По всяка вероятност четете тази статия или някоя от другите статии в нашия блог, защото се борите с конкретен симптом. Може би той е оказал влияние на живота, работата или на емоционалното ви състояние. Може би този симптом или група симптоми са ви обезсърчили и са ви изпратили при един, двама или повече лекари. Може би сте получили диагноза за автоимунно заболяване или нещо друго и състоянието ви е било обяснено с хормоните или стреса. Или ако това не е вашата история, сигурно става дума за близък роднина, познат или приятел. В тази статия ще намерите списък с храни, на които сте се наслаждавали и дори са ви казвали, че някои от тези храни са здравословни, но всъщност е възможно да стоят в дъното на всичките ви проблеми.

Не бихме ви казали, че дадена храна е вредна за вас, само защото предполагаме. Не бихме обидили това, което сте като личност. Не играем игрички. Не сте попаднали на информация, в която всичко е "за" това и "против" онова. Тази информация е изцяло базирана на книгите на Лечителя Медиум и единствените думи “анти", които ще намерите тук са антивирусни и антибактериални – което е изцяло в името на вашето изцеление. Антъни Уилям и ние като негови последователи сме изцяло за истината, за това какво се случва в тялото ни и как най-накрая можем да се излекуваме.

Когато се събуждате всеки ден и мигновено осъзнавате, че симптомът, с който се борите, все още е налице или че следващият час при лекар за хроничното ви заболяване все още ви очаква, а част от всеки ден е погълнат от факта, че не се чувствате добре, това има значение за нас. Вярваме, че имате право да се излекувате и да живеете без симптоми. Не просто вярваме – знаем го! Разбираме какво преживявате, докато страдате емоционално, психически и физически от симптом, който по всяка вероятност си остава необясним за здравните експерти. Дори да са ви поставили диагноза, ако проблемът не е изчезнал, значи, за тях това си е загадка. Осъзнаваме, че е трудно, наистина трудно.

Не става въпрос само за това, че храните, за които ще прочетете в тази статия, не са полезни за вас. Става въпрос за нещо, което се случва в тялото ви и което си остава необяснимо за вас, за вашите близки и приятели, за лекарите и учените. Хората се разболяват заради наличието на две неща в организма – токсини и патогени. Това е изключително важно да се знае, когато говорим за храната. Ако разбирате по какъв начин определени храни поддържат болестта ви, ще видите решението и ще знаете какво да направите, за да се излекувате.

СПИСЪК НА ХРАНИТЕ, КОИТО СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ

Това е списък на проблемните храни по нива, който обобщава всички храни, които според Антъни Уилям са проблемни. Повече информация за всяка една от тях, очаквайте в нашия блог под формата на отделни статии.

Ниво 1

Ниво 2

Всичко от гореспоменатите ПЛЮС:

Ниво 3

Всичко от гореспоменатите ПЛЮС:

Ниво 4

Всичко от гореспоменатите ПЛЮС:

Ниво 5

Всичко от гореспоменатите ПЛЮС:

Бонус

За още по-добри и бързи резултати:

 • Изключете напълно солта и подправките (еднокомпонентните подправки не са проблем)
 • Избягвайте радикалните мазнини за определен период от време

Ограничете или изключете също:

 • Алкохол
 • Естествени/изкуствени аромати
 • Хранителна мая
 • Лимонена киселина
 • Аспартам
 • Други изкуствени подсладители
 • Мононатриев глутамат (MSG)
 • Формалдехид
 • Консерванти

ИСТИНАТА ЗА РАЗДЕЛНОТО ХРАНЕНЕ

Ако следвате модерните диети за разделно хранене, трябва да знаете, че с комбинирането на радикални мазнини и захар ще си навлечете здравословни проблеми. Избягването на комбинацията от мазнини и захар трябва да бъде вашият фокус ако се опитвате да се храните разделно. Инсулиновата резистентност е основна при-чина за безпокойство при тази комбинация.

Мазнини плюс захар: това е основната комбинация от храни, от която трябва да се пазите и точно тук създателите на метода на разделното хранене грешат. Мазнини плюс захар означава също така мазнини плюс нишесте и мазнини плюс зърнени храни. Както и протеини плюс захар, протеини плюс скорбяла, протеини плюс зърнени, защото протеините съдържат мазнини. Поничката е мазнина плюс захар. Както и бисквитата. По-здравословните варианти са овесена каша с фъстъчено масло или кокосов йогурт с плодове, кленов сироп, ядки и семена – но това пак са мазнини плюс захар. Истинският проблем в уравнението мазнини плюс захар са радикалните мазнини.

Ако обичате протеини от растителен произход, има възможност да не нарушите това правило на истинското разделно хранене. Например бихте могли да консумирате ориз и боб и да изключите кравето масло, сиренето, авокадото или олиото. Спанакът е богат източник на протеини и не съдържа радикални мазнини. Затова спанак с безглутенови зърнени храни също е добра комбинация, стига да не включвате олио, авокадо или животински протеини, защото така добавяте мазнини. Именно това добавяне на мазнини към скорбяла (която тялото разгражда на захар) обърква нещата. Не скорбялата е проблем, а радикалните мазнини.

Ако сте любители на животинските протеини, тогава животинските протеини плюс зеленолистните зеленчуци вървят добре заедно. Зърнените храни и животинските протеини не вървят заедно. Проблемът е в мазнините в животинските протеини плюс захарта, в която се превръщат зърнените храни в тялото ни. Например пилешко месо с ориз не е добра комбинация, защото мазнините в пилешкото, съчетани с нишестето в ориза са кошмарно съчетание. Дори експертите по разделното хранене не си дават сметка, че радикалните мазнини са истинският проблем при съчетаването на храните.

