Яхния със сладки картофи и тиквички

Яхния със сладки картофи и тиквички
Яхниите винаги действат успокояващо. Тази рецепта съчетава сладък картоф и тиквичка, за да ви предложи вкусно и полезно за черния дроб ястие, на което да се насладите сами или в компанията на любими хора. Яхнията е чудесна както като самостоятелно ястие, така и в съчетание с прясна салата.

Сладки картофи: Сладките картофи имат фитохимични свойства, които успокояват разгорещения, гневен, застоял, бавен и токсичен черен дроб и помагат за предотвратяване на спазми. Те предлагат и редица фитохимикали за балансиране на хормоните в черния дроб, който използва сладките картофи и бататите, за да регулира и контролира някои от своите хормонални функции.

Тиквички: Тиквичките действат успокояващо на стените на чревния тракт, изтласквайки патогенни микроорганизми като бактерии и гъбички, което позволява по-добро усвояване на хранителните вещества, които могат да бъдат изпратени до черния дроб. Тиквичките са полезна храна за жлъчния мехур, като съдържат фитохимикали, които действително намаляват възпалението на жлъчния мехур.

Съставки:
 • 1 ч.ч. лук, нарязан;
 • 2 1/2 ч.ч. сладки картофи, нарязани на кубчета;
 • 3 скилидки чесън, намачкани;
 • 2 1/2 ч.ч. тиквички, нарязани на кубчета;
 • 1 ч.л. смлян кимион;
 • 1 ч.л. смлян кориандър;
 • 1/2 ч.л. куркума;
 • 1 ч.л. червен пипер;
 • 1/2 ч.л. люспи от червен пипер;
 • 1 ч.ч. домати, нарязани на кубчета;
 • 2 с.л. доматено пюре (без добавки);
 • 1 ч.ч. гореща вода;
 • 1/4 ч.ч. пресен кориандър, едро накълцан, за гарниране.
Начин на приготвяне:

В тенджера на средно висока температура сложете лука, сладкия картоф и чесъна. Гответе 3-5 минути, докато лукът омекне. Ако зеленчуците залепват, добавете малко вода.

Добавете тиквичките, подправките, доматите, доматеното пюре и чашата гореща вода. Разбъркайте добре. Поставете капак, намалете огъня и оставете да къкри 10 минути. Махнете капака и гответе още 10 минути до сгъстяване на яхнията.

Сервирайте ястието поръсено с пресен кориандър.

Порция за 2 души.


Тази рецепта е част от прочистванията 3:6:9 на Лечителя Медиум и е включена в рецептите на книгата “Прочистване за здраве”. Други рецепти от тези прочиствания можете да намерите в нашия блог, както и в книгите на Антъни Уилям.

Подобни публикации

[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
[Видео] Какво се крие зад кожните заболявания екзема и псориазис
В това видео Антъни Уилям разкрива истинската причина за екзема и псориазис, както и за някои други кожни състояния. Ще научите повече за то
Прочети още
[Видео] Имате ли акне?
[Видео] Имате ли акне?
Чували ли сте, че акнето е хормонално състояние? Това е широко разпространено мнение, но не хормоните ни причиняват акне. Хормоналните перио
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.