния дроб. Аспержите са една от най-важните храни за оздравяване на черния дроб. Помислете дали да не ги включите в менюто си поне няколко пъти седмично.

Съставки:

 • 1 ч.ч. лук или праз лук, нарязан;
 • 3 скилидки чесън, смачкан;
 • 2 кг. аспержи, с обелени дръжки и нарязани;
 • 3 ч.ч. вода или бульон “Помощ за черния дроб” (очаквайте скоро рецептата в нашия блог);
 • 1 ч.л. сушена мащерка или босилек;
 • 1 с.л. лимонов сок;
 • 1/2 ч.л. лимонова кора;
 • Обелени лентички от аспержи, за украса (по избор).

Начин на приготвяне:

Поставете голям керамичен съд с незалепващо покритие на котлона на средно висока температура и добавете лука и чесъна. Гответе в продължение на 3 до 5 минути, докато лукът стане прозрачен, като при необходимост добавите лъжица вода. Добавете нарязаните аспержи и гответе още 3 минути, докато аспержите се задушат. 

Добавете водата или бульонът “Помощ за черния дроб”, сушената мащерка, лимоновия сок и лимоновата кора. Оставете да къкри и гответе 10-15 минути, докато аспержите омекнат. 

Прехвърлете супата в блендер и я пасирайте до получаването на гладка смес, като изпускате парата, когато е необходимо (може да се наложи да направите това няколко пъти). Можете също така да използвате пасатор за тази цел. 

Изсипете супата обратно в тенджерата и я оставете да къкри. Опитайте и регулирайте подправките. Разпределете я в купички. Ако желаете, използвайте белачка за зеленчуци, за да направите лентички от аспержи за украса. Сервирайте веднага.

Порция за 2 души. 

СЪВЕТИ:

 • Ако ядете тази супа на 9-ия ден от опростеното прочистване 3:6:9, пропуснете украсата от лентички от аспержи и просто се насладете на пасираната супа. 
 • Когато избирате между вода и бульон “Помощ за черния дроб” за съставките, имайте предвид, че бульонът ще даде по-богат вкус. Купеният от магазина зеленчуков бульон не се препоръчва, защото е много трудно да се намери разновидност, която да не съдържа масло, сол, естествени аромати и/или други добавки. За по-голямо удобство направете предварително партида от бульона “Помощ за черния дроб” и го замразете (помислете за формички за лед за по-лесно размразяване), за да ви е под ръка за рецепти като тази.


 • Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

  Подобни публикации

  [Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
  [Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
  В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
  Прочети още
  [Видео] Имате ли акне?
  [Видео] Имате ли акне?
  Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
  Прочети още
  [Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
  [Видео] Имате ли синдром на хроничната умора, без да го знаете?
  Много хора имат това заболяване и дори не го знаят. Хората маскират хроничната си умора с шоколад, кафе, чай, матча и други форми на кофеин,
  Прочети още

  Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.