ИСТИНАТА ЗА МАЗНИНИТЕ И ИЗЦЕЛЕНИЕТО

В днешно време хората рядко следват диети с ниско съдържание на мазнини. Дори сред ентусиастите на тема здраве, независимо дали са на растителна основа или не, много рядко се случва някой да остави мазнините извън диетата си или да ограничи консумацията им за достатъчно дълго време. Неоснователно е твърдението, че липсата на мазнини или малкото им количество в менюто ни предразполага към аневризма, инсулт или други съдови заболявания на мозъка. Това е по-скоро предположение, а не заключение, направено на базата на проучвания. Това са измислици, вдъхновени от популярни хипотези.

Хората по света консумират огромни количества мазнини и има множество случаи на инсулти, аневризми и емболии. Масово хората са болни и очевидно храненето с много мазнини не е в полза на здравето ни. Диетата с високо съдържание на здравословни мазнини поне е по-приемлив вариант от стандартния. Ядките, семената, маслините и авокадото могат да понижат риска от някои болести, ако се приемат вместо червено месо, пилешко, мас, олио и сланина. Различните неврологични заболявания, включително инсулти, аневризми, болест на Алцхаймер, деменция и болест на Паркинсон, могат да се подобрят, когато премахнем от менюто си преработените и готовите храни и празните калории, които са с високо съдържание на вредни мазнини.

Човек, който консумира определени видове риба, маслини, авокадо, ядки и семена, като същевременно не консумира готови и преработени храни, може да си каже: "Еха, уцелих десетката", защото се чувства по-добре след премахването на проблемните мазнини. Той обаче не разбира, че може да направи още по-голямо усилие– да намали още повече мазнините и в резултат на това да намалите вероятността от тези мозъчни състояния и други заболявания. Високото съдържание на мазнини, дори и да са добри мазнини, може да отслаби и изгори черния ви дроб с течение на времето. Това от своя страна може да ви създаде предпоставки за заболявания и болести. Всяка форма на мазнини сгъстява кръвта. Макар че мазнините от нездравословни, преработени и бързи храни водят до по-бързо сгъстяване на кръвта, здравословните мазнини също имат този ефект. Така или иначе, гъстата кръв води до по-малко кислород в клетките на мозъка – защото високото съдържание на мазнини в кръвта задушава кислорода от кръвообращението – и тази липса на кислород в мозъка състарява мозъка по-бързо.

Когато казваме "без мазнини", нямаме предвид, че са лишени от всякакви мазнини. Невъзможно е да не се консумират никакви мазнини. В бананите има мазнини. Сладките картофи съдържат мазнини. В картофите има мазнини. Мангото съдържа мазнини. Както и марулята. Всички плодове, зеленчуци, зеленолистни зеленчуци, морски водорасли и билки съдържат полезни омега мастни киселини. В някои растителни храни, като смокини, банани или маруля, се съдържат малко повече естествени мазнини, а в други, като целина, количествата са нищожни. Дори когато (а понякога особено когато) съдържанието е минимално, тялото използва тези полезни мазнини и поради ниските си нива те се съчетават идеално с естествените захари. Така че, когато премахваме радикалните мазнини от диетата си, ние не си вредим. Когато се храним „без мазнини“ - тоест не приемаме радикални мазнини, - ние пак си набавяме необходимите мазнини. Например, когато консумираме приготвени на пара картофи (без масло, олио или сметана) в комбинация с някакъв вид зелена салата, ние си набавяме малко количество мазнини, които са напълно достатъчни да сме здрави. Не е нужно да изяждаме по цяла шепа микс от семена, за да си осигуряваме полезни мазнини. Ние вече сме си доставили необходимото.

Никой не спира развитието на аневризма, като добавя мазнини в кафето си. Няма проучване, което да го доказва и въпреки това хората са убедени, че това ще ги спаси. И макар че идеята звучи страхотно, истината е, че ако напълните кръвообращението си с мазнини, ще причините повече проблеми на мозъка си. Не прекалявайте и със здравословните мазнини, а радикалните употребявайте рядко и в малки количества. В идеалния случай не бива да ги консумирате всеки ден.

Пречистването 3:6:9 ще ви помогне да разберете как да правите това, като влезете в ритъм да се храните с лечебни ястия, които не съдържат радикални мазнини. Ако състоянието ви е наистина тежко, ще е добре да продължите да се въздържате от радикални мазнини след прочистването и да изчакате, преди отново да ги включите в менюто си. Мазнините, които се съдържат в плодовете, зеленчуците, зеленолистните зеленчуци, морските водорасли и билките не натоварват прекомерно черния дроб, храносмилателната система и имунната система. Това е идеалното количество, което организмът ви може да преработи, когато се лекува.

Подобни публикации

[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
[Видео] Хранителни добавки вредни за мозъка – рибено масло
Популярността на хранителните добавки с рибено масло е неудържима към този момент. И все пак е важно хората да разберат какво вкарват в тяло
Прочети още
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
[Видео] Имате ли киселинен рефлукс?
В организма ни могат да се съдържат различни киселини. Има добра солна киселина, от която се нуждаем и която е сбор от стомашни киселини. Ко
Прочети още
[Видео] Лечебни свойства на чая от рейши и чага и как кофеинът разрушава имунната ни система
[Видео] Лечебни свойства на чая от рейши и чага и как кофеинът разрушава имунната ни система
В това видео, Антъни Уилям прави чай от гъбите рейши и чага, говори за лечебните свойства на тази напитка и обръща внимание на това, как всъ
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.