Защо царевицата е проблемна храна

Защо царевицата е проблемна храна

Една от важните причини да избягваме царевицата е, че много рядко се намира царевица от биологично чисто производство. Хората хапват начос, царевичен чипс, царевична тортилa, панирана в царевично тесто наденичка, царевица от консерва, пуканки, царевична зърнена закуска, царевично брашно, царевична каша, царевично олио, високофруктозен царевичен сироп и други - всички те са произведени от конвенционално отгледана царевица. Тази царевица твърде често е генномодифицирана и консумацията ѝ може да ни навреди.

ГМО царевицата крие токсини, на които човечеството не е било излагано досега. Това са чужди за човешкия организъм токсини, на които сме изложени чрез генетичното изменение на храната. Това представлява риск, когато се опитвате да се прочистите и детоксикирате. То също така представлява риск, ако се борите с патогени, т.е. ако вирусите и бактериите в тялото ви създават симптоми и състояния. Царевицата има потенциала да подхранва тези микроорганизми, като им позволява да се размножават, а това може да доведе до по-изразени здравословни проблеми.

Невинаги е лесно да си набавяме биоцаревица и да сме сигурни, че не консумираме генномодифицирана продукция. Дори ако царевицата е отгледана без пръскане със синтетични пестициди, хербициди или фунгициди, това не гарантира, че тя не е генетично модифицирана или замърсена с ГМО. Това е реалността, с която живеем днес.

Друга реалност е, че патогените, които се намират в телата ни, дотолкова са свикнали да се хранят с източници на конвенционална ГМО царевица (защото ГМО царевицата е била използвана за отглеждане на патогени в лаборатории през последните десетилетия), че тези патогени могат да развият апетит и към биологичната царевица. Вируси като Епщайн-Бар и херпес зостер, които се хранят с конвенционално отгледаната царевица, съдържаща се в снаксовете, ще се опитат да почерпят енергия и от биоцаревицата.

Навремето царевицата е била невероятна, лечебна и питателна храна. Въпреки че все още съдържа някои ценни вещества, царевицата е твърде изменена, за да можем да се възползваме от това, което предлага – лошото надделява над доброто, поради токсичния характер на ГМО царевицата, която храни патогени. Ако все пак ще ядете царевица, след като прочетете това, избирайте прясна, органична царевица от време на време извън прочистването. Най-добре е да не включвате царевицата в диетата си изобщо, когато работите върху детоксикация и изцеление.

Подобни публикации

[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
[Видео] Страдате ли от фибромиалгия? – говори Антъни Уилям
Болките, схващанията, чувствителността, умората и сковаността при фибромиалгия са резултат от невротоксините от четвърти стадий на вируса Еп
Прочети още
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.