Защо индустриалните хранителни масла са проблемна храна

Защо индустриалните хранителни масла са проблемна храна

Промишлени хранителни масла (палмово масло, рапично масло, царевично масло, шафраново масло, соево масло)

Тези видове масла са изключително вредни по време на детоксикация, тъй като не само са източник на мазнини, които сгъстяват кръвта, блокират напускането на токсините и отровите от организма при прочистване и натоварват съдовата система, но и някои от тях са киселинни и дразнят лигавицата на храносмилателния тракт. Освен това индустриалните хранителни масла създават възпаления, тъй като имат потенциала да подхранват патогени като многобройните щамове и мутации на стрептококи, ешерихия коли, стафилококи и стотици други непродуктивни бактерии във вътрешността на тънките и дебелото черво, както и вируси в черния дроб като многобройните щамове и мутации на Епщайн-Бар, херпес зостер, цитомегаловирус, човешки херпес вирус тип 6 (HHV-6) и херпес симплекс 1 и 2. Както вече стана ясно, патогенната активност причинява възпаление. Тези масла също така излишно натоварват панкреаса и черния дроб, което води до слабо храносмилане и инсулинова резистентност, което пречи на лечебните храни да прочистват и оздравяват организма и спира навлизането на критично необходимите въглехидрати в клетките на цялото тяло. Изключете тези масла, докато се прочиствате.

Други масла (включително по-здравословни масла като зехтин, орехово, слънчогледово, кокосово, сусамово, от авокадо, от гроздови семки, бадемово, от макадамия, фъстъчено и ленено)

Някои видове растителни масла и олиа са полезни за здравето и съдържат хранителни вещества като омега-3 мастни киселини и други, но те пречат на пълното прочистване на организма. Кръвта се насища бързо с мазнините от тези масла и олиа, много по-бързо, отколкото ако консумираме продуктите, от които те са направени. Например тялото преработва по съвсем различен начин авокадото или орехите в сравнение с олиото от авокадо или от орехи.

Когато консумираме авокадо, то се задържа в стомаха, оттам преминава в дванадесетопръстника, като бавно се разгражда и от жлъчката при навлизането в тънкото черво. Мазнините на авокадото се абсорбират в кръвоносните съдове на чревната лигавица и по чернодробната портна вена стигат до черния дроб за още по-добра преработка. Черният дроб складира част от мазнините, за да не се изхвърли цялото количество чрез кръвта към сърцето твърде бързо. Складираните мазнини ще бъдат отделени от черния дроб с безопасна за сърцето и мозъка скорост.

От друга страна, извлеченото от храни като авокадото масло вече не е цяла храна. То насища кръвта и заобикаля защитните механизми на органите. От стомаха маслото попада в дванадесетопръстника и тънкото черво по-бързо, отколкото ако е цяла храна. То заобикаля черния дроб и той няма как да изпълни задачата си. Вместо да се отправи към него по чернодробната портна вена и да бъде подадено към останалата част на тялото постепенно, маслото прониква в кръвоносните съдове на чревния тракт, което обикновено не се случва с мазнини от цели храни. Това води до по-бързо и опасно повишаване на мазнините в кръвта. Маслото незабавно спира прочистването, тъй като сгъстява кръвта, намалява нивата на кислорода в нея, улавя токсини и забавя процеса на освобождаването им от органите. Подаването на твърде много мазнини с голяма честота натоварва сърцето, затова надбъбречните жлези, чиято чувствителност е обострена, се приготвят да секретират адреналин, който да разреди кръвта и да защити сърцето от бомбардировките на мазнините. Всичко това възпрепятства детоксикацията и в крайна сметка пречи на излекуването. Ето защо, когато искате да се избавите от здравословните проблеми, трябва да спрете приема на масла и олиа.

Подобни публикации

[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
[Видео] Имате ли тиреоидит на хашимото? – говори Антъни Уилям
Това състояние се причинява от вируса Епщайн-Бар (ЕБВ), който се загнездва в щитовидната жлеза. Причинява увреждане на клетките, тъй като пр
Прочети още
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
[Видео] Как да използваме маточина и ашваганда при стрес – говори Антъни Уилям
Преживявате трудности? Или редовно изпитвате затруднения в живота си? В тези моменти тялото ни се нуждае от повече подкрепа от обикновено. А
Прочети още
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
[Видео] Мощен инструмент и техника за лечение на афти и рани в устата
Патогените от семейството на херпесните вируси могат да причинят рани в устата, езика и гърлото, включващи симптоми като болка в устата, бол
Прочети още

Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали. Природник ЕООД и неговият екип не са медицинкси лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите каквито и да било настоящи лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки, или ако имате или подозирате, че може да имате здравословно състояние, което изисква медицинска помощ. Агенцията по храните и лекарствата на Р. България не е оценила нито едно изявление, твърдение или представяне, направено в този блог или достъпно от него или от който и да е свързан материал. Съдържанието на този блог и всеки свързан материал не отразява непременно мнението на Природник ЕООД или на основния автор и не е гарантирано, че е правилно, пълно или актуално. Тази статия може да съдържа връзки към други ресурси в интернет. Тези връзки са предоставени като цитати и помощни средства, които да ви помогнат да идентифицирате и намерите други интернет ресурси, които може да представляват интерес, и нямат за цел да заявят или да означат, че Природник ЕООД или главният автор препоръчват, одобряват, подкрепят, спонсорират или са по някакъв начин свързани или асоциирани с което и да е лице или организация, свързани с материала, към който е препратка, или са законно упълномощени да използват търговско име, регистрирана търговска марка, лого, юридически или официален печат или символ, защитен с авторско право, който може да е отразен в материала, към който е препратка.