Защо рибата тон е проблемна храна

Защо рибата тон е проблемна храна

Не е тайна, че рибата тон, както и много други риби от океаните, езерата и реките, е с високо съдържание на живак. Рибата тон се откроява, защото е много обичана и се консумира редовно, особено консервирана тя е основен хранителен продукт от десетилетия.

Може би вие не ядете много сандвичи или суши с риба тон. Възможно е поколения преди вас по семейна линия някой да го е правил и за съжаление ние наследяваме отровите и токсичните тежки метали от замърсените сперматозоиди и яйцеклетки на нашите предци. Днес вече не можем да си позволим лукса да консумираме риба тон, ако сме загрижени за здравето си. Дните, в които безгрижно се наслаждавахме на салата с риба тон, отдавна отминаха. Стигнали сме до момент, в който живакът е един от най-големите ни врагове. Той се натрупва бързо в клетъчната тъкан, тъй като се предава от поколение на поколение. Живакът е отговорен за много симптоми и състояния, с които хората се борят ежедневно, като аутизъм, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), мозъчна мъгла, болест на Паркинсон, загуба на паметта, биполярно разстройство и Алцхаймер. Той също така подхранва патогени, като например над 60 разновидности на ЕБВ, които създават заболявания от нарушения на щитовидната жлеза, синдром на хроничната умора (СХУ), лаймска болест и автоимунни заболявания до кожни обриви, синдром на поликистозните яйчници (PCOS) и ендометриоза. Живакът стои зад толкова много страдания, затова искаме да избавим телата си от него, а не да вкарваме още живак в себе си.

Проблемът става още по-сериозен, когато рибата тон е в алуминиева консерва или пакет. Когато следите от живак в рибата влязат в допир с консервата или фолиото на пакета, се осъществява вредно взаимодействие, което моментално създава опасен вторичен продукт. Този невроантагонистичен токсин се окислява и расте бързо и се разпада в процеса на изхвърляне. Това е алуминиево-живачен невроантагонистичен вторичен продукт, който е по-лош от самия живак или алуминий, които сами по себе си вече могат да бъдат силно токсични за черния дроб и мозъка. Отново става въпрос за следи, така че няма да забележите, че се разболявате веднага след като сте изяли консерва риба тон. В дългосрочен план обаче те могат да се натрупват и да доведат до сериозни мозъчни проблеми години по-късно.

Може би не обичате да слагате рибата тон върху филия хляб, да добавяте майонеза и още една филия отгоре. Може би си падате по по-изискани ястия като в суши ресторант. Истината обаче е една: когато се прочистваме, трябва да забравим за рибата тон. Постарайте се напълно да изключите от менюто си тази риба, докато се опитвате да се излекувате. Ако много обичате морски дарове, ако това е любимата ви храна, изберете други риби с по-ниско съдържание на живак, но не забравяйте, че всички имат някакво съдържание на токсични тежки метали.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.